Yöresel Tarif Antep Mutfaği

Yöresel Yemekler
selam herkese bende kulübün üyesiyim mükemmel yemek tariflerinden anladığım kadarı ile anteplisiniz :)) şuan amerikada yaşıyorum istnbulda otururken antepli bir komşum vardı bi yemek yapardı tadı halen damağımda aklıma gelmediği gün yok kendisinede ulaşamıyorum adı yanılmıyorsam şişbelekdi içinde mantı nohut vardı üstünede yuvalamadaki gibi bi yoğurtdan sos yapardı nane gezdirirdi en son o yemeğin aklıma gelmediği bir gün yok inan internetde baktım çok yüzeysel tarifler gerçek bi anteplide yok burdaki türler içinde acaba siz biliyormusunuz onun tarifini yada öğrenebileceğin bir antepli varmı bana ayrıntılı tarifini veebileceğiniz bu gurbetde aşeren kardeşinize büyük bi iyilik yaparsınız inanın bu yemeği tekrar yemeden ölmek istemiyorummm :) lütfen yardım edin tülay

canım benim nohudu haşla mantıyı üzerine at yumuşayınca tamam yoğurda bir yumurta kır bir yemek kaşığı un koy çırp yemeyine kat kaynayana kadar yavaş yavaş karıştır üzerine yağ nane kavur dök hadi afiyet olsun bebişini allah tamamına erdirsin opuyorumnanaktan

hemşerim ellerine emeyine sağlık canı gönülden teprik ediyorum gurur duydum sizlerle aferin kızlarkaydirigubbakcemile5

memleketim diye söylemiyorum,inanın...
ama yemek diyince Gaziantep te durmak lazım....
çoğu ülkenin mutfağında olmayacak kadar çeşit,sebzelerin ,etin,baharatın,baklağillerin,hiç biri birbirine benzemeyen çok farklı birleşimleri...yaşanılmadan tadılmadan anlatılamayacak bir mutfak kültürü....
hep düşünmüşümdür,bir Gazianteplinin hayatından yemeği çıkarırsanız nasıl yaşar acaba diye....
bu kadar önemli bir yer tutar Gaziantepli için yemek...

valla antep en sevdiğim mutfak sirkette antepli bi bayan vardı bir iç pilav yapardı hala tadı damağımda

cnm bu kaç kisilik 2 kisiye yetermiii CADIARZU
yarın yapıcamda beyimnen bana resmini çeker korum kaydirigubbakcemile5

yaptım 2 kisilik cok lezzetli ve pratik ben extradan kıymaya 1 domates ve maydanoz ekledim en son üzerine dökülen tereyağınada yarım yemek kasığı salça ve çok az acı biber salcası ekleyerek yaptım kıyma çok sade kalır gibi geldi bana güzel bir yemek oldu tşkler burdaki tarifleri denemeye devam edicem. a.s.

hmmm canim harika görünüyor hepsi annemin yemeklerine benziyor cok sagol. Henüz antep yemeklerine girismedim ama artik ögrenmek istiyorum ve senin verdigin bu tarifler bana cok yardimci olacak.

Yanliz canim bir sorum var, yuvalama ile ilgili. Bende ne ekmek cekme makinasi nede mutfak robotu var. Pirincleri nasil un haline getirebilirim?

benimde nişanlım gaziantepli annesi bir yemekler yapıyorr
Allahımm yok böyle birşeyy
ağzımın suyu akıyor şuan klavyeya kaydirigubbakcemile3
baharatları gerçekten hiç mideyi rahatsız etmiyor
salçaları burdakilere hiç benzemiyor
valla şanslıyım yemek konusundaa

bir antepli olarak müthiş bir antep mutfağına sahip olmaktan ve antepli olmaktan gurur duyuyorum,dost27arkadaşımada tşk ediyorumi-,harika bir paylaşım olmuş,eğer fırsatınız olursa bu mükemmel tatları mutlaka tadın...........hemşerilerime slmlar..........

...............

Son düzenleyen: Moderatör:
haylan kabağı denen sanırım bizim antep kabağı dediğimiz kabak,ben ilkkez bu sene yedim,kurutulmuşunu getirmiş annem antepten.ben de aktarda buldum,alıyorum,inanılmaz bir lezzet arkadaşlar,kesinlikle alıp yapın ve benim gibi hastası olun.

bi antepli olarak gurur duydum, ağzım sulandı :) elinize emeğinize sağlık

sanırım dünyanın en zengin mutfağı antep mutfağıdır..tarifler için çok teşekkürler..bunları bir yerden mi aldın yoksa hepsi kendi tarfilerin mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…