aptal miyim ?

Canım üniversitede dersler daha teoriktir sınavlar da daha pratiğe yoneliktir. Teorik bilgilerini Pratiğe yönelik olarak kullan Ben hukuk okudum, ilk sene ders notu ve kitaptan calıstım hep neredeyse kalıyordum, sonrasında özetler üzerinden ve kanun üzerinden ve somut olay üzerinden teorik bilgileri pratikte kullanmayı öğrendim cok yüksek notlar almaya basladım

okudugun okulda boyle olması normal, herkes kendi lisesinde ve dershanelerde hep derece yaparken universiteye bir gidiyor herkes aynı...
o calısmadan basarılı olma olayına alıskanlık varsa, bu sefer yapamadıgını gordukce kendinisi aptal gibi hissediyor.

notları yuksek olanlara bakıyor, calısıyorlar... ben de calıssam ben de basarırım diyip gaza geliyorlar ancak onceki yılların eksigi diger konularda da basgosteriyor.

senin durum daha farklı calıstıgım ve "bildigim" halde yapamadım demissin.
belki o kadar calıstım kesin yapmalıyım diye dusunup stres yaptın, sınava girerken uykusuzdun ve bircok puanın dikkatsizlikten gitti?

tavsiyem asistanla konusman, sınavı muhtemelen onlar okumustur. (not yukseltmek degil ogrenmek amaclı)

bu arada o hocanız kagıdı daha sonradan dagıtıyorsa dikkatle bak.
kimisinde noktasına virgulune bakıyorlar...
kimisinde de oyle kritik biryerde hata yapıyorsun ki hoca diger yerlere puan vermemis, direkt ustunu cizmis oluyor. itiraz etsen ne fayda... onu yapmak zaten aptallıktır diyip bi de hakaret yediginle kalıyorsun sonra.

sınav esnasında çok stresliysen ondan da olur.
kaygı düzeyi orta olacak biliyorsun muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…