• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

Efes78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2022
1.623
1.812
63
46
Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...

Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...

Canım biz buna ek olarak her yıl iki kere bayram ikramiyesi veriyoruz. Günlük serviste yok. 😄 Beterin, beteri var maalesef. Faturalarını ödeseler iyi olur.

Apartman görevliliği bir meslek ve bahsettiğiniz kişi mesleğini icra ederek karşılığında hakettiği parayı alıyor. Bu konu tartışmaya kapalı bence. Neresi zorunuza gidiyor anlamadım. Bu kadar takıldığınız para da asgari ücret. Bin lira 3 kişilik yemek parası artık. Evlerindeki ocağı bile dilinize dolamışsınız. Üslubunuz bana rahatsız edici geldi. Memnun değilseniz apartman görevlisi olmayan bir apartmana taşınabilirsiniz.

Neyi eksik bulduğunuzu anlamadım tüm apartman görevlileri anlattıklarınızı yapıyor. Çöp toplama, bahçe bakımı, temizlik, servis… Gün içinde kapıya bırakılan çöpü almaz demişsiniz ama çöpün toplanma saati bellidir. Gün içinde kapıya çöp bırakılması asıl yanlış olan

Son düzenleme:
Binanın giriş çıkışını temizliyorlarmış , bahçeyle ilgileniyorlarmış , sabahları isteyene servis yapıyorlar , çöpleri alıyorlar daha ne yapacaklardı ?
Asgari ücret veriyorsunuz diye istiyorsunuz ki canları çıkana kadar çalışsınlar .

Ayrıca gün içinde çöp çıkarıldığını da ilk kez duyuyorum. Çöp çıkarılma saatleri olur o saatlerde çıkartılır . Görevliler de alır.

Aidatı olmayan kapıcısı olmayan bir yere taşının. Kimin ne iş yaptığını ne kadar çalıştığını gözlemleyerek kadar boş vaktiniz var ve bunu da insanların emeklerine göz dikerek mi harcıyorsunuz

O söylediklerinizi kabul ettirmeye gücünüz yetmez de iş tanımını iyice belirleyebilirsiniz toplantıda. Çöpleri almaması kısmı ilginç geldi.
Çöpleri alıyormuş,gün içinde bırakılan çöpleri toplamıyormuş.Zaten gün içersinde bina içersine çöp bırakmak yasak koku açısından.Hele yazın hiç cekilmez o koku.En azından bizim sitede öyle.

Binanın giriş çıkışını temizliyorlarmış , bahçeyle ilgileniyorlarmış , sabahları isteyene servis yapıyorlar , çöpleri alıyorlar daha ne yapacaklardı ?
Asgari ücret veriyorsunuz diye istiyorsunuz ki canları çıkana kadar çalışsınlar .

Ayrıca gün içinde çöp çıkarıldığını da ilk kez duyuyorum. Çöp çıkarılma saatleri olur o saatlerde çıkartılır . Görevliler de alır.
Evet aynı şeyi bende yazdım.Gün içersinde çöp bırakıldığını ilk defa duyuyorum.Gorevlinin o çöpü almak gibi zorunluluğu yok.Ayrica daire sakinini uyarması gerekir.O saatte çöp bırakmamaları konusunda.

Çöpleri alıyormuş,gün içinde bırakılan çöpleri toplamıyormuş.Zaten gün içersinde bina içersine çöp bırakmak yasak koku açısından.Hele yazın hiç cekilmez o koku.En azından bizim sitede öyle.
O kısmı atlamışım hiç almıyor diye anladım 🙏 Belirli saatte gelip alıyorsa daha ne ki?

Ben şu an küçük bir şehirde sizin bahsettiginiz düzende zorunlu olarak yaşıyorum ama çok mutsuzum.Su anki ekonomide bin lira para değil.Sizin bahsettiğiniz şeyler küçük gibi görünsede önemli şeyler.Ben de diğer komşulara sinir oluyorum bu düzene mahkum edildigimiz icin

Özel hizmetlisi olsun istiyor. Aldığı asgari ücret onu bile haketmiyor konu sahibinin gözünde. Ne yapması gerekiyor acaba

Evet aynı şeyi bende yazdım.Gün içersinde çöp bırakıldığını ilk defa duyuyorum.Gorevlinin o çöpü almak gibi zorunluluğu yok.Ayrica daire sakinini uyarması gerekir.O saatte çöp bırakmamaları konusunda.
Ben de ilk defa duyuyorum gün içerisinde çöp bırakıldığını . Baya koku yapar .
Çöp saatleri olur o saatlerde bırakılır .

Benim aidatım 3bin. Hiç de zoruma gitmiyor çünkü siz bir hizmet alıyorsunuz. İçinde asansör ücreti elektrik güvenlik vs vs bir sürü gider var. Nasıl oluyor da o paranın sadece kapıcıya gittiğini düşünüyorsunuz? Yönetici bile maaş alıyor. Hizmet bedava olamaz. Kimse çalışmasın o zaman herkes kendi işini halletsin nasıl olacak bu iş?

Özel hizmetlisi olsun istiyor. Aldığı asgari ücret onu bile haketmiyor konu sahibinin gözünde. Ne yapması gerekiyor acaba
Evi de silsin süpürsün , akşam yemeğini aradan çıkarsın ve üstüne de bir kahve yapsın istiyor herhalde 🙄

Back
X