aptal miyim ?

Ayy okulda bende oyleydim ya gunlerce calisirdim sinavlara aldigim not 60 i gecmezdi cok sinir bozucu sinavdaki heycandan ve dikkatsizlikten oluyo genelde biraz daha dikkatli ol

Ben tam tersi, derslere gitmeyip sınav öncesi not toplayarak sınıfın en yüksek notlarını alırdım. Herkesin çalışma stili farklı, ben bir gün kapanıp önemli yerleri çizerek, kendi kendime okuyup anlatarak çalışırdım. Kimi yazarak çalışır. Siz kendinize uygun yöntemi bulamamış olabilirsiniz.

Sınavda soruyu tam anlamıyor olma ihtimaliniz var mı? Panik ve "bu sefer de yapamazsam" endişesi problemlerdeki ufak noktaları kaçırmanıza ve yanlış/eksik çözmenize neden oluyor olabilir mi?

Ayy okulda bende oyleydim ya gunlerce calisirdim sinavlara aldigim not 60 i gecmezdi cok sinir bozucu sinavdaki heycandan ve dikkatsizlikten oluyo genelde biraz daha dikkatli ol
Biraz icime su serpildi, tek degilmisim en azindan :)

Evet bunlar da mumkun... Panik atagim var zaten. Bir de okulu da uzatinca her sinava "yapmak zorundayim " stresi ile giriyorum.

sen notlari toplamissin :)
o yuzden yuksek almissindir bence :)
uyanik seni

Çalıştırdığın insanlar iyi not alıyormuş demek ki senin de çalıştığın yerlerden geliyor. Başkaları iyi alıyorsa o dersi başkalarına anlatabilecek ve iyi nor aldıracak kadar kavradıysan nasıl sınavı yapamayıp düşük not alabiliyorsun ki. Ders, anlamasan uğraşıp bir türlü ısınamasan derdim ki seçtiğiniz bölüm size göre değil ama öyle de değil. Ne bileyim odaklanmaya çalışın bol soru çözün.

sen notlari toplamissin :)
o yuzden yuksek almissindir bence :)
uyanik seni
Tam tersi aslında. Bir kere dersine girmediğim, ne olduğunu bile bilmediğim sınavlara sadece kağıt okuyarak girdim.

Geçenlerde üniversitedeyken facebooka yazdığım bir iletiyi gördüm tesadüfen, sınavından 93 almışım ve öyle bir ders aldığımı hatırlamıyorum bile.

Evet bunlar da mumkun... Panik atagim var zaten. Bir de okulu da uzatinca her sinava "yapmak zorundayim " stresi ile giriyorum.
İşte o stresi bıraksanız yapabilirsiniz bence.
Siz baştan olumsuz başlıyorsunuz, öyle olunca konstantre olamazsınız. Halbuki kabul edin en kötü düşük not alırsınız, dünyanın sonu değil. Siz girin, elinizden geleni yapın. O zaman göreceksiniz daha rahat çözeceksiniz. Sizinki sayısal bölüm, bir rakamda hata yapsanız soru gider. Kendinizi başarısızlığa, endişeye odaklamayın, sadece soruya bakın. Arkadaşlarınızı çalıştırıyormuş gibi yapın.

Cok tesekkur ederim, yarinki sinavda deneyecegim bunu :) belki problem strestir gercekten. Gerci hayatimin en buyuk problemi stres, beni her alanda asagi cekiyor

açıkçası sana önerecek bişeyim yok çünkü bende aynı konudan şikayetçiyim ama bu konuyu açmanada çok sevindim tek tek bütün önerileri okudum bende aynı senin gibiyim şu an ve aynı senin gibi hayattaki başarıyı akademik başarıya bağlıyorum ara ara bu durum mutlaka yaşanır dedi bana bütün tanıdıklarımda sen yinede sistemini hiç bozma çalışmaya devam et yorum yapayımda en azından bu konuda yalnız olmadığını bil istedim :)

hahah :)
cok kivrak bir zekan var demek.
bolumun ne merak ettim ? en azindan sayisal sosyal filan ?

hahah :)
cok kivrak bir zekan var demek.
bolumun ne merak ettim ? en azindan sayisal sosyal filan ?
Halkla ilişkiler okudum. Sözel olmasının rahatlığı var tabii, bir de benim hafızam güçlüdür. Sınıftakiler sinir olurdu, derse girmeyip yüksek not almanın yanısıra çan eğrisini yükseltiyordum yüzsüzce.

sozel bolumlerin rahat oldugunu dusunmuyorum,
herkesin farkli bir yetenegi vardir farkli alanlara.
merak ettim sadece.
tipi bile cok kolay bitiren insanlar tanimistim zamaninda.

ben de senin gibiydim bi türlü anlam veremezdim o kadar sinir bozucu bi şey ki..
saatlerce çalışıyosun ama bildiklerini sınavda uygulayamıyosun
gerçi bende dikkat dağınıklığı var orta derecede.. sınavlarımı oldukça etkilerdi
senin de odaklanamama, dikkat eksikliği problemlerin olabilir

Yok sinavdaki sikintim hatirlamayla ilgili badecim. Ben bi basliyorum calismaya, bi gunde defteri bitiriyorum. Belki de dedigin gibi karisiyor oyle olunca. Gunlere bolsem daha iyi mi oturur ki
anladım canım bir de kendini yormadan ve son zamana bırakmadan çalışmayı dene. hergün dersten sonra aldığın notları mutalaka değerlendir. bir de mümkünse hocalarınla istişare et bu konuyu. onları dinle, sor eksiklerim neler bilmek istiyorum vs belki böylelikle daha iyi anlarsın sorununu.

Hayır. aptal değilsiniz.
Lise'de ve üniversite sınavında genel ortalamayla muhattaptınız. Üniversiteye girdikten sonra çıta yükseldi, ortalamanın üstündekilerle yarışır oldunuz. Bu yaşadığınız son derece normal. Daha yukarılara çıkmak istiyorsanız kendinizi eskisinden daha fazla zorlamanız gerekiyor.

Bi nebze rahatliyorum ben de birileri daha var diye :)

Tesekkur ediyorum yorumunuz icin :) Haklisiniz sanirim

Sagol bade kuzum, tum onerileri dikkate alacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…