Anneyken Çalışmak bu kadar zormu

Senelerdir çalışsanız sürekli asgari ücretli çalışmazdınız ki terfi alırdınız, atıyorum markette kasiyer olsanız belki 6,7 yıl geçince şef müdür pozisyonu falan olabilir bide sadece bakıcı parası diye düşünmemek lazım emekliliği de var bu işin, bence hızlı Bi dönüş yapın iş hayatına yarın ne olur belli olmaz :)

Boşver görümcesini kıskanmış çalışıyo diye :)))

soyledikleriniz cercevesinde bir dusunce yapisina sahipseniz calismamayi kafaniza takmayin.
Ben aldigimin 3 te 2sini krese veriyorum.Hic isi bırakmayı dusunmedim.Emeklilik icin sigorta yatiyor sonucta ve en onemlisi calismak terapi gibidir 3 cocukla eve tıkılıp mutsuzsaniz ama bazi kadinlar sever 3 cocuk ev isi pasta börek derken günü geçer tercih meselesi.
Bakan kimse yoksa maaş bakiciya kreşe gidecek başka çare yok eve kitleyemeyecegimize gore çocukları.

Hanimefendi 1 cocugu olan cocugum var demesin.1cocugu alip her yere goturursun 10 kapi gezersin 1 cocuk doyur 1 cocuk yika 1 cocuk uyut..3 cocugu olam bu kadin nasil gezsin nasil sosyallessin .

Konu sahibi hiç evden yapabileceğin işlere baktın mı?
Hoş evden sıkılmışın ama bu ev yemeği yapan lokantalar hazır yemek isteyen yerler var
Onların yemeklerini yapabilirsin
Her iş ölüyor ama yemek işi ölmüyor

Evet benim annem bakıyordu saolsun benden de iyi bakar ama ben işe girdim sadece bir yıl çalışabildim çünkü ben bakarken hastalanmayan çocuk haftada iki üç gün acillik oldu işten çıkalı bir yıl oldu gayet iyi hastalanmadı hiç ikinci çocuğum oldu seneye tekrar çalışmayı düşünüyorum ama nasip bakalım bu nasıl olacak

Hanimefendi 1 cocugu olan cocugum var demesin.1cocugu alip her yere goturursun 10 kapi gezersin 1 cocuk doyur 1 cocuk yika 1 cocuk uyut..3 cocugu olam bu kadin nasil gezsin nasil sosyallessin .
İkinci çocuğum oldu şu yazdıklarınız tokat gibi çarpıldı suratıma depresyona girdim resmen

Kesinlikle katılmıyorum, bı çocukların ve annenin yapısıyla alakalı bir durum bence.
4 cocuklu aileye bakıcılığı da gittim, üstelik oğlumu da alıp..
Aylarca bu şekilde çalıştım, çocukları okula götürüp getirdim, küçük bebekle oglumu da gezdirdim vs..
Hadi 3 çocukla çıkamıyor diyelim, o zaman bir gün biriyle çıksın, diğer gün diğeriyle.
En azından 4 u bir evde tikili kalmaz.
Evde anneanne de olduğu için böyle birşey söyledim.
Olmasa bile hiç mi okula gitmiyor bu çocuklar, yaşlarını bilmiyorum ama, biri okuldayken diğeriyle birşeyler yapabilir..
Çalışabilmesi gerçekten çok zor ona hiç lafim yok, o ayrı.

hanfendi eve tıkılmaktan kastım 7/24 evde olmak değildi cocuklarımı arada sırada gezmeye goturuyorum hemen hergun parkta arkadaslarıyla oynuyolar zaten
Eve tıkıldım senelerdir derken çalışamıyorum demek istedim

Annem yaşlı değil 50 yaşında
Size çok kişisel bir örnek vereceğim.
Ben bekarım ve çocuğum yok.
Daha şimdiden bile annem: " Evlenince bana güvenip lütfen çocuk doğurma.Ben emekli olunca gezeceğim.Biraz kendimle ilgileneceğim.Çok arada hafta sonu eşinle acil işin çıkarsa birkaç saat yardımcı olurum." diyor.
Ve ben buna hiç ama hiç alınmadım.
Neden mi?
Çünkü tüm gün pazar bile olsa torununa bakmak zorunda değil.
Evet isterse bakar ama sadece kendi özgür iradesiyle isterse.
Onun sorumluluğu kendi çocuğu idi; ona da baktı büyüttü.
Ben ileride zorla ona çocuğumu baktırmaya çalışırsam önce annemi mutsuz ederim; sonra da çocuğumu.
Çünkü annem istemeyerek çocuğuma bakar.Istemeyerek yapılan işten hayır gelmez.
Ayrıca çocuğum da anneannesi tarafından istenmediğini anlar ve ona karşı önyargısı olur.Bunu da istemem.
Yani kısaca annemin kararına saygı duymak zorundayım.Ve çok saygı duyuyorum.
Ayrıca ben anneannelerin ve babaannelerin gönül rızası yoksa zorla çocuk baktırılmasına karşıyım.ister 1 çocuk olsun ister 3 çocuk.
Annenizin içinden gelmiyorsa bakmasın.
Hem ona hem size külfet olur.Çocuğunuz da küçüklükten beri anneannesine önyargı geliştirir.
Hiç gerek yok.

Son düzenleme:
Ben "evde hapis olmaktan farkı yok anneligin" cümlenize binayen söyledim bunları.
Calisamama kısmında haklısınız, tek çocukla bile çalışmak ciddi zor.
Hastalığı oluyor, kreş parası, bakıcısı vs.
İmkanlar dahilinde, umarim en kısa zamanda, en azından hapis hayatı kadar kotu hissetmemeye başlarsınız.
Allah yardımcınız olsun, en kısa zamanda feraha çıkmanızı dilerim..

Ben anneme illede bakacaksın diye dayatma yapmadım hic zaten baska sehirde yasıyoduk evliyken 3 cocugumada tek basıma zar zor baktım tukendim ama 10 sene geldi gecti
Ayrılıp annemin evine dondum 3 cocukla
Annem evde zaten yalnız sosyal biri değil gezmez etmez evde hep
Ben haftanın 6 gunu calısırken okula goturup getirdi torunları ben anneysem o da anneanne
1 kap yemek koydu onlerine ne var bunda
Odev yaptırmadı banyo yaptırmadı gezdirmedi beslenmesi forması hep ben yaptım okula goturup getirmesi tatillerde basında durmasını amma abarttmıssın
Zatenkısa surdu merak etme
Simdi yineeskisi gibi ben tek bakıyorum hala annemle yasıyoruz o sabah 10 11 lara kadar yatıyo keyfi yerinde

Ben abarttığımı düşünmüyorum.
Bana göre eğer çocuk sahibi olacaksanız sadece eşinize ve kendinize güveneceksiniz. Anneniz bile olsa bakmak zorunda değil.
Açıkçası 3 çocukla uğraşmak hele ki 50 yaşından sonra zordur.
Ama ben başka birşeye takıldım.
Bence sizin şikayetiniz başlangıçta yatıyor.
Çocuklarınız üçüz mü?
Yoksa hepsi tek tek mi oldu?
Bir de çocuğunuza / çocuklara zar zor baktığınızı ve tükendiğinizi ne zaman fark ettiniz?
Ilk çocuktan sonra mı?
Iki çocuktan sonra mı?
Üç çocuktan sonra mı?

3 den sonra zaten kısa aralıklarla oldular

3 den sonra zaten kısa aralıklarla oldular
Anladım..
Ben keşke lafını sevmiyorum.
O yüzden artık geçmiş bitmiş.
3 çocuğunuz var.
Eğer eliniz lezzetli ise cafelere pasta yapıp satabilirsiniz.
Çocuklarınız büyüdüğünde de tam zamanlı çalışacak bir iş bulursunuz.
Ama annenizi çocuklarınıza baksın diye bence zorlamayın.

Eğer isterse yapabildiği kadar size yardım etsin.
Umarım bir çözüm bulursunuz..

Son düzenleme:
Bakıcıya calısacaksam
Ozaman çalısmanın anlamı ne
Hemen anlamını söyleyeyim. Bir kere senin tabirinle eve tıkılmamış oluyorsun. Sigortan yatıyor ve birgün emekli olma imkanın var. Emekli olurkende tazminat veriyolar. Keşken olmuyor.

Yani asgari ücret alıp bakıcıya vermenin mantıksız olduğunu düşündüğün için avantajlarını yazdım

100% katılıyorum.
Bazi üyeler camur atmaya bayılıyor.
Bakimsiz tarzan demiş bir üye. Hadi
Valla çalışıyorum ve iki kızım var. Akşamdan kreşe giden kuzumun kıyafetlerini kombinler, uygun ayakkabı, taç seçer öyle yatarım. Sabah da üst baş pırıl pırıl okullarına yollarım. Her sabah kahvaltılarını hazırlar, dönüş saatleri de evde olup kek, kurabiye be varsa fırına atar mis kokularla karşılarım. Tarzanmış :)

Son düzenleme:
Benim durumum da böyle..Ben de çaresizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…