Anormalmiyim ben

Maalesef hastalık, okb. Bundan uzun yıllarca kurtulamayan hatta bundan zevk alan insanlar var. Bende de ev temizliği durumu hakim bir de beden. Ama çok fazla takıntı yapmamaya çalışıyorum. Evi temizleynce yarım saat sonra pis gibi geliyor. Duştan çıkınca da yine kirlendim sanıyorum. Çocuktan sonra biraz daha iyiyim. Ben zamanında tedavi oldum ama geçmedi maalesef... Biraz da kafada bitiyor.

tedavi yok demekki:/ ozaman boyle kaldik desene

dogru diosunuz kafada bitiyo bu takintimdan vazgecicem ALLAH'in izniyle

Haklisinizda artik bu durum beni cok sıktı her taraf pis gibi geliyo bana sabunlar yetmiyo artik nerdeyse kendimi duzeltmek istiyorum gercekten
Uzerine gitseniz aslinda cunku boyle yapmaya devam ederseniz dahada kotulesebilir takinti hastaligi bu bildigim kadarıyla okb....yikamayin evet catlasanizda yikamayin pislendiginde yikayin ama 100 kez el yikanirmi? Ilk basra zorlanırsiniz sonra alisirsiniz olamadi psikiyatriye mutlaka gidin

Sizde OKB hastalığı var.
Lütfen bir psikiyatriste gidin o sizi yönlendirir. Aynı anda psikolojik destek de almalısınız.
Bu hastalık el yıkamak ile başlayıp başka boyutlara geçebilir.
100 iken 200 belki 1000.
Duş alırken 4-5 saat banyodan çıkamamak ve kendini kirli hissetmek.
Tüm gün boyunca sadece evi temizlemek.
Aynı yerleri günde 10 dan bile fazla temizlemek... vs.
Bu tür davranışlara sıçrar ki hayatınızı cehenneme çevirirsiniz.
Semptomlar az iken hemen önleminizi alın.

Tedavisi yok diyenler olabilir ama kesinlikle var.
Uzun bir süreç ve mutlaka mutlaka bu işte uzman biriyle çalışmalısınız.
İyi araştırın lütfen.

Obsessive-Compulsive Disorder. araştırın. çareyide bir psikiyatristten bulacaksınız.

Tedavisi yok diyenler olabilir ama kesinlikle var.
Uzun bir süreç ve mutlaka mutlaka bu işte uzman biriyle çalışmalısınız.
İyi araştırın lütfen.
Tedavisi yok gerçekten tedavi dediğiniz şey hastanın iradesini kontrol altına alması bunu da sadece uzman drlar yapabiliyor. Hatta o uzmanın hayatınızın içinde bulunması gerekiyor ileri boyutlar da. Bu da uzun ve zorlu bir süreç hayatını olumsuz etkilemediği sürece tetikleyici davranışlardan kaçınılması gerekiyor. Çünkü dünyada hemen hemen her insanın bir takıntısı var ama biz onu baskılıyoruz ya da önemsemiyoruz. Benim çocuğumda eşyalara karşı takıntı vardı daha sonra yönlere karşı bi tavır sergiledi. Sol tarafı asla kullanmıyor mesela. Oyunla sol taraftan yürütüyorum bazen bi süre dalgınlığına geliyo orda ilerliyor ama farkettiği anda tekrar sağa geçiyor. Bizimki pasif durum olduğu için drumuz dikkat dağıtma yöntemini seçti sadece
Durumuzun bana söylediği aynen şuydu durumu kontrol altına almasını öğretebilirim. Ama tamamen ortadan kalkmaz herhangi kaygı durumunda tekrar gelecektir. Önemli olan bununla başetmesini öğrenmesi

bende ara ara sen gibi oluyordum biara camasir siyunu hayatimdan cikarinca sık sık yikamaz olmustum.
birvun yine xamasir suyu kullandikstan sonra tekrar ellerimi surekli yikamaya baslamistim ..
yani sorunun deterjanlardan olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…