• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

23 bin para değil bu devirde. Ayriyeten çoluk çocuğu da varmış. Sizin verdiğiniz para zorunuza gittiği gibi kadının toplam parasını da hesap edip layık görmemişsiniz. Bence hemen apartman görevlisi olmayan bir binaya taşının. Bin liranız cebinizde kalır.

Sizin isteğiniz 3 kuruş verelim ama her işimize koşsun sabah akşama özel hizmetimizi görsün fln galiba
Apartman görevlisi olmak kendi içinde dinamikleri olan bir iştir, genelde iyi yerlerde yapanlar asla bırakmak istemez kendi hayatlarını belli standart çerçevesinde sürdürür ama çocuğuna güzel gelecek bırakır
Günün her saati cop çıkmaz onu nerden cikardiniz kuralı olur sizde uçacaksıniz
Zorunuza gidiyorsa normal bir apartmana çıkar merdivenleri kendiniz silebilir copunuzu kendiniz atabilirsiniz

aylık bin lirayı bilmem de faturalarını sizin ödemeniz aşırı saçma. Bu insan çalışan iş güç sahibi bir insan herkes gibi ve herkes gibi kendi evini kendinin geçindirmesi gerek
Toplantıda sesinizi çıkarın bence sizin gibi düşünen başkaları da vardır yoksa da olur, toplu itiraz yükselir. Öyle olmasa da en azından suyu bulandırmış olursunuz. Sessiz kalmayın bence

Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Ben de hizmet sektöründeyim ama kamu çalışanıyım. İnsanların insafına kalaydık bay halimize.. neyse; fikrinizi toplantıda söyleyip tartışamaya açabilirsiniz. Ha arkadaşların dedikleri gibi 1000 tl nin artık adı var kendi yok maalesef. Çoğunluğun sizle hemfikir olacağını zannetmiyorum.

Kusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var

E sizde yapın bu isi
Asgari ücret tam olarak onun hakkı ztn, öğretmen mezuna girersek çıkamayız

Bir de saat olarak toplasak iki saat çalışmıyor demişsiniz ama sabah çok erken saatte servise çıkarlar genelde. Mesela saat 6-7 gibi yataktan çık kaç kat merdiven in çık fırına git ekmek getir. Akşam soğukta kokuşuk çöpleri topla in çık yap onları at. Bunlar kolay işler değil. Bana göre masa başı işinden de saat olarak az olsa da daha yıpratıcı işler

Yani kapıcının yapacağı şeyler belli daha ne yapacak? Bu zamanda verdiğiniz bin lira 2 günlük mutfak masrafı taş çatlasın. Siz ne kadar ödeme yapmak istiyorsunuz 100 lira mı

Evi de silsin süpürsün , akşam yemeğini aradan çıkarsın ve üstüne de bir kahve yapsın istiyor herhalde 🙄
Şaşırdınız galiba ,ben her çıktığımda çöpümü kendin atıyorum zaten, bir görevliye ihtiyacım yok diyorum, bina temizliği de arada yaptırılır diyorum,kullandıkları faturaları neden ödeyelim diyorum.. binada birkaç kişi de öyle düşünüyor ama yeterli değil..yok yemek yapsin bilmem ne ne diyorsunuz allahaşkına

Bunu ilk defa bi akrabamızdan duydum ben de. Çok şaşırdım. Kapıcıların maaşı daireden aldığını az çok duyuyordum ancak faturalara kadar evin kirasını ödememeleri bence çok fazla. Böyle bi şey aşırıya kaçıyor. En azından faturalarını ödemeleri lazım. Kuzenim söyleyince kalakaldım öyle. Ha onlar çok memnun kendisinden işini güzel yapıyor diyorlar ancak fatura ne alaka yine de? Bence de normal değil ki sizin dediğiniz gibilerse ancak toplanıp bu durumu diğer komşularla konuşarak çözüme kavuşturmanız lazım.

Hanım efendi zaten asgari ücret ile çalışıyor demişsiniz herseyleri bedeva demişsiniz allasen hem kira verse hem faturalarını ödese rahatlayacakmisiniz nasıl geçinecek bu insan. 1000 lira aidat diyorsunuz demekki iyi bir yerde oturuyorsunuz bu sizin için sorun olmamalı ha oluyorsa çıkın gidin başka bir apartmana verdiğiniz parada da göz olunca zaten bereket filanda kalmaz

Back
X