Anneyken Çalışmak bu kadar zormu

valla ben öğretmenim ve hamileyim....
ücretsiz izin vs düşünüyorum ama ilk etapta galiba sadece süt izni kullanabilicem gibi...ona bile canım sıkılıyor keşke ücretsiz izin alıp ayrılabilsem bi müddet...
ama belli değil işte...
araba alınırsa borcu var..
annemlere para yollamam gerekebilir vs..

bence evde çocuğunu büyütebilmek büyük nimet...
evde yapabilceğim bir işim olsa asla dışarıda çalışmam

aslinda eve tikilmak demeyelimde bi sureligine tatile cikmak diyelim.bende kizim 2 yasina gelene kadar calismadim.zor ve yipraticiydi ama bu yil benim icin daha zordu.bunu calisan biri olarak soyluyorum cocuk olunca calismak cok zor.ev duzeni cocuklarin duzeni ister istemez bozuluyor.ustelik ben yarim gun calismama ragmen eskisi gibi degildim.yine de bunada sukur sizde uzulmeyin bebeginiz biraz daha buyusun bakicisiz halledersiniz

Çalışmayan anneler alınmasın tabiki genelleme yapamam, benim annemde çalışmıyordu sonuçta yanlış anlaşılmak istemiyorum ama annesi çalışan arkadaşlarım ileri yaşlarında ellerinden her iş gelen, ayakları yere daha sağlam basan bireyler oldular, benim annem ise bizim yerimize herşeyi yapıyordu zaten. Odamızı toparlamak, çamaşırımızı katlamak vs. gibi. Başka şehire Üniversiteye gittiğimde 1 yıl girdiğim depresyonun sebebidir bu durum. He çalışan annenin çocuğu bakımsızdır kısmınada katılmıyorum o arkadaş evde de otursa durum değişmez bence insan çocuğuna herşekilde bakar çünkü

Çalışan kadının çocuğu bakimsizdir diyen üyeler biraz kendilerini teselli etmişler galiba.
Benim annem 3 vardiya çalışıyordu.
Hem süper bir eğitim aldik, hemde çoğu çocuktan daha bakimliydik (her konuda)

Dogru, annem fazla komşu/dedikodu/kisir günü yapamadi :) çalıştı, hem annelik hem babalik yapti...
Her kadinin kendi karari ama cocuklari okula giden bir kadin tüm gün evde ne yapiyor gercekden bilmek istiyorum. Belki bir ev hanimi cevaplar :)

Çalışan kadının çocuğu bakimsizdir diyen üyeler biraz kendilerini teselli etmişler galiba.

Dogru, annem fazla komşu/dedikodu/kisir günü yapamadi :) çalıştı, hem annelik hem babalik yapti...
Her kadinin kendi karari ama cocuklari okula giden bir kadin tüm gün evde ne yapiyor gercekden bilmek istiyorum. Belki bir ev hanimi cevaplar :)

yemin ediyorum tam tersi...
evde oturan kadının çocuğu çoğu zaman daha paspal oluyor...
bir kere kendini derlemeyi toplamayı öğrenemiyor...
ayrıca zaten bütün gün evdeyiz psikolojisi ile işler uzadıkça uzuyor...
tv karşısında bütün gün ağzından suyu aka aka çizgi film izleyen çocuklar gördüm ya annesi evde baabsı bi gün nöbetçi 2 gün evde mesela... çocuğun yeme düzeni bile yok...aklına eserse yemek yiyor falan...
yani bence bu iş ebeveyn olma bilinci ile alakalı...

Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Seneler geçti 3 cocuklarımda ilkokul çağlarında
Onlara bakan olmadıgı icin calısamadım hep
Her annenin hayatı boylemi oluyo
Bakan olmayınca her anne eve mi tıkılıyo
Kreş bakıcı demeyin asgari ucret alıp asgariye yakını bakıcıya veremezdim
Bakıcıya calısacaksam
Ozaman çalısmanın anlamı ne
maddi imkansızlıklar yoksa çocuklarınla vakit geçir onları sev bolca. okuldan geldiklerinde kek pasta kurabiye yap. ben 14 aylıkken başladım çalışmaya'mecburiyet' gel gör ki evladımın en güzel zamanlarını başkaları izledi. her gece yüzüne bakıp bakıp ağlardım. sabahları ağlaya ağlaya işe giderdim. hiçte kolay birşey değil...

bakımsız mı haha :) ben de çalışıyorum oğlumun iç çamaşırlarını bile ütülerim. çalışan kadın daha programlı ve düzenli olur bence. ev hanımı olmanın güzel tarafı alarmsız uyanmak olabilir :KK48:

Oğlum dört yaşında. Dört yıldır çalışmıyorum. Bu yıl şayet bir aksilik çıkmazsa çalışacağım. Mesleğimden dolayı oğlum da benim çalıştığım kurumda olacak. Başka bir yere bırakmak zorunda olsaydım daha çok zorlanabilirdim işe başlama konusunda. Bunun dışında oğluma ödemem gereken miktarı çıkarınca çok cüzi bir rakam kalacak elimde. Esasen çocukla birlikte çalışmaya değmeyecek bir miktar. Ancak benim derdim para olmadığı için bunu önemsemiyorum. Bu biraz da kişiye bağlı Bir durum. Çocuğu olmadığı halde çalışmaktan ziyade evde olmaktan keyif alan insanlar var. Bu yanlış değil, tercih meselesi. Maddi durumu iyiyse evde çocuk büyütmek de bir seçenek ve kötü bir seçenek de değil. Ben evde aşırı bunaldığım ve ev yaşamını sevmediğim için çalışmaya döneceğim.

Belli ki siz de evde olmaktan memnun değilsiniz. Çocuklarınız da büyümüş. Kazandığınız paraya bakmadan part time bir ış arayabilirsiniz. Belki çalışmak hoşunuza gitmeyecek ve eve döneceksiniz. Bir deneyin yine de.

bakımsız mı haha :) ben de çalışıyorum oğlumun iç çamaşırlarını bile ütülerim. çalışan kadın daha programlı ve düzenli olur bence. ev hanımı olmanın güzel tarafı alarmsız uyanmak olabilir :KK48:

100% katılıyorum.
Bazi üyeler camur atmaya bayılıyor.
Bakimsiz tarzan demiş bir üye. Hadi

Ben de öyleym. Yapaçak birşey yok. Ev hanımları çocuklarıyla daha güzel vakit geçiriyor. Nerede çalışan anne gördüysem çocukları bakımsız tarzan.
Örnek vereyım görümcem çalışıyor kızı hergun sokaklarda geziyor. İlgilenemiyor sürekli çalışıyor.

Ev hanımlığı daha güzel bence. Maddi durum iyi değilse tabiki kötü bir durum malesef

Pardon ama ne alaka?
Çalışan anne çocuğunu düşünmüyormu yani?
Benim bebeğim 4 aylık şuanda 1 ay oldu işe döneli
Ama her cuma annemden kirlenmiş kıyafetlerini alıp yıkıyorum. Pazar günleri ütüleyip poşetliyorum. Pazartesi kızımla birlikte kıyafetlerini götürüyorum. Tertemiz giyiniyor kuzum
bizim mahhaledeki kadınların çoğu ev hanımı. 2-2,5 yaş bebeler sokaklarda akşama kadar kuru ekmek veriyorlar ellerine,
Bu örnekleri yaptığınız genelleme için yazdım
Lütfen kimsenin çocuğu hakkında tarzan falan demeyin
Tüm anneler çalışsın yada ev hanımı olsun kutsaldır. Kimsenin anneliğini eleştirmeyin derim..

Ben de öyleym. Yapaçak birşey yok. Ev hanımları çocuklarıyla daha güzel vakit geçiriyor. Nerede çalışan anne gördüysem çocukları bakımsız tarzan.
Örnek vereyım görümcem çalışıyor kızı hergun sokaklarda geziyor. İlgilenemiyor sürekli çalışıyor.

Ev hanımlığı daha güzel bence. Maddi durum iyi değilse tabiki kötü bir durum malesef
Cogu ev hanimi temizlik yapacagim günlere gidecegim diye cocugu televizyona mecbur birakiyor. Ev hanimi olup cocugu 1 hafta 10 gun parka cikarmayan kadinlar bilirim. Ben calistigim halde her gun cocugumu parka cikaririm

Cogu ev hanimi temizlik yapacagim günlere gidecegim diye cocugu televizyona mecbur birakiyor. Ev hanimi olup cocugu 1 hafta 10 gun parka cikarmayan kadinlar bilirim. Ben calistigim halde her gun cocugumu parka cikaririm
çocukla ne kadar zaman geçirdiğin değil ne kadar kaliteli zaman geçirdiğin önemli. dediğiniz gibi bizde her gün parka çıkar kumlarla oynar bisiklet süreriz.

Calisan annelerin cocuklari bakimsiz tarzan miymis?
Aksine maddi ozgurlugumuz oldugu icin surekli yeni giysiler ayakkabilar alabiliyoruz,
Kendi adima calismamin karsiligi olarak cocugum bulunduğum bolgenin en iyi kolejine gidiyor, her gun temiz utulu giysilerle okuluna gidiyor, guvenlikli site icerisinde oturdugum halde daha kizim hic yalniz disari cikmadi (7.5 yasinda) her gun havuza giriyor, cikinca dusunu alip giyiniyor, aksam uzeri bisiklet suruyoruz vs vs evime de haftada bir yardimci geliyor, temizlik derdim yok, zaten okul doneminde evde cok az vakit gecirdigimiz icin evim de pek kirlenmiyor.
Yani anneler hem calisip hem cocuguna yetmeye calisirken yoruluyor diyip bize aciyabilirsiniz ama cocuklarimiz hic de acinacak halde degiller. Zaten onlara daha iyi yasam kosullari saglayabilmek icin calistigimizi unutuyor bazilari, cocugum bakimsiz tarzan gibi olsa niye calisayim, yan gelir yatarim.

Bakıcıya calısacaksam

Maalesef calisan kadinlara yeterince destek yok. Almanya'da mesela kres ucretsiz, 6 aylik bebek alan kresler bile var. Calisma hayatina donmek icin servet dokmek zorunda degil kimse.

Gerçekten bu sitenin dert dinleyip, insanlara anlayış göstermekle alakası yok. Yahu hanımlar, kadıncağız “hayat böyle mi gidiyor ilkokuldalar ama ben evde bekliyorum” hala demiş. Bunun sizin çocuğunuzla geçirdiğiniz vakitle ne ilgisi var?

Konu sahibi, çocuklarınız okula gidiş geliş saatleri ne durumda? Siz evlenmeden ya da çocuk sahibi olmadan önce çalışmış mıydınız? Hangi alanda nasıl bir iş yapmayı istersiniz?

Eve çocuklarınız ve eşiniz de olsa başkalarının hayatları için bağlı kalmak psikolojik olarak zor olmalı. Para temel sebep değilse, ne yaparken mutlu olduğunuzu düşünün, bize anlatın. Fikirler üretilir bol bol.

Çok üretken ve güzel bir döneminizdesiniz hayatın. 3 çocuk büyütmüşsünüz, o size çok büyük pratiklik kazandırmıştır. Her alanda kullanabilirsiniz. Moral bozmayın. :)
Kesinlikle
Kadın sıkıldım bunaldım demiş hemen anneliği sorgulanmış

Evet anneyken çalışmak o kadar zor.

Ama annelik,dünyaya bedenen ve ruhen sağlıklı bir çocuk yetiştirmek bunlar çok önemli hatta dışarda çalıştığınız işten kazandığınız paradan bile!

Haksızlık etmeyin.

Maalesef calisan kadinlara yeterince destek yok. Almanya'da mesela kres ucretsiz, 6 aylik bebek alan kresler bile var. Calisma hayatina donmek icin servet dokmek zorunda degil kimse.
Burada bu mümkün değil
Daha çok ne kadar zorlaştırırız çalışan kadınların hayatlarını diyorlar sanki
Kadınlar çalışabilmek için Kayınvalideyle burun buruna yaşamak zorunda kalıyorlar eve gelip bir de temizliğe yemeğe çocuk bakımına girişiyorlar
Bu da kadınları çalışma hayatından uzaklaştırıyor

Şu devirde en az 5 bin almalı çalışan kadın ki çalıştığına değsin
Büyük şehirlerde yaşayanlar için özellikle

Bakıcıya calısacaksam
Kimse kimsenin anneligini yargilayamaz. Maddi durumu çok iyi olup çalışan da var. Cunku evde olmak ona uygun olmayabilir, daralabilir. Kimsenin bu durumu yargilamaya da hakki yok. Onemli olan daimi evde olmaktan ziyade verimli olmak..

Back
X