Yinede kullanıyor yani ?Ablalarımız ortak mı? Tek fark benim ki kullanıyor ama aşırı dikkatsiz. Çok defa kaza yaptı. Neredeyse 18-20 senedir ehliyeti var. En basiti dikiz aynası ile şerit değiştirir mesela. Kazalarına bahane olarak da babamın arabası rahat kullanamıyorum. Rahat edemiyorsan ablacığım oturma direksiyon başına o halde diyorum ama aksine insan başkasının malını daha bir özenli dikkat ederek kullanır. En son erkek arkadaşı ile üçümüz görüşmüştük, ilk gittiğimiz de ben kullanıyordum sonra ablam geçti direksiyona x arabayı kardeşin kullansın sen kullanınca ben korkuyorum demişti. Onur kırıcı ama insanın ödünü kopartıyor araba kullanışı.
Tesekkür ederimEşler hep köstek nedense.
Ben 2005'ten beri araba kullanıyordum. 2015'te evlendim, eşimle beraberken bana asla araba kullandırmazdı. Zor bela elinden arabayı aldığım zaman da yan koltuktan konuşa konuşa beni ağlatacak noktaya getirirdi sinirden. En sonunda bir baktım 10 yıldır istanbul trafiğinde taksici kıvamına gelmiş olan ben, artık arabayı park edemiyorum korkudan. Bir gün yine benim araba kullanmama laf ederken başladım tem'de önüme geleni sollamaya, baya hızlı gidiyorum. "Her ettiğin laf için bi makas atıcam" dedim, konu kapandı :) Ondan sonra hatasını anladı, uzun süre arabayı bana kullandırdı ve yanımdayken susmasını, bana güvenmesini öğrendi. Şimdi neredeyse çoğu zaman ben kullanıyorum, o da halinden çok memnun.
Diyeceğim o ki, arabanızı alın, kendinize güvenin, kurallara uyun, etrafınızdaki dengesiz ve dikkatsiz şoförlere de çooooook dikkat edin. Sağa sola küçük sürtmeler, dokundurmalar olabilir, ama siz dikkatli olursanız şehir içinde öyle çok büyük bir kaza yaşamazsınız.
Özel direksiyon dersleri alırsınız. Benim arkadaşlarım o şekilde çok oy sürücü oldular. 3 saat ders yeter size.Kızlar 2 aya kadar benimde bir arabam olmasins karar verdik. Eşim gereksiz bulsada benim için artık ihtiyaç. Sapa bir yerde oturuyoruz otobüslerde artık binilmiyor bile. Tıklım tıklım. Neyse...
Ha bugün ha yarın derken 40 yaşına geldim. Eşim sen dikkat edemezsin vs diyor.yardimda etmem sana diyor. Özgüvenim sıfır oldu sayesinde.
Kullananlar söylesin bukadar mi zor bu iş? Bir yolu yokmudur. Ben mi hata yapıyorum. Yapamazmıyım kazami olur hep bunları düşünüyorum. Ama kendime bu yatırımı da yapmak ıstiyorum bi yandan. Yıllardır istediğim bişey
Fkkirlerinizi merak ediyorum.
Oyle düşünüyorum evet.ben 18 de ehliyeti aldim oyle durdu cüzdanda... sonra karar verdim ve direksiyon hocasından ders aldim gittim adam dedi ki şoför koltuğuna geç hocam korkuyorum vs dedim..
olur mu derse geldiniz ve oturmayacak misiniz :))
neyse bu direksiyon hocasından sadece 1 ay o da cumartesi pazar ders aldim trafiğin yogun olmadıgı yerlerde vs sabah saatlerinde.. sonra ertesi ay araba aldim, pazar sabahı erkenden az yogun yerlerde surdum.. simdi Ankaradan Istanbula sürerim yani :)))
demem o ki. ille profesyonel ders veren bi hoca bulun...
Sağol cnm. Şimdi evde bütün konumuz bu. Herşeyi ona bağlayıp yapamayacağımı vurguluyor. Börekçide çocuğumun çantasını diğer masaya geçerken almadım mesela vay efendim bide arabami kullanacakmisim çok geriyor ve güvenim gidiyor kemdimeYaparsınız. Ben yaptıysam herkes yapar. Çok korkuyordum trafiğe çıkmaya. Eşim branş öğretmeni, ben sınıf öğretmeniyim. Aynı okulda çalışıyorduk. Birlikte gidip geldiğimiz için sorun olmuyordu. Sonra birden 4+4+4 sistemi geldi. İlk okul ve orta okullar ayrıldı. Eşimin okulu değişti. Birimiz sabahçı birimiz öğlenci oldu. Evimiz de çok ters bir yerdeydi. Birden bire benim arabayla gitme zorunluluğum doğdu. Evi değiştirmeyi, okula yakın bir yere taşınmayı bile düşündük. Derken özel ders almaya karar verdim. Daha rahat olurum diye bayan hoca aradım. Buldum. Ehliyetim zaten vardı. 2 hafta özel ders aldım. (10 saat sürücü kursunun aracıyla+ 5 saat de kendi aracımızla) 2 haftanın sonunda trafikten çok korkan ben, tek başıma okula gittim. O gün bu gündür yaklaşık 6,5 yıldır kullanıyorum.
Eşim bu süreçte destek oldu, yaparsın edersin dedi. Kendisinin öğretmeye çalıştığı günler hep kavgayla sonuçlanıyordu. Öğretemiyordu. Sürekli yanlış yaptığım, yapamadığım şeylere takılıyordu. Ama direksiyon hocam muhteşem öğretti. Hep olumlu konuştu, cesaretlendirdi. Hep iyi yaptığım şeyleri vurguladı. Allah razı olsun, aldığı para da sonuna kadar helal olsun. Yani çok uzun yazdım ama yaparsınız, kendinize güvenin.
Ne yapmalı peki. Uslu uslu evde oturayim. Risk almamak en ıyisi ise...Özgüven ile olmuyor malesef aman diyim . Araba kullanmak tamamen tecrübe ile alakali . Bir süre pratik yaptıktan sonra trafiğe çıkın derim . Bende ilk ehliyet aldığımda çok çok özgüvenim vardı , direksiyondan da güzel geçtim , bir süre kullandm tabiki , kaza atlattim. Arkadan gelen araba sürekli selektor yakarak yol istedi , ben de sağa geceyim dedim , yol vereyim , kör nokta vardır ona denk geldim yan da ki arabayi göremedim . Az kalsın vuruyodum eşim direksiyonu sola çevirdi son an . Yan tarafta ki araba da aile vardı ve çocuk . 1 yıl araba kullanamadm ara sokak da bile . Çok korktum çünkü . Sonra yavaş yavaş ara sokaklar market vs derken hala caddeye çıkmaya korkarım . Çünkü sen kurallara uyabilirsin ama başka Şoförler uymuyor . Ve zor durumda kalabiliyosun hele ki acemiysen. Yani şoför olmak için sağın da ki solundaki önünde ve arkadaki arabanın ne zaman nasıl hamle yapacağını kestirmen lazım . Bu da bayagi zaman alıyor.
Yani Özgüven bence cahil cesareti araba kullanımda. . Sadece kendin değil bi çok insanın hayatı söz konusu
Ah insallah canim.Hiçte zor değil.. eşinizin bu tavrı araba alıp masraf etmemek icin bence.. otomatik minik bayan arabalarindan alin işinizi görsün..minik olmasinin amacı her yere giris cikis dönmeler vs kolay oluyor.. pratik yapa yapa usta söförlere tas bile çıkartırsınız..
Bakın Allah büyük kazalardan korusun ama araba kullanan herkes biseyler yaşamıştır . Çizmiştir küçük de olsa çarpmıştır sıyırmıştır bunlar normal şeyler hiç tedirgin olmayın kafanızda buyutmeyin yapamayacağınız hiç bişey yok. Mümkünse otomatik alın çok rahat sürersiniz. Ben çok heyecanlı panik yapan bir insandim eşim sağ olsun o destekledi ama yapılamicak bişey değil . Her hatayı buyutmeyin carparsinizda cizersinizde yanlış yollara da girersiniz çünkü işin doğasında bunlar var profesyonellerin bile başına gelir .Kızlar 2 aya kadar benimde bir arabam olmasins karar verdik. Eşim gereksiz bulsada benim için artık ihtiyaç. Sapa bir yerde oturuyoruz otobüslerde artık binilmiyor bile. Tıklım tıklım. Neyse...
Ha bugün ha yarın derken 40 yaşına geldim. Eşim sen dikkat edemezsin vs diyor.yardimda etmem sana diyor. Özgüvenim sıfır oldu sayesinde.
Kullananlar söylesin bukadar mi zor bu iş? Bir yolu yokmudur. Ben mi hata yapıyorum. Yapamazmıyım kazami olur hep bunları düşünüyorum. Ama kendime bu yatırımı da yapmak ıstiyorum bi yandan. Yıllardır istediğim bişey
Benim tavsiyem öncelikli olarak iyi bir hoca arayın. Benim tercihim bayandan yana. İnsan daha rahat oluyor. Çünkü bazen fiziksel müdahale etmesi gerekiyor. Vites geçişlerinde, direksiyon tutuşta vs elinizle teması gerekiyor. Ben internet üzerinden araştırarak bulmuştum. Gerçekten çok iyiydi hocam. Hangi ildesiniz, isterseniz özelden yazın ilinizi, eğer benim kurs aldığım ildeyseniz tavsiye vereyim.Sağol cnm. Şimdi evde bütün konumuz bu. Herşeyi ona bağlayıp yapamayacağımı vurguluyor. Börekçide çocuğumun çantasını diğer masaya geçerken almadım mesela vay efendim bide arabami kullanacakmisim çok geriyor ve güvenim gidiyor kemdime
Kızlar 2 aya kadar benimde bir arabam olmasins karar verdik. Eşim gereksiz bulsada benim için artık ihtiyaç. Sapa bir yerde oturuyoruz otobüslerde artık binilmiyor bile. Tıklım tıklım. Neyse...
Araba almayı düşünüyor diyeyim size anlayın. Yani kullanıyor aslında ama acemi gibi hala. Kendi arabamı öyle kullanmam diyor.Yinede kullanıyor yani ?
Inşallah bakalım.Araba almayı düşünüyor diyeyim size anlayın. Yani kullanıyor aslında ama acemi gibi hala. Kendi arabamı öyle kullanmam diyor.
Oh ananeye helâl olsun valla. Umurlarımı yesertti şu an.otomatik alın. onu da bindirmeyin arabanıza. kendisi anasının rahminden drift atarak çıkmamıştır herhalde. erkekler bayılıyorlar kadınların özgüvenini yıkmaya kalbini kırmaya. boşverin kasko sigorta yaptırırsınız zaten araca. başlarda zaten en soldan 200le gitmezsiniz yavaş yavaş gidingelin yolları öğrenene kadar kısa mesafe trafiksiz saatlerde çıkarak görün işlerinizi. kaza yaparsın şu olur bu olur diyorsa bunu düşünün kaza yapmayan insan yok son sürat tırın altına girmezsiniz zaten ufak tefek sıyrık sürtme çözülür hiiiç dert etmeyin.
kadınlar erkeklerden çoooooooooook daha güzel araba kullanıyor kendilerine yediremiyorlar bunu. ona sormayın kendiniz araştırın bakın konuşun alın arabayı. ciddiyim kendinizi iyi hissedene kadar onu bindirmeyin arabanıza. zaten tedirgin olacaksınız iyice elinizi ayağınıza karıştırır tavırları davranışları. sıkmayın canınızı 60 yaşında annannem almıştı ehliyet bi güzel de kullanıyor siz mi kullanamayacaksınız?
3 saat ile başlatayımÖzel direksiyon dersleri alırsınız. Benim arkadaşlarım o şekilde çok oy sürücü oldular. 3 saat ders yeter size.
Istanbuldayim canım. Takviyeleri alayım tabi çok iyi olurBenim tavsiyem öncelikli olarak iyi bir hoca arayın. Benim tercihim bayandan yana. İnsan daha rahat oluyor. Çünkü bazen fiziksel müdahale etmesi gerekiyor. Vites geçişlerinde, direksiyon tutuşta vs elinizle teması gerekiyor. Ben internet üzerinden araştırarak bulmuştum. Gerçekten çok iyiydi hocam. Hangi ildesiniz, isterseniz özelden yazın ilinizi, eğer benim kurs aldığım ildeyseniz tavsiye vereyim.
Malesef İstanbul’da almadım kursu, bilemiyorum. Ama araştırın mutlaka iyi bir hoca bulursunuz. Ücreti de peşin vermeyin ki beğenmezseniz değiştirirsiniz.Istanbuldayim canım. Takviyeleri alayım tabi çok iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?