Doğuma Hazırlık Antalyalı anne adaylarının alışveriş paylaşım alanı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sende 3 görümce varsa önünde saygıyla eğiliyorum,bende 1 var onda yetmedi gücüm.kayınvalidem etkisiz eleman oyüzden biraz rahatımda ara sıra sivri çıkışları olabilir her insan gibi.
hamiş fotolarımınn vaar aslında sen dikkat etmemişssin..hatta tweety gibi çıkmışımdır..bacaklar ince koca bir göbek...kaydirigubbakcemile3

kociş esmer şeker bende beyaz peynir :roflol: zıt renkteyiz sempatiksalakcinni
ben sadece profilindeki resme baktım ...albümüne bakmak aklıma gelmedi,
bodyin harika ,çok yakışmış.ama en çok hamilelik yakışmış..opuyorumnanaktan

sana ve küçük prensese tatlı uykular....yarın görüşürüz..

benden daha korkak yoktur diyordum bende:) sezaryan oldum ameliyattan çıktım düşün kalçadan iğne yapıyolar ağlıyorum korkudan herkes bana sen nasıl normal doğuracaktın diyor:)
idil ağlıyor ya gazı var sütümü sağıp veriyorum ememiyor bende beceremiyorum emzirmeyii sütüm yok gibi bişey zaten çekemiyor çektikçe gelir diyolar ama tutamıyorgece uykususuz gündüz yorgun düşüp uyuyor.

yani ameliyattan odaya geçtiğinde hemen ağrıların başlıyormu?ağrı kesiciler fayda etmiyormu?anestezi uygulanırken rahat eğilebiliyormusun ne zaman yürümeye başladın?

hemen başlamıyor 2-3 saat sonra belden altı açılmaya başlayınca uyuşukluk geçince.ağrıkesiciler ağrıyı alıyor dikiş acısı baaşka bişey dönemiyor kıpırdayamıyor tuvalete kalkamıyor oturamıyorsun zaten sonda takılıyor tuvalete ilk gece kalktım ama zor eşim sağolsun o kucakladı hep.hastanede eşiniz mmutlaka yanınızda olsun..anestezi uygulanırken kollarını önde kavuşturuyosun öne doğru eğiliyosun bi zorluğu yok önemli olan kıpırdamamamk zaten tutuyolar seni.ilk iğne uyuşturmak için ama inan duymuyosun bile ikincisi spinal zaten onda uyuşuk oluyosun.anestezi kolay ameliyatta zor olan sonrası 5.gün oldu hala klozete zor oturuyorum.2.gün yürüyerek hastaneden çıktım ama öyle kolay değil.mecbur olduğum için hastaneden arabaya kadar yürüdüm.akannehir

eşim ameliyattaydı canım mutlaka girsin seninkide çok rahatlatıyor.o olmasa paniklerdim ilk ameliyathaneye girince tuhaf oluyosun.önce onu almadılar beni hazırladılar ısrarla spinalden sonra alalım bayılır falan dediler bende spinal o kadar korkunçmu adam ameliyata girecek niye bayılsın dedim o zmn aldılar içeri çok komik görünüyodu dr gibi giydirmişler yeşil yeşil onu görünce hep gülesim gelsdi ve çok rahatladım.zaten medisunun ameliyathane ekibi çok eğlenceli insanlar hep espriler ysapıldı.yalnız acayip soğuk dondum dondum ameliyat başlayana kadar.
daha ameliyat başlamadan göbek adı koyulmaya başlandı herkes benimkini koy falan ayferde ısrar etti ama ilk bilge istedi yani anestezi uzmanı onun adı oldu:)ben aslında karşı çıktım gerek yok göbekadına falan diye:) ordan biri bana bak seyide koyarız adını (dr.un adı)deyince tamam bilge koyun dedim:))
ayfer çok yoğundu aslında yinede eğitime gelmesi lazımdı.cumartesi biliyorum o çok yoğun oluyor.ama ona kdr mutlaka birileri vardır.ben nasıl emzirileceğini bilmeden hastaneden çıktım.kayınvalidem hemşire o zarzor ben yatarken bebeğimi mememe koydu öle ilk gün çekiyodu yavrum boşboş sonra süt gelmeyince unuttu ememyi şimdi çekmiyor(
730 hariici para vermedik canım.ben prof. ayryyetetn alır diyordum ama asla dediler zaten o kadın oranın yönetim kurulundaymış snaırım.prensiplerimiz var alınmaz dedi muhasebedeki kız bizde teklif etmedik.ama eşimin ameliyat ekibine ve dr.a hediye alası var.ilk kontrollde götürelim diyor:))
yasemin ve diğer kızlar hepinize tavsiyem sezaryan olacksanız küçük bi detay ama esgeçmeyin sondayı odaya yatış yapınca hemen takmak istiyorlar.taktırrmayın.damar yolu açıldı elimin üzerine ameliyata kadar serum verdiler yani su veriyolar sondayı takalım dediler bende anesteziden sonra takın dedim.hemşire itiraz etti.dr la öle konuştukmdedim.dr.a sormuş tamam demiş dr.um nasıl istiyorsa öle yapın demiş.benim psikolojimi bozardı acırmı bilmiyorum ama uyuşukken takıldı ve bişey duymadım sizde öle yapın ok:) allah yardımcınız olsun..

bende amma uzun cevaplamışım idil uyurken fırsat bulabliyorum kafanıza takılan olursa sorun.banada özelden mesaj atın facden ekliyeyim.opuyorumnanaktan

bebek7 sen nasılsın gökbayla nasıl giidyor.benim durumum seni etkilemesin benimki özel bi durumdu haftam dolmasına rağmen bebeğim aşağıya inmeyince ben kendim karara verdim başka birine görünmeye.şimdi iyiki yapmışım diyoruum.benim için medisunun koşulları zaten çok uygundu evime 5 dk uzaklıkta.amelyatatn sonra arabada oturmak çok zor eve çabuk ulşmak öenmli.bide seyide ahanım ameliyat esnasında neşteri vurduktan sonra bebeğime bakıp oho oooooo bu hala yukarılarda geziyor iyiki sezaryan demişiz dedi.benim kız tembelçıktı yani.herşey normal giderse normalden vazgeçme derim.ama kimseye tam güvenme.
seyide hanımın son günlerde gezmemen gerekiyor bebek kanalda değil suyun gelirse bebekten önce kordonu gelir sıkışabilir yat demesi onu seçmemdeki öenmli ayrıntılardan biridir.başka dr.ların ise kanala girsin bol bol yürü demelerini gerçekten anlamış değilim böyle bi tehlike varken (varsa)(
hamilelik herkeste kendine has bi süreçte ilerliyor ben 8 dr değiştirdim tam buldum derken sonanda karar değişti esnek olmak lazım iyiki yapmışım diyorum alalh yardım etti diyorum.doğumum çok zor olacaktı belki seyide hanım diyorki bu üstteki diişler kadar altta olurdu günlerce oturamazdın.tabi bu bana ve bebeğime has bi duurm.kendinizi en iyi kendiniz takip edersiniz ve dr.unuz.ama önce içgüdü.güdülerime hep güvenmişimdir.şimdi herkes şaırıyor duyan sen andevada doğurmayacakmıyydın diyorlar.kısmet işte.sakin ol sabırlı ol kendi güdülerini dinle.öpüyorum..

benim facebook um yoook:gitme: ben eksik kalcam şimdi tüüüh

kızlar günaydın..nasılsınız..?
boş bulduğum her an burdayım ama gündüzleri pek kimseyi bulamıyorum burda.
.geceleri kaynıyor sohbet..
bende okula gidicem diye stresten erkenden çıkıyorum netten
yatayım diye ama nerdeeee...
reflümle başbaşa offf...çok zormuş..inşallah yaşamazsınız..
dün öğlen başladı.gece yatıncaya kadar su bile içemedim..:sinifsinif:

günaydın canım.. anneme geldim.. kahvaltımı yaptım.. bi bakınayaım dedim.. misafirler gelmeye başlayınca giremem diye...

yaa ne sandın ... beterin beteri var şeker.. hele benim görümce ve kayınvalide gibi allah düşmanıma bile vermesin... okumuş cahillerden... çok fenalar çok... olmamış bişeyi.. benim demediğim bişeyi... kendi kafalarında kurdukları şekilde oynarlar.. ben eşimle 3 yıldır birlikteyim 2 yıldırda evliyim... ama ne çektiğimi bir allahım birde ben biliyorum... o yüzden kulağını tıka gül geç.. eşinle iyiysen kapını kapa dışarda bırak.. benden sana 3 görümce bir kayınvalide sahibi olan deneyimli bir arkadaşın olarak söylüyorum... salla gitsin şeker.. allah büyük.. gün ola devran döneee..

ana görmedim valla hamiş fotoları.. neyse annemin bilgisayarından bakabilirsem ( biraz problemli) bakarım yoksa akşam evdn bakarım...

aaa aşk olsun.. bizde sarı şeker.. esmer şekeriz...bakarsın bir ara...hamilelik bana mı yakışmışş... valla bilemiyorum canım ben aynaya baktığımda aynı şeyleri hissetmiyorum ama sağol yinede.. badymi defactodan yada lc den aldım canım ama inan hatırlamıyorum.. akşam markasına bakar yazarım istersen...

prenside seni de öpüyoruzzz kızımla opuyorumnanaktan iyi bak kendine görüşürüz

midenmi mi yanıyor yemek borunmu canım?beenimde yemek borumda hafif yanma oluyor 5 dakika sonra geçiyor..
leblebi yesen iyi gelir mi acaba?yada patlamış mısır mide asiti alır bunlar çünkü..
yüksek yastıkta yatmanı tavsiye edebilirim(zaten biliyorssundur)
doğum çizelgen olmadığından emininki onlarca kez söyledin ama kaç haftalık oldu bebişin?
hamililiğie bağlı unutkanlıkta başladı bendekaydirigubbakcemile3

ben daha önce dış gebelik geçirdim.ve sezeryan oldum.yine aynı yerden açılıcak bildiğim kadarıyla o zaman ne acı yaşadıysam şimdide öyle olur değilmi.ama o zaman genel anestezi olmuştum.şimdi spinal yada epidural istiyorum.bebeğimin ilk anını görmek istiyorum.doktorların konuşmaları tansiyonumu oynatırmı diye korkuyorum.çok şanslısın eşin yanındaymış benim eşim hiç dayanamaz beni bırakıp ona müdahale ederler bende anlatıyorum aşkım bişey görmiyceksin diyorum bakalım şubatta görücez.bu arada bebeğini ilk emzirmeden önce 1 tane nar tanesini ağzını sıkıcakmışsın kesinlikle gazı olmuyormuş sonra.internette çok yorum var bunla ilgili.mama mı veriyorsun bebişe canım?bi de göbeğin hala şiştir dimi.korse falan takılabiliyormusun sarkmaması için?

günaydın canım...

o kadar şeker anlatmışsın kiii.. sabah sabah güldüğrdün beni valla :roflol:

sana bişi diyeyim mi.. yatıp kalkıp normal doğum için dua ediyorum.. sen anlattıkça benim şimdiden kanım dondu... sezeryan olursamda tamamen bayıltsınlar beni ancak öyle... :bbo:

seyide ha :)))) tuttum bunu.. aşk olsun sende neden doktorunun ismini koymadın kii :)))

canım rezene çayı denedin mi süt için.... bak tavsiye ederimm... hem süt yapar... hem gazına iyi gelir.. hemde bebek senden emdikçe bebeğinin gazınada iyi gelir.. bide humana steel tea diye bir çay var ( doğrumu yazdım bilemiyorum) oda süt yapıyor.. bide bol su iç.. günde 2-3 litre falan.. arkadaşlarım var ordan biliyorum.. dene istersen...,,

göğüslerin yara oldumu?? bunun için herhangi bişi yaptın mı??

canım allah yardımcın olsun.. idil bebek uyurken sende bol bol uyu...dikkat et kendine.. öpüyoruz idil bebeğide senide opuyorumnanaktan

bizim ülkede heralde başlıca sorunlar arasında,kime dokunsam bin ah duyuyorum,iki kişi evlendiği zaman aileler hemen savaş bayraklarını çekiyor,turkbayragi hemen kendilerine rakip seçip içten içe kötülük besliyorlar.alsanaalsanasmile komik ötesi bir durum.kaydirigubbakcemile3

ooo sen şimdi git annenin evinde mis gibi kokan kurabiyeleri kızınla yuvarla biz burda eti tutkuyla idare edelim oğluşla...ohaoldumsmile
küçük bir espriydi sadece kaydirigubbakcemile3
anne kız anneanne ,ne güzel bir üçlüdür bu...güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle...hoş sohbeetler....akşama görüşürüz...opuyorumnanaktan

günaydın canım geçmiş olsun... doktoruna danışmıştın bunu ve sana bir ilaç vermişti.. bence içmelisin... bişey yiyip içmemen bebek için daha sakıncalı... ve birde yastığını yükselt.. yüksek yastıkta yatmak iyi gelir reflüye.. aman prense de kendine de iyi bak şeker.. dikkat et kendine..

biz nasıl olalım.. gerginiz hala biraz.. şu sonuçlar bir gelseydi allahın izniyle.. acayip rahatlıycaz.. hayırlısı artık...opuyorumnanaktan

aynen kuş beyinliler demiyorlar ki... biri; kızım mutlu olsunda ben çekileyim... diğeri; oğlum yeterki mutlu olsun ben çekileyim...yok nerdeeee... hem ne komikkk... kaydirigubbakcemile3

aa canım aşk olsun... tuzluları ve ekşileri ben yiyeyim.. tatlıları sana göndereyim...zemuszemus

sağol canım.. yalnızzz sen hala şu kent parkının nerde olduğunu söylemedin bu 1.. hep beraber toplanıpta gidelim herkez bir çeşit yapsın evde piknik gibi olsun da demedin bu 2... yazıyorum kenara haberin olsunnn lmaz:

canım,gökbay ile randevum ayın 13de..fazla düşünmemeye çalışıyorum...sonanda bende manevra yapabilirim.ama şuan için benim gibi panik ataklı hamileyede ancak o doktor yakışırdı zaten rahatlık bakımından..eşimlede paylaşıyorum kafamdaki soru işaretlerini ama gökbay diyor başka birşey demiyor.on numara doktor diyor..kaydirigubbakcemile3
şuan için risk teşkil eden bir durumum yok ama ilrde neolur bilemeyiz.Allah hepimiz korusun.
sonda konusunu okudum yukarda belirtmişsin ablamda 2007de topçularda oldu genel anestesi ile ona sondayı anestesi aldıktan sonra taktılar diye biliyorum.:uhm:
bide normalde takarken çok acıyormuş...akannehir

günaydın kızlar benide ekleyebilirsiniz facede deniz akbaba
ben görümcesi olmayan ve kaynanasıyla anne kız gibi olan şanslı gelinlerdenim maşallah bize

hepinize günaydın...sizlerle birşey paylaşmak istiyorum
hamileliğin başında ben balıktan bir tiksindim sormayın haftada bir yemeği değil ayda bir bile yemedim..
balık yağına başladım,ama öyle herhangi bir balık yağı değil.böylr zeytinyağı gibi isteyen olursa markasını yazarım....hergün 1 çorba kaşığı içiyorum..ve doğumdan sonrada içmeye devam edeceğim.artı hergün mutlaka vücüdünuzun bir bölümünü güneşlendirin veya güneşe maruz bırakın..kollar yüz bacaklar. vucüttaki D-vitaminini aktif hale getiren GÜNEŞTİR!!! malum önümüz kış ve bu kış çok çetin geçiçek diyor haberler, büyüklerimiz bu sene ayva bol kış zor geçer diyor.yani güneşe hasret kalabiliriz..

yıllardır duyduğumuz balık yağı kilo aldırırr HAYIR..ben küçüklüğümden beri kullanıyorum..ama şu 8 10 sene zarfında kullanmadım,şimdi geri döndüm.ablam oğluna 7 aylıktan beri balık yağı veriyor, şuan 3 yaşında maşaallah diyelim hep gribi ayakta atlatıyor..kuzey ülkerinde toplumlar hep balık yağı kullanırlar.ben eşimede vermeye çalışıyorum ama nafile ögghh pis kokuyor diyor...illa onun içinherşey güzel kokması gerekiyor,sanki sigara mis kokuyor...alışmamış ki zor geliyor...oysa birbilse sağlıklı olduğunu..

canım markasını yazarmısın ?? ben balık hapı kullanıyorum.. çokda memnunum.. ama bebek için düşünebilirim.. hatta doğumundan itibaren kaşıkla şurup verir gibi verilse zararı olur mu ??

kent oramnı kepezin üstünde hani kepezi inerken bir atatürk silüeti var işte orası...piknik yeri değil heralde yad aben görmedim hiç piknik yapanı ,kafe tarzı işletmeler var orda..yemek olmasa ben gidermiyim hiç ormana kaydirigubbakcemile3
oğluşumla açmı kalalım :roflol:
semaverde bir çay geliyor sorma...çay seven hamileler için çok ideal ben pek aramam
...sen ya bakalım tuzluyu ekşiyi...tatlı kısmını bir peçeye sar at çantana...sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…