• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

apartman boyası

amber88

yusuf paşanın annesi
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
2.089
1.687
198
Selam kizlar. Uzatmicam direkt konuya giricem. 4 katli bir apartmanin 2. Katinda yani giris katta kiraciyiz. Yakın zamanda dış cephe yapildi mantolama boya vs. Ev sahibi odedi. Simdi apartmanin ici boyanacakmis ve bizim evin kapisinin onune kadar fayans dosenecekmis. Ev sahibimiz kiracidan alin demis. Tutar daire basina 250 tl. Internetten biraz arastirdim apartman ic boyası vs kat malikine aittir denmis ama yasal maddeyi bulamadim. Eger bana ait degilse bu parayi odemek istemiyorum sonucta parayı kolay kazanmiyoruz.. ozellikle avukat arkadaşların ya da konu hakkinda tecrubesi olan arkadaslar yazabilirse cok sevinirim.

Binayı ilgilendiren tadilat bile olsa ev sahibi ödüyor ki sizin ev sahibiniz keyfi olarak binayı güzelleştiriyor. Annemlerin 3 tane kiracısı var, hiç böyle bir şey duymadım.

evet ev sahibine ait giderken apartmanı sırtlayıp götürmeyeceksiniz ya.

Selam kizlar. Uzatmicam direkt konuya giricem. 4 katli bir apartmanin 2. Katinda yani giris katta kiraciyiz. Yakın zamanda dış cephe yapildi mantolama boya vs. Ev sahibi odedi. Simdi apartmanin ici boyanacakmis ve bizim evin kapisinin onune kadar fayans dosenecekmis. Ev sahibimiz kiracidan alin demis. Tutar daire basina 250 tl. Internetten biraz arastirdim apartman ic boyası vs kat malikine aittir denmis ama yasal maddeyi bulamadim. Eger bana ait degilse bu parayi odemek istemiyorum sonucta parayı kolay kazanmiyoruz.. ozellikle avukat arkadaşların ya da konu hakkinda tecrubesi olan arkadaslar yazabilirse cok sevinirim.
Demirbaş giderlerinin hepsini ev sahibi karşılar ..
Ev sahibinin demesiyle karar verilemez bir durum yanii .

Kizlar ben de oyle oldugunu dusunuyorum tabii ki ama ev sahibimiz en ufak seyi uzerimize yıkmaya calisan biri oldugu icin kesin bilgim olsun diye soruyorum. Daha once de apartman zilleri degismisti onda da kiraci versin demisti ama meblag dusuk oldugu icin tartismaya değmez diye vermistik. Ama bu 250 lira az degil yani sonucta

Kesin ve net .Evsahibine düşer. Evsahibiyim kiracım var.Bu tür şey olsa kiradan düşürtüyoruz

Kizlar ben de oyle oldugunu dusunuyorum tabii ki ama ev sahibimiz en ufak seyi uzerimize yıkmaya calisan biri oldugu icin kesin bilgim olsun diye soruyorum. Daha once de apartman zilleri degismisti onda da kiraci versin demisti ama meblag dusuk oldugu icin tartismaya değmez diye vermistik. Ama bu 250 lira az degil yani sonucta
Mebla kucuk diye verdıgınız için bunuda sıze yuklıyorlar kabul etmeyın.insanları kandırmaya calısıyorlarya sinir oluyorum.boylelerıne evı kırıp doken kıracı lazım.

Yasal olarak size ödetmeye hakkı yok ..
Siz bence hiç tartışmaya girmeyin apartman yöneticiniz ile konuşun apartman giderinin toplam ve daire başına
düşen meblasını belirtip imzalasınlar, bu gayet yasal bir belge yerine geçiyor ..
Kiradan düşün sizde ve ev sahibinize belgeyi verin..
Biz de kiracıyız ev sahibimiz İsveç de ve titiz bir adam ..
Bizim apartman için bu yıl harcamalar oldu biz çözüm yolunu bu şekilde bulduk apartmanla bir toplantı yapıp .

Tesekkur ederim kizlar sagolun cevaplar icin. 4 dairelik bir apartmanda oturuyoruz resmi olarak bir yonetici yok tek biz kiraciyiz diger ev sahipleri bizim ev sahibini de yillardir taniyor valla hic karismicam oyleyse, ne yaparlarsa yapsinlar kendi iclerinde oyleyse..

O ne saçmalıktır.Ev sahibinin ödemesi gerekiyo. Siz bırakıp gideceksiniz evi.

Yahu tabiki de ev sahibine ait siz orada kalıcı değilsiniz ki... Tövbe Yarabbim ya 'Kimden ne koparırsak' kafasında millet. Giderken fayansları da alın bari :KK48:

Bizim ev sahibi cok isguzar iste. Neyi odetirsem kardir diye dusunuyor herhalde
yok öyle dava.HZamanı geldiğinde nasıl ki kirayı bekliyorsa yasal yükümlülüklerini de yerine getiecek. Hem onun maliyede kaydı var mı?Aylık kaç TL kira geliri var kaç dairesi var?Biliyor musunuz

sakın verme
ısrar ederse yapmayın kapımın önünü ben böyle rahatım deyin:KK49:

yok öyle dava.HZamanı geldiğinde nasıl ki kirayı bekliyorsa yasal yükümlülüklerini de yerine getiecnosunaHem onun maliyede kaydı var mı?Aylık kaç TL kira geliri var kaç dairesi var?Biliyor musunuz

Zaten vergiden falan kacan birisi. Biz ogrencilik zamanindan kalma burada oturuyoruz. O zamandan beri elden veriyorduk kirayi. Bu ay itibariyle hesap nosuna yatiricam kira ismi altinda. Hem ugrasamiyorum hem boyle isguzarliklarini gordukce ben de onu idare etmek istemiyorum artik. 850 tl kira veriyoruz seneye de en az 900 olucak

Zaten vergiden falan kacan birisi. Biz ogrencilik zamanindan kalma burada oturuyoruz. O zamandan beri elden veriyorduk kirayi. Bu ay itibariyle hesap nosuna yatiricam kira ismi altinda. Hem ugrasamiyorum hem boyle isguzarliklarini gordukce ben de onu idare etmek istemiyorum artik. 850 tl kira veriyoruz seneye de en az 900 olucak[/QUOTE
çok dırlanırsa vergi kaçırdığını ima edin

Back
X