Yöresel Tarif Antep Mutfaği

Yöresel Yemekler
acaba benim soylarım antep mi yaaa damak tadım çok uyuyor tarifler için tekrardan sağol canım

Ayy ağzım sulandı. Bu tam bana göre bi tarif kesin yapcam.:1rolleyes:
Hiçte düşündüğüm gibin değilmişin hamaratmışsınlaelaelaelaelaeŞeniz

canım benim benim annem (eşimin annesi) tam antepli harika yemekler yapr. eşimde çok sever haklıda ben bile bayılırım yemeklerine. ama hep annne yemeği olmaz benimde kocamı mutlu etmem ona harika yemekler yapmam lazım. 4 aylık evliyim ama inan bana kendimi geliştirmeyi çok seviyorum. bekarken ne ev işi ne de yemek yaptım. ama iş başa düşünce bide severek yapınca herşey güzel olur. tabii yoruluyorum ama olsun kocamın mutlu olması yemekleri seve seve yemesi yeter bana :)

zeytin cim daha neler var episini yaz emi ayy çok açım ben yaaaa yarın yapıcam hepisinden eşim yollayacam annesine gelince sürpriz olsun:)

sıradaki menümde GÖTÜNDEN OYMA yemeği var yanında da YOĞURTLU PATATES yemeği :)
YAKINDAAAAAAAA şimdi eve gitmem lazım iyi hafta sonları kızlar

ne götü kimin götü anaaaaaaaaa bu karı canileşti töbe yarebbim.muhahahahahahaah hade bakalım bizde oyalım neresi oyulacaksa

antep yemeklerini sevmiyen varmıdır acaba?yıllar önce antep ve civarına turistik bir gezi yapmıştık arkadaşlarla.üç dört kilo alıp dönmüştük hepimiz.hala ağzım sulanarak hatırlıyorum.hadiii gelsin artık şu tarifler.

kardeş bunlar ne gecenin bir vakti senin eve misafir olasım geldia.s hatta baya bir kalıcı misafirlik düşünmekteyimsırnaşık şey bunların hepsin den bol bol yaparsın değilmi ? inan içim gitti ufffff harika tarifler vermişsin ellerine sağlık :1hug:

:teytey:
misafir ol gel bana börekler açarım sana.:dance:

kizlar vallahi agzimin suyu akti ancak bu kadar güzel yemek olur bende antepin icindenim orda dogma büyüme ama sonra evlenip almanyaya yerlestim onbes seneden beri burdayim inanin antepe gidince hangi yemegi yiyecegimi sasiriyorum orda dört haftada iki üc kilo alip geliyom :icecream:

MMMMMMMMMMMMmm valla sisti bir yerlerim ellerinize saglik kiz minik kusum sana gelsem bana yaparmisin 5 kilo almaya raziyim nefis görünüyorlarrrrrrr

PATATESLİ KÖFTE malzeme yarım kilo bulgur 4 adet patates bir adet sarımsak 2adet sogan maydanoz varsa yesil sogan. köfte baharatı karabiber kırmızı biber biber salcası

yapılısı . patatesleri soyup suyla beraber iyice haslayın suyunu dökmeden ılımaya bırakın bulgura baharatlarını salcasını koyup patatesin ılık suyuyla yogurun iyice yoğrulduktan sonra patateslerini yesiligini koyun en sonra sıvı yagda pembelestirdigimiz soganları ve kırmız biber isteginiz sekli verip servise hazırlaya bilirsiniz

mercimekli köfte malzeme 2 bardak kırmızı mercimek az suyla haslayın kısır katmıs gibi bulgurunu ekleyip dinlenmeyi bırakın sonra baharatlarını nane sarımsak soganlarını kavurup salcasını katıp iyice yogurun maydanoz ekleyip köfte seklinde sıkın

cig köfte. yarım kilo siyah kıyma 4 kasık isot karabiber köfte baharatı kimyon sarımsak yesil sogan maydanoz2 limon kırmızı biber acı salca 1 kilo bulgur ve güclü kuvetli bir insan
yapılısı. eti baharatları ile iyice yogurun sonra bulgura kurusogan sarımsak salca ile yogurmaya baslayın yavas yavas eti ekleyin biraz suda koya bilirsiniz elinizle iyice yogurun köfte kurdukce limon veya etten biraz alarak yogurun en sonunda yesilligini katın ve marulla servis yapın .yumurtalı köftete aynı tarif sadece et yerine yumurtalar sıvı yagda pisirilip üzerine dökülüyor ama ona su katıp yogura bilirsiniz

afiyet olsun

bende bir antepli olarak güzel tanıtmışın annem yapar içli köfteyi felen canım istedi bak şimdi güzeldir yemeklerimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…