• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan kullandığını eş adayına soylemek

Bence insanlarım büyük çoğunluğu zaman zaman farkında bile olmadan depresyon geçiriyor kimi farkedip doktora gidiyor kimi gitmiyor. Antidepresan kullanan birine bırak demek cehalettir doktor diyebilir bir tek.

Tanıştığım ilk gün söyledim. 3 yıl içinde ciddi ataklar geçirdim kendisi götürdü ilacımın dozunu artırdılar kaç kez..bunları gören ve benden vazgeçmeyen adam lazım zaten bana, sen de böyle düşün lütfen..kuyu kazmak için bekleyen dedikoducu iş arkadaşlarınından farkı olmalı eşin ki eşin olsun.

sinsuza kadar mi kullanmayi dusunuyorsun
Bırakmak isiyorum ama hemen olmaz dedim.Calisiyorum daha kötü olurum dedim.Benin de en büyük dileğim o.Bir dr ve ilaç daha değiştireceğim. Yeni ve daha rahat bir yere geçtim kafam rahatlayacak. O da iyi gelmezse bırakmayı deneyecem dedim.Onceki görüştüğümüzde söylemiştim aslinda.Hala kullanıyor musun bırak desi.Iki yıl geçti ozamandan.Birakmam demedim zaman lazim dedim.Yeni işyeri.de bir toparlanma süreci planlıyorum dedim.Ama ilaç desteğiyle dedim

Allah allah bu antidepresanı ne sanıyor insanlar? 1 sene kullandım kendine geldim doktor tavsiyesi ile başladım ve bıraktım. Eşim hala kullanmaya devam ediyor. Size tavsiye; antidepresan kullanmayı delilik sanan adamla sakın evlenmeyin. İleride psikolojik desteğe ihtiyacı olursa "ben deli miyim?" Diye reddedeceğinin bir göstergesi bu. Depresyon, psikolojik rahatsızlıklar çağımızın hastalığı ve tedavü gerektirir. Tedaviyi reddeden biri ile yaşarsanız asıl o zaman görürsünüz deli nasıl olurmuş.
IKI yıl önce söylemiştim ona.Simdi hala kullanıyor musun dedi.Birakmami şart koştu benle olmak için birkaç şartı varmış galiba.Kimisini de yüzyüze konuşacakmış.Verdim veriştirdim aramaz daha.Ama ona ilgim vardı.Uzuldum tabi.
Ben de az değilim.Onun gözünde iki yıldır kullanıyorum.Ki daha eski.Ama napim elimde değilki.

Antidepresan kullanmakla deliliğin ne alakası var, bunu bilmesine ne gerek var ilişki yaşadığınız adamın o da ayrı muamma. Antibiyotik, ağrı kesici aldığımı nasıl söylemiyorsam bunu da söylemem. Ha hayatınızı etkileyen çok ciddi bir ruhsal bozukluğunuz varsa bahsedilebilir, kabul etmez giderse de güle güle ama ilaç kullandığınızı bilmesine ne gerek var? Hele sırf ilaç kullanıyorsun diye ayrılıyorsa tekmeyi basabilirsiniz, saçmasapan bir düşünce stili.
Etkiliyor biraz hayatımı ama onu etkilemez ki pek.Etkilenmemesi icin elimden geleni yaparim.Ki bana iyi bile gelebilir.

IKI yıl önce söylemiştim ona.Simdi hala kullanıyor musun dedi.Birakmami şart koştu benle olmak için birkaç şartı varmış galiba.Kimisini de yüzyüze konuşacakmış.Verdim veriştirdim aramaz daha.Ama ona ilgim vardı.Uzuldum tabi.
Ben de az değilim.Onun gözünde iki yıldır kullanıyorum.Ki daha eski.Ama napim elimde değilki.
Anaaaa senle olmak için şartları mı varmış? :D vay arkadaş sadrazamdaki ağırlığa bak! Cahil daha antidepresanın ne olduğunu bilimiyor. Bırak allah aşkına bu ne, napıcan böyle adamı

Bir de sakın aniden bırakma ilacı. Önce doktora git, birlikte planlayın. Bırakmalımısın, nasıl bırakmalısın doktor karar versin. Ben gıdım gıdım azaltarak bıraktım. 2-3 hafta falan sürdü azaltıp tamamen bırakmam. Hiç sorun yaşamadım. Ani bırakırsan çok yan etki görürsün.

Tanıştığım ilk gün söyledim. 3 yıl içinde ciddi ataklar geçirdim kendisi götürdü ilacımın dozunu artırdılar kaç kez..bunları gören ve benden vazgeçmeyen adam lazım zaten bana, sen de böyle düşün lütfen..kuyu kazmak için bekleyen dedikoducu iş arkadaşlarınından farkı olmalı eşin ki eşin olsun.
Aynen öyle ne güzel söyledin .O is arkadaşlarımdan farkı ne simdi.?Ben onların anlayissizligindan, sağlığından bıkmışken..

Anaaaa senle olmak için şartları mı varmış? :KK70: vay arkadaş sadrazamdaki ağırlığa bak! Cahil daha antidepresanın ne olduğunu bilimiyor. Bırak allah aşkına bu ne, napıcan böyle adamı

Bir de sakın aniden bırakma ilacı. Önce doktora git, birlikte planlayın. Bırakmalımısın, nasıl bırakmalısın doktor karar versin. Ben gıdım gıdım azaltarak bıraktım. 2-3 hafta falan sürdü azaltıp tamamen bırakmam. Hiç sorun yaşamadım. Ani bırakırsan çok yan etki görürsün.
Yok biliyorum aniden bırakılmaz. ASLA yapmam beter oluyormuş insan.Ama şuan bırakma sürecine de daha girmem.Cunku daha iyi hissetmiyorum kendimi birakacak kadar.Planlar yapıyorum yaşamımı güzelleştirmek ıçin.O dediki şimdi başlarsan aylar alacak.Hemen bırakmanı istedi.Ben hamilelikte zaten bırakacam dedim.O benden soz alıp hemen biriktirip garantiye almak istedi kendini.

Yok biliyorum aniden bırakılmaz. ASLA yapmam beter oluyormuş insan.Ama şuan bırakma sürecine de daha girmem.Cunku daha iyi hissetmiyorum kendimi birakacak kadar.Planlar yapıyorum yaşamımı güzelleştirmek ıçin.O dediki şimdi başlarsan aylar alacak.Hemen bırakmanı istedi.Ben hamilelikte zaten bırakacam dedim.O benden soz alıp hemen biriktirip garantiye almak istedi kendini.
İyi de neyin garantisine alıyor ki? Karşısında psikolojik rahatsızlığının farkında ve tedavi olan biri var. Asıl tedaviyi reddedenden korkulur. Bu çok cahil ama her şeyi bildiğini sanan bir adam. Uzak durmanı tavsiye ederim.

Tüm yazılanları okumadım ama şöyle bir göz gezdirdim.. Eğer size ilacı bırakmanız gibi saçma bir şartla geliyorsa koşarak uzaklaşın.. Sizi böyle bir zamanda anlayışla karşılamayan bir insanla ömür geçmez.. Diyelim ilacı bıraktınız evlendiniz ama ilaca yeniden başlamanız gerekti napacak boşayacak mı? Siz kendi sağlığınızı düşünün.. Nasıl ki insanlar grip olduğunda ilaç kullanıyorsa ruhu için de ilaç kullanabilir kaldı ki ben de kullandım nedir yani? Antidepresan kullandık ya da kullanıyoruz diye kendimizi mi soyutlayalım dünyadan..? Pes bu kafalara pess...!

İyi de neyin garantisine alıyor ki? Karşısında psikolojik rahatsızlığının farkında ve tedavi olan biri var. Asıl tedaviyi reddedenden korkulur. Bu çok cahil ama her şeyi bildiğini sanan bir adam. Uzak durmanı tavsiye ederim.
Çocuklarını düşünüyor bence.Evi çekip çevirebilir mi diye düşünüyor bence.Ona benzer laflar etti.Ama ben de gerekli açıklamaları yaptim.Biraz da verdim veristirdim.Bana dağ gibi bir adam lazım dedim.Sonra ne o yazdı ne ben.Birkacgun oldu işte.
Sonuçta beni böyle kabul etmiyor.Cekip ceviremem diye çekiniyor.Bu konuda sözler istiyor.Ne bilim bukadar mantıklı düşünmek is antlasmasi gibi.Sevgiye gonule uymuyor..Ben mantikli düşünsem çocuklu birini düşünmem bile.O ne olacak.Benim isteklerim ne olacak.Benim güven altında olmam nazimin çekilmesi ne olacak ona kalirsa.Bunun haricinde çocuklu kabul etmem zaten.Bunu da deneyecektim hislerimin olmasi hatrına,çocuklara da yazık bana çocuğundan ayrılmaz zaten diye olgun dusunerek ama o garantilik istiyor. Sonradan vazgecmemden mi korkuyor nedir.Iki kez terkedilmiş o da benim gibi.

Allahım bendeki empatiye bakk.

Son düzenleme:
Kızlar.Bunu eş adayımıza söylemeli miyiz?.Soyledigimizde deliymişiz gibi kaçmak istiyorlar yalnız.Sizler antidepresan kullananlar eş adayınız eşiniz ne diyor?.Bu sebep yüzünden eş adayından ayrılmak doğru mu?.Yoksa daha gelişmiş insanlar oluyor mu?Buyuzden tercih edilmemek kötü, lanet bir duygu yaa.

ben kısa bir süre kullanmıştım
eşim askerdeydi
söyledim ama sadece üzüldü yani korkmadı benim karım delirdi diye :)
bunu anlayamayan biriyle evlenme bence.
herkesin bazı dönemler sıkıntıları olabilir
tedavi olmasan daha mı iyi?

tulipa tulipa yeni bi yere mi geçtin çok sevindim, eski ortamın da tetikliyordu senin böyle kötü hissetmeni. Değişiklik iyi gelir belki. Bu adam kendini ne kadar ağırdan satıyor hep ben ben ben irrite oldum inan. İlacını da bırakma doktor bişey demeden, ne kadar cahil ve köylü kurnazı bi adam ya.

Daha iyi olacaksın merak etme, allah tez zamanda gönlüne göre birini çıkarsın karşına seni daha fazla yormadan, yıpratmadan.

tulipa tulipa yeni bi yere mi geçtin çok sevindim, eski ortamın da tetikliyordu senin böyle kötü hissetmeni. Değişiklik iyi gelir belki. Bu adam kendini ne kadar ağırdan satıyor hep ben ben ben irrite oldum inan. İlacını da bırakma doktor bişey demeden, ne kadar cahil ve köylü kurnazı bi adam ya.

Daha iyi olacaksın merak etme, allah tez zamanda gönlüne göre birini çıkarsın karşına seni daha fazla yormadan, yıpratmadan.
Senin de yorumunu gormek diger tanidik arkadaslarin yorumunu gormek beni cok mutlu etti.Yeni ve rahat bir yere geçtim.Evet çok stresli bir yerde çalışıyordum(musum daha iyi anliyorum)O bolumu sevmeme ragmen nobetlerin sıklığı; arkadaş ortamının durumu. Buranın yolu bile ayrı değişiklik çok iyi geldi ancak burasi başka bir kuruma devredilecekmis.Biz oraya geri dönecekmişiz.Ama başka birimi istesem daha iyi olacak gibi aynı yere dönmektense.Oranin parası da biryere kadar sağlığımdan önemli değil.Degil mi mihail'cigim.

Senin de yorumunu gormek diger tanidik arkadaslarin yorumunu gormek beni cok mutlu etti.Yeni ve rahat bir yere geçtim.Evet çok stresli bir yerde çalışıyordum(musum daha iyi anliyorum)O bolumu sevmeme ragmen nobetlerin sıklığı; arkadaş ortamının durumu. Buranın yolu bile ayrı değişiklik çok iyi geldi ancak burasi başka bir kuruma devredilecekmis.Biz oraya geri dönecekmişiz.Ama başka birimi istesem daha iyi olacak gibi aynı yere dönmektense.Oranin parası da biryere kadar sağlığımdan önemli değil.Degil mi mihail'cigim.
İnsan içindeyken anlayamıyor ne kadar stres altında olduğunu. Hayatta en önemli şey huzur gerekirse üç kuruş az al ama huzur içinde ol, ben olsam öyle yapardım ki zamanında yaptım da.

Az önce ablamla konuştum.Ona da söyledim.Soylemez olaydım.Herkes öyle düşünür dedi.Kendimi kötü hissettim
iyi hiçbirşey yapmasınlar bu insanlar.Boylelikle kendilerini daha kotu hissetsinler.Neden danıştım ki ona.Onun düşünceleri belli yani.Zaten herzaman yargılayıcı olmuştur.

Onun eline de ters zamanda söyleyebileceği bir koz daha verdim.Hem de güzel motivasyonun üstüne. mictim batırdım.

Benim nişanlım biliyor hatta doktora birlikte gidiyoruz.Ağır şeyler yaşadım asıl kullanmazsam deliririm.Söylediğinizde sizden deliymişsiniz gibi kaçan insanlarla birlikte olmayın zaten.

Ya iyi de ilaç kullanmamak herşeyi gul gülistan mi edecek.Ilac kullananlar mi sadece hasta demek.Ben demesem kimse çok da anlamaz zaten bence.

Son düzenleme:
Ya iyi de ilaç kullanmamak herşeyi gul gülistan mi edecek.Ilac kullananlar mi sadece hasta demek.Ben demesem kimse çok da anlamaz zaten bence.
Demek zorunda diilsin tabiki de bu kişiye kalmış ama şöyle düşün eş adayının ilaç kullandığını senden gizlemesini ister miydin?
Bi de bi piskiyatris bize asıl hastalar gelmiyo bize gelenler hastaların hasta ettikleri demişti.

Back
X