- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.194
- 78
- 32
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Çalışmayan anneler alınmasın tabiki genelleme yapamam, benim annemde çalışmıyordu sonuçta yanlış anlaşılmak istemiyorum ama annesi çalışan arkadaşlarım ileri yaşlarında ellerinden her iş gelen, ayakları yere daha sağlam basan bireyler oldular, benim annem ise bizim yerimize herşeyi yapıyordu zaten. Odamızı toparlamak, çamaşırımızı katlamak vs. gibi. Başka şehire Üniversiteye gittiğimde 1 yıl girdiğim depresyonun sebebidir bu durum. He çalışan annenin çocuğu bakımsızdır kısmınada katılmıyorum o arkadaş evde de otursa durum değişmez bence insan çocuğuna herşekilde bakar çünkü
Çalışan kadının çocuğu bakimsizdir diyen üyeler biraz kendilerini teselli etmişler galiba.
Benim annem 3 vardiya çalışıyordu.
Hem süper bir eğitim aldik, hemde çoğu çocuktan daha bakimliydik (her konuda)
Dogru, annem fazla komşu/dedikodu/kisir günü yapamadi :) çalıştı, hem annelik hem babalik yapti...
Her kadinin kendi karari ama cocuklari okula giden bir kadin tüm gün evde ne yapiyor gercekden bilmek istiyorum. Belki bir ev hanimi cevaplar :)
maddi imkansızlıklar yoksa çocuklarınla vakit geçir onları sev bolca. okuldan geldiklerinde kek pasta kurabiye yap. ben 14 aylıkken başladım çalışmaya'mecburiyet' gel gör ki evladımın en güzel zamanlarını başkaları izledi. her gece yüzüne bakıp bakıp ağlardım. sabahları ağlaya ağlaya işe giderdim. hiçte kolay birşey değil...Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Seneler geçti 3 cocuklarımda ilkokul çağlarında
Onlara bakan olmadıgı icin calısamadım hep
Her annenin hayatı boylemi oluyo
Bakan olmayınca her anne eve mi tıkılıyo
Kreş bakıcı demeyin asgari ucret alıp asgariye yakını bakıcıya veremezdim
Bakıcıya calısacaksam
Ozaman çalısmanın anlamı ne
bakımsız mı haha :) ben de çalışıyorum oğlumun iç çamaşırlarını bile ütülerim. çalışan kadın daha programlı ve düzenli olur bence. ev hanımı olmanın güzel tarafı alarmsız uyanmak olabilirÇalışan kadının çocuğu bakimsizdir diyen üyeler biraz kendilerini teselli etmişler galiba.
Benim annem 3 vardiya çalışıyordu.
Hem süper bir eğitim aldik, hemde çoğu çocuktan daha bakimliydik (her konuda)
Dogru, annem fazla komşu/dedikodu/kisir günü yapamadi :) çalıştı, hem annelik hem babalik yapti...
Her kadinin kendi karari ama cocuklari okula giden bir kadin tüm gün evde ne yapiyor gercekden bilmek istiyorum. Belki bir ev hanimi cevaplar :)
Bir taneyken çıkıyor muydunuz peki ??Sende 1 tane bende 3 aynı sey degil
1 cocukla dısarı cıkmakla 3 cocukla dısarı surekli cıkmak
3 cocugun olsun sonra kendinle beni kıyasla
bakımsız mı haha :) ben de çalışıyorum oğlumun iç çamaşırlarını bile ütülerim. çalışan kadın daha programlı ve düzenli olur bence. ev hanımı olmanın güzel tarafı alarmsız uyanmak olabilir
Ben de öyleym. Yapaçak birşey yok. Ev hanımları çocuklarıyla daha güzel vakit geçiriyor. Nerede çalışan anne gördüysem çocukları bakımsız tarzan.
Örnek vereyım görümcem çalışıyor kızı hergun sokaklarda geziyor. İlgilenemiyor sürekli çalışıyor.
Ev hanımlığı daha güzel bence. Maddi durum iyi değilse tabiki kötü bir durum malesef
ne kadar ayıp. tarzan da ne demek. insanlar tuhaf gerçekten :)100% katılıyorum.
Bazi üyeler camur atmaya bayılıyor.
Bakimsiz tarzan demiş bir üye. Hadi
Cogu ev hanimi temizlik yapacagim günlere gidecegim diye cocugu televizyona mecbur birakiyor. Ev hanimi olup cocugu 1 hafta 10 gun parka cikarmayan kadinlar bilirim. Ben calistigim halde her gun cocugumu parka cikaririmBen de öyleym. Yapaçak birşey yok. Ev hanımları çocuklarıyla daha güzel vakit geçiriyor. Nerede çalışan anne gördüysem çocukları bakımsız tarzan.
Örnek vereyım görümcem çalışıyor kızı hergun sokaklarda geziyor. İlgilenemiyor sürekli çalışıyor.
Ev hanımlığı daha güzel bence. Maddi durum iyi değilse tabiki kötü bir durum malesef
çocukla ne kadar zaman geçirdiğin değil ne kadar kaliteli zaman geçirdiğin önemli. dediğiniz gibi bizde her gün parka çıkar kumlarla oynar bisiklet süreriz.Cogu ev hanimi temizlik yapacagim günlere gidecegim diye cocugu televizyona mecbur birakiyor. Ev hanimi olup cocugu 1 hafta 10 gun parka cikarmayan kadinlar bilirim. Ben calistigim halde her gun cocugumu parka cikaririm
Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Bakıcıya calısacaksam
KesinlikleGerçekten bu sitenin dert dinleyip, insanlara anlayış göstermekle alakası yok. Yahu hanımlar, kadıncağız “hayat böyle mi gidiyor ilkokuldalar ama ben evde bekliyorum” hala demiş. Bunun sizin çocuğunuzla geçirdiğiniz vakitle ne ilgisi var?
Konu sahibi, çocuklarınız okula gidiş geliş saatleri ne durumda? Siz evlenmeden ya da çocuk sahibi olmadan önce çalışmış mıydınız? Hangi alanda nasıl bir iş yapmayı istersiniz?
Eve çocuklarınız ve eşiniz de olsa başkalarının hayatları için bağlı kalmak psikolojik olarak zor olmalı. Para temel sebep değilse, ne yaparken mutlu olduğunuzu düşünün, bize anlatın. Fikirler üretilir bol bol.
Çok üretken ve güzel bir döneminizdesiniz hayatın. 3 çocuk büyütmüşsünüz, o size çok büyük pratiklik kazandırmıştır. Her alanda kullanabilirsiniz. Moral bozmayın. :)
Burada bu mümkün değilMaalesef calisan kadinlara yeterince destek yok. Almanya'da mesela kres ucretsiz, 6 aylik bebek alan kresler bile var. Calisma hayatina donmek icin servet dokmek zorunda degil kimse.
Kimse kimsenin anneligini yargilayamaz. Maddi durumu çok iyi olup çalışan da var. Cunku evde olmak ona uygun olmayabilir, daralabilir. Kimsenin bu durumu yargilamaya da hakki yok. Onemli olan daimi evde olmaktan ziyade verimli olmak..Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Bakıcıya calısacaksam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?