Aptal ben

Ins bir seyiniz yoktur.Yani yakalansa esim yakalanirdi.Adamin resmen umrunda olmadi.Erkek kuaforu kendisi hala gerekli ozeni gosterdigini dusunmuorum.Bir sanssizlik olmazsa ins bir seyiniz yoktur bence

Acik hava sorun olmaz da kapali mekan riskli olabilir. Tamam olmamasi gerek ama olmus. Sen gene iyi sayili kisiyle gorusmussun. Millet nisan dugun yapiyor. Herkes gezmelerde covid umurlarinda degil asiret toplantisi gibi akraba gezmelerinde.

Hiç kimsenin evine gitmedim . Hala maske ve benzeri tedbirleri sıkı sıkı kullanıyorum.

Açık havada bile mesafe kuralına hala uymak lazım.

Evet normalleşme süreci oldu, çoğu kisi tedbirleri gevşetti ama yapmamak lazım.

Virüs vücut buldukca çoğalır, bulmazsa bitip gidecek, etkisi azalacak.

Onlarda var diye sizde var garantisi yok. Aynı evde yaşayan kişilerde bile bazen bulaşma olmayabiliyormus..

Dün dahi kapmış olsanız kan testinde çıkar dendi bu doğru mu

Ben çok korkuyordum çünkü 60 kişi ile çalışıyorum. Kimsenin evine gitmemiştim. 4 aydır da görüşmüyorduk. 4. Ayin sonunda ısrar kıyamet ikna edildim. Şuan çok pişmanım.
Siz niye vicdan yapıyorsunuz anlamadım. Zorla çağırmışlar, siz de gitmişsiniz. Gitmeseniz iyiymiş ama davet edilen sizsiniz. Kendinizi bu kadar üzmeyin. İnşallah negatif çıkar testiniz.

evet. Eğer vücudunda az miktarda virüs varsa ilk günlerde yapılan test anlamsız.
Bu az miktardaki virüs birkaç güne çoğalabilir, hastalık yapabilir, test pozitif çıkar.
Yada virüsler ölebilir, virüs miktarı sıfırlanır ve hasta olmazsın, negatif çıkar. O yüzden birkaç gün sonra öneriliyor.

Sadece bir tüp kan alındı bunun ile tespit edilebilir mi

%100 güvenilir değil ama prosedürlere göre, hem Türkiye'de hem de dünyanın başka bir ülkesinde şu durumda diğer testler yapılmıyor. Eğer aranızda semptom gösteren olursa burundan ve boğazdan alınan örneklerle test yapılacaktır.

Elisa testini biraz araştırdığımda bi miktar güvendim. Bir-kac gün sonra semptom gösterecek mi herhangi birimiz işte o zaman göreceğiz. Ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…