Araba alacağım kullanmaktan korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Kızlar 2 aya kadar benimde bir arabam olmasins karar verdik. Eşim gereksiz bulsada benim için artık ihtiyaç. Sapa bir yerde oturuyoruz otobüslerde artık binilmiyor bile. Tıklım tıklım. Neyse...

Ha bugün ha yarın derken 40 yaşına geldim. Eşim sen dikkat edemezsin vs diyor.yardimda etmem sana diyor. Özgüvenim sıfır oldu sayesinde.

Kullananlar söylesin bukadar mi zor bu iş? Bir yolu yokmudur. Ben mi hata yapıyorum. Yapamazmıyım kazami olur hep bunları düşünüyorum. Ama kendime bu yatırımı da yapmak ıstiyorum bi yandan. Yıllardır istediğim bişey

Fkkirlerinizi merak ediyorum.
 
Bu erkekler hep böyle mi yapmak zorunda. Valla çatır çatır kullanırsınız. Eşinizin söylediğini hiç önemsemeyin. Kadın şoförler o kadar çok ki artık. Gayet de güzel dikkatli kulllanıyorlar. Böyle konularda kimseyi takmayın. Canınız nasıl istiyorsa kendi rahatınızı düşünün.
 
Önce şunu sorayım Şimdiye kadar hiç kullandınız mı ? Ehliyetiniz var mı ?
 
Dimi yaa. Boşuna içime bir kuşku düşürüyor . 20 yıl önce ehehliyet alırken öğreten adam güzel bulmuştu direksiyonumu
 
Eşiniz ne kadar itici bir tavır sergiliyor, neden kullanamayasınız, eşinizin sizin şevkinizi kırmasına izin vermeyin, imkaniniz varsa özel direksiyon dersi alın.
Ben de çok cesaretsizdim ilk kullanmaya başladığımda, özel direksiyon dersi aldım birkac kez sonra aştım korkularımı. Sizde yapabilirsiniz, kendinize güvenin.
 
Abla babamda anneme aynısını yapıyordu hemen hemen. Annem ama hiçbir zaman bırakmadı arabayı. İşe giderken tırla kapisti. Ölüm tehlikesi atlattı. Ona rağmen sürer halen daha. Korkmayin en başta. Asla bırakmayın. Kazalar olur yeter ki büyük kazalar olmasın, Allah'a emanet olun. Binmeden 7 defa Ayetül Kürsi. Kolay gelsin. :)
 
Eşim bana bunları soyleseydi hayatta araba kullanamazdim. Siz duymayin. Kendinize güvenin. Bol bol pratik yapmadan, gerekirse direksiyon hocasından ek ders almadan da trafiğe çıkmayın ama.
Bugün otoparka çok hızlı giren bir kadin dönme yerinde zor toparladı mesela. Karşıdan da çıkış için giden var. Kadın hem hızlı girip hem de dönme noktasında karşıdan gelenin alanını işgal ettiği için gercekten hataliydi. Adam da durdu ( o da hızlı gelse duramazdı) açtı camını; hanimefendi buraya böyle hızla ve ani manevrayla girilmez diyerek uyardı. Ama kadın ben gayet normal girdim diyor hala.
Yani demem o ki bunlar basit gibi görünen ama önemli şeyler. Önce bol pratik, iyi direksiyon hakimiyeti ve çok çok dikkat etmek lazım. Buradaki amacım kadınları kötü sürücü konumuna sokmak değil. Yapı olarak biraz tezcanli ve heyecanliyiz. O yüzden tam olarak hazır olmadan trafiğe çıkmamak lazım.
 
Ehliyetim var. Hiç kullanmadim
o zaman şimdilik eşiniz haklı araba almadan önce özel direksiyon hocası bulun ve en az 10 saat ders alın ondan kendi arabasıyla ilk 4 saatten sonra zaten trafıkte de kullandırır hoca size.pekişince sürüşünüz araba alın ve kendi arabanızlada aynı hocadan 2 saat daha ders alın.ben böyle yapmıştım.ehliyeti kuçuk yaşta almıştım ama 7 yıl hiç kullanmamıştım.eşinize önce kullanabıldığınızı gösterin ondan sonra mecbur almanıza ses çıkaramaz zaten.
 
Ehliyetim var. Hiç kullanmadim
Ozaman doğrudan araba almak yerine özel ders alın derim. 20 yıldır kullanmadım demişsiniz isteristemez dikkat ve refleks konusunda zayıflamış olabilirsiniz. Önce bir pratik yapın trafiğe çıkın. Zaten kendinize güveniniz gelecektir.
 
Dimi yaa. Boşuna içime bir kuşku düşürüyor . 20 yıl önce ehehliyet alırken öğreten adam güzel bulmuştu direksiyonumu
Ya ne kuşkusu düşecek. Ben varya böyle yapamazsın edemezsin diyenlere uyuz olurum kim olursa olsun. İnsanın yaşam enerjisini çalar bunlar. Sevmiyorum. Git kullan arabanı. Otobüslerde sürünme.
 

Sizi tanımadığımız için şimdi gaz vereceğiz ama en iyi siz bilirsiniz kullanıp kullanamayacağınızı. Erkekler de bu endişeleri yaşıyor mudur acaba? Ne eksiğiniz var onlardan? Tabi ki kullanırsınız. Trafikteki 11. yılım erkek sürücülere toz yuttururum. Bu aşamaya gelmemdeki en büyük destekçim de eşimdir ama hakkını yemeyeyim. Yaparsın gidersin diye diye bu hale geldik işte.

Dikkatsizlik trafikte büyük bir problem. Ciddi anlamda bir dikkat sorununuz varsa direksiyona oturmayın ama eşinizin kuruntusuysa sallamayın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…