- 12 Ocak 2014
- 1.330
- 821
- 133
- Konu Sahibi Evcilkaktus19
-
Çok kötü ya burdads vardı öyle halı yıkamışlar binanın içine asmışlar. Sigara izmaritinden geçilmiyor merdivenler haftada 2 kez silindiği halde ve üst çaprazımdaki vileda kovası mı ne boşaltmış merdivenden kapımın önüne kadar sırılsıklamdı benzet şeyleri bende yaşıyorum yani anlayabiliyorum.Sen ahır gormemışsın ciddi soyluyorum . Ailecek aynı bınadayız . ( onlar aıleden değil )Alt katımızdakı kadınlar bıraz garıp . Bınanın ıcınde halı cırpacak kadar korıdorunda. Gecelerı sarkı soylerler '' Henuuuz 3 yasındaa bır kardesııın var senııı ondan bılee kıskanıyoruum '' . Çocukları var 3 tane gece yarısına kadar uyumazlar . Bınanın onunde mangal yaparlar , diğerı gelenı gıdenı gozetler . Evın ıcınde yun cırpar . Ben cıkar cemkırırım o bıze cemkırır . Bağrış çağrıs yasıyoruz anlayacagın . Nereye gıdecek sonu hayırlısı .
Çok kötü ya burdads vardı öyle halı yıkamışlar binanın içine asmışlar. Sigara izmaritinden geçilmiyor merdivenler haftada 2 kez silindiği halde ve üst çaprazımdaki vileda kovası mı ne boşaltmış merdivenden kapımın önüne kadar sırılsıklamdı benzet şeyleri bende yaşıyorum yani anlayabiliyorum.
Bebeğim doğduğundan beri tvyi hep açık tuttum izlemesem de ki seste uyumaya alışsın diye canım. Ama ani seslerde kapıyı şiddetli çarpma gibi haliyle sıçrayıp ağlayarak uyanıyor. Daha öncede birçok apartman değiştirdim hayatımda böyle apartman görmedim inanın hiç abartmıyorum her allahın günü çekiç matkap sesleri, açılan müzik benim evimde çalıyor sanki hergün böyle yukardaki kadın hergün kanepe koltuk çekiyor ciddi şekilde gürültü var evimde. Ev alabilme gücümüz olsa alırdık zaten şimdiye kadarbence siz fazlaca hassassiniz. biraz rahat olun. cocuguda sesli ortamlarda uyutmaya alistirin. apartmanda yasiyorsaniz herkese gore ayak uyduracaksiniz. kimse size ozel muamele yapamaz. olmadi kendi evinizi alin rahat edersiniz.
Benim istediğim tabiki bana göre ayak uydurmaları değil sadece apartman yaşantısından bihaber müstakil evde oturur gibi davranmasınlar.bence siz fazlaca hassassiniz. biraz rahat olun. cocuguda sesli ortamlarda uyutmaya alistirin. apartmanda yasiyorsaniz herkese gore ayak uyduracaksiniz. kimse size ozel muamele yapamaz. olmadi kendi evinizi alin rahat edersiniz.
Inanmıyorum seninki de çok fenaymış ama. Hamile hamile iş yapmak çok kolay bir işmiş gibi. Bunların hepsi kul hakkı işte. Allah sorar ona da merak etme. Terbiyesiz. Nerde yetişmiş bilmem ki. Çok ayıp bir şey ya heleki hamile insana bunları yapmak. Çok sinir oluyorum böyle insanlara. Hayvan dersin ama bizim kedi bile biz uyurken oyuncaklarıyla oynamaz evde gürültü yapmaz, miyavlamaz. Ya bu insana ne demeli???Kış günü taşınmak çok zor şimdiye kadar benim hep kışa denk gelmişti ev bulmak da taşınmak da zor Allah yardımcınız olsun canım. o kadar kendinş bilmez var ki bütün hamileliğim boyunca üst katımdakinin yaptıklarını bir bilsen yukardan yeni sildiğim balkon camına su mu dökmedi. Kapılarım camlarım açıkken halı mı çırpmadı her allahın günü halı çırpardı cinnet geçiriyordum artık. En son süpürgenin torbasını bışaltınca kapısına dayandım üstüne yürüdüm bütün apartman başımıza toplandı sesimden hem ağlıyor hem bağırıyodum zabıtayı da çağırdık da korktu bida da yapmadı ama hamile olmasaydım yemin ederim yaşlı başlı dinlemcek evire çevire dövecektim. Ki ben insanlarla tartışmaya bile çekinen bi insanken bu hale geldim. Şimdi halı çırpmıyor ama gürültüsüyle intikamını alıyor. Her allahın günü kanepe koltuk çekerek ev temizliyor bazen gece 12 de bile yaptığı oluyo muatap olmuyorum artık.
Onun yüxünden bütün hamileliğim sinir stres içinde geçti canım. Hakkımı helal ediyor muyum? Tabiki hayır zehir zıkkım olsun. Şuan beveğimi uyuttum kendim de uzandım o kadar çok gürültü geliyor ki anlatamam neyin gürültüsü bu bitmek bilmiyor anlamıyorum gerçekten.Inanmıyorum seninki de çok fenaymış ama. Hamile hamile iş yapmak çok kolay bir işmiş gibi. Bunların hepsi kul hakkı işte. Allah sorar ona da merak etme. Terbiyesiz. Nerde yetişmiş bilmem ki. Çok ayıp bir şey ya heleki hamile insana bunları yapmak. Çok sinir oluyorum böyle insanlara. Hayvan dersin ama bizim kedi bile biz uyurken oyuncaklarıyla oynamaz evde gürültü yapmaz, miyavlamaz. Ya bu insana ne demeli???
Allah sabır versin canım. Benimki en azından gündüzleri işte oluyo o zaman rahat ediyorum ama işe de sabah 5:30da kalkıyo yarım saat gürültü yapıyo gidene kadar sonra akşam 4-5 e kadar rahat ediyorum. Seninki daha zorOnun yüxünden bütün hamileliğim sinir stres içinde geçti canım. Hakkımı helal ediyor muyum? Tabiki hayır zehir zıkkım olsun. Şuan beveğimi uyuttum kendim de uzandım o kadar çok gürültü geliyor ki anlatamam neyin gürültüsü bu bitmek bilmiyor anlamıyorum gerçekten.
Niye farkınds olamıyo bu insanlar anlamıyorum. Sadecd belirli saatler arasında dikkat ediceksin apartmanda başka birlerinin yaşadığını unutmicaksın bu kadar basit. Benim mutfağım yan dairenin yatak odasıyla bitişik saat 10dan sonrs iş yapmıyorum ki tıkırtı olmadın diye.Allah sabır versin canım. Benimki en azından gündüzleri işte oluyo o zaman rahat ediyorum ama işe de sabah 5:30da kalkıyo yarım saat gürültü yapıyo gidene kadar sonra akşam 4-5 e kadar rahat ediyorum. Seninki daha zor
Sen ince düşünüyorsun işte. Hz. Mevlânın bir sözü var ya" herşey incelikten, insan kalınlıktan kırılır" diye. Ince düşünceden yoksun oldukları belli zaten canım. Rabbim kolaylaştırsın inşaAllah ikimize de.Niye farkınds olamıyo bu insanlar anlamıyorum. Sadecd belirli saatler arasında dikkat ediceksin apartmanda başka birlerinin yaşadığını unutmicaksın bu kadar basit. Benim mutfağım yan dairenin yatak odasıyla bitişik saat 10dan sonrs iş yapmıyorum ki tıkırtı olmadın diye.
Amin canım benim inşallahSen ince düşünüyorsun işte. Hz. Mevlânın bir sözü var ya" herşey incelikten, insan kalınlıktan kırılır" diye. Ince düşünceden yoksun oldukları belli zaten canım. Rabbim kolaylaştırsın inşaAllah ikimize de.
sizinle polemiğe girmek için yazmadım fikrimi yazdım. çocuk kısmı durdan oturdan anlarmı sanki. bu benm düşüncem ister onaylayın ister onaylamayın..Çocuklar konusuna bi yerde değindim sadece o da misafirleri geliyor sanırım ve bildiğiniz koşuşturmaca değil başka bir gürültü çığlık çığlığa bağırma ordan oraya atlayıp zıplama ve gece saat 1 civarına kadar sürüyor sık sık da oluyr benim evime de çoluklı çocuklu misafir geliyor ve hiç kimse çocuğunun o kadar gürültü yapmasına izin vermiyor bilip bilmeden yargılamayın lütfen rica ediyorum
zabıtayı arayacaksın müziği son ses açtıklarında bak bakalım bir daha yapıyorlar mı bn çağırmıştım hemen gelmişlerdi geceSelam kızlar sinirden çıldırmak üzereyim geçen yıl taşındım taşınmaz olaydım büyün hamileliğim üst kattaki ruh hastası teyze yüzünden zehir oldu en son üst kattan süpürgenin torbasını boşaltınca zabıtayı aradım çok şükür o bitti derken gürültüden bıktım usandım artık. 3 aylık bebeğim var zaten doğru düzgün uyumuyo ancak kıcakta ayakta ama gürültüden sürekli aıçrayarak uyanıyor. Nasıl insanlar anlamıyorum hepsi mi aynı olur. Zaten malum yeni binaların duvarları kağıt misali öksürsen duyuluyor. Üst katımdani kadının her allahın günü gecesi temizliği gürültüsünden mi başlayayım alt katımdaki ve yan tarafımdakilerin bangır bangır müzik seslerinden mi. Kiradayım ama kışın ortasında küçücük bebeğimle taşınamam. Laftan da anlamıyorlar. Napıcam bilmiyorum.
Doğumdan geldiğim gün yine böyle bangır bangır müzik sesi vardı rica ettik kapattılar ertesi gün hiç söylenmemiş gibi yine aynı bıktım usandım artık. Napıcağımızı şaşırdık eşimle. Yok mudur bi çözüm yolu bunun çocuğum her sese sıçrar oldu.
İnsan ondan çekiniyo işte canım sonuçta bütün apartmana karşı bi biziz eşim bizi evde yalnız bırakıp işe gidiyo bi traftan arsız insanlar ne yapacakları belli olmaz o yüzden kendimizi tutmaya çalışıyoruz bikaç ay dahabu komşularla baş etmenin tek yolu onlardanmış gibi görünüp her gürültüde polis zabıta beyaz masa belediye ne varsa arayıp sürekli şikayet etmek.... nokta sürekli şikayet edin adama olana kadar sürrrekkli arayacaksınız.... isim vermeyin sakın bilgi alma hakkından faydalanıp kendilerini kimin şikayet ettiklerini öğrenirlerse bu sefer orada tutmazlar sizi erkeklerini üstünüze salarlar... bıkmadan arayın farklı insanlarmış gibi arayın oradakiler de sizi bir süre sonra tanıyorlar şikayetleriniz işe yaramaz.... bir de bütün mahalle bıktık bu apartmandan, herkes fenalık geçirdi diye laflar ekleyin bir kaç kişi adına aradığınıız bilsinler...
herrr gün şikayet edin ben de bıktım böyle insanlarda. bu toplum adam olacak abi eşşşşkelerrrr gibi olacak ya kendi istekleriyle ya zorla ama olacak ...
İlginçtir ki o kadar problemin arasından sadece çocuk konusunu cımbızla çekip yazmışsınız polemik yaratıcak gibi de bir haliniz var. Çocuklar konusunda bende hassasım benim çocuğum bana kıymetliyse herkesin çocuğu kendine öyledir elbette ama insan çocuğuna dur demeyi bilmeli. Bende zaten çocuklara değil anne babalarına laf söylüyorum. çocuktur illaki koşucak oynicak gürültü olucak ama o derece gürültüye ben izin vermem. Resmen 10 kadar çocuğu salmışlar odanın birine yapabildiğiniz kadar gürültü yapın demişler. Başınıza böyle bişey gelmemiş ki anlamıyorsunuzsizinle polemiğe girmek için yazmadım fikrimi yazdım. çocuk kısmı durdan oturdan anlarmı sanki. bu benm düşüncem ister onaylayın ister onaylamayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?