- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
kesinlikle..3bie 5bine satılan kızlar içinde patates diyorlarmış.Çocuklar çıplak ayak sokakta hiç güvende değiller yağmuru, soğuğu da geçtim etraf sapık dolu bu çocuklar güvende değiller
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kesinlikle..3bie 5bine satılan kızlar içinde patates diyorlarmış.Çocuklar çıplak ayak sokakta hiç güvende değiller yağmuru, soğuğu da geçtim etraf sapık dolu bu çocuklar güvende değiller
Ben bir anne olarak baktığım için belkide çocuklara kıyamadığım için ... Erkekleri bilemem ama anneler için mutlaka kıymetlidir Ama dediğim gibi diğer insanların gelmelerini doğru bulmuyorum ülkeleri için savaşmaları gerekirkenevlat kıymetlimi..kızları 3binle 5 bin arası kuma olarakta veriyorlar..bizde ikinci eş olmak normal dedi Suriyeli dede..
Türkün kanında vardır ya yardım etmek buda işte aynısı
haklısın
kızkardeşimde öyle dedi istanbulda otobüse bindim beni ittirdiler dedi..kendi vatanımızda el gibi olduk..istabulun çehresi çok kötü olacak bir kaç sene sonra..bende Suriyelilerin böyle ülkenin dört bir etrafına yayılmasını istemiyorum...
sınırda bulanan kamptan öte geçmesinler,orda zaten gerekli yiyecek giyecek yardımı yapılıyor.
en azından toplu bir yerdeler kampta herkesin adı kaç kişilik aile belgelenmeliler.öyle yayıldılar ki nasıl eski düzenimiz olucak bilemiyorum.sınırda nöber tutan askelere ya eşlerini yada kızlarını evlenmeleri için paralar teklif ediliyormuş.
bunların hepsinin de gerçekten zor durumda olduğunu sanmıyorum çoğu pkk yanlısı komşularımız oldu azıcık maddi durumu olanlar olmuyanlar sefil durumdalar.
bir ay öncesi konyadaydım konya kapalı oranı fazla olan şehir ama konyada çok çarşaflı yoktur.bu gidişimde çarşaflı o kadar çoktu ki...şehre yayılmışlar arapca konuşuyorlar.yüzleri peçeli
sanki konya degilde başka bir ülkeye gitmiş gibi oldum kendi memleketimde el gibi oldu...çok üzüldüm gerçekten
ve bazıları çok pişkin kardeşim dolmuşla gelirken şöfer para istemiş Suriyeli olmaz erdoganın misafiriyiz demiş çat mat Türkçesiyle şöferle kavgaya girmişler.
ülkem adına üzülüyorum kendi ülkemde yabancı gibiyim nerdeyse...
ne olacak peki?Siz gerçekten ülkeye alınmalarının insanı duygularla, yardım olarak yapıldığını mı düşünüyorsunuz?
Bu kadar insancıl olsalardı oradaki savaşı bizzat körüklemez, Öso'ya destek vermez, bu insanları yerinden yurdundan etmezlerdi. Amaç Esad'ı devirmek, Mısır'da kendisine yandaş bir hükümet kurdurtmak, sünni - islamcı bir bölgede Orta doğu'nun lideri olmaktı ama beceremediler. Ne Mısır'da İhvan kaldı, ne Öso'dan bir halt oldu ne de Esad gitti. 2 milyon Suriyeli de elimizde patladı.
ne olacak peki?
ucuz iş gücünü kullanma okadar trajı komikki Suriyelilerdn önce dğudan göç başlamıştı zaen..bu insanlar inşat işlerindede çalışıyordu günlük yevmiye 100 tl ise Suriyeli 20 tlye yapıyor..bizim halkta bu nedenden dolayıda istemiyor..Almanya gbi bir ülke değilizki beğenilmeyen işlri onlar yapsın diyebilelim..Vatandaşlığa geçirme, oy kullandırma, ucuz iş gücü olarak kullanma, Orta Doğu ile Türkiye'yi kaynaştırma, Arap kültürünü yerleştirme...Daha bir sürü sayarım neler olabileceği ile ilgili.
norm vatandaşı gibi hırsızı arsızı dilencisi hepsi doldu T.Cye..nasıl yardımsa buEsad bize teşekkür ediyor şu an.
Adamın ülkesinden 2-3 milyon insanı sadece biz doyuruyoruz zaten.
Ahahahahaa aynen bas bas bagırıyor zaten..Çok refah içinde bir ülke olursun, kendi vatandaşlarının belli bir tutarın üstünde geliri olur, herkes belirli bir refah düzeyindedir ve sen bu insanlara kucak açarsın, anlarım. Bu hakikaten insanlıktır.
Ama bizim kendimize hayrımız yokken, daha kendi halkımızın yarısı yoksulluk sınırında yaşıyorken, sırf Orta Doğu'nun lideri olma hayaliyle çıkılan yolda 2 milyondan fazla Suriyeliyi sınırdan içeri alıp sokaklarda bırakmak insanlık değil başarısız dış politikanın sonucudur.
Esad bize ne kadar teşekkür etse az; kendisine muhalif bir güç oluşturabilecek ne kadar adam varsa temizledik ülkesinden.
Bir klip cıkarmışlar suriyeliler icin türkler öldüm gülmekten koptum ayyy o klibi bulursan koyacam buraya..norm vatandaşı gibi hırsızı arsızı dilencisi hepsi doldu T.Cye..nasıl yardımsa bu