Tüp Bebek Merkezleri Antalya Tüp Bebek Merkezi Kemal Özgür'ün Hastaları Burada Buluşalım

Cd 56 yı yapan bahçeciden başka yapan varmı bilmiyorum. Antalya da yok. Senin düşük hikayen var mı? Ya da hiç mi tutmadı?
İlk tüp denememde kromozom incelemesi yapılan sağlıklı bir embriyo transfer edildi ama kimyasal gebelik oldu. Onun dışında başka düşük/gebelik hikayem yok.

blastosist aşamasında pgt yapılmasının daha sağlıklı sonuçlar vereceğini söylüyor. ama 5.günün 5.aşaması demiyor. ya da ben anlamadım.
Embriyo biyopsisini 3.günden blastosist evresine ertelenmesi ile mozaisism olasılığına bağlı hata oranı azaltılmıştır
Çok benzer görülmelerine rağmen, gelişen embriyodaki bütün hücreler aynı kromozomal içeriğe sahip olmayabilir. Bu yüzden, “klasik PGT” kapsamında embriyo gelişiminin 3.gününde gerçekleştirilen embriyo biyopsisi sırasında 8 hücreli bir embriyodan alınan bir hücre, embriyonun geri kalan diğer hücrelerinden farklı bir kromozomal yapısına sahip olabilir. Bu farklılık veya farklılık ihtimali, “kromozomal mozaisizm” diye adlandırılır ve erken gelişim evresi embriyolarda yaygındır. Bu durum, ayrıca, tanısal “hata”ların da biyolojik kaynağıdır. Kromozomal mozaisizmi tespit etmenin tek yolu embriyodan birden fazla hücre almaktır fakat erken gelişim aşamasındaki bir embriyodan birden fazla hücre alınması embriyonun gelişimini ciddi olarak etkilediğinden tercih edilmemektedir.

Embriyolar blastosist evresine kadar (embriyo gelişiminin 5. ya da 6. günü) büyütülerek ve birden fazla hücre örneği alınarak:
i) Hangi embriyonun en yüksek implantasyon potansiyeline sahip olduğunu anlayabilmekte,
ii) Gelişen blastosistteki mozaisizm seviyesini görebilmekteyiz. Alınan hücreler 5. ya da 6. gün embriyosunun trofektoderm (plasentayi oluşturacak olan) tabakasına ait olduğu için biyopsiden sonra fetusa (doğacak bebeğe) ait hücreler zarar görmemiş ya da hacmi azaltılmamış olur.

3.gün yapılan pgt
Laboratuar ortamında döllenen bir embriyo, gelişiminin 3.gününde 6-8 hücre içermektedir ve PGT için bu embriyodan bir hücre alınarak embriyonun kromozomal durumu tespit edilebilmektedir. Bu yöntem, dünyada en yaygın “anöploidi için PGT” taraması yöntemi olmakla beraber kendine has avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.
Anöploidi taraması için gerçekleştirilen “klasik PGT” yönteminde genellikle sınırlı sayıda (5-9) kromozom analiz edilmekte ve embriyonun bu kromozomlar için “normal” veya “anormal” olduğu söylenebilmektedir. Normal embriyoların seçimini embriyo transferi izler. Bu yöntemin asıl avantajı tekniğin kolaylığı ve kısa sonuç verebilmesi sonucunda doktorların taze embriyo transferi yapabilmelerini mümkün kılmasıdır. Bu sayede, bu yöntem yakın bir zaman kadar en çok tercih edilen PGT yöntemi olmuştur.

blastosist aşamasında pgt yapılmasının daha sağlıklı sonuçlar vereceğini söylüyor. ama 5.günün 5.aşaması demiyor. ya da ben anlamadım.
canım bana dondurulma işlemi öncesi yani 5. güne gelen embriyo sayım 17 yumurtadan sonuç 2 embriyo oldu.beni aradıklarında iki embriyom olduğunu söylediler bende sayı az dediğimde embriyolog hayır normal dedi. Bana böyle bir açıklama yaptı. pgt gönderilmesi için 5. gün ya da 6. gün blastosist inde 5. aşamaaya gelmesi gerekiyormuş. yapılan istatistik sonuçlarına göre 10 yumurtadan ikisi bu aşamaya gelebiliyormuş.
ayrıca Mustafa bey le ilk görüşmeye gittiğimde en son transfer edilen embriyomun 5. gün olduğunu söyledik ve bana hastaneden verilen sonuçlara baktı. 5. gün ama dedi blastosistin 2. aşamasında kalmış dedi. çözülünce üçe geçmişti dedim. 5 e gelmeden transfer yapmadıklarını söyledi.

Merhaba kizlar bende kemal beye yeni basladim. Henuz bu ayi dogum kontrol hapiyla geciriyorum. Sanirim yumurta toplama islemini eylulde yapacak. Hakkimizdan hayirlisi olsun

Ben de kemal beyin hastasiyim .Rahim filmi benimde çektirmem gerekiyor nasıl di sizinki anestesi aldınız mı merkezin rahim filmi cihanı nasıl acıyor mu

Merhaba murat bey benden de rahim filmi istedi .Sanırım antalya tüp bebek merkezinde cektirecegim.siz çektirdiniz mı orada ben de anesteziden çok korkuyorum .
Arkadasim bende murat ve kemal beyde muayene oluyordum. Dogru adrestesiniz. Ben oraya baslamadan once anestezili rahim filmi cektirmistim medikalpark ta. Hic korkmayin bir damar yolu aciliyor. ondan sonrasi zaten uyuyorsun kalktiginda islem bitmis oluyor. Uyandiginda regl agrisi gibi agrin oluyor. Sonra geciyor. Ben hatta hemen bi agri kesici igne yaptirdim hemsireye. Yarim saate hicbirseyim kalmamisti. Benki cok korkak bir tipimdir ama hic korkmayin

Merhaba murat bey benden de rahim filmi istedi .Sanırım antalya tüp bebek merkezinde cektirecegim.siz çektirdiniz mı orada ben de anesteziden çok korkuyorum .
İnan’ın hiç korkulacak birşey Yok ki ben inanılmaz korkmuştum öyle böyle değil uyuyamadım sabaha kadar korkudan ama çok çabuk bitti geçti hiç birşey anlamadım

Ben de kemal beyin hastasiyim .Rahim filmi benimde çektirmem gerekiyor nasıl di sizinki anestesi aldınız mı merkezin rahim filmi cihanı nasıl acıyor mu
ragim filmi çektirmediyse.güllük caddesinde vu işin uzmano var.hasan urcu ona gir.güllük cad.petrol karşısında.internetten bakabilirsin.fiyatlsrı da uygundur.antalya da en iyisidir.

ragim filmi çektirmediyse.güllük caddesinde vu işin uzmano var.hasan urcu ona gir.güllük cad.petrol karşısında.internetten bakabilirsin.fiyatlsrı da uygundur.antalya da en iyisidir.
Anestezili mı çekiyor yoksa anestesiz mi yeni bir makina çıkmış ç kollu diye anestezi verilmeden asla acı olmuyormuş o makineden kimde var acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…