anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Böyleleri laf anlamaz ki.. Ancak konuşurlar yok Kemalist yok ateist Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı şu an bu hayatı yaşıyor olacaktık... Ama kim bileblir ki belki de yaşamak istediği hayat budur...

konuyu baştan sona okumadım ama benim de iki çift lafım var.. türbanla meclise girmek oraya buraya girmek dindarlarca demokratik mi? evet...
peki kürtaj demokratik mi? günah...
başka bir açıklaması var mı? yok..
eee? dine uymak zorunda değiliz.. isteyen istediğiyle birlikte olur..isteyen günah dediğini yapar,ona göre sevaptır bile.. islam evrensel bir olmazsa olmaz değildir..
ben inanan biriyim ama vallahi soğuyorum yaaa..
kendi işlerine gelen günah gelmeyen sevap bazısı da demokratik ..
bu demokratik kelimesi her yerde kullanılıyor dindarlarca..
kürtaj daa demokratik bir hak sizin anlayacağınız dile indirgersem..
isteyen kullanır isteyen kullanmaz..
kimsenin organları üstünde kimsenin söz sahibi olma hakkı yok.. kişinin kendisinden başka...

Son düzenleme:
"Bizim dinimiz, milletimize degersiz, miskin ve asagi olmayi ogutlemez...
aksine Allah ve Peygamberde milletlere degerlerine ve serefine sahip cikmayi emreder" M.K. ATATURK...

OTEKILESTIRILEN, IZINDEN GIDENLERE INANCSIZLAR DENILEN ATAMIZIN SOZUDUR BASKA BIRSEY DEMEYE GEREK VAR MI ACABA ???

CUMLESI BIZIM DINIMIZ DIYE BASLIYOR...

hay ağzına sağlık ne de güzel yazmışsın cnm

Son düzenleme:
yorumların hepsini okumadım. ama görüyorum ki bazı kadınlar kendi bedenleri üzerinde ya da başka kadınların bedeni üzerinde devletin karar vermesini çok normal karşılıyor.
sebebi ise sadece, başka bir kadının yaptığı şeyin kendi görüşüne uymaması.
bu faşistlik değil mi?
kimsenin inançları yasaları bağlamaz. buna laiklik diyoruz biz.
sana uymuyor mu, günah olduğunu mu düşünüyorsun; yaptırma o zaman. kimse kimsenin elini kolunu bağlayıp kürtaj yapmıyor.
ama yaptırmak isteyeni katillikle itham edip, kendisini ilgilendiren bir konuda rencide etmek hadsizlik olmuyor mu?
demokrasiyi yanlış yerinden tutmuş bazıları bir gün ellerinde kalacak.
bugün dinen günah yasaklanmalı, şeklinde fetva verenler yarın içki içmek günah diyip onu da yasaklayacaklar, ramazanda oruç tutmayanı dövecekler. giydiğimize karışacaklar bir başka gün.
kadınların kadın bedeni üzerinden yapılan bu siyaseti desteklemesi de en acısı.

Arkadaşımız kaynak belirtmemiş ; ancak bu yazının ilk bölümü bir köşe yazısından alıntıdır.
Ben de oldukça talihsiz ve ayrımcılığı kışkırtan ifadelerle dolu olduğuna inanıyorum.
Keşke bu tür bir yazıyı değerlendirmeden yayınlamasaydınız.

Mehmet Şevket Eygi - Zina , Kürtaj , Fuhşiyat
http://www.gazeteoku.com/yazar/mehmet-sevket-eygi/360/zina,-kurtaj,-fuhsiyat...

Son düzenleme:
Bugün okuduğum bazı yorumlar bana bu kareleri anımsattı. Bu insanlar bu resimlerdeki gibi bir hayat mı istiyorlar acaba? Eğer öyleyse ben akıl sağlığından şüphe ederim....

bir de keşke böyle fikir hırsızları nereden alıntı yaptıklarını da yazsalar da yazdıkları şeyler, kullandıkları kelimeler (hedonizm ve hedonist gibi) üzerlerinde çok sakil durmasa...ben de bu arkadaşın bu kelimeyi nereden öğrenip ikide bir kullandığını merak etmiştim...baksalar keşke şu konuya baştan aşağı da hangimiz kendimize ait olmayan bir düşünceyi kimden alıntı olduğunu belirtmeden kendi fikrimiz gibi satmaya çalışmışız yazık...fikir hırsızlığıdır bu ve ben böyle insanla tartışmam bile...

hay ağzına sağlık ne de güzel yazmışsın cnm

Çok şey yazmak istedim de yazıp yazıp sildim. Tek söyleyeceğim lütfen okuyun, taraflar ve yazdıkları şeklinde değil ama, biz ve diğerleri diye değil, insanları yaftalamadan, bir metni değerlendirmek için içinde sevdiğiniz tarzda, kökende kelimeler geçiyor mu ona bakmadan bir okuyun, Allah aşkına okuyun, Allah'ın adıyla okuyun bı yargılamadan.

Ha eğer ben zaten böyle yapıyorum diyorsanız da lütfen benim için alıntıladığınız iki metinden ne çıkarttığınızı ufacık özetleyin, çünkü o şakşaklarla ne demeye çalıştığınız ne anlayıp ne düşündüğünüz anlaşılmıyor

bu arada son iki yazında kullanığın hedonizm ve hedonistlik ile ne ifade ettiğini açıklarsan çok sevinirim..yazdıklarınla bağdaştıramadım...

Artık konu dışına sapmaya çalışıp,bu konuda sayfalarca emeği olan arkadaşları çileden çıkaran kişilere sözüm :

Sadece siz yoksunuz bu ülkede,dünyada,gezegende.

Çeşit çeşit,renk renk insan var.

Günah,haram vs.amenna.

Merak ediyorum.Kaçınız tefsir,meal okudunuz ?

Kulaktan dolma bilgilerle,onun bunun peşinden gidenlerle dost olmakla din öğrenilmez.

Herkesin aklı var çok şükür.

Ben de Müslümanım.

Şu kıssayı biliyor musunuz ? Yahudi cenazesi geçerken önünden yüce Peygamber,ayağa kalkmıştır.

Neden böyle diye sorduklarında,o da insan,ona da saygı duyulmalı demiştir.

Mescide pisleyen bi Hıristiyan mı Mecusi mi tam hatırlamıyorum.

Biz olsak ne yapardık ? Zındık,kafir diye kovardık.

O ne yapmış peki ? Üslubunca anlatmış...

O,kendisini öldürmeye kast edenleri bile hoş görmüş.

O zaman bu kin,bu hırs niye ?:44:

Bizim atalarımız bu topraklar üzerinde yüzyıllarca barış içinde yaşamadı mı ?

Sırp,Yunan,Ermeni...

Kimse kimseye karışır mıydı ?

Hıristiyan aileler,Ramazan ayında çocuklarına tembihlermiş.

Müslüman mahallesinde elinizde yiyecekle gezmeyin diye.

Müslüman,Hıristiyan,Yahudi,ateist ne olursa olsun...

Kimse kimseyi yargılayamaz.

Ya burada ilerileri konuşanlar Atatürk'e kurban olsunlar
Ataturk olmasaydı burada kürtajı savunduklarını bile soyleyemezlerdi!!!
Yok Ataturkculer ateist inançsız dinsiz kemalizm söyle boyle. Bos bos atıp tutmayın

Merhaba
Ataturk, inanclar vb hassas konularda haddini asan yorumlar var ise kotu icerik butonunu kullanarak sikayet edersiniz. Sayet boyle bir yazi yok ise insanlari lutfen yanlis yonlendirmeyin ! Ben su ana kadar boyle terbiyesizce yaklasimda bulunan birini gormedim ..

Sanki bu baslikta inanaclara soz soyletiyormusuz gibi veya Ataturk'e soz soyletiyormusuz gibi sozu tersinden anlayip kendinizi komik duruma da dusurmeyin.

Bu sitede ne inanclari sorgulatiyoruz ne de fikirlerinizi ama sunu unutuyorsunuz herkes sizinle ayni fikirde olmak zorunda DEGIL ! Ne kada rdiretirseniz diretin karsinizdaki anlayabildigi kadar anlar. Herkesin dogrusu kendisine dogrudur bu degismez.

hele hele kelime oyunu ayip konularin icinden siyasi soylem cikartanlar, Ataturk'e bu sitede soz soyleniyor diyenler ve inanclar ayak altina aliniyor diyenler HADDINIZI BILIN ! Agiz tadinda giden su konuyu bozmayin

bence yasaklanması çok saçma .bir kadının kendi özgür iradesine bırakılmalı .herkesin kendi inancı ahlakı yada vicdanı kendini ilgilendirir kimseyi ilgilendirmez .bir kadın kendini anne olmak için hazır hissetmeyebilir bu çok normal birşey .o bebek nikah dışı olmuş olabilir,tecavüze uğramış küçük bir kız çocuğu olabilir hayatı boyunca bunu çekmek zorunda değil .yasaklanması hiç bir şekilde çzöüm olmaz .aksine illegal yollardan yapılır ki bu daha kötü sonuçlar doğurur .tamamiyle saçmalıktan bşka birşey değil .bir kadının en tabi hakkı anne olmak ama yine en tabi hakkı anne olmayı istememek .kimse bir çocuğa annesi babası gibi bakamayacağına göre biz bakarız mantığı ne kadar doğru ?kaldı ki bir sürü kimsesiz çocuk var nasıl bakıldıkları ortada yurtllarda .var olan çocuklar bakılsın önce .

Canım yine bir mesajını çok beğendim sadece beğen butonuyla yetinemedim.
Birkaç sene önce yine bu malum gazetelerde bir köşe yazısı daha vardı.Bir konsere gidenler için saydırmış agnostik ,ateist, mateist,namussuz falan gibi işte o tip kelimeler.Bir arkadaşım gülerek söyledi bak biz agnostikmişiz diye.Yazıyı okudum ama bilmiyorum agnostik nedir.Sonra açtım da baktım neymiş agnostik diye.Yani bir konsere gittik diye agnostik olmuşuz iyi mi.
Ama yine de iyi tarafından bakmak lazım bak biz agnostik kelimesini bu arkadaşlar da hedonizm kelimesini öğrenmişler.Olaya iyi tarafından bakmak lazım yani.Tabi ben her aklıma geldikçe gülüyorum ama bu arkadaşlar içindeki kinlerini kusmak için kullanıyorlar o ayrı.

herkesin düşüncesine saygı duyarım.herkes kendi yaptıklarından sorumludur.kimisini vicdan engeller kimisini allah korkusu.kimisinide ne vicdan engeller ne allah korkusu.herkes isteyerek yada istemeyerek bir hayat tutturmuş yaşıyor.kürtaja gelince karşı değilim kadın öyle istemiştir öyle yapar.keşke buna mecbur olmasa keşke daha bilinçli olabilse.ama mesele bu değil.mesele.ülkenin nufusu azalıyor vay efendim doktorlar sezeryandan kürtajdan ne paralar götürüyor.kürtaj cinayettir diyerek duyguları sömürerek nufus patlamasına yol arayan devlet orda bir duracaksın işte.yaşayanların ölümüyle ilgilenmeyen devlet bir embriyoyu bu kadarmı önemsiyor.gün gelecek kapımıza 3 çocuk doğurmamışsınız hakkınızda yasal işlem başlatılmıştır diye kağıt yollayacaklar.sağlıkocağından aradılar doğurmam gerekiyormuş tek çocukta kaldımda.

bazı cevreler tarafından hersey kadına günah zaten. kadın kendi kararını kendi veremesin diye kırk takla atıyolar. yakında kadın olmak suctur günahtır derlerlerse şaşırmıycam

yahu ne van depremi ne alakası var ya

MÜGE ANLI DENEN ŞAHIS YILLARDIR BU ÜLKEDE AÇIKÇA CİNAYETLERİ ARAŞTIRIP İNSANLARI ALENİ BİR ŞEKİLDE KATİLLİKLE SUÇLUYOR

bu durum suçsuzluk karinesi geriği yasaktır ama buna rağmen kimse bir şey yapmıyor , ben bundan bahsediyorum

siz demişsiniz ya medya özenli diye katil olmayana katil demez diye ben de buna binaen müge anlı örneği verdim

tövbe aklınız nerelere çalışıyor ya van depremiymiş israilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…