anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

canım benim de mesleğimle hiç ilgisi olmamasına rağmen türk mitolojisi hobimdir.Özellikle orhun yazıtları.Öyle ki orhun alfabesini okumayı öğrenmiştim.Aaah ah o zamanlar o alfabeyle günlük falan yazardım ,sevgilime notlar yazardım.Çözmeye çalışırmıydı bilemiyorum.Ama gerçekten işin içine girince ayrı bir zevk alıyor insan.Tengri kelimesi bu anıtlarda geçiyor doğrudur.
Ayrıca burada birşey daha söylemek istiyorum.Bugün bizim müslümanlıkla ilgili islamla ilgili olduğunu sandığımız şeylerin bazıları eski türklerden geliyor mesela ölülerin 7 sinde helva 40 ında mevlüt okuturuz.Bunların kökeni orta asyadaki atalarımızda .Eski türkler için 7,9,40 gibi rakamlar çok önemliydi.Ahiret inancı vardı.O yüzden ölünün 7. 40. günlerinde yemek götürülerdi.Bir süre sonra götürülen yemeklerin bozulduğu hayvanlar tarafından yendiği görülmüş,kıtlığın da başlamasıyla bu adet giderek bu günlerde yemek yeme şekline gelmiştir.Hala doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar deriz.Evliyaların kabirlerine gidip dua etmek de mesela diğer müslümanlarda pek görülmez ama bizde var.Nerde bir türbe görsek dua etmeye dururuz.Yine bu da eski türklerden genlerimize kazınmış bir alışkanlık.Atalar kültüyle ilgili.Eski türkler de göktanrıya dua ederken yanlarında bir büyükleri babaları dedelri olsun isterlermiş.O yüzen hayatta ise onunla eğer ölmüş ise mezarının başına giderek dua ederlermiş.Yani o kadar ilginç şeyler çıkıyor ki.
Hristiyanlarda da mesela pagan kültürü vardır.Onu pek bilmiyorum tabi.
Kısaca söylemek istediğim şey şu bir din yayılırken insanlardan kabul görmesi rahatça daha geniş kitlelere yayılabilmesi için o toplulukların eski inançları bir şekilde dinmiş gibi inançların bir yerine yerleştiriliyor.Son derece normal bir durum aslında din yayılırken.Yani din diye yaptığın bazı şeylerin hiç alakası bile yokken.Türkçede zaten var olan bir kelimeye takılıp kalmak trajik değil de nedir?

Bulaşar merak edilince bende merak ettim ve araştırıyım dedim eğer okuduğumu yanlış anlamadıysam incilde Tanrı'nın ismini onlara suistimal etmesinler diye vermediğine yönelik bir ayet varmış-ayet mı denir ne denirse artık- çok enteresan geldi bana ama 5 dakikalık Google araştırması sonucunda bu bilgiye ulaştım yanlışta olabilir

O bulaşar bu kadar olacak deminde hatim yerine yarım yazmaya çalıştı safarinin otomatik düzelticili klavyesi, o yüzden saçma sapan kelimeler yazdığımda bana aldırmayın lütfen "

Son düzenleme:

Aaaa niye okusunlar canım.Neden okumalarını istesinler bazıları.
Okurlarsa o zaman Allah ın kuran da benim karşıma kul hakkıyla gelmeyin dediğini biliverirler mesela.Sayısız ayette Allah tan af dilemekten onun ne kadar bağışlayıcı olduğundan bahsedilir ama kul hakkını affetmeyeceği söylenir.
Yani kürtaj kul hakkına giriyorsa ,birinin şunlar şunlar inançsızdır şunlar şunlar zinacıdır fahişedir demesinin de aynı kategoriye girdiğini anlayıverirler sonra.
Anlarlar da utanırlar mı, bilinmez.

arkadaşım işte sizin savundugunuz şeyle bizim savundugumuz şey arasındaki fark burada ortaya çıkıyor sanırım :)
bak şimdi sen istedigin kadar yırt kendinş yada ben yırtıyım burda bas bas bagıryım.benim veya senin istedigin gibimi olucak sanıyosun olay.onlar ne iterse onu yapacaklar zaten.bizimki sadece bi haykırış olmaktan öteye geçemiyor malesef.
en basiti kürtaj yasası çıkın diyen kişiler bile bazıları hariç tecavüze ugrayan aldırsın tabiki bu .çok saçma ona yasak koyamazlar ama keyfi kürtaj yasaklansın diyor dimi.ee ama devletin bakanları baya baya tavırlarını ortaya koyuypr tecavüzüde kapsıyacak yasa diye.
ee bizim gibi insanların söylediklerini zaten dinlemezler.....
ee şimdi burada durum doganıda dogmayanıda savunurum ne olacak ddegil doganıda dogmayanıda savunsalar ne iyi olacak demelisinki adam gibi bişiler çıksın ortaya yoksa sen git istedigini savun :)))))
ama şu anda ülkenin halini göremeyecek kadar kör olmadıgını umuyorum senin ve tekrar ediyorum senin kimi savunup savunmayacagın onların umrunda degil ama onların hangi haakkı savunup savunmadıkları ap açık ortada ve ben bu ülkenin vatandaşı olarak bunu göz önünde bulundurarak bu yasaya karşıyım yoksa kürtaj bana görede günah ve yapılmaması gereken bişey bazı durumlar haricinde ama ben gören görebilen bi vatandaşım ve benim ülkemin insanları aç yatıyorsa yada benim ülkemde hala sokakta kimsesiz çocukşlar varsa bi kız töre adı altında yada bi kadın kocası tarafından öldürülebiliyorsa vede devlet bunları koruyamazken tutupta daha dogmamış embriyonun hakkını savunmaya yelteniyorsa ben bilen görebilen bi vatandaş olarak buna karşı çıkarım.
:)
yoksa sen kimi istiyosan savun hakkını koru bize yada devlete ne :)

aynı zamanda hayvan sever birisi olarak öyle bişeyi söylemeyi geç düşünmem bile ekstra belirtmek istedim.
artı ve artı olarak ekliyeyimki hayvan haklarını savunuyorum diye etrafımdaki salak kişiler tarafından hatta beni tanımayan kişiler tarafından insan düşmanı olarak bile algılandım işte böylede mal insanlar var yani.............

heleki kul hakkı yetim hakkı bunlar cok onemli ya hicbirimiz melek degiliz hepimizin gunahları var ama ben herzaman sunu derim eger bir hesabım varsa sadece Allaha olsun cunku o ve benim aramda olucaktır ama 3. bir kisi olursa eger o affetmezse neye yararki bu kadar onemli demekki kul hakkı..

Kadini sevmiyorum ben ne soylemis onuda bilmiyorum.Ben sadece onceki programlarimdan izlemistim kocam soyle boyle yapiypr diye acitasyon yapmisti... kurtaj hakkindaki yorumlarini dinlemedim. kadini sevmiyorum genel olarak bir medya saklabani. hicte samimi degil. Youtube den bulmaya calisayim ne demis acaba?

van depremi zamanı birseyler soylemisdi youtube muge anlı van depremi diye yazarsan cıkar

Son düzenleme:

Çağladan sanırım kafam duruyor benim belli bir zaman sonra, son cümleni anlayamadım ben senin böyle mantıklı birşeymiş gibi geliyor ama kim tarafından bilgilendiriliyoruz, hangi vesileyle bilgilendiriliyoruz çıkartamıyor kafam

Birde zaten 5 dakikada bir mesaj atıp dürüyorum bari uzun mesajları alintilayarak daha fazla yer kaplamıyım topicte esıla_esila senin paylaşımına ilgilide bu mesaja yazıyım

Her ne kadar alıntının amacı kürtajı lânetlemek mı sokakta öpüşenleri lânetlemek mı? Kürtajı kabul edenlerin sokakta öpüşenleri de kabul etmesi gerektiğini söylemek mı, yoksa hayat kadınlarından bahsetmek mı pek anlamasam da kürtajın ve sokakta öpüşmenin kanunlara yasaklanmaması gerektiğini düşünen bir insan olarak hayat kadınlarına ilgili yorumumu yapayim

Öncelikle fahişeliğin dinle filan pek ilgisi yok o yüzden yozlaşsakta, ülkece İran ya da Amsterdam modeli uygulamaya kalkışsakta fahişelik ortadan kalkmayacak, ilk Çağlar'dan beri her çeşit toplumda var çünkü bu dünyanın en eski mesleği derler hatta.

İkinci olarak ben zorla pasaportu vs. Elinden alınarak ya da tehdidi edilerek çalıştırılman kadınları dışarıda bırakırsam, geri kalanların kendi isteğiyle fuhuş yaptığını düşünüyorum, o yüzdende onları yaşadıkları hayattan kurtarmak ve evlerinin kadınları üzerine fantezilerim yok. Birde bilenler bilir ben doksanlarda genelevlerin kapatılması gündeme geldiginde programa bağlanıp aksini savunan fahişelere ilgili anekdotlar vardır.

Benim fuhuş sektöründe başka şansı olmadıgı için çalıştığına inandığım kesim transseksueller, çünkü onlara uygun çalışma imkanı sağlanmıyor bu ülkede, onları da gidip sokaklardan kurtarma imkanım olmasa da lgbt etkinliklerinde yanlarında olmaya kendince destek vermeye çalıştım.Siz sanırım ortada olan uğruna mücadele verilen gündemi pek beğenmiyorsunuz şu sıra, peki kendi önemsediğiniz gündem için, mesela genelevlerin kapatılması için ne yaptınız?

Son düzenleme:
van depremi zamanı birseyler soylemisdi youtube muge anlı van depremi diye yazarsan cıkar

Bakacagim simdi , kadini hic sevmiyorum Allah gunah yazmasin ama tovbe estagfurullah kisik gozlu sey , seytana pabucunu ters giydirir cok bilmis... Bazen sacmalaliyor, bazende dogru konusuyor ama dogru konustugu seyler bile kulagima kotu geliyor vallahi sevmedigim icin.

Biz İslam çatısı altında yaşamıyoruz. Demokratik ve laik bir ülkede hangi dine mensup olduğunun herhangi bir önemi ve ayrıcalığı olmayan sade vatandaşlar olarak yaşıyoruz. Ne sen müslümansın diye sana ayrıcalık tanınabilir, ne ben ateistim diye benim haklarım suistimal edilir...
Bu şekilde düşünmenin neresi hedonizm inanın anlam veremedim...

Cinayet konusu defalarca tartışıldı. Bu konuda zaten belli bir sınır var. Kimse bilinci olan, acıyı algılayan, farkındalığı olan, hayata manevi olarak bağı olan bir canlıyı öldürelim demiyor. Kimse kürtajı savunmuyor zaten. Konuya hangi açıdan bakıyorsunuz bilmiyorum ama ben 'kürtajın iyi yönleri' olarak değil de, 'kürtajın yasaklanması durumunda olabilecekler' ve 'kazanılmış haklar' açısından bakıyorum.

Lütfen demagoji yapmayın. Yazdıklarınızın kürtaj yasağı ile yakından uzaktan alakası yok. Yazdıklarınızın birbiriyle bile alakası yok. Sizin 'zina' olarak adlandırdığınız olay iki kişi arasında yaşandığı müddetçe kimse için bir sorun teşkil etmez.

Diğerleri ise başkalarına zararı olmadığı müddetçe üzgünüm ama engellenemez. Bazı şeyleri belli bir grubun kurallarına göre engellemek faşistlikten başka bir şey değildir. 'İslam çatısı altında yaşıyoruz' diyerek ahlakı belli kurallara indirgeyemezsiniz. Herkesin ahlakı, yaşam tarzı bana zararı dokunmadığı müddetçe kendine. Özgürlük de bu değil midir zaten. 'Bir başkasının özgürlüğü kısıtlanmadığı müddetçe her istediğini yapabilmek'.
Sizin dininize ve geleneklerinize göre yasak olabilir. Çoğunluk aynı düşüncede olabilir. Ama kimse bu çoğunluğa göre yaşamak, onların kurallarına uymak zorununda değil. Bunu zorunlu kılmak; işte bu gerçekten bencilce olur.

Her dinin belli kuralları var diyorsunuz, bu kurallar İslam'ın kurallarıyla örtüşmüyorsa ne olacak? Ben Paganım diyelim(küçümsemeyin, tanıdığım pagan arkadaşlarım var) ve kurallarım İslam'ın kurallarıyla örtüşmüyor. Haram, zina bunlar benim lugatımda yok. Şimdi beni İslam'ın kurallarına zorlamak faşistlik değil de nedir?

Hadi diyelim bu bahsettikleriniz sizi rahatsız ediyor, huzur vermiyor size. Sizin özgürlüğünüzü kısıtlıyor. Bir başkasının kürtaj yapması size ne gibi bir rahatsızlık verebilir? O kişi bunu size söylemezse sizin haberiniz bile olmaz. Bunun acısını günahını çekecek olan o kişi.

Ve şimdi tekrar soruyorum? Hedonizm bu düşüncenin neresinde? Bizlere göre kürtajın bir zevk olduğunu, keyif verici bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz hala?

Ayrıca sizin herşey serbest dediğiniz şeyler hep vardı zaten. Sağolsun(?) medya gözümüze gözümüze sokar oldu.

arkadaşım boşver ya anlat anlat anlamaz bunun gibilerr.. biz her ay gidiyoruz kürtaj oluyoruz güle oynaya onlar için biz bundan ibaretiz...
Kürtaj konusunda yeri göğü yıkan bazı ilericilere, çağdaşlara, ateistlere, Kemalistlere, laikçilere inançsızlara da soruyorum:

şu cümleyi söyleyebilen birisinden ben hiç ama hiç bişey beklemem.
bizi savundugumuz şey yüzünden inançsız ilan eden birisi....... ne dersen de anlamaz çünkü dinlemez görmez ......

Slania ne güzel yazmissin ama parmaklarını yormuşsun cunku anlamayan insanlarla dar goruslu insanlarla fikir alışverişi belli yere kadar oluyor, hala devletin insan bedeni üzerinde karar vereceğini savunanlar benim icin ortacagdan da geri bir zihniyete aitler

Bu insanlar kisitlandikca ozgur ve demokratik olduklarını zannederler ---> 2012 Turkiye

Son düzenleme:
Tecavüz edilen kadını anlarım mağduru çaresizi anlarım ama diğerlerini anlayamıyorumiğer taraftan keyfi yapılan kürtaj cinayet midir Cinayettir? Biz anayız ana cennet ayaklarımıza sunulmuş zevklerimiz için kendimizden faydalandırmayalım çocuğumuzdan faydalanmayalım. Hangi inanca sahipsek sahibiz biz anayız. O kaplanlar vardır vahşi ürkütücü dişlerini taktığı anda ölüm kaçınılmaz. Açın bakın o dişlerle yavrusunu hiç incitmeden nasıl taşıyor. Hayvanca hayvan yavrusuna sahip çıkıyorsa biz neden bukadar merhametsisiz. Bir kadın isterse 100 erkek bulur, ama kaç 100 erkek bir evlat eder????????????????

Buna da ayrıca cevap vermeden edemeyeceğim;

Sıra anneliğimizi sorgulamaya geldiyse eğer buyrun sorgulayın onu da! Kürtaj yapanları sen kötü anasın diye suçlayın!
Sonra oturun bir düşünün bakalım, kimlerin hakkına girdim, kimlerin günahını aldım?

Bizler anayız evet, ona bir gelecek sunamayacaksak (bakın iyi bir gelecek bile değil, sadece gelecek), eziyet çekmemesi 'anne beni niye doğurdun' dememesi için onu hiç doğurmamayı tercih edebilecek kadar anayız. Bu da bir fedakarlık değil midir? Çocuğu için kendi psikolojisini uçuruma sokmak, bunu ömür boyu yüreğinde acı olarak taşımak fedakarlık değil midir?

Gelecekten anladığınız sadece 'boğaz'sa bunları boşuna söylemişim demektir ama malesef öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, iyi bir gelecek, iyi şartlar gözümüze mükemmel ve herkesin sahip olamayacağı standart üstü şeyler gibi gözüküyor.

acıkcası bu cumle benimde dikkatimi cekmisti orda ne maksadla yazıldı acaba

kurtajin kanunlastirilmasi bir ise yaramayacak, vicdan meselesi cunku.. nikahsiz bir iliskiden , yavrusuna kiyamayip doguranlar oldugu gibi, nikah altindayken, sirf yeni bir bebege bakmak istemeyen , zorlanacagindan korkarak aldiran kadinlar taniyorum.. bu da tipki din meselesi gibi, vicdanlara birakilmasi gereken bir konu..

Ayrica bugun dinde su ayette su sekilde bilmem nasil yasaklanmis denmesini ise aklim almiyor.. herkes dini ayni olcude , ayni sekilde yasamak zorunda degil , yasamiyorda zaten.. bugun kurtaji yasaklayan , yarin kuran'da bas ortusu emri var diye abuk bir kanun cikarrirsa sasmayacagim..

bu mesele din meselesi degil, sorun kadin ve kadin haklari basligi altinda incelenmeli..

diger yandan hukumetin bu meseleyle halkin gozunu actigini dusunuyorum.. nerde secilebilmek icin demokratik naralar atan parti , nerde bu halleri .. gittikce sertlesen, dindarlasan bir yapi var artik karsimizda ve zaman gectikcede bu tutumun sertleseceginden eminim.. onumuzdeki secimlerde dustu dustuler.. yoksa kurtaj meselesine benzer hatta cok daha fazlasi bizleri bekliyor olacak..

Ben söyleyecek bir şey bulamıyorum. İnsanı insan olarak değil de; kalıplara dağıtılmış, fikirleri belli gruba/inanca/izme göre belirlenmiş koyunlar olarak görüyor sanırım bazıları...
İnançlı şöyledir, inaçsız böyle.. Aa Kemalist kesin karşıdır, Müslüman değilse zaten zaten güle oynaya kürtaj olur. Müslümansa asla olmaz, yasağı destekler. Vs vs...
Hele ki tanımadığı insanları damgalaması.. Yorumsuz...

İşte problem de bu! Tamam savundukları bir şey var, bu kürtaja kısıtlama bile olabilir. Ama toptan yasaklanması gerektiğini mantıklı bulan var mı?
Ki malesef var gibi görünüyor. Bir kısmından ses gelmiyor. Ve ben bu bir kısmının 'kürtaj cinayettir, yasaklanmalı' diyip kestirip atan sabit fikirli insanlar olduklarını düşünüp, onları gaza getirip, fikir alışverişine davet ediyorum.
Haydi hodri meydan!

Son düzenleme:

Allahin emri sokakta gecerlidir demedim dikkatli okuyursaniz anlarsiniz zaten rahatsiz oluyorum ben gordugum goruntuden buda benim gorusumdur

turkiye islam devleti degil cumhuriyet devletidir...
eger ulkenin %99u musluman diye ortu her yere girecekse kalan %1in hakki nerde kalacak...

sokakta dekolte mini etek giysin kamudaysa ondanda rahatsiz olurum...

dedigim gibi fikrim bu..

ben sokaktaki tesetturluyu de femen kadinlarinida birbirinden ayri gormuyorum...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu nasil bir uslup?

yukarida yazdiginiz hersey sizin gorusleriniz , bunlari zorlayarak kimseye kabul ettiremezsiniz..uslubunuzu sakinlestirin.

ayrica bugun burda bunalri yazma ozgurlugun varsa, okuyabiliyorsan,calisabiliyorsan, insan olarak kabul ediliyorsan, hatta dinini yasabiliyorsan dil uzattigin Kemalistlere tesekkur etmelisin ! eger vakti zamaninda dil uzattigin Kemal Ataturk olmasaydi, arabistandaki hemcinslerin gibi evde diger 9 kumanla birlikte 25 cocugunla dunyadan birhaber yasiyor olacaktin ..

Son düzenleme:

Kürtajın yasaklanması ve bazı diğer konularla ilgili olarak siyasetten bağımsız yorum yapınca eksik kaldığını hissettiğim için düşüncelerimi başka bir platformda dile getirmeyi tercih ediiyorum, yıllardır olduğu gibi. Bu sitenin de bir üyesi olarak bu konuyu da neredeyse başından beri ilgiyle takip ediyorum, fikirlerini saygı çerçevesinde belirten tüm hanımları tebrik ediyorum, bu konunun şu ana kadar kapanmamış olması bir çeşit başarıdır. O yüzden ben de birçok defa yazdım yazdım sildim, çünkü asabiyetim kaçınılmaz olarak cümlelerime yansıyor, ve forum içi bazı kuralların esnetilmesine göz yumulduğu bir konuda bunu suistimal etmek istemiyorum, sessizce okuyorum, bilinçli kadınlarımızı alkışlıyorum, bana gerçekten çok şey katan yazılar okudum.

Ama bu yazıya yorum yapmadan geçemiyorum, değil bu konuda, ben herhalde hayatımda bu kadar mesnetsiz bir yorum daha okumadım. Her paragraf ayrı telden çalıyor. Sanırım bir yerlerden bir şeyler duymuşsunuz, burada da bize kolaj olarak sunmuşsunuz, ama içleri boş ve çok eğreti durmuş. Laik bir cumhuriyette yaşadığının bilincinde bile olmayan ve İslam çatısından bahseden biri için şaşırtıcı değil ama üzücü, hem de çok üzücü.

Kürtajın yasaklanmasına verdiğimiz tepkiyi "kürtaj olmaya çok meraklı olmak" şeklinde algılayan zihniyete ne desek boş, zaten şu cümlelerin hangisine elimizi atsak elimizde kalır.

Nicolae Ceausescu yaşasaydı bu konuya yorum yapan bazı kadınlardan öğreneceği çok şey olabilirdi. Zamansız kurşunladılar rahmetliyi....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…