aptal miyim ?

Problemi bulma konusunda cok iyi degilim, ama burdan bir seyler cikacak gibi :) ben de sinavda cok panik oluyorum asistanlar bana bakiyor gibi geliyor falan. Ben de en one oturmayi deneyecegim artik :)
Hahaaaayt... Unutmaya çalışırken sen caart diye açtın yaramı :) akademik kariyer istedim hep. Lise 1de okuyacağım bölümü seçtim, sonra okulumu. Okulum bölümümün en iyi eğitimini veren okul, özellikle seçtim kazandım. Bendeki kafaya bak hele, tam gerizekalı... Sonra ne mi oldu? 50 60 alsam sevinir oldum 4 sene boyunca... Millet çanla yata yata kıçları fıçı oldu, ben de süründüm, çalıştım didindim, sayelerinde panik atak oldum, sınav önceleri passifloraya abandım. Olmayınca olmadı. Aptalız yani kısacası net, üzgünüm.

Ayyy cok gaza geldim su an ben :) Bu taktikler cok iyi, ben kitabi defteri acip saatlerce calisiyorum. Derslere de kendimi vermiyorum pek acikcasi. Bi sonraki derse gittigimde onceki hafta ne yaptigini hatirlamiyor oluyorum...
en buyuk yanlis.
sinav zamanina kadar dogru duzgun anlamadigin bir ton konu birikiyordur.
Ve sinav icin ne kadar cok calissan da tam olarak toparlayamiyorsundur canim.
Duzelir insallah ama merak etme sen.

Hatirladigim kadarıyla seninle ayni bolum mezun uyum ünv de kalma hedefin yoksa inan teoride kaç aldiginin hic önemi yok ben mezuniyet ortalamami hatirlamiyorum bile geç yeter

Yorgunlukta olabilir aslında kafa yorgunluğu. Ortaokul birincisi lisede hep takdirle geçen ben uni yi 6 senede bitırdim ve artik ders görünce midem bulanıyordu. Beynim yorulmustu. Bak bu da olabilir.

Benim unide en yakin arkadasim bolum birincisiydi ff ile bir dersten kaldigini ogrendi sonra asil sinav kagidina baktirinca aa oldugu ortaya cikti senin durumun bu olabilir ya da insan bazen sinavda aşırı kendine guvenmesiyle de dusuk alabiliyor tecrubeyle sabittir ya da diger ihtimal SInav kaygin var bildigini dahi stresten sinavda yapamiyorsun

Son düzenleme:
Evet sınavda yapamamak ve çok ayrıntıya dalarak çalışmak bunun sebebi.. Bide ezber yeteneği herkes de yok bu yüzden aynı konudan bende muzdaribim..

valla kuzum ünv bir garip ya
ben çözemedim
inan ben de çok başarısız bir öğrenciyim
4 yıllık bölümü 5.5 senede bitiriyorum hehe
ama bir ara çalıştım 4 ay kadar inan ki 1.5 yıllık mezunlar bana soruyordu şu nasıl olacak diye ilk iki aydan sonra:)
eminim sen de iş hayatında çok başarılı olursun
çünküü çalışan yapar ya eminim ünv biraz kompleksli bir ortam ondan olmuyor biraz da bence açıkçası...

Ayyy cok gaza geldim su an ben :) Bu taktikler cok iyi, ben kitabi defteri acip saatlerce calisiyorum. Derslere de kendimi vermiyorum pek acikcasi. Bi sonraki derse gittigimde onceki hafta ne yaptigini hatirlamiyor oluyorum...
ben eğitim fakültesi mezunuyum finanlere adam akıllı çalışmam ama derste her ieyi kazırım beynime :) derste anlamazsan asla anlayamazsın

Ben de ayni durumdayim. Boyle bir universite ve bolume girmisken yapamiyor olmak cok canimi sikiyor

Evet sınavda yapamamak ve çok ayrıntıya dalarak çalışmak bunun sebebi.. Bide ezber yeteneği herkes de yok bu yüzden aynı konudan bende muzdaribim..
Insanlar soru ezberleyip falan giriyor ve basarili olabiliyor bir sekilde. Benim beynimin ezber yapan bolumu cok calismiyor sanirim...

Yorgunlukta olabilir aslında kafa yorgunluğu. Ortaokul birincisi lisede hep takdirle geçen ben uni yi 6 senede bitırdim ve artik ders görünce midem bulanıyordu. Beynim yorulmustu. Bak bu da olabilir.
Ben de ayni durumdayim. Artik fenaliklar geliyor... Ben de uzattim zaten okulu

Üniversite ortamını pek bilmiyorum ama bana da sınav anındaki stresinizden kaynaklanıyor gibi geldi.
İnsan çok gergin olunca bildiğini yapamıyor bende de oluyor.
Aptallıkla ne alakası var ayrıca olabilir insanız hep en iyisini yapacağız diye bir kaide yok.
Kafanızı biraz boşaltın bence biraz özellikle şu aralar çok yoğun çalışıyorsanız küçük bir mola çok iyi geliyor tavsiye ederim :)

en buyuk yanlis.
sinav zamanina kadar dogru duzgun anlamadigin bir ton konu birikiyordur.
Ve sinav icin ne kadar cok calissan da tam olarak toparlayamiyorsundur canim.
Duzelir insallah ama merak etme sen.
Cok tesekkur ediyorum nasil moral oldu yazdiklariniz anlatamam :) En azindan hatalarimi fark edip duzeltebilirim

Kac gundur kafami kaldirmiyorum acikcasi... Finaller bitene kadar mola isi zor gibi ama on gun sonra bol bol dinlenebilirim :)

Bizim de bir dersimizde hocamız 4-5 tane kitap aldırıp onlardan soracağını söylemişti.
Ben de hepsini okuyup özet çıkarmış ve bütün sınıfa dağıtmıştım.
Sonuç olarak dersten 3 kişi kaldı, ben de dahil.
Ben çok basit ve sıradan cümlelerle olayı anlatmıştım, arkadaşlar bayağı betimlemelerle, süslemelerle uzattıkça uzatmışlar... Bütünlemede ben de o yöntemi deneyerek geçtim.
Yani bazen bildiklerimizden çok onları ifade ediş şeklimize puan alıyoruz galiba.

Ben sayisal bir bolumdeyim koalina ya. Problemi cozup puanini aliyorsun yani... Ama iste genelde yasadigim durum tum bolumu calistirip en dusuk notlari almak benim de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…