Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

Vallahi ben değil de eminim talip olacak binlerce kişi vardır..ayni ailenin maaş,sigorta ,elektrik,su,doğalgaz giderini 25 yıldır ödüyoruz..biraz da başka bir aile faydalansın bundan..

Bence size uzaktan hoş geliyor. Bana degil asgari ucret, cikarip 25k maas verseler daire daire çöp toplayip kat kat yerleri silemem. Hersey para degil. Birde yapilan isin agirligi var

Bence size uzaktan hoş geliyor. Bana degil asgari ucret, cikarip 25k maas verseler daire daire çöp toplayip kat kat yerleri silemem. Hersey para degil. Birde yapilan isin agirligi var
İnsanların çöpleriyle uğraşmak kolay sanıyor.
Bazı ev sahipleri böyle apartman görevlisinin her yaptığını didik didik takip eder. Ne giymiş ne yemiş nerede gezmiş. Çünkü o veriyor parasını köle gibi çalışmalı. Sosyal hayatı olmamalı

Sinifsal olarak alt tabanda gordugu o kadar bariz ki. Asgari ucret su anki haliyle insan onuruna yakismayan bir meblag iken birde bunu baskasina layık görmüyor. Cok ilginc ya
Zaten kapici dairesinin konumu hakkinda yazdiklari olmasa belki itirazi anlasilir bile olabilirdi, cunku aidati fazla ama bu aidatin icinde cidden hak ederek para kazanan tek sahisa (kapici / apt gorevlisi) sirf kendisiyle ayni siniftan gormedigi icin verdigi ucreti cok goruyor.

Bu iste cok uzucu.

Aidatin fazlaysa toplantida sorarsin hesabini, detayli dokum istersin, hesap defterlerini, harcama faturalarini, gelir-gider dengesini sorgularsin.

İnsanların çöpleriyle uğraşmak kolay sanıyor.
Bazı ev sahipleri böyle apartman görevlisinin her yaptığını didik didik takip eder. Ne giymiş ne yemiş nerede gezmiş. Çünkü o veriyor parasını köle gibi çalışmalı. Sosyal hayatı olmamalı

Copleri topladığı konteyner dolunca indirip onu bosaltip geri cikariyor bide. O koku, onca çöpü bosaltmak kolay sanki. Birde servis yapiyormus ama sabah servis isteyen yokmusmus. Yeri geliuor insan kendi isini bile oteliyor, bakkala markete gitmiyor. Onca daire ile ugrasiyor kadin.
Sartlari begenen varsa gider o işe talip olur demi?

Zaten kapici dairesinin konumu hakkinda yazdiklari olmasa belki itirazi anlasilir bile olabilirdi, cunku aidati fazla ama bu aidatin icinde cidden hak ederek para kazanan tek sahisa (kapici / apt gorevlisi) sirf kendisiyle ayni siniftan gormedigi icin verdigi ucreti cok goruyor.

Bu iste cok uzucu.

Aidatin fazlaysa toplantida sorarsin hesabini, detayli dokum istersin, hesap defterlerini, harcama faturalarini, gelir-gider dengesini sorgularsin.

Aynen oyle. Kalan 2bini sorgulamakla baslamasi lazim konu sahibinin. 23 daireden ayda 69bin toplaniyor. Kapici giderleri 20k olsa gero kalan 49 nereye gidiyor mesela?

Aynen oyle. Kalan 2bini sorgulamakla baslamasi lazim konu sahibinin. 23 daireden ayda 69bin toplaniyor. Kapici giderleri 20k olsa gero kalan 49 nereye gidiyor mesela?
Asgari ücrete zam geldi ya şimdi gözüne batmıştır. 17bin TL çok gelmiştir gözüne

Hiçbir iş kolay değil. Çöp toplayan insanlar da var, çöp kamyonuyla sabah akşam çalışan işçilier de var. Kanalizasyonda,bizim kokusundan tiksindiğimiz yerde çalışanlar da var. Sadece çöple uğraşan apartman görevlileri değil.

Kimsenin şartları kötü olmasın da niye bu kadar apartman görevlisi güzellemesi yapıldı anlamadım.

Sayaçlar aynıysa faturalar ödensin falan filan da normal bir daire tahsis edilmişse faturalarını kendi ödeyebilir. Herkes gibi.

He şunu da ekleyeyim konu sahibinden ayrı bu fikrim o aldığı maaşı hak etmiyor bir iş yapmıyora getirmiş.

Son düzenleme:
Merkezi ısıtmalı apartmanda oturuyor verdiği aidat nerdeyse bedava aslında bir de istanbula uçmadan Ankara’da rezidanslarda 2000 3000 civarı aidatlar ( ısınma yok) Öyle lüks rezidanslarda değil
İşte rezidanslarda 2000 falan olunca normal daireye 1000 fazla geldi. Aydında merkezi ısıtmalı dairenin aidatı 500

Şaşırdınız galiba ,ben her çıktığımda çöpümü kendin atıyorum zaten, bir görevliye ihtiyacım yok diyorum, bina temizliği de arada yaptırılır diyorum,kullandıkları faturaları neden ödeyelim diyorum.. binada birkaç kişi de öyle düşünüyor ama yeterli değil..yok yemek yapsin bilmem ne ne diyorsunuz allahaşkına
Örnek olması açısından yazıyorum bizde sistem su şekilde
Yönetici benim aidat 100 lira kapici dairesini kiraya verdim 5000 liraya
Dışarıdan bir kadın ayarladım her akşam çöp alır pazar ve resmi tatiller hariç tabii
Haftada bir defa da temizlik yapar bu kadinin ayligi bin lira
Binamız 6 kat 18 daire

eskiden kapıcılar, yeni adıyla apartman görevlileri sahiden çok yoksuldu
onlara verilen konut normalde kimsenin yaşamak istemeyeceği kötü yerler olduğu için
kapıcı dairesinden kira alınmazdı , fatura da aynı biçimde
çünkü onlara sayaç bağlama gereği duyulmazdı belki kağıt üstünde konut diye bile geçmiyordu
bu sebepten
ama şuan gayet normal dairelerde yaşıyorlar en azından kira ve fatura alınmalı bence
yani bi ailenin kullandığı elektriği suyu neden başka aileler ödüyor
bu bana saçma geliyor
maaş alıyor zaten asgari veya farklı , konu bu değil
bu ülkede çalışan herkes kiracıysa kirasını kendi ödüyor , faturasını ödüyor
belki piyasanın bi tık altı miktarlarda da olsa kira ve fatura alınmalı

Yanlışınız var, evet eskiden kapıcı daireleri çok kötü yerlerdi ama kira alınmamasının onunla ilgisi yok. Size saçma gelebilir ama kanun böyle. Kapıcı dairesi ortak alan kabul edilir. Bu sebepten kira talep edilmesi kanunen yasak. Bizim apartmanda kiralar asgari ücretten fazla mesela kapıcı tutup asgari ücretle çalıştırıp bir de üstüne kira fatura öde desek çalıştıracak insan bulamayız haliyle.

Sinifsal olarak alt tabanda gordugu o kadar bariz ki. Asgari ucret su anki haliyle insan onuruna yakismayan bir meblag iken birde bunu baskasina layık görmüyor. Cok ilginc ya
İnsan onuruna yakışmayan meblağ diyorsun da kadın da diyor ki o meblağa taş taşırken kira ve fatura ödeyenler var, daha az olamaz mı…

İnsan onuruna yakışmayan meblağ diyorsun da kadın da diyor ki o meblağa taş taşırken kira ve fatura ödeyenler var, daha az olamaz mı…
Olamaz, cunku asgari ucretin altinda yasal olarak sigortali isci calistiramazsin.

Yani esit ise esit ucret odenmesi / agir iste calisana az ucret odenmesi sorununu bu apartman görevlisi uzerinden cozemezsiniz. Cozum yolu devlettir, hakem heyetidir, agir calisanin grev hakkina saygi duyup destek olmak, onun fazla kazanmasini saglamaktir.

Insanlarin haklarindan feragat etmesini beklemek yerine daha zor kosullar altinda calisanlarin kosullarini iyileştirmeyi talep etmeyi savunuyorum ben.
Kendimde dusuk ucrete esek gibi calisiyorum, bildiginiz esek gibi, nefes alacak vaktim yok. Ama kapicinin maasiyla ilgili yorum yapmak yerine kendi kosullarimi iyilestirmek icin isverenimden taleplerde bulunuyorum

Olmaz. Diğer şartlar iyileştirilse dese tamama ama daha kötüsünü söyleyip o da kötü olsun diye istemek yanlış

Örnek olması açısından yazıyorum bizde sistem su şekilde
Yönetici benim aidat 100 lira kapici dairesini kiraya verdim 5000 liraya
Dışarıdan bir kadın ayarladım her akşam çöp alır pazar ve resmi tatiller hariç tabii
Haftada bir defa da temizlik yapar bu kadinin ayligi bin lira
Binamız 6 kat 18 daire
E siz köle çalıştırıyorsunuz. İhtiyacı olan, itiraz edemeyecek insanları sömürüyorsunuz.

Boyle basliklarda tartisirken ya da benzer konulari okurken aklima hep su cehennem fikrasi geliyor

Zebaninin gorevi cehennem kazanlarinda yanan insanlarin kacmasini onlemekmis. Birgun cehenneme yeni bir zebani gelmis, eski zebani ona gorevlerini anlatiyormus, bakmis bir kazanin basi bos, "burada neden hicbir zebani gorev yapmiyor?" diye sormus,

Zebani de demis ki; "Orasi Turkler'in kazani, zaten disari cikmaya calisan oldukca iclerinden biri mutlaka iceri geri cekiyor kendini kurtarmaya calisani"

Bizimkisi de o hesap, kendimizi ya da diger dusuk ucretlileri kurtarmak yerine herkesi kendi seviyemize cekmeye calisiyoruz, gunun sonunda kimsenin burnu moktan kurtulmuyor iste böyle.

Back
X