antika görümcem.

Ya arkadaş ben bu KK'nın mantığını anlayamıyorum!!! Gelin görümcesinden dertlidir, '' aaa kim bilir sen ne yaptın da, seni sevmiyor?? '' olur..
Yada görümce gelinden dertlidir, " ayy acaba nasıl davrandın da, gelin de sana tavır aldı?? "
Madem hep karşı taraf haklı bulunacak, insanların buraya derdini yazmasının ne anlamı kalıyor??
Yani eleştirip yargılamak yerine, çözüm üretip fikir vermek daha doğru bence..
 
Kendi emeginle alinca araba sevdalisi olunuyor birazcik. O da emekten. Esinin arabasina sevdalanmaman normal o yuzden. Ayni sey degil yani. Kiskanma su kizi.
 
Gıybet kazanı en sevdiğim kız Allah sizi ne yapmasın çok güldüm yorumlara
 

Kendi adıma görümcesini eleştirseydi ben hak verebilirdim. Genelde hep gelinlerle empati yaparım. Ama beni alan aldı, o kız kurusu, evde kaldı, sürekli beni aldılar onu alan yok, onu alanın işi zor gibi "alma" kelimesini kullanması ben de önyargıya neden oldu.
Görümceye de bunu hissettirdiğini ve kızın da ondan burnunu diktiğini düşündüm. Biri bana sürekli ben evlendim pis kız kurusu muhabbeti yapmaya çalışsa pis eziklerim. Kızın da yaptığının bu olduğunu düşündüm ve biraz da özeleştiri yap dedim.
Evlenmeyi "alma" olarak görenlerle empati kuramıyorum. Yada kadınları bekar ve evli olarak sınıflandıran ve bekarları daha aşağıda görenlerle empati kuramıyorum
 
Görümceyi kim alır ki, sözüne çok alınılmış konu sahibinin üstüne fazlaca gidilmiş. Kimseyi beğenmeyen insanın evlilik kararı vermesi zor ama kısmet tabi.
Eğer sizin ona karşı üstünlük taslama gibi bir haliniz yoksa görümceniz kompleksli demek ki.
 


söylediklerinden 'beni alan aldı' kelimesi dışında hiç birşey demedim ben burda o lafda bana çarptı zaten, diğer söylediklerin senin uydurman mı yoksa beyinde gelişen bir şey mi bilemem. görümcemle evlilik konusunu birkez dahi konuşmadımki orda ben evlendim ohh felan muhabbeti geçmesi için bir ortam bile olmadı kendimeden yaşça büyük birini üstelik eşimin ablasını eziklemem de ayrıca.
 
Ah konu sahibi sadece görümcen vardı ki ona laf anlatmaya çalışmıyordun öyle ikinizde sessiz sessiz zıtlaşıyordunuz bak konu açtın birsürü kadın çıktı başına
 
Haklısınız " alma " kelimesi bence de hoş değil.. Sadece görümce değil kim olursa olsun, durduk yere böyle davranınca insan ister istemez düşünür;
Evliyse her adam böyle davranan bir kadını idare etmez, bekarsa da, bu tür davranışları herkes sevmeyebilir, bu yüzden de ruh eşini bulması biraz zorlaşabilir diye düşündürebiliyor bu tür insanlar..
 

Sadece ilk cevabınızda onu kimse almaz dediniz şimdi yappmayın Allah aşkına. Sonraki sayfada da beni alan aldı dediniz. Ve benzer bir sürü imanız da oldu üşendim sadece ilk konuyu açtığınızı koydum.
 
t

tamam kalanı ve sizin uydurduklarınız nedir ?
 

İşte erkekler çok matah gibi kimse almaz kimse çekmez diyen kadınları sevmiyorum. Çünkü fark etmeseler de evliliği bir mertebe haline getiriyor ve nedense o mertebeye kadınlar çıkıyor, hak ediyor. Kadını eşya gibi alınan bir şey olarak görmelerini hiç saymıyorum.
Kısacası normalde daha normal itici olmayan bir dille derdini anlatsa kimse inanın tepki vermezdi. Ama konu sahibi sadece dedikodu edip görümceyi gömmek için konu açmış.
 
t


tamam kalanı ve sizin uydurduklarınız nedir ?

Hanımefendi iki dakika önce sadece beni alan aldı dediniz ben size yazdığınızı okuttum. Onu kim alacaksa dediniz. Ağzınızdan çıkanı kulak duymuyor anladım da göz de görmüyor demek ki.
Benim yazdığım mesajda da sizin dediklerinizin türevleri vardı aynı mealdeler yani.
 


benim dilimden mi çıktı onlar peki Hayır!
 


ortalığı fişteklemeinin alemi yok yani
 
benim dilimden mi çıktı onlar peki Hayır!

Evet siz dediğinizin farkında değilsiniz ama daha konuya direkt onu kim alır diye girdiniz. Sonra ben onu demedim sadece beni alan aldı dedim diye inkar ettiniz. Ben size hatırlattım hala daha konuyu polemiğe çekiyorsunuz.
Gerçek hayattada da böyleyseniz Allah görümceye sabır versin. Hani söylemem dediğinizi söylediğinizi size ispatladım utanacağınıza işi nereye çekiyorsunuz
 
Hayatta işimizi zorlaştıran şeylerden biri bu bence. Yazarken ya da konuşurken anlatım dilinin şekli insanı haklıyken haksız duruma düşürebiliyor malesef..
 
benim dilimden mi çıktı onlar peki Hayır!
Cnm sen görümcene de burda insanlara davrandığın gibi davranıyorsan kusura bakma ama görümcen az bile yapıyor bence önce kendini tutumunu bir eleştir. Daha sonra başkalarını eleştirirsin burda herkes seninle aynı fikirde olmak zorunda değil. Ama yorumları okudum da genel havanda bir problem var
 
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…