Araba alacağım kullanmaktan korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama muhakkak önce özel ders Bir de ilk birkaç ay koordinasyon sağlamakta zorlanabilirsin. Bu çok normal. Zamanla vites, debriyaj, fren, direksiyon hepsi kendi elin kolun gibi olacak. Trafikte tüm hareketleri düşünmeden otomatik yaptigin zamanlarda gelecek.

Eş ve baba ile araba kullanmaya kalkılmaz. Elini ayağın ayağını elin zannedersin onların pat pat ettikleri laflar yüzünden. Kursa git. Al ehliyeti sonra sür. Babam bize arabasını elletmezdi. Pek kıymetli gibi. Ama ben eşimle sevgili iken onun desteği ile araba kullanmayı kursta öğrenip onun arabası ile işlerimi halleşiyordum. Hala da kullanırım. Erkekler kadınların bir iş başarmasını genelde istemiyor

Eşinizin sizin cesaretinizi kırıyor. Ancak bunu istiyorsanız başarabilirsiniz. Ben de ilk aracımı alırken bana herkes yapamayacağımı söylemişti. Ehliyet aldıktan beş yıl sonra araç aldım, hem de manuel. Özel ders almadan yoğun iş saatleri trafiğine çıkmıştım(Bunun sebebi kendimi kanıtlamaktı ama aptallıkmışta aynı zamanda. Siz benim yaptığımı yapmayın.). Çok şükür bir şey olmadı. Birkaç ay zorluk çektim o kadar. Bir arkadaşımın annesi 50 küsür yaşlarında ehiyet ve araç almıştı. Yıllardır kullanıyor. Siz de birkaç ay zorluk çekersiniz alışana kadar ancak yapabilirsiniz.

Ne kadar çirkin bir yaklaşımı var eşinizin öncelikle cesaretli olmanız gerekiyor ben yapabilirim diye ve sonrası sürdükçe dikkat etmeniz gerekenleri göreceksiniz bir anda usta olamazsınız zamanla ve sık kullanmayla olur. benim eşimin ailesi bana sen sür derler daha iyi sürüyosun derler

Araba kullanmak icin biraz cesaret lazim. kadin sofor olarak trafikte diger erkek soforlerin tavirlarini gormezden gelerek kullanabilecekseniz kullanirsiniz. dikkat ve pratik gerek trafige cikabilmek icin. Cokta kolay diyemem ben 5 yildir kullaniyorum birkac kere ufak kazalarim oldu ama pes etmedim kullanmaya devam ettim kazalardan sonra psikolojik olarak biraz etkilensemde uzerine gidip kullandim cunku benimde en cok sevdigim seylerden biri araba kullanmak. Harika bi duygu bana göre.

O satışcı. Arabasını asla başkasına vermez. Bana hiç vermez. Zaten manüel vites o. Ben otomatik akacağım.
Otomatik alacaksınız çok rahat kullanırsınız. Sadece trafiğe yavaş yavaş katılın. Birkaç gün uygun bir yerde alıştırma yapın birisiyle, sonra trafiğin az olduğu bir yerde kullanın, sonra da ver elini İstanbul trafiği :)

Trafikte egitim veren kurslar var onlardan alabilirsiniz. Valla kimse anasinin karninda ogrenmiyor. Yavas yavas ogrenirsiniz. Nolcak. Yollar icin navigasyon var. Yani cozersiniz.

Inşallah canım. Eşimde görsün yapabildiğimi

Merhaba,araba masrafli ama elzem.Esinizin tutumu psikolojik biraz.Kendisine bagli/bagimli oldugunuz bir konuda size destek olmak istemiyor.Destek olsaydi iyi olurdu ama pekala halledebilirsiniz.Tavsiyem toyo...yari...,wol... pol...,almaniz.Fia...ege....cok sert bir araba,bacak kalmaz sizde.Dikkatli sofor,iyi sofordur.

Yaparsınız. Ben yaptıysam herkes yapar. Çok korkuyordum trafiğe çıkmaya. Eşim branş öğretmeni, ben sınıf öğretmeniyim. Aynı okulda çalışıyorduk. Birlikte gidip geldiğimiz için sorun olmuyordu. Sonra birden 4+4+4 sistemi geldi. İlk okul ve orta okullar ayrıldı. Eşimin okulu değişti. Birimiz sabahçı birimiz öğlenci oldu. Evimiz de çok ters bir yerdeydi. Birden bire benim arabayla gitme zorunluluğum doğdu. Evi değiştirmeyi, okula yakın bir yere taşınmayı bile düşündük. Derken özel ders almaya karar verdim. Daha rahat olurum diye bayan hoca aradım. Buldum. Ehliyetim zaten vardı. 2 hafta özel ders aldım. (10 saat sürücü kursunun aracıyla+ 5 saat de kendi aracımızla) 2 haftanın sonunda trafikten çok korkan ben, tek başıma okula gittim. O gün bu gündür yaklaşık 6,5 yıldır kullanıyorum.
Eşim bu süreçte destek oldu, yaparsın edersin dedi. Kendisinin öğretmeye çalıştığı günler hep kavgayla sonuçlanıyordu. Öğretemiyordu. Sürekli yanlış yaptığım, yapamadığım şeylere takılıyordu. Ama direksiyon hocam muhteşem öğretti. Hep olumlu konuştu, cesaretlendirdi. Hep iyi yaptığım şeyleri vurguladı. Allah razı olsun, aldığı para da sonuna kadar helal olsun. Yani çok uzun yazdım ama yaparsınız, kendinize güvenin.

ben 18 de ehliyeti aldim oyle durdu cüzdanda... sonra karar verdim ve direksiyon hocasından ders aldim gittim adam dedi ki şoför koltuğuna geç hocam korkuyorum vs dedim..
olur mu derse geldiniz ve oturmayacak misiniz :))
neyse bu direksiyon hocasından sadece 1 ay o da cumartesi pazar ders aldim trafiğin yogun olmadıgı yerlerde vs sabah saatlerinde.. sonra ertesi ay araba aldim, pazar sabahı erkenden az yogun yerlerde surdum.. simdi Ankaradan Istanbula sürerim yani :)))
demem o ki. ille profesyonel ders veren bi hoca bulun...

Kendinize güvenin kesinlikle...
Ben arabamı aldığımda 5 sene hiç koltuğa oturmamış bir insandım zaten sınavıda yanımdaki hocanın yardımıyla geçmiştim. Öyle doğru düzgün araba kullanmışlığım yoktu. Ama çok dikkatliyimdir birinin yanında dahi otursam neler yapıyor, nasıl dönülür geniş almam gereken yerler nereler filan gibi hep dikkat ederdim. Kullanmıyor olsam bile. Sonra arabayı aldım. Ablamın eşi bir gece bir tur attırdı tamam iyi yarın işe arabayla git dedi.Arabamı sıfır almıştım bide. Gidiş o gidiş. Otomatik kullanıyorum tabi o rahatlıkla ama 2 sene sonra benle yarışmaya çalışan tipler gördüm yanımda hatta ilerki ışıkta ağzı açık bakıyolardı arkamdan nal toplayanlar.
İşin özü güven. Kendinize güvendiğiniz zaman yapamayacağınız şey yok bence.

Özgüven ile olmuyor malesef aman diyim . Araba kullanmak tamamen tecrübe ile alakali . Bir süre pratik yaptıktan sonra trafiğe çıkın derim . Bende ilk ehliyet aldığımda çok çok özgüvenim vardı , direksiyondan da güzel geçtim , bir süre kullandm tabiki , kaza atlattim. Arkadan gelen araba sürekli selektor yakarak yol istedi , ben de sağa geceyim dedim , yol vereyim , kör nokta vardır ona denk geldim yan da ki arabayi göremedim . Az kalsın vuruyodum eşim direksiyonu sola çevirdi son an . Yan tarafta ki araba da aile vardı ve çocuk . 1 yıl araba kullanamadm ara sokak da bile . Çok korktum çünkü . Sonra yavaş yavaş ara sokaklar market vs derken hala caddeye çıkmaya korkarım . Çünkü sen kurallara uyabilirsin ama başka Şoförler uymuyor . Ve zor durumda kalabiliyosun hele ki acemiysen. Yani şoför olmak için sağın da ki solundaki önünde ve arkadaki arabanın ne zaman nasıl hamle yapacağını kestirmen lazım . Bu da bayagi zaman alıyor.
Yani Özgüven bence cahil cesareti araba kullanımda. . Sadece kendin değil bi çok insanın hayatı söz konusu

Hiçte zor değil.. eşinizin bu tavrı araba alıp masraf etmemek icin bence.. otomatik minik bayan arabalarindan alin işinizi görsün..minik olmasinin amacı her yere giris cikis dönmeler vs kolay oluyor.. pratik yapa yapa usta söförlere tas bile çıkartırsınız..

Eşler hep köstek nedense.

Ben 2005'ten beri araba kullanıyordum. 2015'te evlendim, eşimle beraberken bana asla araba kullandırmazdı. Zor bela elinden arabayı aldığım zaman da yan koltuktan konuşa konuşa beni ağlatacak noktaya getirirdi sinirden. En sonunda bir baktım 10 yıldır istanbul trafiğinde taksici kıvamına gelmiş olan ben, artık arabayı park edemiyorum korkudan. Bir gün yine benim araba kullanmama laf ederken başladım tem'de önüme geleni sollamaya, baya hızlı gidiyorum. "Her ettiğin laf için bi makas atıcam" dedim, konu kapandı :) Ondan sonra hatasını anladı, uzun süre arabayı bana kullandırdı ve yanımdayken susmasını, bana güvenmesini öğrendi. Şimdi neredeyse çoğu zaman ben kullanıyorum, o da halinden çok memnun.

Diyeceğim o ki, arabanızı alın, kendinize güvenin, kurallara uyun, etrafınızdaki dengesiz ve dikkatsiz şoförlere de çooooook dikkat edin. Sağa sola küçük sürtmeler, dokundurmalar olabilir, ama siz dikkatli olursanız şehir içinde öyle çok büyük bir kaza yaşamazsınız.

Ablalarımız ortak mı? Tek fark benim ki kullanıyor ama aşırı dikkatsiz. Çok defa kaza yaptı. Neredeyse 18-20 senedir ehliyeti var. En basiti dikiz aynası ile şerit değiştirir mesela. Kazalarına bahane olarak da babamın arabası rahat kullanamıyorum. Rahat edemiyorsan ablacığım oturma direksiyon başına o halde diyorum ama aksine insan başkasının malını daha bir özenli dikkat ederek kullanır. En son erkek arkadaşı ile üçümüz görüşmüştük, ilk gittiğimiz de ben kullanıyordum sonra ablam geçti direksiyona x arabayı kardeşin kullansın sen kullanınca ben korkuyorum demişti. Onur kırıcı ama insanın ödünü kopartıyor araba kullanışı.

Esinizin tavri cok itici geldi bana . Benim ilk arabam esimin hediyesiysi . Ama ben sana kullanmayı öğretmem demisti açık açık. Boşuna gerilmeyelim annen göstersin demisti. Otomatik olduğu için yardıma gerek kalmamisti. Tavsiyem otomatik alin.

Kesin ototmatik olacak zaten.

Dikkat konusu beni güvenimi yıktı. Benim de anlamadığın biseymi var yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…