anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Kimse haddini aşmasın, bekliyorsunuzki birisi şuraya 2 satır yazsada polimik bir cevap yazayım saldırayımım derdindesiniz bravo. Ben forum kurallarına saygısızlık olmasın diye bu konuya birdaha yazmayacağım.Yoksaki her konuya verecek cevabım var. Başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış.Bu kadar saygısızlığa varacak ithamlara gerek yok. Konuda dini cümlelerin vijdanın, toplumun kurallarının hatırlatılması i rahatsız etmiş olabilir bazılarını. Demekki beyin hücrelerinde problem var bunların eleştirmiyorum.

Herkes burdaki bazı arkadaşlarımızın düşündüğü gibi düşünseydi hayvanlardan bir farkımız kalırmıydı.Nasılsa yaşam amacımız sadece zevk almak mutluluktan ibaret istediğimi yaparım bana kimse karışamaz .EE böyle bir dünya varsa hep gidelim.

Hani diyorsunuzya burada sadece müslümanlar yok.Öyleyse cümleyi tersine çevirelim Bende diyorumki burada sadece inançsızlar kendini çağdaş sanan insanlar yok. Buyrun bende sizi bu konuları ateşli savunabileceğiniz sitelere davet ediyorum.

Uyarsınız uymazsınız , vijdanınız el veriyosa zinada yaparsınız kürtajda ama sizin hakkınız dine kanuna etik kurallara konulara set cekmek, bu konulularda insanlara kara calmak ve zan altında bırakma haddini, çek git deme hakkını vermez.Herzaman siyahın bir karşılığı vardır oda beyaz, biz burada maç yapmıyoruz hemen kılıçları kuşanmayın. Bir çok bayanı tenzi ederek söylüyorum zaten onlar kendilerini bilirler Benim gibi düşünenler size saygı duyuyorsa sizde bizim düşüncelerimize saygı duymak zorundasınız.Ki başından beri kürtaja karşı değilim ama tedbirlerimizi alalım dikkat edelim, kürtaj korunma yöntemi değil, hanımlar önce kendimize sahip çıkalım.

Ama saygısızlık etmedım aksıne deger verıp dınledım ısrarla cevap yazdım, beğenmediyseniz neden cevap yazıyorsunuz, tepki kadar beğenide var dengeler eşit merak etmeyin Ayrıca siz karar veremessiniz forum yöneticileri verir kimin gidip gitmeyeceğine.

herşeye bir cevabı olmak iş değil ki sevgili arkadaşım...isteyen herkes herkese istediği şekilde laf yetiştirir...üstelik keşke sadece kendi fikirlerini yazsaydın başkasının hiç de hoş olmayan üslubundan kendi düşüncelerinmiş gibi alıntı yapacağına, işin içine zinayı karıştırıp insanları -şucu, bucu- diye ayrıştıracağına...

Son düzenleme:

Kimsenin saygısızlık ettiği, saldırdığı falan yok. Ama siz bunu diyerek çok saygılı biri olduğunuzu bizlere kanıtladınız; 'Demekki beyin hücrelerinde problem var bunların eleştirmiyorum.' Tekrar tebrik ediyorum sizi. Bir de ahlakın, vicdanın, toplum kurallarının dinden bağımsız kavramlar olduğunu, dindar olmayan hatta dinsiz insanların da bu kavramlara sadık olduğunu öğrenirseniz ne iyi olur sizin için de bizler için de.

Merak ediyorum; hayvanlardan farklı olmamız için sizin gibi mi düşünmeliyiz? Yazdıklarınızdan şu sonucu çıkardım; sizin benimsediğiniz ahlak kurallarına uyduğumuz sürece vicdanlı, ahlaklı, iyi insanlarız; ama sizin kurallarınıza uymuyorsak eğer vicdansız, ahlaksız, zina yapan, zina sonucu doğacak çocuğu aldıran, kötü insanlarız. Sizin evrensel ahlak anlayışınız bu mu?
Siz kendi yaşam tarzınızı bu kadar tepelere çıkarıp, bizi kötülerseniz elbette tepki görürsünüz. Ondan sonra 'saygısızlık ettiniz, saldırdınız' demeye hiç hakkınız yok.

Hala zevk, mutluluk diyorsunuz, pes diyorum pes... Buradaki arkadaşlarımızın bir çoğu müslüman ve belki de çoğu evlilik dışı ilişki karşıtı. Ama bu arkadaşlarımız neyin ne olduğunu biliyor. Şu zamana kadar yapılan kürtajların bir çoğunun 'keyfi' yapılmadığının farkındalar. Bu kadar yazılandan sonra bunu hala anlayamadınız mı?

Siz o kısmı yanlış anlamışsınız;
Eğer çağdaşlığı, modernliği sevmiyorsanız daha huzurlu, gönül rahatlığıyla yaşayacağınız bir yere gidin dedim, ne var bunda?
Yaşadığınız yerdeki insanları 'aman şöyle ahlaksızlar, aman böyle zinakarlar' diye yaftalayıp, onlardan kendilerine çekidüzen vermelerini beklemek yerine(ki bu imkansız) siz kendi yaşam tarzınıza daha uygun bir yerde yaşayabilirsiniz. Siz insanlardan keyfinize göre yaşamasını isteyip, öyle olmadıkları için yargılamışsınız bu saygısızlık değil de, benim 'kendinize göre bir yerde yaşayın' demem mi saygısızlık?

Madem bu kadar din, vicdan, ahlak diyorsunuz; buyrun, kürtajı cinayet olarak gören zihniyetin ikiyüzlülüğüne yorumunuzun ne olacak acaba;

http://www.kadinlarkulubu.com/genel-saglik-bilgileri/534980-yeni-ogrendim-konuyu-feryad-edesim-var.html#post25027310

konuyu biraz okudum ama sonra pes ettim. kimi zina dan girmiş, kimisi ortalıkta yapılan seksten sonra bunlar kürtaja bağlanmış sonra cinayettir değildir yasaktır dır da dır...
ben kısaca görüşümü yazayım.
kürtaja karşı mıyım? Ahlaken sorulursa evet. tabii ki bir bebek ne sebeple olursa olsun öldürülmemeli.
tecavüzdür, ensest ilişkidir, ahlak dışı ilişkidir, bir hatadır herhangi bir sebeple istenmeyen bebektir ne bileyim örnek çok. zevk için veya zorunluluktan . tam kriteri belirlemek zor.
başıma gelse ne olur? Allah korusun bana o kararı verdirmesin derim. büyük konuşmamak lazım. gün olur bende çocuk aldırmak zorunda kalırım
Ama hukuken tartışalım bu konuyu: eğer yasaklarsanız ne olur.
toplumun paralı kesimi diyebileceğimiz kesim. atlar uçağa gider yurt dışına yapacağını yapar gelir. peki gerisi. siz ne düşünürseniz düşünün sonuçta dünyaya getirilmek istenmeyen bir bebek var. o anne ya bunu kendi kendine yapmaya çalışacak yada sokak arası kasaplara gidecek. anne ölecek yada sakat kalacak. ülke de bir para kazanma kapısı doğacak. ve bir kadın yine söylüyorum sebep ne olursa olsun istemediği çocuk yüzünden belki dönülemez sakatlıklar yaşayacak.
diyorum ki isteyen istediği gibi düşünsün vicdanı ile karar versin. eğer istiyorsa çocuğu aldırsın. buna karışacak toplum olmamalı hele devlet hiç olmamalı. günahsa da bunun yargılamasını Allah yapacak.
tüm kürtajları engellediniz. e ne olacak. elinizde her yıl doğmaması gereken binlerce bebek olacak. kim bakacak bunlara. kim iyi bir eğitim sağlayacak. kim topluma kazandıracak.
çocuk esirgeme kurumlarını ziyaret edin. yada çevrenizden hikayeler dinleyin derim. o kurumlarda huzurla büyüyen çocuk yok. neler neler çekiyorlar. hatta bir kısmı insanların sapık emellerine alet oluyor. yazmak istemiyorum ama öyle acı hikayelerim var ki eminim o çocuğa birisi sorsaydı bu dünyaya gelip bunları çekeceğime hayata gelmemeyi tercih ederdim derdi.
devletin kimseye baktığı falan da yok emin olun....
en kızdığım konu ise bu konunun devlet meselesi haline getirilmesi. ey türk halkı size sesleniyorum uyutuluyorsunuz. bir konu atılıyor ortaya o konuşulurken arka da neler dönüyor biliyor musunuz:26:
kısaca kürtaj kanunen yasaklanmamalı. belli bir hafta sınırı ile izin verilmeli. bu karar kadına bırakılmalı. vicdan onun vicdanı ve bu konuda tek hesap vereceği yer toprak altıdır. burası değil...
not: bunu yazmadan geçemedim. siz kendi öz babasından hamile kalan bir kız ile konuştunuz mu hiç ...kürtaj yasak doğuracan diye ona da söyleyin lütfen...bu toplum göründüğünün yarısı kadar namuslu olsaydı.....

Başkalarının , başkalarına bir zarar vermeyen yaşam biçimlerini aşağılamanıza , onlara yaşam hakkı tanımayan ifadeler kullanmanıza tepki gösteriyoruz. Bunun dışında ; herkes özgürce , saygı ve hoşgörü varlığında yaşayabildiği sürece , dininiz , inancınız , ahlak anlayışınız sizden başkasını ilgilendirmez , bizim için de asla bir sorun teşkil etmez.
Eklemek isterim , 'hedonizm' yalnızca maddi hazlar üzerine kurulmuş değildir. Bu kavramı biraz özensizce kullandığınıza inanıyorum.

Son düzenleme:

arkadaşım boş ver
günahtır vs demek suç ama cahil, düşünemiyor, aklı ermiyor, anlayamıyor kafası basmıyor demek suç değil bu başlıkta
ben de bir ara normal tartışmaya döndü ne güzel tartışıyoruz diye düşündüm ama tekrar başladı.
yazıyorlar yazıyorlar bi de inkar ediyorlar. göz var izan var hepimiz okumayı biliyoruz

dayanamayıp saldırana cevap verince de sen de saldırıyorsun diyorlar
yahu hırsızın hiç mi suçu yok ?
sen durduk yere saldırıp suçlarsan elbet cevap vereceğim bundan normal ne var?
günahkar deniyor diye kızar kendisi cahil der, neyin kafası bu ya?
aaa ama bi dakika o diyebilir çünkü onun fikri DOĞRU
Nietzsche' yi mezarından kaldıralım da hacı mutlak doğru ve ebedi gerçeklik varmış bak kk bulmuş diye haber verelim en iyisi
kültürel relativizm denen şeyden haberi olmayanlar bir de cahillikle suçlar

akılları değil fikirleri yarıştırmayı başarabilseydik keşke

son söz: tüm akılları pazara çıkarmışlar herkes gidip kendininkini satın almış

Birinci kırmızılı cümleden sonra zaten sizinle tartışacak bir şeyimiz yok.

İkinci kırmızılı cümle : Maşallah,yeni üye olmuşsunuz ama kimsenin size bir şey demeyeceğinden nasıl bu kadar eminsiniz ?

Kırmızı yazılı yazın hakkında birkaç cümle söyleyeceğim Slania.

Evet müslümanım,evlilik dışı ilişkiye de karşıyım.

Ama zina yaparsam da,çocuk aldırırsam da bu benim günahım,benim sorumluluğum.

Yorma kendini boşuna boşveeeeerrrrr...

ben düşündüm, düşündüm, okudum baktım tekrar...hedonizm nerdeee bu konuda söylenenler nerde...ve ben yine fikir sahibi olmadan konuşmanın sonucu diye düşünüyorum....

ben düşündüm, düşündüm, okudum baktım tekrar...hedonizm nerdeee bu konuda söylenenler nerde...ve ben yine fikir sahibi olmadan konuşmanın sonucu diye düşünüyorum....

yok yok orada evet yanlış kullandı asıl söylemek istediği şey hedonist değil zevk düşkünüydü.Ben kürtaj yasağının arkasında cinsel özgürlüklerin kısıtlamak düşüncesi olduğunu bu yasağın evlilik öncesindeki cinsel birleşmelerin azaltılacağını düşünmenin çok komik olduğunu söylemiştim.
Bana cevap olarak hedonist portre falan demişti.Asıl söylemek istediği zevk düşkünü hatta seks manyağı gibi bişeydi sanırım.Ama ben anlamıştım zaten onun ne demek istediğini.Sonra da her mesajında bu kelimeyi kullanınca olay bu hale geldi.

Durumun vehametini anlatmak adına ekledim bunu.
Mesele kürtaj, din, vicdan değil.
Mesele kadınlar adına karar alma işini erkeklerin hak görmesidir.
Eklediğim şey Türkiye'de yapılmış bir anketin sonucudur, buyurun beraber yorumlayalım.

Her şey şaka gibi. İnsanların nasıl yavaş yavaş tırlattığını yavaş yavaş anlıyorum sanki. Ülke olarak cinnet geçiriyoruz resmen, sonumuz nereye varacak merak ediyorum.

Bizim abuk sabuk gündemlerimiz, dış basına da yansıyor. En son bir fransız gazetesi, önemli bir siyasimizin isminin yanına "Türk kadınlarının vajinalarının bekçisi" cümlesini yazıp haber yaptı. Yalan mı?

Çok sayın "başımızdakiler" attıkları yanlış adımlardan geri dönmek istemedi, ortalığı böyle velveleye verdiler. Uludere olayının son gelişmelerinden sonra "Her kürtaj bir Uludere'dir" buyuruldu, ve gerisi çorap söküğü gibi geldi. Önce kürtaja ve sezaryene kısıtlama getirileceği duyuruldu, haklı gerekçelerle buna itirazlar edildi, tecavüz gebelikleri gündeme geldi, "kadın istemezse tecavüze uğramaz" yargısı zaten çoktan oluşturulmuştu, "anasının suçunun cezasını neden bebek çeksin?" dediler, "anası kendini öldürsün o zaman" dediler, "yok, bence kendini öldürmesine gerek yok, tecavüzcüsünü öldürsün daha doğru" dediler, ağzımız açık kaldı. Sesimizi çıkardık, tepkimizi koyduk, "bebek katili olmaya ne kadar meraklıymışsınız" dediler. "Bosna'da da kadınlar tecavüzcülerinin bebeklerini doğurdu, ne var siz de doğurun gitsin" dediler.

En son, birçok şehirde eşzamanlı olarak yapılan eylemden sonra ne dediler onu da biliyor musunuz? "Bunu boşverin, tecavüz cezaları artsın diye eylem yapın" dediler. Evet, bunu da dediler. Ben kadınlık ve insanlık onurunu bu denli yok sayan bir ifade daha duymadım. Bu ne demek biliyor musunuz, "bebek öldürme hakkınızı isteyeceğinize tecavüze uğruyor olmaktan gocunun da asıl ona sesinizi çıkarın, yoksa biz tecavüzden zevk aldığınızı varsayıp onların sırtını sıvazlamaya devam edeceğiz" demek.

Bosna göndermesi ise bambaşka bir olay. Ama tabi adamların şakşakçıları bir kültür mantarı kadar bile bilgi birikim sahibi olmadıkları için, ne söyleseler haklılar. Nasıl korkunç bir benzetmedir, Bosnalı kadınların maruz kaldıkları tecavüz, herhangi bir tecavüzle nasıl kıyas kabul edebilir? Srebrenica soykırımı, düzenli ve sistemli bir şekilde tecavüze uğrayan, çetniklerden hamile kalmak ve o çocukları doğurmak zorunda bırakılan her yaştan zavallı kadınlar nasıl unutulur, daha 15 sene önce gözlerimizin önünde bu işkencelere maruz kalan insanların acıları nasıl bu kadar sıradanlaştırılır, aklınız alıyor mu?

Çok merak ediyorum, yasağı savunanlar gerçekten bu yasağın sebeplerinin vicdani olduğunu mu düşünüyorlar? Hayır işte, adamların sağlık politikaları ellerinde patladı, onu toparlamaya çalışıyorlar. Evet, en muhalefet kesimin bile "ama sağlık alanında güzel işler yaptılar" dedikleri o açılımlar iflas etti. Getirdikleri "performans sistemi" yüzünden ameliyat, kürtaj, sezaryen vakalarında patlama oldu. Evet, kendi özgür iradesiyle sezaryen tercih edecek bir sürü kadın var, ben o fikirde değilim ama kimse de kimseye şöyle doğuracaksın diye buyuramaz. Ama çoğu doktor daha fazla puan alabilsin diye "senin çatın dar" falan filan diyerek kadınları sezaryene yönlendirdi. Sezaryen aldı başını gitti, diğer bir sürü kalemle birlikte sağlık harcamaları ayyuka çıktı, alınan bazı tedbirler yetmedi, ve iş sezaryene kürtajı yasaklamaya kadar vardı.

Adamlar bir taşla daha kaç kuş vuracaklar bilmiyorum. Ve işin trajikomiği onlar çok vicdanlı, biz de kana susamış "hedonist" katil adaylarıyız.

Bir de, kuşlardan bahsedince anımsadım şimdi, George Carlin'den efsanevi bir alıntı yapayım: "Muhafazakârlar yaşayan bebekler ister ki onları ölü askerlere çevirebilsinler."

Son düzenleme:

Hangi yayının anketi acaba bu? İnsan doğruluğuna inanmak istemiyor, laikliğimiz elden gidiyor sloganına saplanıp kalmış bir gazetenin şişirme anketi olsun istiyor, ama sonuçlar doğruysa çok korkutucu.

Hangi yayının anketi acaba bu? İnsan doğruluğuna inanmak istemiyor, laikliğimiz elden gidiyor sloganına saplanıp kalmış bir gazetenin şişirme anketi olsun istiyor, ama sonuçlar doğruysa çok korkutucu.

canım neden şaşırdın ki.Günümüz insanını özetleyen tablo bu işte.

Konuyla ilgili makale yazan bir arkadaşım göndermiş, kendi araştırması mı bilmiyorum.
Öğrenip yazarım.:)

şaşırtıcı değil aslında...daha önce de söyledim ya günün birinde kadınların çalışması yasak dendiğinde "tabi ya oturun evinizde kadının ne işi var dışarda" diyecek okadar çok kadın var ki ....uzağa gitmeye gerek yok şu forumu azıcık incelemek yeter...

oyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
ben ne demişim
ben böyle yaşıyorum dedim
sen yaşama
kimseye saygısızlık etmedim
en azından senin bana ettiğin kadar etmedim

zaten yazının içeriğinden ötürü takıldım TANRI kelimesine
genel olarak tanrı deniliyor (muş) çevirilerde
diyelimki yanlış ifade ettim genel olarak öyle deniyorsa tamamdır
ben burada hatamı kabul ederim

ancak benim dinimde ALLAH cc ya dua edilirken
Tanrım demem
yada Kurandan bi ayet okurken Tanrı şöyle buyurmuş demem
yani bu ikisi arasında keskin bir fark var
şimdi ben buraya baktığım araştırdığım kadarıyla
kopyala yapıştırda yaparım
ama yapmıcam
dediğim gibi saptırmaya meraklı arkadaşımız çok

ha merak edenler Tanrının anlamı diye değilde
ALLAH a Tanrı denirmi diye baksınlar
olur mu?
Bugün okuduğum bazı yorumlar bana bu kareleri anımsattı. Bu insanlar bu resimlerdeki gibi bir hayat mı istiyorlar acaba? Eğer öyleyse ben akıl sağlığından şüphe ederim....

bunu buraya yapıştırma amacını anlayamadım

ki eğer tam amacını yazarsan
ona göre birşeyler yazmak isterim

birde ricam olacak arkadaşlar
konuyu din tartışmalarına çevirmeyelim yada bırakalım

hepimizin bi inancı var
burada kimsenin inancını sorgulamak kimseye düşmez

öğrenmek isteyenler goggleden istediği dini araştırır öğrenmek isterse öğrenir
inanmak istediğine kalbinin mu'main olduğuna inanır

inançlar araya girince hoş olmayan cümleler söyleniyor

ben eğerki herhangi birinizi üzdüysem
bu konuda özürdilerim
kul hakknızı helal edin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…