• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

Cok kolay ve harika benefitleri olan bi meslekse buyrun siz apartman görevlisi olun.
Örnek olması açısından yazıyorum bizde sistem su şekilde
Yönetici benim aidat 100 lira kapici dairesini kiraya verdim 5000 liraya
Dışarıdan bir kadın ayarladım her akşam çöp alır pazar ve resmi tatiller hariç tabii
Haftada bir defa da temizlik yapar bu kadinin ayligi bin lira
Binamız 6 kat 18 daire
Bildiğim kadarıyla kapıcı dairesini kiraya vermek yasak. Siz kira sözleşmesini nasıl yaptınız. Biri şikayet etse cezası var diye biliyorum

Bildiğim kadarıyla kapıcı dairesini kiraya vermek yasak. Siz kira sözleşmesini nasıl yaptınız. Biri şikayet etse cezası var diye biliyorum
Daire olarak numaralandirilmis ve adrese tabi ise kiraya verebilir. Yani iskan raporunda daire olarak gozukuyor olabilir.

Gerci alintiladiginiz kisi bayagı vicdansiz bir isverenmis simdi okudum da. Bahsettigi kisi sigortasizken apartman temizligi sirasinda kolunu budunu kirarsa surum surum surundurur kendisini, yani ucuza calistirmak isciyi korumama ve emek somurusunun haricinde isvereni de cok risk altina sokan bir islem.

Daire olarak numaralandirilmis ve adrese tabi ise kiraya verebilir. Yani iskan raporunda daire olarak gozukuyor olabilir.

Gerci alintiladiginiz kisi bayagı vicdansiz bir isverenmis simdi okudum da. Bahsettigi kisi sigortasizken apartman temizligi sirasinda kolunu budunu kirarsa surum surum surundurur kendisini, yani ucuza calistirmak isciyi korumama ve emek somurusunun haricinde isvereni de cok risk altina sokan bir islem.
Ben daha hiç ayrı numaralandırılmış kapıcı dairesi görmedim o yüzden şaşırdım. Sağolun öğrenmiş oldum böyle bir şeyi

İşte rezidanslarda 2000 falan olunca normal daireye 1000 fazla geldi. Aydında merkezi ısıtmalı dairenin aidatı 500

Anlıyorum ama merkezi ısıtmaya 500 ödemiyorsunuzdur muhtemelen daha fazladır o bahsettiğiniz aidat olabilir direkt kapıcıya ne kalıyor ısınmadan bir de giderler var binanın bahsettiğiniz miktar çok az 🤔
Yaz kış bu aidatı ödüyorum demiş zaten kazan daireli merkezi ısıtmalarda yazında alınıyor aynı para değişen bir şey yok çoğu zaman kışın parasını çıkartıyorlar

Binanın giriş çıkışını temizliyorlarmış , bahçeyle ilgileniyorlarmış , sabahları isteyene servis yapıyorlar , çöpleri alıyorlar daha ne yapacaklardı ?
Asgari ücret veriyorsunuz diye istiyorsunuz ki canları çıkana kadar çalışsınlar .

Ayrıca gün içinde çöp çıkarıldığını da ilk kez duyuyorum. Çöp çıkarılma saatleri olur o saatlerde çıkartılır . Görevliler de alır.
Eve gelip yemek yapsın, iki süpürsün diye bekliyor herhalde :27:

Örnek olması açısından yazıyorum bizde sistem su şekilde
Yönetici benim aidat 100 lira kapici dairesini kiraya verdim 5000 liraya
Dışarıdan bir kadın ayarladım her akşam çöp alır pazar ve resmi tatiller hariç tabii
Haftada bir defa da temizlik yapar bu kadinin ayligi bin lira
Binamız 6 kat 18 daire
Teşekkürler, duyuyorum genelde bu şekilde yapıyorlar..25 yıldır kapıcı maaş sigorta ödüyorum..herkes kendi çöpünü atsa problem kalmayacak aslında ..temizlik dışarıdan yaptırılır ,dikkat ediyorum dışarıdan hizmet alanlar daha memnun çok güzel temizliyorlar ..

Ben daha hiç ayrı numaralandırılmış kapıcı dairesi görmedim o yüzden şaşırdım. Sağolun öğrenmiş oldum böyle bir şeyi
Ben de henuz görmedim :) ama bakin altta bir arkadas yazmis apartman giderlerine kullanılıyorsa da verilebiliyormus.

Teşekkürler, duyuyorum genelde bu şekilde yapıyorlar..25 yıldır kapıcı maaş sigorta ödüyorum..herkes kendi çöpünü atsa problem kalmayacak aslında ..temizlik dışarıdan yaptırılır ,dikkat ediyorum dışarıdan hizmet alanlar daha memnun çok güzel temizliyorlar ..
Yooo, eski oturduğum binada önce kapıcı vardı. Sonra sizin gibi çıkıntılar yüzünden daireye kiraya verilip dışardan temizlik hizmeti alınmaya başlandı. Çiçek gibi bina ahıra döndü. Ordan çıkarken de özellikle bu tip hizmetleri dışardan almayan evlere baktık.

Ben de henuz görmedim :) ama bakin altta bir arkadas yazmis apartman giderlerine kullanılıyorsa da verilebiliyormus.
Şimdi kira sözleşmesi yoksa para bankaya yatmıyorsa nerden bilinecek apartman giderlerine kullanıldığı. Hatta zamanında arkadaşımın oturduğu yerde daireyi gayriresmi kiraya vermişler. Oturan aile çıkarken bizi sigortasız çalıştırdılar, maaşı az verdiler diye şikayet etmişti. Maalesef arabulucuya gidildi dünyanın parasını ödedi apartmandakiler.

Bu arada meslek isimlerini söylemekten çekinmeye bir anlam veremiyorum. Kanunda bile “kapıcı” olarak geçen mesleğe niye yeni isim veriyoruz? Kapıcı, çöpçü, sekreter, tezgahtar… Bunlar meslek isimleridir. Tezgahtara satış asistanı, çöpçüye temizlik görevlisi deyince meslek içeriği değişmiyor.

Çok cazip geldiyse kadını çıkarıp kendiniz girin işe.
Apartmanda maaşlı bir görevli istememenizi anlayabilirim. Ama çoğunluk aynı fikirdeyse uygulanır bu. Çoğunluk görevli olmasını istiyorsa da siz kendinize apartman görevlisi olmayan bir bina bulmalısınız.

Sizin istemiyor oluşunuz kadının aldığı parayı hak etmediği anlamına gelmiyor. Asgari ücret alıyormuş, bundan azı yok zaten.
Bodrum katta oturmuyor diye dertlenmişsiniz resmen. Hayret bir şey.

Konuyu sınıf ayrımına falan getirdiğimi yazan üyelere pes yani..giriş katını özellikle belirttim ki ,giriş katında oturanlar gibi gayet normal bir evde ücretsiz olarak yaşadıklarını belirtmek için..hatta 2 ay önce giriş katına öğretmen hanım taşındı 15 bine tutmuş, 15 ve aidat çok ağır geliyor ama ev yok ne yapayım diyor..Daha önce ben de giriş katında oturmuştum nolmuş yani..hatta ankarada giriş katının aşağısından devam eden kot daireleri var..kapıcı diyince gariban bir algı var ,ama bizim çalışma şartlarında onlar da rahat..ben 25 yıldır kapıcı maaş,sigorta ödüyorum, öncesinde ailesinden birini de emekli ettik..ama artık yoruldum bunları ödemekten...ekonomik şartlar değişti, 6 ayda bir guncelleniyor maaş..buyuk site de değil ki,4 katli normal bir apartman..komşu binalarda emekli olanlar da gitmiyor,ücretsiz oturalim yine de bina işlerini yaparız diyorlarmiş ama bina kiraya verip gelir yapmak istiyor mesela..yakit da ayrı mesele..merkezi sistem binaya ortalama aylık 50 bin doğalgaz faturası geliyor ..karşıda oturan teyze gidiyor aylarca kızında kalıyor gelmiyor mesela,ödemekte zorlaniyorum diyor ,evde yokum zaten diyor,kat kalorilerine nasıl çevirelim diyor..herturlu sorun yani..toplantida hepsini konuşalım bakalım nolacak..yanitlariniz için tskr..
Siz ve sizin gibilerin kökü kurusa çürüse yok olsanız keşke de ülkecek rahat etsek okumuş cahiller konu sahibesi

Çöpler akşam alınır zaten
Bu kişinin yaptığı iş normal ama apartmanın oturanları az sayıda olduğu için size çok ücret düşüyor. Kişi ekstra olarak sabah size ekmek yumurta vs ufak tefek alabilir, evde olmadığınızda gelen kargoları teslim alıp ilgili kişilere teslim edebilir vs.

Ankara eryamanda daha önce oturduğum rezidans binanın aidatı 910 tl olmuş
Ama evin spor salonu, saunası, 24 saat güvenliği var. 150 kadar daire olunca ve bu tür ekstra imkanları olunca normal geliyor aidat.
Sizin sorununuz daire sayısı az

Bu arada meslek isimlerini söylemekten çekinmeye bir anlam veremiyorum. Kanunda bile “kapıcı” olarak geçen mesleğe niye yeni isim veriyoruz? Kapıcı, çöpçü, sekreter, tezgahtar… Bunlar meslek isimleridir. Tezgahtara satış asistanı, çöpçüye temizlik görevlisi deyince meslek içeriği değişmiyor.

İmar yönetmeliğinde de kapıcı dairesi kapıcı dairesi olarak geçiyor. Biz de projede o daireye kapıcı dairesi yazıyoruz.
Konu sahibi üzülecek ama kapıcı dairesi için ayrılan m2 de ortak alan metrekaresinden ayrılır.
Ama ben konuya yorum yazarken apartman görevlisi yazdım çünkü linç yiyecek dermanım yok 😁

Back
X