Doğuma Hazırlık Antalyalı anne adaylarının alışveriş paylaşım alanı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
slm bayanlar bende 4 aralıkta dr a gittim 27+0 bebişim 1071gr şuanda ters duruyo bir ay sonra tekrar gideceğim ozaman muayene edip rapor gününü konuşacağız allah hepimizin yardımcısı olsun kolay dogumlar bu arada hastane çantanızda yanınıza neler aldınız fikir olması açısından iyi akşamlar

Böyle doktora doğumda da ne kadar güvenilir bilemedim, ne kötü olmuş..
Ben Ayşegül Germen'e gidiyorum, 90 tl ücret ödüyorum, ama arada gittiğimde(aslında neredeyse bir ay geçmişti ama) ücret almıyor.. Çok tatlı ve güven verici bir doktor, ben de doktorumu yenice değiştirdim ve çok memnunum değiştirdiğime..

evet canım..
bakalım sabrediceklermi?
bende 2 hafta sonra nst ye,3 hafta sonrada kontrole gidicem..
nst ye ne kadar zamanda bir gidiyorsun?[/QUOTE]

ben salı gunu gırmıstım nst ye bırde ıdrar testı yaptık sonuclar ıyıydı..cumartesı ultrasona flan bakar sonrasında yırmısıne dogru tekrar nst yaparız kan ve ıdrar tahlıllerını yaparız dedı...
bu arada yanlış okumadıysam son tarıhın 15 ocak demişsin sezeryanıda 10 ocak ....sezeryan ıcın geç bir tarıh gıbı geldı bana...benim gozuken tarıhım 18-19 ocak..dr sezeryan olacagım ıcın on gun onceden alalım dedı 10_11 ocak dedi...hayırlısı....

günaydın herkese
benim kontrolüm 25 aralıkta 2 ocak gibi sezeyan olacağım epidural olacak dedi drum.
spinal sezeryan olacak olanlar hangi hastane olacaklar acaba birde epidural ile spinalin farkı ne anlatırmısınız

evet canım..
bakalım sabrediceklermi?
bende 2 hafta sonra nst ye,3 hafta sonrada kontrole gidicem..
nst ye ne kadar zamanda bir gidiyorsun?

ben salı gunu gırmıstım nst ye bırde ıdrar testı yaptık sonuclar ıyıydı..cumartesı ultrasona flan bakar sonrasında yırmısıne dogru tekrar nst yaparız kan ve ıdrar tahlıllerını yaparız dedı...
bu arada yanlış okumadıysam son tarıhın 15 ocak demişsin sezeryanıda 10 ocak ....sezeryan ıcın geç bir tarıh gıbı geldı bana...benim gozuken tarıhım 18-19 ocak..dr sezeryan olacagım ıcın on gun onceden alalım dedı 10_11 ocak dedi...hayırlısı....[/QUOTE]

banada geç geldi canım tarih..
doktor bebeğin mümkün olduğunca içerde kalması iyi..
bu hafta uygun dedi..
bişey diyemedik..
ama eşimle birbirimize baktık kaldık..
biz 3 ocak yada en geç 7 ocakta alınır diye düşünüyoduk..
önce 12 ocak dedi bide doktor:):):):
benim korkumda sezeryan geç olacağı için ozamana kadar sancılanır gece falan hastaneye gidersem ve doktorumu bulamaz,ortada kalırsam diye..
hayırlısı bakalım..
içinde kolay dursun diyolar hep):):
çıkınca zormuş..

günaydın herkese
benim kontrolüm 25 aralıkta 2 ocak gibi sezeyan olacağım epidural olacak dedi drum.
spinal sezeryan olacak olanlar hangi hastane olacaklar acaba birde epidural ile spinalin farkı ne anlatırmısınız

canım bende epidural diye düşünmüştüm..
son kontrolümde doktora sordum spinal yapıcaz..
diğerleri daha riskli,diğer yöntemleri kullanmıyoruz dedi..son noktayı koydu yani..
bildiğim kadarıyla spinalde hemen uyuşuyor beklemiyorsun...
epiduralde 20 dk ile yarım saat arası bekleniyor..
aslında bu açıdan spinal iyi benc..
o stresle bide beklenmemiş oluyor..
epiduralde omurilik çevresine,spinalde ise omuriliğe giriliyor diye biliyorum..

günaydın herkese

canım bu yazıyı yeni okudum kopyalıyorum sana..
bu arada benin spinal olacak..
tıp fakültesinde..

Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.

Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.

Son düzenleme:
bilgilerin için teşekkür ederim cnm sen hangi hastanede doğum yapacaksın

önemmli değil canım..
bende araştırıp duruyorum ikisinide..

benim doğum tıp fakültesinde olacak inşallah..
orda bi hocayla başladık hamileliğimi ilk öğrendiğimde..
devam ediyoruz..
doğum içinde aynı hocayla görüştük..
senin?

Günaydın arkadaşlar.
Yıldız Andeva da doğum yapacak arkadaşlar;

-Yeni doğan ünitesi var mı?
-Doğum ücretlerini yazar mısınız?

benim doğum medical parkta olacak cnm

sessiz sakin bir topik olduk iyice

gerçekten ne kadar sessiziz altlara düşmüşüz iyice umarım bütün anneler ve bebişleri iyidir..benim belim ve sırtım çok ağrıyor biraz ayakta kalsam kalçamla belim birlikte ağrıyor ya çok kötü...sizde de aynı sorun varmı?

evet aşağılara düştük iyice kimse yazmıyor..

bende durduk yerde ağrı olmuyorda uzun süre sert bir yerde oturursam ( sandalye gibi) kuyruk sokumum batıyor ve ağrıyor

bendede aynı sorun var..
kalçam ve belim çok ağrıyor.
özellikle yataktan kalkarken,dönerken,oturup kalkarken ama çok şiddetli..yatakta dönemeyecek kadar...
ayakta kalıncada çok ağrıyor...
inşallah kalıcı değildir bu ağrılar..

evet aşağılara düştük iyice kimse yazmıyor..

bende durduk yerde ağrı olmuyorda uzun süre sert bir yerde oturursam ( sandalye gibi) kuyruk sokumum batıyor ve ağrıyor

yasmin nasılsın?
bebiş nasıl?
eşim gidecek demiştin ya,
sen uğramayınca annesiyle hasret gideriyor herhalde dedim.

evet topik sessizleşmiş..
arada giriyorum ama kimse yazmayınca durduk yerdede yazılmıyor bazen..
lohusa pijamamı aldım sonunda...
ve %50 indirimli..
kışlahanda hemen hemen her dükkanda olan bir model var biliyorsunuzdur baktıysanız...
kırmızı penye..göğüs altında kurdalesi ve boydan boya saten bir şeridi..öündede dantelli bir işlemesi var..
üzerininde örgü gibi yün saten karışımı sabahlığı...
hemen hemen tüm dükkanlara sormuştum bu modeli..
160 ile 180 arası fiyat verdiler hep..
benim aldığım dükkanda %50 indirim varmış..
80 tl ye aldım üçlü takımı ama çok şık..
üzerinin saqbahlığı olmazsa 40 tl...
bide penye lohusa takım aldım oda 84 tlden 40 tl ye düşmüş..
oooh pijama işi halloldu..

yasmin nasılsın?
bebiş nasıl?
eşim gidecek demiştin ya,
sen uğramayınca annesiyle hasret gideriyor herhalde dedim.

iyi olmaya çalışıyorum canım.. kızımda iyi sanırım.. 2 hafta olacak görüşmeyeli.. haftaya cumartesi görüş günümüz.. bakalım iyidir sanırım..

eşim gitti.. ben evde yalnız kalıyorum.. gitmedim anneme.. gitmem de.. evim evim güzel evimm..

bizim şubat annlerinden bir arkadaşşımız dün doğum yapmış.. 1.400 gr' lık ilk bebeğimiz dünyaya geldi..:18: tırsmadım desem yalan olur :18:

sen nasılsın ?? oğluş nasıl ??

güle güle kullan canım.. allah iyi günlerde giymeyi nasip etsin..

güle güle kullan canım bide neresi olduğunu yazsaydın ya şekerim

ayy çok korktum bende çok erken değilmi sağlık durumu nasılmış acaba ayy kıyamam çok da küçük allah zamanında sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin...

bende bayılmak istedim ama aneztesi uzmanları bebeğini gör diye ısrar etti..
ameliyat çok rahat geçiyor,oysa ben hep ameliyattan korkmuştum,hiçbişi hissetmiyorsun acı namına,ama senin içini kurcaladıklarını hissediyorsun.

Günaydın arkadaşlar.
Yıldız Andeva da doğum yapacak arkadaşlar;

-Yeni doğan ünitesi var mı?
-Doğum ücretlerini yazar mısınız?

canım ben doğumdan önce yazmıştım son fiyatlarını.
doğum ünütesi var.ilgi alaka mükemmel ve fiyatları uygun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…