Ama muhakkak önce özel dersYedi yıl önce aynı sebeplerden benim eşimde araba kullanmamı istememişti. Ama ben ısrar ettim. Ben bunu kullanmayı öğreneceğim dedim. Kararlı olduğumu görünce tamam dedi. 10 saatlik özel ders aldım. Sonra yavas hep sürdüm. İlk önce ne kendi bindi, ne oğlumu bindirdi. Sonra zamanla oğlumla oraya buraya gitmeye başladık.. Ama o uzun süre hiç binmedi. Şimdi artık çocuklarla memlekete gidip gelebiliyorum kendim.
Sana tavsiyem sürdüğün arabaya esini bindirme. Moralini bozar.
Eş ve baba ile araba kullanmaya kalkılmaz. Elini ayağın ayağını elin zannedersin onların pat pat ettikleri laflar yüzünden. Kursa git. Al ehliyeti sonra sür. Babam bize arabasını elletmezdi. Pek kıymetli gibi. Ama ben eşimle sevgili iken onun desteği ile araba kullanmayı kursta öğrenip onun arabası ile işlerimi halleşiyordum. Hala da kullanırım. Erkekler kadınların bir iş başarmasını genelde istemiyorKızlar 2 aya kadar benimde bir arabam olmasins karar verdik. Eşim gereksiz bulsada benim için artık ihtiyaç. Sapa bir yerde oturuyoruz otobüslerde artık binilmiyor bile. Tıklım tıklım. Neyse...
Ha bugün ha yarın derken 40 yaşına geldim. Eşim sen dikkat edemezsin vs diyor.yardimda etmem sana diyor. Özgüvenim sıfır oldu sayesinde.
Kullananlar söylesin bukadar mi zor bu iş? Bir yolu yokmudur. Ben mi hata yapıyorum. Yapamazmıyım kazami olur hep bunları düşünüyorum. Ama kendime bu yatırımı da yapmak ıstiyorum bi yandan. Yıllardır istediğim bişey
Fkkirlerinizi merak ediyorum.
Kızlar 2 aya kadar benimde bir arabam olmasins karar verdik. Eşim gereksiz bulsada benim için artık ihtiyaç. Sapa bir yerde oturuyoruz otobüslerde artık binilmiyor bile. Tıklım tıklım. Neyse...
Ha bugün ha yarın derken 40 yaşına geldim. Eşim sen dikkat edemezsin vs diyor.yardimda etmem sana diyor. Özgüvenim sıfır oldu sayesinde.
Kullananlar söylesin bukadar mi zor bu iş? Bir yolu yokmudur. Ben mi hata yapıyorum. Yapamazmıyım kazami olur hep bunları düşünüyorum. Ama kendime bu yatırımı da yapmak ıstiyorum bi yandan. Yıllardır istediğim bişey
Ne kadar çirkin bir yaklaşımı var eşinizin öncelikle cesaretli olmanız gerekiyor ben yapabilirim diye ve sonrası sürdükçe dikkat etmeniz gerekenleri göreceksiniz bir anda usta olamazsınız zamanla ve sık kullanmayla olur. benim eşimin ailesi bana sen sür derler daha iyi sürüyosun derlerKızlar 2 aya kadar benimde bir arabam olmasins karar verdik. Eşim gereksiz bulsada benim için artık ihtiyaç. Sapa bir yerde oturuyoruz otobüslerde artık binilmiyor bile. Tıklım tıklım. Neyse...
Otomatik alacaksınız çok rahat kullanırsınız. Sadece trafiğe yavaş yavaş katılın. Birkaç gün uygun bir yerde alıştırma yapın birisiyle, sonra trafiğin az olduğu bir yerde kullanın, sonra da ver elini İstanbul trafiği :)O satışcı. Arabasını asla başkasına vermez. Bana hiç vermez. Zaten manüel vites o. Ben otomatik akacağım.
Inşallah canım. Eşimde görsün yapabildiğimiAma muhakkak önce özel dersBir de ilk birkaç ay koordinasyon sağlamakta zorlanabilirsin. Bu çok normal. Zamanla vites, debriyaj, fren, direksiyon hepsi kendi elin kolun gibi olacak. Trafikte tüm hareketleri düşünmeden otomatik yaptigin zamanlarda gelecek.
Yaparsınız. Ben yaptıysam herkes yapar. Çok korkuyordum trafiğe çıkmaya. Eşim branş öğretmeni, ben sınıf öğretmeniyim. Aynı okulda çalışıyorduk. Birlikte gidip geldiğimiz için sorun olmuyordu. Sonra birden 4+4+4 sistemi geldi. İlk okul ve orta okullar ayrıldı. Eşimin okulu değişti. Birimiz sabahçı birimiz öğlenci oldu. Evimiz de çok ters bir yerdeydi. Birden bire benim arabayla gitme zorunluluğum doğdu. Evi değiştirmeyi, okula yakın bir yere taşınmayı bile düşündük. Derken özel ders almaya karar verdim. Daha rahat olurum diye bayan hoca aradım. Buldum. Ehliyetim zaten vardı. 2 hafta özel ders aldım. (10 saat sürücü kursunun aracıyla+ 5 saat de kendi aracımızla) 2 haftanın sonunda trafikten çok korkan ben, tek başıma okula gittim. O gün bu gündür yaklaşık 6,5 yıldır kullanıyorum.Kızlar 2 aya kadar benimde bir arabam olmasins karar verdik. Eşim gereksiz bulsada benim için artık ihtiyaç. Sapa bir yerde oturuyoruz otobüslerde artık binilmiyor bile. Tıklım tıklım. Neyse...
ben 18 de ehliyeti aldim oyle durdu cüzdanda... sonra karar verdim ve direksiyon hocasından ders aldim gittim adam dedi ki şoför koltuğuna geç hocam korkuyorum vs dedim..Kızlar 2 aya kadar benimde bir arabam olmasins karar verdik. Eşim gereksiz bulsada benim için artık ihtiyaç. Sapa bir yerde oturuyoruz otobüslerde artık binilmiyor bile. Tıklım tıklım. Neyse...
Adamın amacı bu zaten. Sizin hevesinizi kırıp almaktan vazgeçirmek.Eşim sen dikkat edemezsin vs diyor.yardimda etmem sana diyor. Özgüvenim sıfır oldu sayesinde.
Ablalarımız ortak mı? Tek fark benim ki kullanıyor ama aşırı dikkatsiz. Çok defa kaza yaptı. Neredeyse 18-20 senedir ehliyeti var. En basiti dikiz aynası ile şerit değiştirir mesela. Kazalarına bahane olarak da babamın arabası rahat kullanamıyorum. Rahat edemiyorsan ablacığım oturma direksiyon başına o halde diyorum ama aksine insan başkasının malını daha bir özenli dikkat ederek kullanır. En son erkek arkadaşı ile üçümüz görüşmüştük, ilk gittiğimiz de ben kullanıyordum sonra ablam geçti direksiyona x arabayı kardeşin kullansın sen kullanınca ben korkuyorum demişti. Onur kırıcı ama insanın ödünü kopartıyor araba kullanışı.Ben ilk arabamı aldığımda ablam da heves etti ben de kullanacam dedi, özel hoca ayarladık, bilmemkaç saat ders aldı, ben uğraştım, yok olmayınca olmuyor. Hatun önüne bakarsa arkayı unutuyor, sağına bakarsa solunu unutuyor. En sonunda sağ koltuk daha rahat sen benim özel şoförüm ol dedi, anlaştık. Babam da böyleydi, ömrü boyunca direksiyona oturamadı. Kadın erkek farketmeksizin bazı insanlar araba kullanmaya uygun değil. Bu kadar net bir dikkatsizliğiniz yoksa, koordine olabiliyorsanız kullanırsınız bence.
Esinizin tavri cok itici geldi bana . Benim ilk arabam esimin hediyesiysi . Ama ben sana kullanmayı öğretmem demisti açık açık. Boşuna gerilmeyelim annen göstersin demisti. Otomatik olduğu için yardıma gerek kalmamisti. Tavsiyem otomatik alin.Kızlar 2 aya kadar benimde bir arabam olmasins karar verdik. Eşim gereksiz bulsada benim için artık ihtiyaç. Sapa bir yerde oturuyoruz otobüslerde artık binilmiyor bile. Tıklım tıklım. Neyse...
Kesin ototmatik olacak zaten.Esinizin tavri cok itici geldi bana . Benim ilk arabam esimin hediyesiysi . Ama ben sana kullanmayı öğretmem demisti açık açık. Boşuna gerilmeyelim annen göstersin demisti. Otomatik olduğu için yardıma gerek kalmamisti. Tavsiyem otomatik alin.
Dikkat konusu beni güvenimi yıktı. Benim de anlamadığın biseymi var yaniKendinize güvenin kesinlikle...
Ben arabamı aldığımda 5 sene hiç koltuğa oturmamış bir insandım zaten sınavıda yanımdaki hocanın yardımıyla geçmiştim. Öyle doğru düzgün araba kullanmışlığım yoktu. Ama çok dikkatliyimdir birinin yanında dahi otursam neler yapıyor, nasıl dönülür geniş almam gereken yerler nereler filan gibi hep dikkat ederdim. Kullanmıyor olsam bile. Sonra arabayı aldım. Ablamın eşi bir gece bir tur attırdı tamam iyi yarın işe arabayla git dedi.Arabamı sıfır almıştım bide. Gidiş o gidiş. Otomatik kullanıyorum tabi o rahatlıkla ama 2 sene sonra benle yarışmaya çalışan tipler gördüm yanımda hatta ilerki ışıkta ağzı açık bakıyolardı arkamdan nal toplayanlar.
İşin özü güven. Kendinize güvendiğiniz zaman yapamayacağınız şey yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?