Araba alacağım kullanmaktan korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim anladığım bir dikkatsizlik yok bende. Herkes kadar bence ne biliyim. Nasil anlatacagimki

O satışcı. Arabasını asla başkasına vermez. Bana hiç vermez. Zaten manüel vites o. Ben otomatik akacağım.
otomatik büyük rahatlık ben de otomatik kullanıyorum.hem kolayca öğrenirsiniz hem de sürüşü rahat.20 yıldır sürücü koltuğuna hiç oturmadıysanız 0 dan öğrenmenız lazım kulllanmayı 2. saat çıkarsınız yola hocayla korkacak bir şey yok

b.k yesin eşiniz

kaç senedir evlisiniz? öğretse şimdiye pro olurdunuz

çok dikkatli başlarsanız çok pratik yaparsanız gayet de öğrenirsiniz. aynalara bakmayı alışkanlık edinin. panik yapmayın hep temkinli gidin direksiyonu ani kırmayın karda kışta kaygan zeminde dikkatli olun lastik değiştirin kafi. mis gibi de gidersiniz.

Araba almadan öğrenmek ıyi fikir sanki. Tşk.

trafik tecrube gerektiriyor malesef.
alisana kadar direksiyon dersi alin lutfen veya yaninizda profeayonel bir surucu olsun siz alisana kadar

Ben bide gaeanticiyim. Yani kendime güvenmeden gaza basmam. Ama özgüvenim gitti bugün işte eşimden sebep

Benim anladığım bir dikkatsizlik yok bende. Herkes kadar bence ne biliyim. Nasil anlatacagimki

Ben ilk arabamı aldığımda ablam da heves etti ben de kullanacam dedi, özel hoca ayarladık, bilmemkaç saat ders aldı, ben uğraştım, yok olmayınca olmuyor. Hatun önüne bakarsa arkayı unutuyor, sağına bakarsa solunu unutuyor. En sonunda sağ koltuk daha rahat sen benim özel şoförüm ol dedi, anlaştık. Babam da böyleydi, ömrü boyunca direksiyona oturamadı. Kadın erkek farketmeksizin bazı insanlar araba kullanmaya uygun değil. Bu kadar net bir dikkatsizliğiniz yoksa, koordine olabiliyorsanız kullanırsınız bence.

Zaten butun kazalari kadinlar yapiyor ya... esiniz dev sacmalamis, ve terbiyesizlik etmis...

Kendinize guvenin, hatalar tabiki yapabilirsiniz, ama asla yildirmasin sizi...

İstanbul gibi buyuk bir sehirdeyseniz cidden zor soforluk, o kadar cok kasap var ki... ama kucuk bir sehirdeyseniz daha sakin olmanizi oneririm

ilk gün direksiyona öyle yapışmışım ki kolum ağrıyordu eve gidince ha ha ha.ha bir de yanımdan gecen arabalar çok yakından gecıyor çarpacaklar sanıyordum.şimdi arada direksiyonu tutmadan bile kullanıyorummm

Ben bide gaeanticiyim. Yani kendime güvenmeden gaza basmam. Ama özgüvenim gitti bugün işte eşimden sebep

ya erkeklere bakmayın 3 yaşından beri arabalarla haşır neşirler yine de kötü kullanıyorlar bence. araba onların egosunu tatmin ediyor erkek işi kehkeh gerinmeyi seviyorlar alakası yok. özellikle özgüven kırıyorlar ki tahtları sarsılmasın.

valla ben şu an bi çok erkekten iyi kullandığımı düşünüyorum. özel şöför gibiyim hem seri hem sakin giderim sarsmadan. erkekler de virajı keserek geçip kendini formula 1 pilotu sansınlar anca

Bir yerden sonra elin kolun gibi, organın gibi oluyor araba zaten. İlk başlarda düşünerek yaptığın her şey otomatikleşiyor.
2 aydır araba kullanırken eşimin gazıyla şehirler arası yola çıkıp 2.5-3 saatlik yolu 7 saatte gitmiştim ben de. Ama sağlam tecrübe oldu.

20 senedir kullanmıyorsanız bütün bildikleriniz gitmiştir ders almadan başlamayın sakin. Araba kullanma çekirdek aileden öğrenilmez, illa kavga çıkar. Özel derslerden sonra da hemen ana yola veya yoğun caddeye çıkmayın kendinize tam güvenmeden. Kendinize güvenin ama gereksiz gaza da gelmeyin.

Öğrenene kadar boş alanlarda pratik yapın, zamanla alışırsınız. İyice öğrenip tam olarak kullanamadan trafiğe çok fazla çıkmayın; zira araba kullanamayan ama kullanmakta ısrarcı olan kadınların trafikte olması sinir bozucu. Araba kullanamayan kadınlar terörü yaşıyoruz resmen.

Çok uzun süre araba kullanmamışsınız kendimizi görmeden araba falan almayın derim. Özgüveniniz yok ve etraftan etkileniyorsunuz önce kendinizi ölçmelisiniz. Trafik kolay değil çeşit çeşit insan var, hele İstanbulda ikamet ediyorsanız. Artık araba kullanmaktan ben kaçıyorum kendimi otobüsle bir yerlere giderken daha özgür hissediyorum insanların birbirine tahammülü kalmamış kornolar sıkıştırmalar. Bu da en çirkin yüzü.

Bilgisayar kullanmak gibi diyorum hep. Önce aman hata yaparım korkusu oluyor sonra tıkır tıkır bi bakmışsınız olmuş. 6 yıldır kullanıyorum kaza da yaptım ama erkekler yapmıyor mu sanki kaza.
size tavsiyem araba aldığınızda eşinizi bindirmeyin iyice öğrenene kadar .

Babamin korkutmasi yuzunden senelerce araba kullanamadim. Bu yanilgiya siz dusmeyin lutfen. Esinizi duymayin ve onunla da trafige cikmayin mumkunse.

Su an uzun sure olmamasina ragmen erkek suruculere tas cikartacak kadar iyi kullaniyorum arabayi. Oyle de keyifli ve senelerce kullanmadigima oyle pismanim ki...

eşim araba kullanmamı hiç beğenmez sürekli söylenir durur ama (maşallah) 2 yıldır benim tek kazam gece geri geri giderken dubaya çarpmak oldu. eşim se bir arabaya sürttü arabanın yanı çizildi.. siz düşünün artık..

Dikjatsizmişim. Öyle diyor .
Yedi yıl önce aynı sebeplerden benim eşimde araba kullanmamı istememişti. Ama ben ısrar ettim. Ben bunu kullanmayı öğreneceğim dedim. Kararlı olduğumu görünce tamam dedi. 10 saatlik özel ders aldım. Sonra yavas hep sürdüm. İlk önce ne kendi bindi, ne oğlumu bindirdi. Sonra zamanla oğlumla oraya buraya gitmeye başladık.. Ama o uzun süre hiç binmedi. Şimdi artık çocuklarla memlekete gidip gelebiliyorum kendim.
Sana tavsiyem sürdüğün arabaya esini bindirme. Moralini bozar.

Otomatik vites alin.tek dkkaniz yol arabalar olsun yeter

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…