- 13 Nisan 2007
- 33.907
- 103.595
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi birevimolsun
-
Aynen!Ben apartmanda doğdum büyüdüm.
Dedelerimin de evleri apartmandı. Köyde evleri vardı. İki katlı müstakil.
3 katlı 400 m2 villada yaşadım eski eşimle. Yapamadım.
Bahçeli evlerden kertenkele, fare, böcek geliyordu. Ağlardım. Çözüm bulamazdım.
Ev yerle bir zeminde olunca sanki sokakta oturuyormuşum ve hep izleniyormuşum gibi tuhaf duygulara kapılıyordum.
Doğayı yeşilliği seven insanlar için apartmanda yaşam eziyet oluyordur doğrudur.
Bizim ülkemiz yatay mimariye uygun değil maalesef. İş ve eğitim imkanları ile kültürel sanatsal aktiviteler hep batıda. Bu yüzden nüfus aşırı yoğun, dikey yapılaşma zorunluluk ve deprem olduğunda vay halimize.
Komşuluk olayını hiçbir zaman sevemedim.
Genel olarak mıc mıc ilişkilere samimiyete gelemiyorum.
Biz apartmanda bahçe katında oturuyoruz o böcüklerden müzdarip biri olarak zamanla alışıyorsun bahçemizde kirpi ailesi çukur açarak oraya yuva kurmuşluğu vardıMüstakil ev düşünenler ilçelerden arsa alıp yavaş yavaş ev yaptırıyor mesela. Bizim bir arkadaş zamanında Sapanca taraflarından arsa almış. Yavaş yavaş yaptırmış evini. Bitince de tayinini isteyip gitti. Ben de müstakil ev sevmekle beraber onun işi, temizliği, faresi, böceği, bakımı ne olacak diye dertlenenlerdenimzor da ısınır hem
Benim oturabileceğim tek müstakil ev tipi güvenlikli, bakımlı villa sitesi. O da imkansız bu devirde bir garip memur için. Ama benim yaşadığım yer de parkın hemen dibi, yeşil görebiliyorum bol bol. Belki de o yüzden o kadar bunalmıyorum.Benim annemle kv'nin evi müstakil. Memleketlere gidince tadını çıkarıyoruz da oranın işini gördükçe soğuyorum ben. Eşimle bir ara müstakil ev almayı planlasak mı diye konuştuk. Sonra evin içinde sürekli vızır vızır dönen kv geldi gözümün önüne. İşte bahçede odun kıran annem falan. Aman kalsın boşver dedim hiç benlik değilevin önü yeşillik bizim, çıktığım her sokak başında park var ağaçlı yeşilli. Araçla 10 dk mesafede Çamlıca var zaten. Yeşil özlemim yok açıkçası.
Bizim ev birinci kat arada böcek giriyor. Bir de bahçe katı daha beter olur. Köylük yerde büyüdüm. Şu romantize edilen köy hayatı. Evin içine yılan mı girmezdi fare miBiz apartmanda bahçe katında oturuyoruz o böcüklerden müzdarip biri olarak zamanla alışıyorsun bahçemizde kirpi ailesi çukur açarak oraya yuva kurmuşluğu vardı
Aynen ben de düşünürsem ancak öyle bir ev olabilir. Ama yine de işi çok olur ya. Düz ayak apartman dairesi daha iyi boşverBenim oturabileceğim tek müstakil ev tipi güvenlikli, bakımlı villa sitesi. O da imkansız bu devirde bir garip memur için. Ama benim yaşadığım yer de parkın hemen dibi, yeşil görebiliyorum bol bol. Belki de o yüzden o kadar bunalmıyorum.
Ruhumuz fakir.Aynen ben de düşünürsem ancak öyle bir ev olabilir. Ama yine de işi çok olur ya. Düz ayak apartman dairesi daha iyi boşver
Yeni fobim hayırlı olsun.Bir kere nasıl yaptıysa fare yatağıma girmiş.
İyi olur tabii de kim temizleyecek çocukların koştuğu bahçeyi?Ya apartmanda oturmayı seviyorum diyenler ne kadar güzel.keske ben de sevebilmek.ama bizim apartmanın bahcesi küçük ondan da bunaliyor olabilirim.genis bir bahçesi olsa cocuklarim rahat oynardı koşardı daha iyi olurdu.
Hayatınıza imkanınız dahilinde yeşil alan katmayı deneyebilirsiniz, balkonunda çiçek besleyenler, domates ekenler, balkonu adeta küçük bir ormana çevirenler çok fazla var. Taşıma gibi bir imkanınız yoksa, site tarzında daha az katlı bir yere gidemeyecekseniz mevcut şartlarınızda ufak ufak değişiklikler yapmanız daha iyi hissettirebilir. Boşluklarınızda parka bahçeye doğa çıkmaya çalışırsanız kısa vadede gene bir rahatlama sağlarsınız diye düşünüyorum. Apartman yaşantısı gerçekten çok zor, çok katlı olup her yer betonarme olunca daha da zor. Kimsenin apartman hayatını sevdiğini düşünmüyorum, ama herkes imkanı dahilinde bir şeyler yapıyor. Tabii ki herkesin imkanı aynı değil, bütçenizi siz biliyorsunuz. Ben Ankara’da yaşarken, eşimle sabah erkenden kalkıp piknik yerlerine giderdik. Kalabalıklaşmaya başlayınca da evimize çekilirdik. Daha bol zamanımız varsa çevre illerde ya da ilçelerde balık tutmaya giderdik.Ya aynen öyle ama toprak görmeden bir ağaç altında oturmadan hayat gidiyor.ven bu konuyu bu günlerde bayağı takinti yaptim.ruhum eziliyor önceden daha iyiydim nasil normale donecegim
Köy böyle bir yer. Hiç ummadığın anda yatağında bir fare ile uyanabilirsinYeni fobim hayırlı olsun.
Gördüğüm ilk köy eşimin köyü. Onda da böyle şeyler olmadı hiç. Olursa ebediyen çıkarırım hayatımdan o köyü.Köy böyle bir yer. Hiç ummadığın anda yatağında bir fare ile uyanabilirsin
Cok guzel yazmışsınız tesekkur ederim ama bizim binanın konumu oyle b.ktan ki evde bitki yetişmiyor.zaten ufacık bir balkon var camasir makinesinin olduğu.bir de güya cam balkon yapmışlar ama oda gibi orası da güneş almadığı için bitki yetişmiyor.ama coculari sık sık dışarı çıkarıyorum.parka goturuyirm ama cocuk parklarina da millet k.peklerini s.cirtmaya geliyor afedersiniz.miller köpeğini getiriyor bir güzel s.cirtip.gidiyor cocuklarin oynadığı yerlere.cocuk parki değil köpek tuvaleti.Hayatınıza imkanınız dahilinde yeşil alan katmayı deneyebilirsiniz, balkonunda çiçek besleyenler, domates ekenler, balkonu adeta küçük bir ormana çevirenler çok fazla var. Taşıma gibi bir imkanınız yoksa, site tarzında daha az katlı bir yere gidemeyecekseniz mevcut şartlarınızda ufak ufak değişiklikler yapmanız daha iyi hissettirebilir. Boşluklarınızda parka bahçeye doğa çıkmaya çalışırsanız kısa vadede gene bir rahatlama sağlarsınız diye düşünüyorum. Apartman yaşantısı gerçekten çok zor, çok katlı olup her yer betonarme olunca daha da zor. Kimsenin apartman hayatını sevdiğini düşünmüyorum, ama herkes imkanı dahilinde bir şeyler yapıyor. Tabii ki herkesin imkanı aynı değil, bütçenizi siz biliyorsunuz. Ben Ankara’da yaşarken, eşimle sabah erkenden kalkıp piknik yerlerine giderdik. Kalabalıklaşmaya başlayınca da evimize çekilirdik. Daha bol zamanımız varsa çevre illerde ya da ilçelerde balık tutmaya giderdik.
Hayvancılık yapmıyorlarsa sorun olmaz.Gördüğüm ilk köy eşimin köyü. Onda da böyle şeyler olmadı hiç. Olursa ebediyen çıkarırım hayatımdan o köyü.
Merkezde yaşıyorlar. Kayınbabam memur zaten. Köyde bağ evi var. Hayvancılık yapmazlar. Bir tek fıstık işleri oluyor işte. Gittiğimde hiç denk gelmedim yılana, fareye. Allah denk getirmesin, görsem kafayı yerim kesin.Hayvancılık yapmıyorlarsa sorun olmaz.
Aman o köy sayılmazMerkezde yaşıyorlar. Kayınbabam memur zaten. Köyde bağ evi var. Hayvancılık yapmazlar. Bir tek fıstık işleri oluyor işte. Gittiğimde hiç denk gelmedim yılana, fareye. Allah denk getirmesin, görsem kafayı yerim kesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?