Doğuma Hazırlık Antalyalı anne adaylarının alışveriş paylaşım alanı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
selam güzel anneler,
herkese tektek yazma fırsatım olmadı,
aramıza yeni katılanlar olmuş,hoşgeldiz
bebişlerini gidip görenler var,darısı yaseminin başına

fazla giremiyorum malum tahadan,evden ve gelen gidenden fırsatım olmuyor..
son gelişmeler: göbeğimiz 7 gün düştü,2 kere banyo yaptırdık,kendine geldi oğluşum teyzeleri.
2 numara beze geçtik,sanki 1 numara biraz sıkı gibi geldide..
2 saate bi emzirmek lazımmış,bende uyku namına bişi yok desem yeridir,artık yürürken tökezliyorum. :84:
aklıma gelmişken size lazım olacak bikaç bişi yazayım..
hastanede giymek için çorabı soket alın arkadaşlar,ayaklarda ödem oluşuyor ve normal çorap giyilesi imkansız oluyor.

hastaneye pijama götürmeyin ,kan kontrolü yapıyorlar sıksık gecelik çok rahat,hatta geceliğide bileğe kadar uzun almayın,wcye giderken zor oluyor,özellikle sezeryan olacak arkadaşlar!!!
iç çamaşırını bol alın (külot) sezeryan bölgesinin üstüne gelebilecek şekilde..

hastaneye çantasına biberon ve emzik koymayı unutmayın.neolur neolmaz :79:

malum kış geldi,benim şahsen çamaşırların kurumuyor,tahanın çamaşırları bile 2 günde ancak kuruyor.hastaneye bi gidiyoruz herşey a dan zye yıkanıyor.
kış bebeğine tulum en güzeliymiş.battaniye ve pike çok lazım oluyor.

göğüs pompası almak zorunda kaldım süt kanallarım tıkandı taha 4 saat emmeyince.göğüsüm ucu kayboldu çoçuk açlıktan ağlamaya başladı.eşim gecenin bi vakti hem mama almaya hemde göğüs pompası almaya eczanaye gitti..basit bi göğüs pompası sizin işiniz görür.7 tl almış eşim eczaneden.evde bulundurmakta yarar var.ben lazım olmaz demiştim oldu.

son olarak arkadaşlar,booooooooool booooool uyuyun neolur..
sonra bana dua edersiniz..
fırsatını buldukca uyuyun...ah benim bi olsa kış uykusuna yatacağım

sonunda bebeğimin cinsiyeti belli oldu.20+4te nazlı kızımız ne kadar saklasa da kıyıdan köşeden gördü doktorumuz.sanki sesimizi duyuyor.arabada müzik açıldığı anda hareketini hissediyorum.eşimin sesini de duyduğu zaman aynı şey oluyor sanki.bazen tesadüf eseridir diyorum ama...şimdi isim arayışı başladı...

selam kızlar bende dun doktordaydım kontrolde...su bel agrısını gelın bırde bana sorun..ayakta kalmak ne mumkun..belim kopuyor agrıdan...bebişim biraz aşagılarda gezıyormus ve belim cok agrıdıgı ıcın doktorum her fırsatta yatacaksın dedı..bir suprız olmasından korkuyoruz..ayrıca magnezyum verdı..bu arada bebişim34 haftalık olmuş ve 2340gr.doguma kadar cok olsa bır kılo daha alırmış...saglıklı olsunda...ayın sonuna dogru gıdıcem tekrar amelıyat tahlıllerı ıcın....hayırlısı bakalım......

haklısın walla..
insanın evi gibisi yok..
benim annemler yanımda olmayınca özlemimden öyle düşündüm..
ama annem cuma geliyor..
doğum hazırlığı ve doğum temizliğine

iyi olmanıza sevindim..
bizde iyiyiz..
bugün tekmelerle uyandım...

güle güle kullan canım bide neresi olduğunu yazsaydın ya şekerim

ayy yazmamışmıyım..
kışlahanın en alt katında sedef iç giyim..
gerçi almıştın sen ama..
ihtiyacın varsa bi bak..
pembe,krem,mavi ve kırmızı 4 rengi var..

özledik seni walla aklıma geliyosun hep.
topikte eksikliğin hemen belli oluyor...
verdiğin bilgiler için sağol..
göğüs pompası bende alıcam ucuz olanlardan..
gecelik hiiçç almadım ben..
4 takım pijama aldım..

gözün aydın canım..
hazırlıklar başlar artık...

bel ağrısı bendede çok..
magnezyumu bacak kramplarım için vermişti bana doktorum..

canım bilgilerin için sağol sana sorum;ameliyattan sonra kanama ne durumda şu normal pedler işimizi görürmü hasta bezi kullananlar varmış bende onları kullanmak istemiyorum çok kalın ya,birşey daha karın şişliğin nasıl indimi biraz canım ayy bişey daha bende sorular bitmiyor kusura bakma hastaneye giderken mutlaka şunu yanınıza alın dediğin bişey varmı bebiş içinde anne içinde şimdiden sağol oğluşunu da kokla benim için...
hayırlı olsun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...
ayy bel ağrısı bendede var.magnezyum bende kullanıyorum.maşallah bebişine bizim randevuda ayın 23 de bakalım benim oğluş kaç kilo aldı özledim valla...

kızlar göbeğine ağda yaptıran varmı acaba bir zararı olurmu perşembe günü fotoğraf çekimi için sedef gelicek de hani yaptırsam iyi olur..

benimde aklım hep topikre acaba doğuma giden oldumu diye,aslında daha çok sende çünküüü sıra sende
canım eğer sezeryan olacaksan,hastanede pijama zor yani imkansız...ameliyat yaran olacak düşün pijama giydiğini :97:
realin içinde güzel gecelikler görmüştüm bayan reyonunda çokmta uygundu fiyatları 10 -15 gibi..
geceliklerin önden düğmelisi ve kısa kollusu en iyisimalum damar yolunu açaçaklar uzun kol zor oluyor.ayrıca emzirirkende önünde küpür müpür olmasın bebeğin yüzünü çiziyor..
aaa bak mutlaka soket çorap, benim şahsen ayaklarım davul olmuştu ki sezeryan sonrası beklenen bi durummuş..

canım sonda çekilinceye kadar hastabezi kullandım yani hastahane verdi altıma artı bide gazlı bez koydular o bölgeye kanamayı kontrol etmek için sondayı 9 saat sonra çekeceklerdi ben yüreyemedim sabaha karşı çektiler...sondayı çektikten sonra normal herzaman kullandığım orkidi kullandım..kanamam normalde adet gördüğüm gibi,hiçbi farkı yok.karnım ameliyattan sonra havası alınmış balon gibiydi,jöle gibi sallanıyodu,rahim toparlayıcı iğne yapıolar zaten,bide bebek emdikce oda aynı etkiyi gösteriyor ilaç gibi,şuan karnım 4 aylık gibi,yumuşak sadece.her gecen gün iniyor ama..gerçi ebru şallı gibi çıkmayı planlamıştım hastaneden ama
şaka bi yana üzülme,bu yaza bu topikteki annelerin karınlarından eser kalmaz.
hastahane için yanına orkid al,soket çorap,dizde gecelik,hafif düz terlik.aa bide atlet.
bebek için klasik şeyler..sadece benim diyeceğim biberon ve emzik.

kızlar göbeğine ağda yaptıran varmı acaba bir zararı olurmu perşembe günü fotoğraf çekimi için sedef gelicek de hani yaptırsam iyi olur..

canım ben ağda yaptırırken göbeğimdekileride alıyor hep..
bişey olmaz herhalde..
kız hep hamilelerde alıyoruz dedi...
pijamayada bak derim..
benim aldığımın markası tuba..
nette sitesi var ama oraya krem rengini koymuşlar..
diğer adığımında krem rengi var nette..
benim ikiside kırmız..
modellerini yazayım bak..
ama renk açık olunca modeller belli olmuyor..
ordakinden çok daha şık ve gösterişli..
kendi sitesinde zor bulursun..
ben link vereyim sana..
fırsat olursa resim çeker eklerim..
ama emin ol kışahandaki tüm dükkanlarda en uygun fiyatı aynı marka aynı modelin 160 tl..
yani gerçek %50 indirim..
ben bu modeli çok beğenmiştim..
geçen hafta sormuştum kışlahanda bi dükkana ..
kadın peşin 178 dedi..
taksit olursada değişir demişti..
çok geldi fiyatı..
kıyamadım okadar paraya..
ama aklım onda kalmıştı..
https://www.porsan.com.tr/site/page.asp?dsy_id=19739

TUBA pijama takımı loğusa 264 : TUBA : TUBA loğusa pijama takım : bolbolalsam.com

canım netteki fiyatlara aldanma..
kışlahanda ilki 160,ikincisi 84..
ben ikincisini 40 tl ye aldım..

evet benimde yaklaştı..
aslında ben 3 ü gibi falan alıverir diyodum doktor ama 10 ocak dedi
yani 39+2...
vakit geçmiyo ama karnında durakoysun işte böyle rahat diyolar..
bi tanede ben alayım bari gecelik..
zorda kalırsam bulunsun..

Günaydın arkadaşlar.Hepinize sağlıklı,huzurlu,neşeli ve de bol tepikli bir hafta dilerim.
SFT lohusa tacı tüm bujiterilerde olur cnm,aradığımız tek şey kırmızı olması değil mi?

Günaydın arkadaşlar.Hepinize sağlıklı,huzurlu,neşeli ve de bol tepikli bir hafta dilerim.
SFT lohusa tacı tüm bujiterilerde olur cnm,aradığımız tek şey kırmızı olması değil mi?

merhaba antalyalı arkadaşlar alıntı yaparak mesaj yazmak zorunda kaldım topık çok değişmiş ben daha önce 2011 mayıs annelerı topıgındeydım çok sıkıldım orada burada bıraz geçmişi okudum ne kadar guzel kendımı buldum :))) ve herkes faydalı şeylerden bahsedıyo bızım o sıtede tamamen boş muhabbettı yanı iyiki sizi gördüm gerçi biraz yeniyiz size göre ama artık sizin tecrübelerinizden yararlanırız mesela şu pijama olayı çok sevındırdı benı bencede çok pahalıydı iyi oldu orayı öğrenmem hemen bugun gidip bakayım hatta alayım dıe düşünüyorum

hoşgeldin canım aramıza..
topiğimiz daha aktifti ama bu ara biraz boşladık galiba:)
pijamayada bak mutlaka...
fırsatım olur olmaz resim eklicem..
resim çektim aslında eklicektim ama güzel ve net çıkmadı..
onu ayarlayıp eklerimm.
alırsan haber ver..

hoşgeldin canım aramıza..
topiğimiz daha aktifti ama bu ara biraz boşladık galiba:)
pijamayada bak mutlaka...
fırsatım olur olmaz resim eklicem..
resim çektim aslında eklicektim ama güzel ve net çıkmadı..
onu ayarlayıp eklerimm.
alırsan haber ver..
artık geze geze piyasayı iyice öğrendik biz..
bildiğimiz her konuda yardımcı oluruz..

kızlar çook mutluyum
çünkü doğum iznim başladı bugün
artık okul yok mayısa kadar..
buna okadar çok ihtiyacım vardıki..
biraz dinlenirim evde..
hiç çıkmam artık topikten..
ama şu sessizliği bozalım artık

Son düzenleme:

Merhaba krokan,ben de öğretmenim 24 haftalıkhamileyim.ikinci dönem gitmeyeceğim inşallah.doğum izni alma prosedüründen behsdermisin._?Aslında benim daha acil bi sıkıntım var acil doktor bulmam lazım bazı sıkıntılarım var.güvendiğiniz doktor ve hastane lütfen.doğumum da olsun diye düşünüyorum. yardımlaınız aihtiyacım var.acil randevu almam lazım

ooo gözün aydın şeker daha çok buralardasın ozaman doğumlardan sonra özellikle bebek7 doğurduktan sonra sessizleşti topiğimiz.. taha bebeğiminin canı sağolsun

yeni gelen arkadaşlar olmuş.. aramıza hoşgeldiniz.. allah tamamına erdirsin inşallah.. sağlıklıca alalım evlatlarımızı kucağımıza..sorularınız olursa elimizden geldiğince yardımcı oluruz..

yeni gelen arkadaşlar iyi, güvenilir doktor iyi, güvenilir hastane soruyorsunuz ama iyi ve güvenilirlik kişiden kişiye değişir... benim için hem doktorluğunun hemde insani yönünün iyi olması iyi demek.. ilgilenmesi, oturup saatlerce anlatması, sorularımı cevaplaması, beni rahatlatması benim için iyi, güvenilir demek.. hepimiz farklı doktorlara ve farklı hastanelere gidiyoruz hemen hemen...

benim doktorum medisu hastanesi Özgür Kavaz.. seviyorum doktorumu.. hele bugün bir kere daha sevdim.. sabah 06.30 da sancıyla uyandım.. acaba geçermi diye bekledim ama ıı aksina kızım tekmeledikçe dahada arttı.. hemen aradım doktorumu.. ihmale gelmez gel hemen idrar kan tahlili yapalım.. idrar yollarında sorun varsa önlememiz lazım dedi..hemen kalktım gittim.. bide yalnızım evde düşünün artık bende ki paniği... ( eşim şehir dışında )

gittim hastaları olmasına rağmen hem hemşiresi hem kendisi inanılmaz ilgilendi.. idrar testi, kan testi derken.. muayene etti.. kızımın sağlıklı olduğunu söyledi .. ohh dedimm.. hastaneye yatıralım serum takviyesi yapaalım madem yaalnızsın ağrını geçirelim öyle git dedi.. yok dedim ben evde suyumu içer hemde yatarım dedim.. tamam ozaman bol bol su iç benide haberdar et dedi.. magnezyum ilacıma ilave yaptı.. şuan biraz daha iyiyim allahıma şükürler olsun..

Son düzenleme:
teşekkür ederim yasminkamu
özgür kavaza gitmeyi ben de düşünüordum.ilk sırada o var şu anda yalnız hastan ehakkında hiç bilgim yoksgk anlaşması var mı?donanımlı mı?muayene ücreti?doğum ücreti ne kadar? randevu saatinde sıkıntı oluyor mu?bi de ÇALLI TARAFINDA OTURUYORUM DOĞUM VS ACİL BİŞEY OLURSA HASTANE ÇOK MU UZAK DÜŞER GİBİ KAYGILARIM VAR.bu konuda beni bilgilendirirsen sevinirim.ne kadar çok sorum var değil miayrıca başlka öneriler de olabilir

kapalı yolda ali özkan sanırım ismi...
orda varmış..
evet biliyorum orayı sen aldınmı?
hayır ben farklı taçlardan arıyorum 1 tane mavi 1 tane kırmızı alıcam ama öyl düz saten geçirilmiş taçlardan istemiyorum bebekli falan lohusa tacı ayrı satılıyor zaten bakıcaz artık...
ohhh gözün aydın canım evde olmanın keyfini çıkar artık yat dinlen...
çoooook geçmiş olsun evde yalnız olman tedirgin etmiştir iyice geçen aylarda bana da olmuştu ya öyle hatırladınmı bol su iç bide magnezyumu ihmal etme kendine iyi bak....

rica ederim canım.. medisu hastanesi aspendos bulvarında festival çarşısının karşısında yeni bir hastane.. sgk ile anlaşması var.. ben eşimden sigortalıyım.. muayene ücreti 32 tl.. bugün kan tahlili+ idrar tahlili+ muayene 40 tl ödedim.. doğum ücreti 2 hafta önce sordum ssk lı olduğum için normal 580 tl sezeyan 735 tl.. bunun içinde sezeryan olunursa 2 gece konaklama+ refakatçi+ oda süsü+ bebeğin ilk muayenesi ve aşıları var.. normal doğumun içinde de bunlar var.. ama yılbaşından sonra sgk nın zammına göre fiyatlar değişecekmiş... ben hamile kalmakta sıkıntı yaşadım.. rahatsıuzdım özgür bey sayesinde hamile kaldım.. ve uzun zamandır gidiyorum.. hiç randevu saatinde sorun yaşamadım.. aksamadı.. hatta bugün randevusuz gittiğim halde hastaları olduğu halde aldı beni.. bekletmedi... bende larada oturuyorum.. gitmekte sıkıntı yaşamadım hiç.. ama tabi takdir senin.. başka önerilerde olur tabii canım.. değerlendirmek sana kalmış bişi canım.. dediğim gibi iyilik güvenilirlik kişiden kişiye değişir.. gidip görmek yaşamak lazım.. eğer gidecek olursan ve haberim olursa benim ismimi söyleyebilirsin :80:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…