sevgili hamişler ben kaçtım malum yemek yapılacak kocacığım gelecek 1saate kadar aç kalmasın adam hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın gece yine gelmeye çalışrım kaydirigubbakcemile5
[/QUOTE]arada kaynadı sanırım önemli bişey olduğu için tekrar yazıyorum :CüvCüv:
kızlar ben şubat anneleri topiğindeyim biliyorsunuzdur.. 2011 şubaat anneleri... 2010 şubat annerinden 2011 şubat annelerine öneriler bölümümüz var.. ve çok güzel tavsiyeler geliyor 2010 şubat annelerinden.. sağolsunlar... ben bişey öğrendim ve sizlerlede paylaşmak istedim..
bu çok önemli bişey.. özellikle doğduğu andan itibaren düzene sokmak bişeyleri... hem bebeğin rahatı hem kendi rahatımız için..
ilk doğduğu gündeen itibaren gece uyurken bebeğin altını almıycaz..gece emzirmeye kalktığınız baktınız kaka yaptıysa yada çok çiş yaaptıysa öyle yoksa altı alınmıyor...
gece emzirmeye kalktığımızda bebekle hiç konuşmuyoruz kii uykusu dağılmasın...
gündüzleri aydınlık odada uyutuyoruz, geceleride karanlık yada loş odada...
beebeğimizi bizim düzenimize alıştırmamız için yazılmış bunlar.. alıştıktan sonra özellikle 6.aydan sonra çok rahat ediyorlarmışş..
paylaşmak istedim..
kıyafet konusundaki fikirlerde şöyle ;
bu arada kadife değil ama havlu tulumlar kullanışlı oluyor.0-3 aylıklar cok cabuk kuculuyor. bence 3-6 ay alip 1 ay büyük giydirin bisey olmaz. yada 1 2 tane 0-3 ay alın. ama ben genelde büyük giydirdim. zaten 1 aya kalmadan tam oluyordu üstüne. böylece sevdigim şeyleri daha cok giydirmişte oldum. yani şöyle düşünün. ilk dogar dogmaz 1 ay içinde 1,5 kg. alacak. sonra 3 ay daha 1- 1, 5 arası kilo alacak. 3,5 kg. olan cocuk 1 ay sonra 4,5 kg. oluyor. yani yeni dogan bedeninden 1 ayda cıkıyor. 3 ayın sonunda 7 - 7,5 kg civarı oluyor.
diyor 2010 şubat annesi...
benim etrafımda prof çok olunca...bana zorla yeni doğan hastane çıkışı aldırdılar ki daha öncedende ablamdan 3 çift geldi....yetmez yetmez diye bastırdılar..4.5 kiloya kadarmış.bendekiler elimde patlıyacak diye korkuyorum valla.3 -6 ay pek bişiyim yok gibi 0-3 aya göre.gürbüz bir bebek olursa zaten ablama iyi patlayacağım gibi kötükedihüso
kıyafet konusundaki fikirlerde şöyle ;
bu arada kadife değil ama havlu tulumlar kullanışlı oluyor.0-3 aylıklar cok cabuk kuculuyor. bence 3-6 ay alip 1 ay büyük giydirin bisey olmaz. yada 1 2 tane 0-3 ay alın. ama ben genelde büyük giydirdim. zaten 1 aya kalmadan tam oluyordu üstüne. böylece sevdigim şeyleri daha cok giydirmişte oldum. yani şöyle düşünün. ilk dogar dogmaz 1 ay içinde 1,5 kg. alacak. sonra 3 ay daha 1- 1, 5 arası kilo alacak. 3,5 kg. olan cocuk 1 ay sonra 4,5 kg. oluyor. yani yeni dogan bedeninden 1 ayda cıkıyor. 3 ayın sonunda 7 - 7,5 kg civarı oluyor.
diyor 2010 şubat annesi...
2010 şubat annelerinden tavsiyelere devam ediyorum kızlar... umarım faydası oluyordur :uhm:
Tulumu çok sevdiğim için 5-6 tane almıştım. Çok giyemedi ve bazıları elimde kaldı. Havlu ya da kadifeyi almayın bence. ( Eviniz soğuksa alın) Çok sıcağa alışırlarsa çabuk hastalanırlar. 2 ya da 3 tulum yeterli bence. Hastane çıkışlarında da var zaten tulum. Tulumları alırken mutlaka önden çıtçıtlı olanlarına bakın. Ben süsüne aldanıp da arkadan çıtçıtlı almışım hiç kullanamadım. Zaten kırkı dolmadan tulumlar da küçülüyo.
5-6 takim pijama almıştım. Yetmeyeni doğumdan sonra aldım. Booolca çıtçıtlı badi aldım. Her markanın bedeni farklı oluyo. Mesela İrem bebedin 0-3 ayını 6. ay dolana kadar giydi Esra. O yüzden boy boy alın. Büyük gelsin ama küçük ve dar gelmesi zararlı kan dolaşımı için. Ayaklı altlar fazla kullanılmıyo. Ayaksızlardan almanızı öneririm.
Mutlaka külotlu çorap alın.
Bol penye battaniye almanızı tavsiye ederim. Çok kusuyorlar ve günde 3-4 battaniye batırıyodu Esra. İlk bir aydan sonra eldivenleri takmadım ben. Elleri üşüdükçe taktım. Bırakın size ve etrafındakileere dokunsun. Tanısın.
Zeynep çok doğru yazmış . Gece uuykuları önemli. Geceleri onlarla konuşmayın ve gülümsemeyin. Çok zor biliyorum ama uyku da anne sütü gerekli. Büyüme hormonları özellikle gece uykusunda daha aktif çalışıyo.
Gündüzleri uyandığında ona gülümaseyerek yaklaşın ve günaydın deyin. Ben hep öyle yaptım ve çok güleç bir kızım var.
Bir de benim naçizane tavsiyem, ıslak mendili fazla kullnmamaya çalışın. Makyaj temizleme pamukları gibi ped pamuklar var. Onlardan almıştım. Ilık suya batırıp temizliyodum. İnanın şu anda 7 aylık ve bir kere pişik olmadı. Hala kakasını yıkarım ben. Islak mendili misafirliklerde kullanıyoruz.
Demiştim ama yine yazayım. Vücüdünü ilk haftalarda saf zeytinyağıyla masajlayın. Derisinin nasıl emdiğini görünce şaşıracaksınız.
Parfüm kullanmayın doğumdan sonra. Sizin kokunuzu alamaz ve huzursuzlanır. Çünkü ilk zamanlarda sizi kokunuzdan tanıyacak. Annenin memesini parfüm kullandığı için reddeden bir bebek okumuştum Sabiha Paktuna nın kitabında.
Bebekleri sallamayı biz öğretiriz. Onlar bu ihtiyaçla doğmazlar. Çok zorunlu kalmadıkça sallamayın. Yerine koyun uyusun. Geceleri sırf ağzında meme tutmak için uyanırlar. Bunun için emziğe alıştırmaya bakın. Ben hala sadece yatarken emzik veriyorum. onun dışında vermiyorum. Emziksiz de uyumuyo zilli.
bunlar şubat 2010 annelerin mi yoksa 2011 annelrininmi ??
bunlar şubat 2010 annelerin mi yoksa 2011 annelrininmi ??
evet çok doğru bencede bende büyük alıcam.alıcam diyelimki 3 ile 6 ay arası kışlık tulum aldık üç ay sonra mayıs 6 aya kadar kış gelmiyo nasıl yapıcaz bugün benim çok düşündüğüm bişeydi yazlık tulumda alıyormusunuz?
ben henüz bişi almadım canım... oo yaza kadar bebek arabasıyla çıkıp alışvriş yapacak durumda oluruz allah nasip ederse... bebeklerimizle çıkığ alışveriş yaparız.. ozamanki boylarına kilolarına göre.. daha sağlam olur..
süper bilgiler gerçekten bende bundan sonra takip edeyim.sağol canım...
2011 gelmedi ki canım daha kaydirigubbakcemile3 2010 yani bu şubatta doğum yapan anneler
kızlar ben kaçıyorum... çok acıktık kızımla... babiş yoldaymışş.. karnımızı doyuralım.. akşam yine uğramaya çalışırım... görüşürüz.. kendinize de bebişlere de iyi bakın opuyorumnanaktan
canım inşallah en kısa zamanda bebek sahibi olabilirsin...:Saruboceq: allahım dert verip derman aratmasın...
bizler hepimiz farklı doktorlara gidiyoruz... kadın doğum doktorlarımız ve hasstanelerimiz farklı.. endometriozis tedavisine kadın doğum doktorları mı bakıyor?? onların branşları farklı mı oluyor??
ben medisu hastanesi özgür kavaz' a gidiyorum... çok memnunum...tavsiye ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?