• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

Ben de ilk defa duyuyorum gün içerisinde çöp bırakıldığını . Baya koku yapar .
Çöp saatleri olur o saatlerde bırakılır .
Ben ev sahibi olarak isteme bir kere gün içerisinde çöp bırakılmasını. Kokuyor çünkü. Görevli alana kadar bütün binayı sarar

Sadece çöpleri topluyor olsa bile daire başı bin lira uygun bence. Bir simit on lirayken zorunuza gitmesin.
Ayrıca toplantı günlerinde bir zahmet biriniz ağzını açıp çöp çıkarma saatleri dışında çöp çıkarılmaması gerektiğini söylesin. Biraz apartmanda yaşamayı öğrenmesi lazım insanların anladığım kadarıyla.

Gün içinde kapiya çöp bırakılmaz, onun bir vakti olur öyle bırakılır. Yoksa herkes kafasına göre çöpü istediği zaman bıraksa hem koku hem görüntü kirliliği olur.
Apartman görevlisi başka ne yapacak ayrıca? Yapılması gerekenler yapılıyormuş işte.
Sizin gözünüze batmis olmaları onların problemi değil.

Evleri de bodrum kat değilmiş birde, hak ettikleri güneş girmeyen,rutubetli bodrum kat olmalıydı tabi en fazla.

Aidatı olmayan kapıcısı olmayan bir yere taşının. Kimin ne iş yaptığını ne kadar çalıştığını gözlemleyerek kadar boş vaktiniz var ve bunu da insanların emeklerine göz dikerek mi harcıyorsunuz
Kusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var

Kusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var
Ooo siz baya baya kıskanıyorsunuz apartman görevlisini. Çok çiğ bir düşünce bu

ortalama 150 mt kare evi sil süpür yaparken kendi canı çıkar ama koca apartman bahçe temiz tutmaya gelince aman ne olacak o işten derler.
Rahat gibi görünen en zor iş dallarından diye düşünüyorum daha doğrusu temizliğin içine girdiği her iş dalı çok zor görünen sadece buz dağının bir kısmı altına bakarsanız bir o kadar da vardir. Keşke bir haftalığına yer değiştirseler konu sahibi ile

Benim aidatım 3bin. Hiç de zoruma gitmiyor çünkü siz bir hizmet alıyorsunuz. İçinde asansör ücreti elektrik güvenlik vs vs bir sürü gider var. Nasıl oluyor da o paranın sadece kapıcıya gittiğini düşünüyorsunuz? Yönetici bile maaş alıyor. Hizmet bedava olamaz. Kimse çalışmasın o zaman herkes kendi işini halletsin nasıl olacak bu iş?
Bu bahsettiğim sadece kapıcı maaş ve sigortası ,o dediklerinizi ayrıca ödüyoruz

Siz baya baya kapıcıyı kıskanıyorsunuz. Daha zor şartlarda çalışanlar var diye tüm asgari ücretlileri o şartlarda mı çalıştırmamız lazım anlamadım? Keşke kasiyerlerin, tezgahtarların da şartları iyileşse diyeceğiniz yere kapıcının da şartları kötüleşsin istiyosunuz. Hem hasetlik hem fesatlık bu.

Apartman görevlimiz sabahları bina giriş çıkışlarını süpürür siler ve asansörü siler,akşam üzeri belirli saatte çöpleri toplar ve servise çıkar bahçe temizliği yapar süpürür gün içerisinde çöpleri almaz çünkü saatleri var o saatte konulur alınır hemen hemen bütün apartman görevlileri bu yöntemle çalışıyor.

O söylediklerinizi kabul ettirmeye gücünüz yetmez de iş tanımını iyice belirleyebilirsiniz toplantıda. Çöpleri almaması kısmı ilginç geldi.
Aslında çöpleri alıyormuş. Akşam belli saatlerde çöpler kapıya çıkartılır ve apartman görevlisi de hepsini toplayıp atar. Anlamadım konu sahibi kafasına göre çıkartayım parasıyla değil mi atsın modunda.
Amann insanalar böyle işte 3 kuruş verince sahibi oldum sanıyorlar kendilerini. Apartman görevlisinin yapması gerek tüm işleri saymış zaten yapıyor diye. Ne yapsınlar hergun bir daireyi mi temizlesinler? Ya da sabahları börek mi açıp dağıtsınlar? Adamlar görevlerini yerine getiriyorlar işte.

Tabi böyle düşünmekte özgürsünüz. O zaman toplantida diyin, hepimiz kendi copumuzu atalim apartmani kendimiz yikayalim silelim para cebimize kalsin diyin. Ama kabul edilecegini sanmiyorum. O zaman ya cekip gideceksiniz ya odeyeceksiniz. Kafaniza gore bireysel dusuncelerinizle hareket edemezsiniz. Ama sorun goruyorsaniz dile getirmek hakkiniz. Annemlerin apartmaninda zemindeki kucuk daire apartman gorevlisi dairesi olarak yapılmış, ama ofis olarak kiraya veriyorlar kirasiyla da apartman giderlerine katki sagliyorlar. Servis vs icin gorevli yok, sadece gunluk cop toplanip aparan siliniyor, temizlik sirketinden sadece bu is icin eleman gelip gidiyor. Daha cuzi bir miktar tutuyor. Ama bu durum her apartmana uygun değil
Bahcesi çimleri vs olan, isi daha cok olan apartmana saat hesabiyla calisan temizlik gorevlisi getiremezsiniz. El mahkum yine apartman gorevlisi olmasi gerekir vs vs. Yani bu parayi vermek istemiyorum demesi kolay. Ama öbür türlü oluru var mi bunu düşünmelisiniz. Yoksa kimse vermek istemez durduk yere. Mustakil bir eve cikin kurtulun o zaman

Ay o zaman daire başı beş liradan fazla vermeyin. Herkes sürünüyor onlar da sürünsün. Söyleyin ya 12 saat durmadan merdiven inip çıksınlar ya da parasız çalışsınlar. Ay bu ne, hiç apartman görevlisinin evi mi olur, açlıktan ölmesi gerekirdi.
Allah hasetçilerin şerrinden korusun herkesi.

Merak ettiğim birkaç şey var
  • bu kadın haftada 1-2 apartmanı silmiyor mu gerçekten?
  • servise sadece sabahları mı çıkıyor? Gün içinde bir ihtiyacınız olursa gidip alır mı?
  • oturduğu dairenin mülkiyeti kime ait oluyor?
  • günde 1 veya 2 belirlenen saatlerde çöp alması yeterli. Bu saatlere uyuyor mu yoksa kafasına göre mi hareket ediyor?

Ben size kısmen hak verdim.
Apartmanda servise gerek yok.
Temizlik hizmetini dışarıdan gündelikçiden alsak daha ucuza gelir diye düşünüyorsunuz.
Görevlinin oturduğu daire de başka amaçla kullanılabilir.
Apartmandaki diğer komşularınız kabul ederse böyle bir düzene geçebilirsiniz.
Ama servis hizmeti almak isteyenler itiraz edecektir gibi geliyor.
Bence toplantıda dile getirin.
Kabul edilmezse de kadının iş tanımını belirleyin. Kafasına göre istediği zaman paspas atamaz. Apartman içini haftada 1 temizleyip girişi sabah akşam pas pas yapmalı bence.

Back
X