aptal miyim ?

cowgirll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
3.543
2.435
248
Merhaba arkadaslar. Konuma koyacak baslik dusundum dusundum en uygunu bu gibi. Benim ozellikle bugun iyiden iyiye canimi sikmaya baslayan bir problemim var. Ben universite ogrencisiyim. Liseye giris sinavinda dereceye girip cok iyi bir liseye basladim, zira universite sinavina da cok calisip iyi bir universitede iyi bir bolume girdim. Fakat problem buradan sonra basladi. Lisede her yerde birinci olan ben universitede vasat bir ogrenciyim. Bazen vasatin alti. Gercekten cok çalışıyorum ama asla istedigim kadar basarili olamiyorum. Bugun bazi sinav sonuclarimiz aciklandi, deliler gibi calistigim dersten kalabilirim. Digerlerinden de gececek notu anca almisim. Ortalama yerlerde. Derslerde oldukca iyiyim, bu sinavlara da tum bolumu abartisiz ben calistirdim. Ve hepsi benden cok yuksek aldilar. Acikcasi sevindim de, neticede ben calistirdim herkes cok tesekkur etti falan. Ama kendimi sorgulamadan edemiyorum... Aptal miyim kafam calismiyor mu diyorum artik. Beyin hucrelerimin oldugunden bile suphelendim gecen gun, ruyama bile girdi :( Bunun sebebi ne olabilir sizce ? Benim gibi olan kimse var mi ? Bu basarisizlik bitiriyor beni, hayattaki basari akademik basariya endeksli artik benim icin. Gercekten cok mutsuzum :(

Niye aptal olasin belki bildiklerini yaz iya dokemiyorsundur yada odaklanma sorunun vardir

Banada oluyor bi kere cok calistigim bi sinavdan zayif aldim arkadasimsa hic calismadigi halde benden yuksek aldi

Merhaba arkadaslar. Konuma koyacak baslik dusundum dusundum en uygunu bu gibi. Benim ozellikle bugun iyiden iyiye canimi sikmaya baslayan bir problemim var. Ben universite ogrencisiyim. Liseye giris sinavinda dereceye girip cok iyi bir liseye basladim, zira universite sinavina da cok calisip iyi bir universitede iyi bir bolume girdim. Fakat problem buradan sonra basladi. Lisede her yerde birinci olan ben universitede vasat bir ogrenciyim. Bazen vasatin alti. Gercekten cok çalışıyorum ama asla istedigim kadar basarili olamiyorum. Bugun bazi sinav sonuclarimiz aciklandi, deliler gibi calistigim dersten kalabilirim. Digerlerinden de gececek notu anca almisim. Ortalama yerlerde. Derslerde oldukca iyiyim, bu sinavlara da tum bolumu abartisiz ben calistirdim. Ve hepsi benden cok yuksek aldilar. Acikcasi sevindim de, neticede ben calistirdim herkes cok tesekkur etti falan. Ama kendimi sorgulamadan edemiyorum... Aptal miyim kafam calismiyor mu diyorum artik. Beyin hucrelerimin oldugunden bile suphelendim gecen gun, ruyama bile girdi :KK43: Bunun sebebi ne olabilir sizce ? Benim gibi olan kimse var mi ? Bu basarisizlik bitiriyor beni, hayattaki basari akademik basariya endeksli artik benim icin. Gercekten cok mutsuzum :KK43:

Ders calismayi biomiyorsundur.
Bu bir cok kisinin basina geliyor, kendini aptal zannetme.
Muhtemelen, zamaninda calismayip sona birakiyorsun, ve tam anlamiyorsun.
Ve muhtemelen calisirken de konuyu tam anlamiyorsun ve detaylarda boguluyorsun canim.
Aynisi benim de basima gelmisti.

PS: Bu arada bolumun ingilizceyse de problem olabiliyor. Tam anlamiyabiliyor bazi insanlar, ingilizce dersi, cunku herkesin dil yetenegi ayni deyil.

Canim derslerde iyiysen ama simav sonuçların anlattigin gibiyse demekki sorun sinav aninda..ben üniversitedeyken sinavlara hocayla beraber asistanlar da girerdi sinifta 4-5 kişi volta atar dururdu ben de sürekli onları takip ederdim bana bakıyorlar gibi gelirdi vs. Odaklanamazdim ve panik olurdum bu durumu farkedince sinavda en öne oturmaya basladim boylece onların dolasip sürekli bize baktiklarini görmedim.sen de problemi bul önce sonra da cozumunu

Niye aptal olasin belki bildiklerini yaz iya dokemiyorsundur yada odaklanma sorunun vardir
Bilemiyorum sevgili serap, bi bakiyorum herkes cok iyi almis ben yerlerde... Ustelik cidden bilgi acisindan farkimiz yok. O yuzden ben aptal ve basarisiz biri gibi hissediyorum kendimi...

Ders calismayi biomiyorsundur.
Bu bir cok kisinin basina geliyor, kendini aptal zannetme.
Muhtemelen, zamaninda calismayip sona birakiyorsun, ve tam anlamiyorsun.
Ve muhtemelen calisirken de konuyu tam anlamiyorsun ve detaylarda boguluyorsun canim.
Aynisi benim de basima gelmisti.
Detaylarda boguluyor olabilirim. Okudugum her kelimeyi anlamaya falan calisiyorum. Egitim dilimiz de ingilizce, ekstra zorlugu oluyor onun da. Ama dediginiz gibi konunun ozundense detaylariyla daha cok ilgilenebiliyorum...

Canim derslerde iyiysen ama simav sonuçların anlattigin gibiyse demekki sorun sinav aninda..ben üniversitedeyken sinavlara hocayla beraber asistanlar da girerdi sinifta 4-5 kişi volta atar dururdu ben de sürekli onları takip ederdim bana bakıyorlar gibi gelirdi vs. Odaklanamazdim ve panik olurdum bu durumu farkedince sinavda en öne oturmaya basladim boylece onların dolasip sürekli bize baktiklarini görmedim.sen de problemi bul önce sonra da cozumunu
Problemi bulma konusunda cok iyi degilim, ama burdan bir seyler cikacak gibi :) ben de sinavda cok panik oluyorum asistanlar bana bakiyor gibi geliyor falan. Ben de en one oturmayi deneyecegim artik :)

ders çalışmada sıkıntıların var belli ki, anladığını sanıyorsun ama tam olarak öğrenemiyorsun ezbere dayanıyorsun. yada unutmayacak kadar ilgilenmiyorsun. konuların bütününü görmeye çalış ve belirli periyotlar halinde çalış. hedeflerini bölerek yani. eğer sınav anında hatırlama güçlüğü çekmiyorum diyorsan belki yorum-tanım konusunda sıkıntıların vardır.

Detaylarda boguluyor olabilirim. Okudugum her kelimeyi anlamaya falan calisiyorum. Egitim dilimiz de ingilizce, ekstra zorlugu oluyor onun da. Ama dediginiz gibi konunun ozundense detaylariyla daha cok ilgilenebiliyorum...
iste oyle yapmiyacaksin.
Hic bir dersi kacirma, muhakkak derse gir. Hocalar anlattiklarindan sorarlar genelde.
Iyi not al, ve adam ne anlatmaya calisiyor ona odaklan.
mesela size test, quiz veriyormu calisin diye ?
Kitapta bogulma.
Birde derse girmeden islenicek konuyu bir kere okursan derste cok faydasini gorursun. Dersten ciktiginda da ayni gun tekrar et.
Benim boyle yaptigim hicbir derste A dan asagi notum gelmedi.

ders çalışmada sıkıntıların var belli ki, anladığını sanıyorsun ama tam olarak öğrenemiyorsun ezbere dayanıyorsun. yada unutmayacak kadar ilgilenmiyorsun. konuların bütününü görmeye çalış ve belirli periyotlar halinde çalış. hedeflerini bölerek yani. eğer sınav anında hatırlama güçlüğü çekmiyorum diyorsan belki yorum-tanım konusunda sıkıntıların vardır.
Yok sinavdaki sikintim hatirlamayla ilgili badecim. Ben bi basliyorum calismaya, bi gunde defteri bitiriyorum. Belki de dedigin gibi karisiyor oyle olunca. Gunlere bolsem daha iyi mi oturur ki

Bilemiyorum sevgili serap, bi bakiyorum herkes cok iyi almis ben yerlerde... Ustelik cidden bilgi acisindan farkimiz yok. O yuzden ben aptal ve basarisiz biri gibi hissediyorum kendimi...

Kağıdını gördün mü? Calculus stili bir sınavsa mesela nerden puan kaybettiğine bak.Cevap anahtarına bak, kağıdını asistanla tartış, konuş ki notlandıranın beklentisini anla.

Kağıdını gördün mü? Calculus stili bir sınavsa mesela nerden puan kaybettiğine bak.Cevap anahtarına bak, kağıdını asistanla tartış, konuş ki notlandıranın beklentisini anla.
Calculusleri geceli cok oldu yaa, onlar iyiydi yine :( Bu muhendislik dersleri insani öldürüyor. Yalniz hic kagit gormeye gitmiyorum ben. Dedigin cok mantikli, kesinlikle yapmaliyim

Yanlız değilsiniz ( : insan başarıya alışınca gerçekten afallıyor başarısızlık karşısında(hatta sadece sen değil çevrendeki herkes de afallıyor :D) aynı şeyleri yaşayan biri olarak birinci sınıfta on kere falan okulu bırakmayı düşündüm.
Şu an daha iyiyim başarısız olmaktan korkmuyorum, kendi adıma farkettim ki ben olayın özünü kavrıyorum sorsalar gerçekten gayet güzel anlatabilirim ama hocalarımız zor sormak adına kıyıda köşede kalmış bir daha asla hatırlayamayacağım ayrıntıları soruyor.
Siz kendinize güveniyorsanız meslek hayatınızda kendinizin başarılı olacağınıza inanıyorsanız sorun yok o yüzden bence ( : bunu farkettiğimden beri daha bir aşkka çalışıyorum ve notlarım yükseldi.

Dedigim gibi bilgi eksikligi degil problemin nerde yanlis yaptigini dusunuyorsun derdinin cozumu sende biraz dusun dikkatin cabuk mu dagilir yaziya dokmede mi sorun var panikli misin kaynaginda illaki bisey yatar

iste oyle yapmiyacaksin.
Hic bir dersi kacirma, muhakkak derse gir. Hocalar anlattiklarindan sorarlar genelde.
Kitapta bogulma.
Birde derse girmeden islenicek konuyu bir kere okursan derste cok faydasini gorursun. Dersten ciktiginda da ayni gun tekrar et.
Ayyy cok gaza geldim su an ben :) Bu taktikler cok iyi, ben kitabi defteri acip saatlerce calisiyorum. Derslere de kendimi vermiyorum pek acikcasi. Bi sonraki derse gittigimde onceki hafta ne yaptigini hatirlamiyor oluyorum...

iste oyle yapmiyacaksin.
Kitapta bogulma.

Derse gitmek de çok önemli, en önemlisi .

Ben mesela, referans kitap söylerim ama kitabın hepsini tabi ki yapmam, önemli bulduğum yerler derste zaten anlaşılıyor.

Yanlız değilsiniz ( : insan başarıya alışınca gerçekten afallıyor başarısızlık karşısında, aynı şeyleri yaşayan biri olarak birinci sınıfta on kere falan okulu bırakmayı düşündüm.
Şu an daha iyiyim başarısız olmaktan korkmuyorum, kendi adıma farkettim ki ben olayın özünü kavrıyorum sorsalar gerçekten gayet güzel anlatabilirim ama hocalarımız zor sormak adına kıyıda köşede kalmış bir daha asla hatırlayamayacağım nerde ayrıntı var onları soruyor
Ben psikologa gidiyorum artik. Psikologum problemimin basarisizligi kabullenememek oldugunu soyledi. Bu yuzden ekstra stresli oldugumu dusunuyor. Ama bunun haricinde calisma seklim de yanlis benim...

Back
X