sevgili argok ,aslında yaşadıklarını burada paylaşınca bende bazı konularda acabalar oluştu.evet negatif sonuç almış olsamda merkezden ve dr.dan memnun kalmıştım.ama ilaç dozu ve rahim kalınlığı konusunda tereddütlerim oluştu.seninle aşağı yukarı aynı yaşlardayız.ve bana 600 dozluk ilaç uygulanmasına rağmen bende 7 sonra 5 e düştü yumurta gelişmişti bunun 3 tanesi istenilen çapa geldi ve 2 tane transfer yapıldı. 3.deneme için her gittiğimdede aynı ilaçlar uygulandı ve yumurta çapları farklı gelişince her seferinde tedavi ertelendi.ilaç ve dozda herhangi değişiklik yapılmadı.ben normal kontrollere gittiğimde dr.lar ilaçsız 2 veya 3 tane yumurta görüyordu. hatta 2.denemeden sonra kemal bey boşuna uğraşmayın yaş dolayısıyla yumurta rezerv azlığı yaşıyorsunuz demişti.ben çok üzülmüştüm.tutunmama sebebi olarak acaba rahimle ilgili bir sorunummu var diye sormuştum.daha öncesinden ali fuat bey bana rahimde çökme var demişti dedim.o da buna istinaden rahim filmime baktı ve olabilir histereskopi yapalım dedi.ve şubat ayında ben histereskopi oldum.sonrasında herşey çözümlenmiş aklında soru kamamsı için son kez deneyelim dedi.ve ben mayıstan eylüle kadar sık sık tedavi için gidip geldim.eylülde ki tedavimde 3 tane yumurta oluştu tam çatlatma iğnesini olacakken yaşadığım bazı tatsız durumlardan dolayı hormon değerim aniden düştü ve tedavi iptal oldu.
arkadaşımızın biri mini tüp bebek tedaviyle hamile kaldı ve bu tedavide yumurta rezerv azlığı yaşayan kişilere çok az doz ilaç verilerek uygulanıyor.kişinin kendi yumurtasını fazla hormon yüklemeden doğal gelişmesi bana daha mantıklı geldi.ben bunu kemal beye söylemiştim ve eğer mümkünse banada uygulamalarını istedim.fakat; o bunun çözülme anında embriyoya zarar vereceğini söyleyerek uygulamayı riskli bulduğunu söyledi.ama arkadaşımızın tedavisinde gördüğümüz gibi maşaallah hiç bir şey olmadı ve embriyo transfer edildi.maşaalah bebişimiz annesiyle birlikte. ben ocak sonu gibi tekrar merkeze gidecektim ama bu okuduklarımdan sonra tedavi yöntemi kafamda soru işareti oldu.
gördüğüm kadarıyla sende az dozla daha fazla yumurta oluşmuş.ben fazla yumurtada değilim eğer gerçekten rezerv azlığı yaşıyorsam o tek yumurta bile benim için çok önemli.az dozla daha sağlıklı geliştirip daha sağlıklı embriyoyla transfer yapılabilirdi diye düşünmeye başladım.şuan ankarada gittiğim eskilerin bir dr.u bana söyledikleri beni onda tedavi olmaya yönlendirdi.3 aylık bir tedavi olacağım.ve ben gerçekten bu dr.a çok inanarak gittim.önce allah sonra bu dr.un uyguladığı eski yöntemle hamile kalacağım)) darısı hepimizin başına ))
teşekür ederim canım, temennilerin içinde hayırlısı diyorum.kendim için ve diğer bebek isteyen arkadaşlar için duam"sağlıklı sıhhatli doğacaksa vatanına milletine sadık, eşe dosta zararsız bir insan olacaksa rabbim nasip etsin.şerse hayra çevirsin"bizlerde sağlığımızı bozmadan özellikle pskolojik sağlığımızı koruyarak anneliğe hazırlığımızı yapmalıyız. bozuk bir pskoloji ile ne kendimize ne eşimize nede çoçuğumuza faydalı olabiliriz.dua ile hayırlısını diliyorum.canımmmmmm gözün aydın..kısa sürüyo evet,işlemden sonra hemen kalktınmı? canım ben hiç bu kadar net konuşan bi doktor duymadım..demek ki herşey mükemmel:) çok sevindim canım hadi bakalım dinlen biraz..ağrı oluyo evet ama senin sayı çok olduğundan biraz faza olacak olabilir ağrın..korkma gerekirse yatarsın,yeterki sağlıkla gelsin bebeklerin:) valla bebeğin yazmadı elim direk bebeklerin yazdım canım..geliyo sana ikizler)) 14 gün sonra müjdeyi vereceksin inşallah...dualarım seninle....
evet ali bey yaptı.inşallah rabbim hayırlısını versin.evet iğne ile,önce 7gün boyunca gonal f450 sonra ovitrella diye bir çatlatma iğnesi yapıldı.hayırlı olsun aşılaman.ali fuat beye mi yaptırdın?
Allah emeklerinin karşılıgını boş çıkarmasın inşallah.
igneylemi aşılama yaptıdın.birde ignenin adı neydi canım
canım deme...benim prolaktin derdimde var..hep sınırın biraz üstünde çıkıyodu en son çok iyi çıktı nasıl olduysa...tedavi öncesi bi daha baktırcam..bu arada aynı anda oralarda olcaz..benimde ocak 15 gibi:) tanışırız belki
merhaba lee26 inşallah bu sefer başarırsın ankaradaki doktor kim öğrenebilirmiyim bende batu beye gidene kadar o kullandığım dozlar yaşıma göre normal diye düşünürdüm ama değilmiş bizzat yaşadım ve gördüm aslında burada bu paylaştıklarımız iyimi oluyor kötümü bilemiyorum kafası karışanlar oluyor ama yüksek doz ilaçlar bizim için sakıncalı bi kere hormon o ilaçlar bide bu tüp bebek ilaçlarında kanserojen olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah bebek yapacağız diye sağlığımızdan olmayalım allah korusun ben merkezlerin ilaç firmalarıyla anlaşmalı olduğunu düşünüyorum o yüzden fazla doz ilaç veriyorlar tabii bu benim düşüncem bide eski yöntem demişsin anlayamadım anlatırmısın nasıl bir yöntem bu
teşekür ederim canım, temennilerin içinde hayırlısı diyorum.kendim için ve diğer bebek isteyen arkadaşlar için duam"sağlıklı sıhhatli doğacaksa vatanına milletine sadık, eşe dosta zararsız bir insan olacaksa rabbim nasip etsin.şerse hayra çevirsin"bizlerde sağlığımızı bozmadan özellikle pskolojik sağlığımızı koruyarak anneliğe hazırlığımızı yapmalıyız. bozuk bir pskoloji ile ne kendimize ne eşimize nede çoçuğumuza faydalı olabiliriz.dua ile hayırlısını diliyorum.
bu arada işlemden sonra 15 dk yatım.sonra görüşmeye geçtik. dün progestan 200 diye bir ilaca başladım, pazartesi kontrolüm var.adet ağrısı gibi bir ağrı var kasıklarımda çok huzursuz edici.doktorun net konuşması benide şaşırtıyor doğrusu. zaman herşeyi gösterecek.iyi geceler...
evet canım eylül ayında tedaviye başlıcaktım ve değerlerime baktırdım prolaktinim 2 ayda baya artmıştı sınırı hafif aşmıştı doktorumda stres heyecan da tetikler demişti
demek 15 inde orada olacaksın bizde kısmetse diğer arkadaşlarla 10-12 ocak arası olucazsanırım sen misafirhanede kalmıcaktın dimi yanlış mı hatırlıyorum eğer kalırsan muhakkak tanışırız zaten :13: kalmazsanda merkezde kesin karşılarışırız tanışırız
bayanlar sanırım murat bey öle yapmıyo tam olarak bilmiyorum ama 2 arkadaşım bu ay muayeneye gitmiş rezervleriniz çok iyi fazla doz ilaç kullanmayacaksınız 3 kutu yeterli olur demişoda 600 den başlatsaydı bu şekilde konuşmazdı gibime geliyo. hakkımızda hayırlısı yaşayıp görücez bakalım.
evet ali bey yaptı.inşallah rabbim hayırlısını versin.evet iğne ile,önce 7gün boyunca gonal f450 sonra ovitrella diye bir çatlatma iğnesi yapıldı.
arkadaşlar antalya tıp fakültesinde tüp bebek yaptıran varmı nekadara mal oluyor bilgisi olan varmı?[/QUOT
ben yaptırmadım ama rapor olmazsa fiyat özeldekilerle hemen hemen aynı diye biliyorum?tıp fakültesi mi düşünüyosun artık?
arkadaşlar antalya tıp fakültesinde tüp bebek yaptıran varmı nekadara mal oluyor bilgisi olan varmı?[/QUOT
ben yaptırmadım ama rapor olmazsa fiyat özeldekilerle hemen hemen aynı diye biliyorum?tıp fakültesi mi düşünüyosun artık?
TEŞEKKÜRLER CANIM. EVET 2.Yİ MADDİ SEBEBLERDEN DOLAYI ORDA YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA BELLİ DE DEĞİL BAKALIM
TEŞEKKÜRLER CANIM. EVET 2.Yİ MADDİ SEBEBLERDEN DOLAYI ORDA YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA BELLİ DE DEĞİL BAKALIM
kıvılcım merhaba tıp fakültesinde yaptırcam demişsin ama iyi düşün derim ben o konuda
arkadaşlar antalya tıp fakültesinde tüp bebek yaptıran varmı nekadara mal oluyor bilgisi olan varmı?
cemrem sonucun ne oldu?
şükür kavuşturana arkadaşlar...2 haftadır vitalede yatıyordumuzun süredir yazamıyorum dolayısıyla sizi haberdar edemedim. sonuç pozitif olmakla birlikte çok kötü çok yıpratıcı bir süreçten geçtim ve geçmeyede devam edeceğim.aşılama sonrası 10 kadından bir kişide olabilecek bir rahatsızlıkla karşıkarşıya kaldık.vücudum, özellikle karın boşluğuğumdan bacaklarıma kadar ödem yani su toplaması denilen bir şey başıma geldi.yumurtaların ilaca fazla duyarlı olup fazla gelişimesi vede bir çeşit alerjk reaksiyon sonucunda oluşuoymuş.bebeğin sevincini yaşayamadık doğru düzdün.sağlık durumumla paralel olarak bebeğin akıbetide hep riskli devam etti. beta hgc hep en alt değerde sürdüğü için doktor düşük olma ihtimali var dedi.dün tekrar baktılar şükür küçük bir nokta belirdi kese gözükmeye başlamış.dua edin arkadaşlar. henüz hamileliğin sıkıntıları başlamadı normal e dönmem en az 2 haftayı bulurmuş.dua ile
şükür kavuşturana arkadaşlar...2 haftadır vitalede yatıyordumuzun süredir yazamıyorum dolayısıyla sizi haberdar edemedim. sonuç pozitif olmakla birlikte çok kötü çok yıpratıcı bir süreçten geçtim ve geçmeyede devam edeceğim.aşılama sonrası 10 kadından bir kişide olabilecek bir rahatsızlıkla karşıkarşıya kaldık.vücudum, özellikle karın boşluğuğumdan bacaklarıma kadar ödem yani su toplaması denilen bir şey başıma geldi.yumurtaların ilaca fazla duyarlı olup fazla gelişimesi vede bir çeşit alerjk reaksiyon sonucunda oluşuoymuş.bebeğin sevincini yaşayamadık doğru düzdün.sağlık durumumla paralel olarak bebeğin akıbetide hep riskli devam etti. beta hgc hep en alt değerde sürdüğü için doktor düşük olma ihtimali var dedi.dün tekrar baktılar şükür küçük bir nokta belirdi kese gözükmeye başlamış.dua edin arkadaşlar. henüz hamileliğin sıkıntıları başlamadı normal e dönmem en az 2 haftayı bulurmuş.dua ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?