anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

  • Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

    OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

    OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

    OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

    OY: 8 1,6%

  • Ankete Katılan
    485
ben artık bu topiği okumayacağım galıba,sinirlerim bozuluyor
ne kadar ezberci cahilce papağan gıbı arastırmadan kulaktan dolma bılgılerle yorumlar var ya ınanamıyorum ve bunları soyleyen de gene bır kadın
yazık gercekten
yıllardır insanların fesat fikirleri bızım dinimiz bunu emreder dıye süre gelmiş,
bizim dinimiz erkege huri hakkı tanımaz,4 kadın hakkı da tanımaz,bizim kıtabımız erkeklere inmedi sadece.zamanla cahıl toplumumuz bir ezber tutturdu ve kadının adı yok dedırtır duruma geldı gercekten ve işin acıklı yanı kadınlarda bu fıkrı benımsedı.
bizim dinimiz insan sağlıgını dusunen eşit adaletlı hoşgörülü fesatlık barındırmayan bır dındır ama goruyorumkı en fesat toplum muslumanlar bir dini nasıl suistimal edıyorlar hayret...
 

Keşke alıntı yaptığını yazsaymış...


İşin tuhafı şu, yazının orijinali de malesef bir insan evladının düşüncesinin ürünü, ama kimin düşüncesi olduğunu görünce hiiiç şaşırmıyorsunuz. Ama alıp ne olduğunu bilmediğin kavramlarla süslemeye kalkınca böyle eğreti duruyor işte.


İşin daha tuhafı da şu, gece uyku tutmayınca ben daha önce okuduğum bir mesajı bulmak için ilk sayfalara gözatıyordum, ve aynı arkadaşın başka bir mesajıyla karşılaştım, şu şekilde:




Devamı da var, ve gâyet mâkûl bir yazı aslında. Bu kişiyi birkaç gün sonra nefret içerikli slogan atarcasına yazılar yazdıran sebepleri düşündüm, bu söylemleri kimler ezberletiyor bu kadınlara dedim ama ezber bile değilmiş, "kopyala-yapıştır"mış, önceki mesajımda "içi boş, hiçbir mesneti olmayan kolaj bir yazı" derken düşündüğümden daha da haklıymışım.

Birilerinin gazına gelip belki ne anlama geldiğini bile bilmediğiniz çalıntı cümlelerle sataşıyorsunuz. Ayıp, kusacaksanız kendi kininizi kusun bari, en azından "yazıda şöyle bir kavram var, tam olarak ne demek istemiştiniz?" diye sorduğumuzda verebilecek bir cevabınız olsun.
 
Son düzenleme:

İyide sizin üstünüze alınacağınız birşey yok ki o mesajda konu konuyu açtı başka bir arkadaş Müge anlının Van depremi sırasında söylediklerine hak verdiğini söyledi ona istinaden yazdım bende. Tamamen apayrı bir şey sizin söylediklerinizden bağımsız olarak yazılmış bir mesaj bu.

Onun dışında Müge Anlı'yı gerçekten takip etmiyorum, tutumu nasıldır, kişilik haklarına saygı duyuyor mu, suçladığı insanlar gerçek mı yoksa reality showun bir parçasımı gerçeklerse ve durup dururken suçlanıyorlarsa neden şikayet etmiyorlar bilemem en iyisi dağıtmayalım o yüzden konuyu fazla
 
Son düzenleme:
Bugün okuduğum bazı yorumlar bana bu kareleri anımsattı. Bu insanlar bu resimlerdeki gibi bir hayat mı istiyorlar acaba? Eğer öyleyse ben akıl sağlığından şüphe ederim....






Daha fenaları da var, çok güncel olduğu için yazmadan duramıyorum.

Dört aylık bebek sahibi genç bir kadın olan İntizar, erkek kardeşi tarafından dövülürken zina yaptığını söylüyor. Bu "kanıt"la birlikte mahkemeye çıkarılıp idamına karar veriliyor. Beraber olduğu iddia edilen adamı da buluyorlar, adam reddediyor ve serbest bırakılıyor, yani İntizar zina suçunu tek başına işlemiş sayılıyor, ve recm edilecek, bekliyor. Uluslararası af örgütü küresel çapta bir kampanya başlattı bununla ilgili.

Duyarsız kalmak istemeyenler imza verebilirler: Save woman sentenced to death by stoning in Sudan Petition


Bu arada, o fotoğraflardaki gibi bir hayatın özlemini duyan hanımlar birkaç saatlerini ayırıp "The Stoning of Soraya M." filmini izleyebilirler, emellerine ulaşırlarsa kendilerini nasıl bir zihniyetin beklediğini önceden bilebilmeleri açısından.
 
Dinler evrenseldir müşterekleri ortaktır.Her din zararlı alışkanlıklardan kaçmayı sevgiyi temizliği başkalarına zarar vememeyi öldürmemeyi dürüstlüğü doğruluğu insanlara hayvanlara ve çevreye zarar vermeme vs leri emreder. Gözümüzüçağdaşlığa diktik:bize din kanun kural lazım değil.

Kürtaja Hayır ZİNAYA EVET avaz avaz bağıralım dipsiz bir bataklıkta debelenip duralım. Benim gibi düşünenler sizin yanınızda cahil ama saçmasapan çağdaşlığınız bir kanser virüsü gibi hücrelerizi sarmakta. Size göre modernleşmek, eski olan her şeye savaş açmak, İnandığınız tüm değerleri, kirli bir çamaşır gibi çıkarıp atmak.

Evet modernleşip bir adım ileri atarken herşeye beni ben yapan hayvanlardan ayıran duygu ve düşüncelerime sırt çevirip yürümekse alın modernliğinizi ben cahilim. Gözünüze elinize dilinize belinize sahip çıkın diyorsam ben cahilim. Bir canlının sorumluluğunu vijdanını sonuna kadar alalım alamıyorsak önce tedbirimizi alalım dediğim için ben cahilim.Gurur duyuyorum bu cahilliğimle.
 
Hanımefendi, birazdan alıntılayacağım yazıyı da siz yazmışsınız:




Ah, pardon, yine kopyala yapıştır yapmışsınız, ama rakamları irdeleme zahmetine girmemişsiniz.

Bu verilere göre yaş dağılımında en büyük kürtaj oranı %42 ile 45-49 yaş arası, yani bebek sahibi olmak için oldukça ileri sayılacak bir yaş. 35-44 yaş onu takip ediyor, ve bu iki yaş grubu birlikte ele alındığında toplamın %80'i yapıyor.

Kafanızı zina ile bozmuşsunuz, sokakta birbirine sevgi ile bakan çiftleri görünce öfkeden gözünüz dönüyor, onların şurada burada "çiftleşip" çöp bidonlarını bebekle doldurmakla suçluyorsunuz, ama rakamlar öyle demiyor. Kürtaja başvuranların çok ezici bir çoğunluğu orta yaşın üstünde ve evli. Belki o yaştan sonra sağlıklı bir bebek dünyaya getirememekten korktular, belki hâlihazırda bir sürü çocukları var, belki o bebeği istedikleri hâlde kocaları kaynanaları kollarından tutup zorla kürtaja götürdü, anlayabiliyor musunuz?

Bu arada ben de kürtaja soğuk bakıyorum, ama kafam çalıştığı için ve yakın geçmişimiz bunun acı örnekleriyle dolu olduğu için kürtajı yasaklamanın işleri felakete sürükleyeceğini biliyorum. Beklenmedik bir gebelikten çok korkuyorum, iki yöntemle birden korunuyorum, ama herkes bu bilince veya imkâna sahip değil. İlle bir şeylerin ateşli savunucusu olacaksanız bilinçli olmayı savunun, oradan buradan duyduğunuz cümleleri papağan gibi tekrarlamayın.
 
dedikodu yapmayıp yapma potansiyeli olan günahkar değil midir acaba?
o onu yaptı günah
şu şunu yaptı günah
ama bunlara karşı çıkıyor olmak sevap öyle mi
bi de bunun için kimse alkış beklemesin bence..
başkalarının günah sevap hesabını yapmak kimseye düşmez
herkes kendi günah sevabıyla uğraşacak arkadaş...
karşı çıkıyorum da bilmem ne de.. aferin madalya da istermisin ?
din evrensel değildir yanlış biliyorsun ayrıca...
evrensel demek herkesçe kabul edilebilir demek..
o zaman herkes müslüman olmalıydı.. değil...
düşünmeden içi boş yazımlar bunlar...
zaten düşünen insan ben kendime bakarım der geçer...
insanlara yaşama alanlarında özgürlükler tanır...
 
zinayı destekleyen tek bir yazı okumadım burda .ne alaka şimdi bu yazdıklarınız.modern insan çağdaş insan zina sever.zina sevdiğindende bol bol hamile kalacak ya kürtaja ihtiyacı var o yüzden yasaklanmasın ister gibi bir anlam çıkardım ben.doğuracak çocuğun vicdanen sorumluluğunu sen alırsın ben alırım bir çok kadında almak ister ya alamayanlar mecbur kalanlar.pembe bulutlu kuş cıvıltılı kelebekli bir dünyada yaşamıyoruz.sen kadın olarak bütün haklarını iste al.ihtiyaç duymasanda olurda bir gün ihtiyaç duyabilirsin gibi bütün haklarını al kullanmasanda olur.
 


Pardon, düzeltmek istediğim bir şey var, bu yüzde oranlarını toplayınca %140 yapıyor, yani rakamlarla ilgili bir sorun var. Ben daha önce de başka kaynaklardan kürtaja başvuran kadınların %80'inin orta yaş üstü ve evli olduğunu okuduğum için gözümden kaçtı sanırım, ama internette dolaşan bu kürtaj istatistiği verisi hatalı, az evvel fark ettim, ve hatamı da kabul ediyorum. Ama birebir rakamlara değil de yaş gruplarına göre verilerin birbirlerine oranlarına bakarsak yine yaklaşık olarak bu sonuca varıyoruz.

Daha sağlıklı bir bilgi elde eden varsa ve paylaşırsa sevinirim. Ben de bakacağım.
 
arkadaşlar bu insanlarla ilk defa karşılaşmıyorsunuz değil mi?İşte budur bizim mücadele ettiğimiz zihniyet.Bu ,daha fazlası değil.Ben o arkadaşın yazdıklarının hiçbirine şaşırmıyorum,iftiralara ,saldırılara sonra laf çevirip ,çarpıtmalara ,demagojilere bu kadar da olmaz artık pes demiyorum.Çünkü çok uzun süredir bunlar içimizde maalesef.Öyle öğretiliyor çünkü bunu bunu yapın diyorlar.Hatta bunları yapın sevaptır bile deniliyordur.

Bir de tabi aslında ben onlardan değilim deyip de bunların her türlü şakşakçılığını yapanlar var.Bu kesimi daha tehlikeli.Güya çok entel ,çok mantıklı düşünüyormuş gibi gözükürler başta ama çok kısa bir sürede onların da iç yüzü ortaya çıkar.Diğerlerininki bir birey olamamak ,sürekli başkalarının peşinden gitmek gibi bir dram iken ,bunlar rant sağlamak için savundukları düşünceden utanmak, bunu her zaman her yerde utandığı için söyleyememek,kendi içinde çelişmek gibi daha ağır bir dram yaşarlar.

Ben kendi adıma dinciyi de ,dindarı da ,şakşakçıyı da ayırt edebiliyorum.Sizde yapın arkadaşlar,ikili tartışmalara girilmesine gerek yok.
 
Yanlış anlamayın gerçekten size muhalif olmak için sormuyorum, yanlış konudan mı bahsediyorum acaba ben diye soruyorum roman açılımındaki pankartı kastetmediniz mı siz?

Yok canım ben ondan bahsetmiyorum
Roman açılımındaki pankarttan haberim yok valla
Pankartlar karıştı galiba
 

Din evrensel değildir ve her dinde kurallar ortak değildir. Bunun için dinler hakkında ufak bir araştırma yapmanızı öneririm. Zira tüm dinleri üç dinden ibaret sanıyorsanız büyük bir yanılgı içerisindesiniz.
Sizin bahsettiğiniz; doğruluk, dürüstlük, diğer canlılara zarar vermekten kaçınma vs bunlar emir değil, insanlık varolduğundan beri insanlıkla beraber yaşayan kavramlardır. Bunlar dinden ayrı kavramlar olup, hiç bir ilahi özellik taşımamaktadır.

Sizin çağdaşlık anlayışınız ne bilmiyorum ama hoşnut olmadığınız bir durum varsa çağdaşlık adı altında, sizi tutan yok. Sizin gibi düşünenlere karışan olmamasına rağmen, eğer huzur bulmuyorsanız; sizin yaşam tarzınıza uygun, göz zevkinizi rahatsız etmeyen, mutlu mesut yaşayacağınız yerler mevcut. İnsanlar sizin keyfinize göre yaşam tarzlarını değiştiremeyeceklerine göre size ya katlanmak düşüyor ya da yol gözüküyor.
Kısacası; beğenmiyorsan çek git kardeşim.

Bu yazıyı nereden alıntıladınız bilmiyorum ama tam bir fiyasko... Çağdaşlığı, medeniyeti hayvanlık olarak gören bir zihniyet cahil değildir kesinlikle, cahil olsa keşke.. Ama sabit fikirli, başka insanların yaşam tarzlarını yoksayan bencil, başkalarının eline, beline, diline burnunu sokan hadsiz tanımları bu cümlelerin sahibine cuk oturur. Hadi bunlarla da gurur duyun...

Ve evet konu başından beri zinayı savunuyoruz biz de... Sevişelim sevişelim sonra büyük bir zevkle aldıralım diye bas bas bağırıyoruz.
Yazdıklarımızdan anladığınız sadece buysa; sizi tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını dileyerek uğurluyorum. Yolunuz açık ola....
 


Bu rakamlarla ilgili en doğru olabileceğini düşündüğüm bilgi şu:

"Kürtajı halk sağlığı açısından değerlendiren Dr. Gülnihal Bülbül ise en son 2008'de yapılan Türkiye Nüfus ve Aile Sağlığı Araştırması verilerini paylaştı. Kürtaj oranının 15-19 yaş grubu kadınlarda yüzde 3 iken 50 yaşındaki kadınlarda bu oranın yüzde 40'ı bulduğunu söyledi.

Çocuk sayısı arttıkça kürtaj oranının da arttığını ifade eden Dr. Bülbül, kürtaj oranının kentlerde yüzde 23.3, kırsal kesimde yüzde 17.9 olduğunu batı illerinde bu oranın yükseldiğini dile getirdi. Eğitim düzeyinin kürtaj oranlarında bir farklılık yaratmadığını ifade eden Dr. Bülbül, buna karşın refah düzeyi arttıkça kürtaj olma oranının yükseldiğini açıkladı."


Yazının öncesi ve sonrası şu şekilde: Bianet :: "Kürtaj Cinayet Değildir" - Bianet

Aynı alıntı internette birçok farklı kaynaktan daha okunabilir ayrıca.
 

hayır daha önceki mesajımda müge anlı diye biri var bu ülkede derken aleni olarak insanları suçlamasından bahsetmiştim ama siz yanlış anlamışısınız ve müge anlıyı sabah programcısı olarak eleştirdim sanmışsınız

suçladığı insanlar gerçek mesela münevver karabulut olayı en bilinenlerden, orada cem garipoğlu çocuk olmasına rağmen açıkça katil diye lanse edildi ve duyuruldu ( gerçekten yapmış olabilir ama hakkında henüz yaptığınına dair mahkeme kararı yoktu)
bu sebeple neden müge anlı dediğimi açıkladım sadece konuyu dağıtmak amacıyla değil
 
Bir resim koyulmuş burkali. Bence bu ulkede devletin, erkeğin, herhangi baska bir kadının, kısacası kendisinden baska yabancı bir insanın kendi bedeni ve düşünceleri üzerinde hakimiyet kurmasını isteyen yönetilmek isteyen kadinlar o burkalilar gibi yasamayı hak ediyor. Hatta daha da kötüsünü.
 

Ornegin nazı insanlar çağdaşlık denildiğinde 12-13 yasinda seks yapmaya baslamak anne babaya saygisizlik uyuşturucu alkol partiler açık Sacik dolaşma sanıyor. Amerikan özentiligi falan diyorlar. Cağdaşlık kafada biten bir olay bir kere her seyi araştırıp sorusturacaksin dayatilanlari irdeleyeceksin. Aklını kullanacaksın yani. Sana verilene tamam diyip susup oturmayacaksın. İstersen bir karış etek giy ama kadın namusunu bir zara bağlıyorsan o zara gore insanları yargılıyorsan deger veriyorsan bence yobazın onde gidenisin.
 
Son düzenleme:
tekrar söylemek istiyorum ikiyüzlülüğün, riyakarlığın, çürümüşlüğün resmi belgesidir bu...bundan öte cinayet var mıdır?? sorarım kürtaj cinayettir doğmamış bebeğin hakkı diye haykıranlara...nerde IQ su düşük olan fakat "yaşayan" tekrar söylüyorum nefes alan annesinin kucağına aldığı emzirdiği "yaşayan" insanın hakkı???
 
Son düzenleme:

Çok film izliyor sanırım onlar...

Benim en hoşlanmadığım şey bir insanın bilmediği konu hakkında ahkam kesmesidir. Önce git bir öğren bakalım, çağdaşlık neymiş ne değilmiş, ona göre savun veya yer...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…