- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi Amazing_Queen
-
Biz tam anlattigin gibiyiz. Haa.. Dersen normal mi. Degil bence. Zaten esimle benim evliligimin siradan olmasi anormal olurdu :)Merhabalar, bu ara yaşadığım ve kafama takılan bir sorunu paylaşmak istiyorum. Eşinizle, dostunuzla, sevgililerinizle kavga edip, birbirinize yeri gelip hakaret edip sonra da bir şekilde barışıp hiç bir şey olmamış gibi yaşayabiliyor musunuz? Mesela eşinizle bir gün öncesinde karşılıklı boşanmaya karar verip, sonra ertesi gün karşınızda ki adım attığında barışıp normal hayatınıza geri dönebiliyor musunuz. Kavga konularını soracak olursanız belki çok küçük şeyler büyüyor ama büyüyor yani.Hakarete gidecek kadar,boşanacak kadar büyüyor bazen...
Hic bir iliski mukemmel degildir. Her evlilikte kavga olur, olacaktir. Her kavgayi buyutmemek lazim. Bazen affetmeyi de bilmeli insan. Ben hic bir kavgayi icimde buyutmem mesela. Kinlenmem. Büyütürsen soğursun. Tahammul sevgiyle dogru orantili bence.Merhabalar, bu ara yaşadığım ve kafama takılan bir sorunu paylaşmak istiyorum. Eşinizle, dostunuzla, sevgililerinizle kavga edip, birbirinize yeri gelip hakaret edip sonra da bir şekilde barışıp hiç bir şey olmamış gibi yaşayabiliyor musunuz? Mesela eşinizle bir gün öncesinde karşılıklı boşanmaya karar verip, sonra ertesi gün karşınızda ki adım attığında barışıp normal hayatınıza geri dönebiliyor musunuz. Kavga konularını soracak olursanız belki çok küçük şeyler büyüyor ama büyüyor yani.Hakarete gidecek kadar,boşanacak kadar büyüyor bazen...
karşılıklı boşanmaya karar verip, sonra ertesi gün karşınızda ki adım attığında barışıp normal hayatınıza geri dönebiliyor musunuz.
Ayni seyi dusunmusuz inanBenim çevremde var kaynana gelin elti kavga ediyor, birbirine laf söylüyor ertesi gün birşey yok gibi beraber. En çok şaşırdığımda kari koca gecinemiyir ama kadin hep hamile, yav kavgalı olduğun adamla nasıl sevişirsin bir turlu anlayamıyorum
Saygıyı kaybetmemek lazım, sevgiyi zedelememek lazım, iletişim engellerinizi aşmayı öğrenmek için daha iyi diyalog kurabilmek için daha çok konuşmalısınız, öfkelenmeden önce birbirinize kendinizi ifade edebilmelisiniz, biriniz konuşurken ötekiniz dinlemeli. "Sen bunu söylüyorsun ama ben bu durumda böyle böyle hissediyorum, bunun için kendimi iyi hissetmiyorum" gibi... zaten problem kalmaz ortada. Hakaret etmeyin, boşanmayı ağza şaka yollu bile almayın, kötü enerjili ifadeleri normalleştirmeyin, kendinizi ve onu sevin, kendinize ve ona saygı duyun. Saygıyı yitirmemeye çalışın...Merhabalar, bu ara yaşadığım ve kafama takılan bir sorunu paylaşmak istiyorum. Eşinizle, dostunuzla, sevgililerinizle kavga edip, birbirinize yeri gelip hakaret edip sonra da bir şekilde barışıp hiç bir şey olmamış gibi yaşayabiliyor musunuz? Mesela eşinizle bir gün öncesinde karşılıklı boşanmaya karar verip, sonra ertesi gün karşınızda ki adım attığında barışıp normal hayatınıza geri dönebiliyor musunuz. Kavga konularını soracak olursanız belki çok küçük şeyler büyüyor ama büyüyor yani.Hakarete gidecek kadar,boşanacak kadar büyüyor bazen...
Evliligin ilk yilinin özeti olmus biraz. Oluyor öyle seyler ama kac yillik evlisiniz bilmem. Bir de her tartismada bosanma kelimesinin gecmesi irite edici. Bir süre sonra normal gelecek cunku size bu durum. Bosanmak en son ihtimaldir her zaman icin unutmayin. Kavga malzemesi olmamali bence.
Dedigim gibi ilk yilin getirdigi birbirine alisma süreci bu:) 6 ay daha cok yeni evde yeni bir nefese, sese, varlıga alismak 1 yil ve bazen daha uzun sürebiliyor. Önemli olan birlikte olusturdugunuz sorunu, birlikte cozebilmeniz.Tam olarak 6 ay. Belki de ondan bu kadar kolay affedişim, ilerde tahamülüm olmayabilir benim de. Bu arada boşanma lafını ben değil eşim açar hep, sonra da kızgınlıkla söyledim seni ne kadar sevdiğimi biliyorsun blabla...
Çoğu demeyim neredeyse çevremde bütün eşler aynı durumda kendimde dahil. Her evlilikte kavga , anlaşmazlık , problemler oluyor ,herşey güzel gitmiyorki buna karşın bizlerde tepki gösteriyoruz bazen fazlaca. Ama evliliği yürütmek devam etmek istiyorsak ki en önemlisi huzur istiyorsak , bazı şeyleri unutmamız gerekiyor. Yani en azından kendi adıma öyle yaptığımı düşünüyorum, içerleyip aynı şeyleri düşünmenin hiç bir faydası yok taa ki bizi üzmekten başka. Üzülme yani , affedilemeyecek şeyler değilse affetmekte güzel , çünkü bir yuva kolay kurulmuyorMerhabalar, bu ara yaşadığım ve kafama takılan bir sorunu paylaşmak istiyorum. Eşinizle, dostunuzla, sevgililerinizle kavga edip, birbirinize yeri gelip hakaret edip sonra da bir şekilde barışıp hiç bir şey olmamış gibi yaşayabiliyor musunuz? Mesela eşinizle bir gün öncesinde karşılıklı boşanmaya karar verip, sonra ertesi gün karşınızda ki adım attığında barışıp normal hayatınıza geri dönebiliyor musunuz. Kavga konularını soracak olursanız belki çok küçük şeyler büyüyor ama büyüyor yani.Hakarete gidecek kadar,boşanacak kadar büyüyor bazen...
Ben yapamam. O yüzen içimden kötü şeyler söylemek gelse de kendimi tutarım söylemem. Zaten eşimle kavgamız olmaz ben kavga etmeye karşı oluğum için. Çok ufak ve ben sadece bir iki dakika sonrasında tamamen sustuğum ve "hmm tamam" falan dediğim için büyüyemeyen tartışmalar olur.Merhabalar, bu ara yaşadığım ve kafama takılan bir sorunu paylaşmak istiyorum. Eşinizle, dostunuzla, sevgililerinizle kavga edip, birbirinize yeri gelip hakaret edip sonra da bir şekilde barışıp hiç bir şey olmamış gibi yaşayabiliyor musunuz? Mesela eşinizle bir gün öncesinde karşılıklı boşanmaya karar verip, sonra ertesi gün karşınızda ki adım attığında barışıp normal hayatınıza geri dönebiliyor musunuz. Kavga konularını soracak olursanız belki çok küçük şeyler büyüyor ama büyüyor yani.Hakarete gidecek kadar,boşanacak kadar büyüyor bazen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?