- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.961
Kimse haddini aşmasın, bekliyorsunuzki birisi şuraya 2 satır yazsada polimik bir cevap yazayım saldırayımım derdindesiniz bravo. Ben forum kurallarına saygısızlık olmasın diye bu konuya birdaha yazmayacağım.Yoksaki her konuya verecek cevabım var. Başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış.Bu kadar saygısızlığa varacak ithamlara gerek yok. Konuda dini cümlelerin vijdanın, toplumun kurallarının hatırlatılması i rahatsız etmiş olabilir bazılarını. Demekki beyin hücrelerinde problem var bunların eleştirmiyorum.
Herkes burdaki bazı arkadaşlarımızın düşündüğü gibi düşünseydi hayvanlardan bir farkımız kalırmıydı.Nasılsa yaşam amacımız sadece zevk almak mutluluktan ibaret istediğimi yaparım bana kimse karışamaz .EE böyle bir dünya varsa hep gidelim.
Hani diyorsunuzya burada sadece müslümanlar yok.Öyleyse cümleyi tersine çevirelim Bende diyorumki burada sadece inançsızlar kendini çağdaş sanan insanlar yok. Buyrun bende sizi bu konuları ateşli savunabileceğiniz sitelere davet ediyorum.
Uyarsınız uymazsınız , vijdanınız el veriyosa zinada yaparsınız kürtajda ama sizin hakkınız dine kanuna etik kurallara konulara set cekmek, bu konulularda insanlara kara calmak ve zan altında bırakma haddini, çek git deme hakkını vermez.Herzaman siyahın bir karşılığı vardır oda beyaz, biz burada maç yapmıyoruz hemen kılıçları kuşanmayın. Bir çok bayanı tenzi ederek söylüyorum zaten onlar kendilerini bilirler Benim gibi düşünenler size saygı duyuyorsa sizde bizim düşüncelerimize saygı duymak zorundasınız.Ki başından beri kürtaja karşı değilim ama tedbirlerimizi alalım dikkat edelim, kürtaj korunma yöntemi değil, hanımlar önce kendimize sahip çıkalım.
Ama saygısızlık etmedım aksıne deger verıp dınledım ısrarla cevap yazdım, beğenmediyseniz neden cevap yazıyorsunuz, tepki kadar beğenide var dengeler eşit merak etmeyin Ayrıca siz karar veremessiniz forum yöneticileri verir kimin gidip gitmeyeceğine.
Kimse haddini aşmasın, bekliyorsunuzki birisi şuraya 2 satır yazsada polimik bir cevap yazayım saldırayımım derdindesiniz bravo. Ben forum kurallarına saygısızlık olmasın diye bu konuya birdaha yazmayacağım.Yoksaki her konuya verecek cevabım var. Başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış.Bu kadar saygısızlığa varacak ithamlara gerek yok. Konuda dini cümlelerin vijdanın, toplumun kurallarının hatırlatılması i rahatsız etmiş olabilir bazılarını. Demekki beyin hücrelerinde problem var bunların eleştirmiyorum.
Herkes burdaki bazı arkadaşlarımızın düşündüğü gibi düşünseydi hayvanlardan bir farkımız kalırmıydı.Nasılsa yaşam amacımız sadece zevk almak mutluluktan ibaret istediğimi yaparım bana kimse karışamaz .EE böyle bir dünya varsa hep gidelim.
Hani diyorsunuzya burada sadece müslümanlar yok.Öyleyse cümleyi tersine çevirelim Bende diyorumki burada sadece inançsızlar kendini çağdaş sanan insanlar yok. Buyrun bende sizi bu konuları ateşli savunabileceğiniz sitelere davet ediyorum.
Uyarsınız uymazsınız , vijdanınız el veriyosa zinada yaparsınız kürtajda ama sizin hakkınız dine kanuna etik kurallara konulara set cekmek, bu konulularda insanlara kara calmak ve zan altında bırakma haddini, çek git deme hakkını vermez.Herzaman siyahın bir karşılığı vardır oda beyaz, biz burada maç yapmıyoruz hemen kılıçları kuşanmayın. Bir çok bayanı tenzi ederek söylüyorum zaten onlar kendilerini bilirler Benim gibi düşünenler size saygı duyuyorsa sizde bizim düşüncelerimize saygı duymak zorundasınız.Ki başından beri kürtaja karşı değilim ama tedbirlerimizi alalım dikkat edelim, kürtaj korunma yöntemi değil, hanımlar önce kendimize sahip çıkalım.
Ama saygısızlık etmedım aksıne deger verıp dınledım ısrarla cevap yazdım, beğenmediyseniz neden cevap yazıyorsunuz, tepki kadar beğenide var dengeler eşit merak etmeyin Ayrıca siz karar veremessiniz forum yöneticileri verir kimin gidip gitmeyeceğine.
Kimsenin saygısızlık ettiği, saldırdığı falan yok. Ama siz bunu diyerek çok saygılı biri olduğunuzu bizlere kanıtladınız; 'Demekki beyin hücrelerinde problem var bunların eleştirmiyorum.' Tekrar tebrik ediyorum sizi. Bir de ahlakın, vicdanın, toplum kurallarının dinden bağımsız kavramlar olduğunu, dindar olmayan hatta dinsiz insanların da bu kavramlara sadık olduğunu öğrenirseniz ne iyi olur sizin için de bizler için de.
Merak ediyorum; hayvanlardan farklı olmamız için sizin gibi mi düşünmeliyiz? Yazdıklarınızdan şu sonucu çıkardım; sizin benimsediğiniz ahlak kurallarına uyduğumuz sürece vicdanlı, ahlaklı, iyi insanlarız; ama sizin kurallarınıza uymuyorsak eğer vicdansız, ahlaksız, zina yapan, zina sonucu doğacak çocuğu aldıran, kötü insanlarız. Sizin evrensel ahlak anlayışınız bu mu?
Siz kendi yaşam tarzınızı bu kadar tepelere çıkarıp, bizi kötülerseniz elbette tepki görürsünüz. Ondan sonra 'saygısızlık ettiniz, saldırdınız' demeye hiç hakkınız yok.
Hala zevk, mutluluk diyorsunuz, pes diyorum pes... Buradaki arkadaşlarımızın bir çoğu müslüman ve belki de çoğu evlilik dışı ilişki karşıtı. Ama bu arkadaşlarımız neyin ne olduğunu biliyor. Şu zamana kadar yapılan kürtajların bir çoğunun 'keyfi' yapılmadığının farkındalar. Bu kadar yazılandan sonra bunu hala anlayamadınız mı?
Siz o kısmı yanlış anlamışsınız;
Eğer çağdaşlığı, modernliği sevmiyorsanız daha huzurlu, gönül rahatlığıyla yaşayacağınız bir yere gidin dedim, ne var bunda?
Yaşadığınız yerdeki insanları 'aman şöyle ahlaksızlar, aman böyle zinakarlar' diye yaftalayıp, onlardan kendilerine çekidüzen vermelerini beklemek yerine(ki bu imkansız) siz kendi yaşam tarzınıza daha uygun bir yerde yaşayabilirsiniz. Siz insanlardan keyfinize göre yaşamasını isteyip, öyle olmadıkları için yargılamışsınız bu saygısızlık değil de, benim 'kendinize göre bir yerde yaşayın' demem mi saygısızlık?
Madem bu kadar din, vicdan, ahlak diyorsunuz; buyrun, kürtajı cinayet olarak gören zihniyetin ikiyüzlülüğüne yorumunuzun ne olacak acaba;
http://www.kadinlarkulubu.com/genel-saglik-bilgileri/534980-yeni-ogrendim-konuyu-feryad-edesim-var.html#post25027310
Başkalarının , başkalarına bir zarar vermeyen yaşam biçimlerini aşağılamanıza , onlara yaşam hakkı tanımayan ifadeler kullanmanıza tepki gösteriyoruz. Bunun dışında ; herkes özgürce , saygı ve hoşgörü varlığında yaşayabildiği sürece , dininiz , inancınız , ahlak anlayışınız sizden başkasını ilgilendirmez , bizim için de asla bir sorun teşkil etmez.
Eklemek isterim , 'hedonizm' yalnızca maddi hazlar üzerine kurulmuş değildir. Bu kavramı biraz özensizce kullandığınıza inanıyorum.
bu toplum göründüğünün yarısı kadar namuslu olsaydı.....
ben düşündüm, düşündüm, okudum baktım tekrar...hedonizm nerdeee bu konuda söylenenler nerde...ve ben yine fikir sahibi olmadan konuşmanın sonucu diye düşünüyorum....
Eki Görüntüle 441356
Durumun vehametini anlatmak adına ekledim bunu.
Mesele kürtaj, din, vicdan değil.
Mesele kadınlar adına karar alma işini erkeklerin hak görmesidir.
Eklediğim şey Türkiye'de yapılmış bir anketin sonucudur, buyurun beraber yorumlayalım.
Hangi yayının anketi acaba bu? İnsan doğruluğuna inanmak istemiyor, laikliğimiz elden gidiyor sloganına saplanıp kalmış bir gazetenin şişirme anketi olsun istiyor, ama sonuçlar doğruysa çok korkutucu.
Hangi yayının anketi acaba bu? İnsan doğruluğuna inanmak istemiyor, laikliğimiz elden gidiyor sloganına saplanıp kalmış bir gazetenin şişirme anketi olsun istiyor, ama sonuçlar doğruysa çok korkutucu.
Eki Görüntüle 441356
Durumun vehametini anlatmak adına ekledim bunu.
Mesele kürtaj, din, vicdan değil.
Mesele kadınlar adına karar alma işini erkeklerin hak görmesidir.
Eklediğim şey Türkiye'de yapılmış bir anketin sonucudur, buyurun beraber yorumlayalım.
oyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyevet cevap verme gereği duydum çünkü saygısızlığa tahammülüm yok.buraya birşeyler yazıp ondan sonra kafanıza göre sen okuma sen cevap verme diyemezsiniz.marifet üstünlük belirtir yani sizin yaşam tarzınız marifet değil benimki de değil.herkes kendine göre olması gerekeni ya da olmak istediğini yaşıyor.konu sizin tarafınızdan yeterince saptırılmış durumda benim de uzatmaya niyetim yok.
zaten yazının içeriğinden ötürü takıldım TANRI kelimesineTanrı genel bir isimdir. Allah ve Allah'ın diğer isimleri gibi özel değildir. Herhangi bir dinin yaratıcısının yerine bu kelimenin kullanılması sorun teşkil etmez. Yazan kişi(veya çeviren) de büyük ihtimalle evrensel olmak için tanrı kelimesini kullandı. O sayılanlar özel isim, tanrı ise genel isim. Onların arasında aramaya gerek yok, çünkü zaten onları kapsıyor.
Yazının içeriğinden çok buna takılmışsınız. Bence bu kadar takılmaya gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?