Anormallik biz de mi, yoksa herkes böyle mi?

Amazing_Queen

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
1.541
2.615
133
Merhabalar, bu ara yaşadığım ve kafama takılan bir sorunu paylaşmak istiyorum. Eşinizle, dostunuzla, sevgililerinizle kavga edip, birbirinize yeri gelip hakaret edip sonra da bir şekilde barışıp hiç bir şey olmamış gibi yaşayabiliyor musunuz? Mesela eşinizle bir gün öncesinde karşılıklı boşanmaya karar verip, sonra ertesi gün karşınızda ki adım attığında barışıp normal hayatınıza geri dönebiliyor musunuz. Kavga konularını soracak olursanız belki çok küçük şeyler büyüyor ama büyüyor yani.Hakarete gidecek kadar,boşanacak kadar büyüyor bazen...

Birden olmaz karşılıklı iki tarafta barışmak istiyorsa barışılır. Sonuçta herkesin kendi hür özgür iradesi var.

Ben sirf ablamla böyleyim. Bazen aşırı kavga ederiz ama barişdikdan sonra kuzu sarmasi oluruz (küslük zaten nadir oluyor)

Bana hakaret edeni asla afetmedim ve etmemde.

işin içinde hakaret varda ben asla eskisi gibi olamazdım. çünkü kelimeleri unutamayan bir insanım. ama onun dışında ufak tefek kırgınlıklar bizde de oluyor erkek arkadaşımla. en fazla 2 gün sürüyor.

Şu yaşıma kadar hiç kimseye hakaret etmemişimdir. Sakin bir insanım. O yüzden yüzüne elbet bakabiliyorum, aksi halde asla bakamazdım. Karşılıklı hakaretler yoksa, sadece tartışma boyutunda kalıp kavgaya dönmediyse elbet yarına unutulmalı diye düşünüyorum. Eşler veyahut sevgililer de daha sakin olmalı, hayat kısa.. birden yaş geçer, en güzel dönemler heba olmuş olur. Hiç gerek yok..

Hayır kesinlikle bunları yapmıyoruz. Siz de yapmayın.Bunlar zamanla içinizde birikir.

Ufak tefek hakaretler sinirle agizdan cikabilir sonucta kimse mukemmel degil.onemli olan aliskanlik haline gelmesin.karsi tarafin her istediginde size hakaret edebilecegini,sizin de afffedeceginizi dusunmesine izin vermeyin.

Ablamdan biliyorum karı koca birbirlerine giriyorlar hakaretler , terlikler havada uçuşuyor .. Ertesi gün aşkım canım oluyorlar .. Bu 12 yıldır böyle boşanmak kelimesi sadece öfke anında geçiyor. Sonra o kavgaları yapan sanki onlar değil.

Ama bana göre özsaygılarını da yitiriyorlar eşine olan saygısını da .. Tabi çocuklar çok etkileniyor bu durumdan.. Dengesiz bir hayat oluyor herkes için.

Dövüş ya da vurdu kırdı olmuyor ama dediğim gibi boşanmaya karar veriyoruz. Hoş bir şey değil gerçekten böyle kavga edip sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmak. ama aksini yapamıyoruz, kin tutamıyoruz unutuyoruz gidiyor...

Hakaretleşmek normal değil. Hakaretlesip bişey olmamış gibi davranmak da hiç normal degil.

Haa ama saygi cercevesinde tartisirsin. Ses de biraz yukselir belki. Sonra taraflardan biri adım atar ve barisilir. Bu normal.

İnsanlar her konuda hemfikir olamaz. Çatışma kacinilmazdir.

Önemli olan insan.gibi catismaktir.

Size hakaret eden birinin yüzüne bakmayin bir daha. Bakmak onursuzca geliyor bana.

Hayatım boyunca hiç kimseye "terbiyesiz" dışında sert bir kelime kullanmadım.
Değil kocamla herhangi bir insanla ağır bir söz diyaloğuna girsem yeniden selamlaşmam bile.

+1
eşinden şiddet görüp devam edenlerle asla empati kuramıyorum bu yüzden, bırakın fiziksel şiddeti karşılıklı bir laf dalaşına girdiğim insanın bidaha yüzünü görmek istemem,
kaybetmeyi göze alamayacağım kimseyle de kavga etmem, ilişkimi bitirecek kadar büyük bir sorunda yolları ayırırız, değilse oturur insan gibi konuşuruz, 35 yıldır işe yarıyor.

Eşimle tartışmalarımızda asla hakaret etmedim, etmem, o da etmedi.
Boşanma lafı hele,ne mümkün.
Eğer o laf ağzıdan çıkarsa boşanılmalı derim zaten. Konu oraya geliyorsa ağır sorunlar var demektir.
Yoktan yere geliyorsa ciddi öfke problemi var demektir.

Bazı laflar kolay kolay ağıza alınmamalı, bu kadar şirazeden çıkmamak lazım.
Bakacağın yüze tükürme miydi neydi öyle bir söz vardı.
Tartışmanın da bir adabı edebi olmalı, kim olursa olsun karşıdaki

Hayatımdaki 5 kişiye sınırsız bir sevgim var. Beni çoook üzecek şeylerde yapsalar ne sevgim eksiliyor ne kin duyabiliyorum. Onların mutluluğu benden daha önemli. Ben üzülsemde sorun değil benim için.
Sağlıklı bir düşünce tarzı değil belki ama elimdede değil. Başka türlü sevmeyi bilmiyorum sanırım yani evet bu 5 kişi ne yaparsa yapsın bana birşey olmamış gibi davranabiliyorum.

Sevgilimle birbirimize hakaret edersek o gün ilişkimizin bitiş tarihi olur.
Saygısızlık,terbiyesizlik olmamalı ilişkide.
Diğer türlü tartışma ve kavgalarda ben düzelmekte zorlanıyorum,suçlu ben olsam da, hemen bir şey yokmuş gibi davranamıyorum. Sevgilim bu konuda daha iyi.. Hangisi doğru bilmiyorum

kırıklık daima kalıyor insanın içinde bir yerlerde tokat yarası geçer söz yarası geçmez demişler

"Hakaret" boyutunda bir kavga yasamadım hic. Cünkü iliskide saygı bittigi zaman sevginin hicbir önemi kalmıyor. Ancak cok kırıldıgım zamanlarda gereken özür dilenmisse, uzatan taraf olmamak icin normal davranmaya çalısırım.

Hayır, herkese herşeyi derim ama eşime kullandığım en ağır kelime saçmalama oldu, bir kez, bir gün o hale gelirsek boşanırım cidden, çünkü kronik bazı hastalıklarım ve yapım gereği istikrar ve düzen benim için önemli iniş çıkış emrivaki sevmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…