Araba alacakmış

Hayir ben aldim herseyi kredi kartiyla taksitle odeyerek
Ayıp etmişler bence...desem ki hani bi katkıları olmuştur... borca girmişlerdir ...nasılsa düğünden gelenlerde borcu kapatırız demişlerdir o başka ...

Resmen düğünü hem siz yapmışsınız ...

Hemde anneye tektaş, bilezik altınlar alarak borca girmişsiniz...

Çok ilginç...

Ya ben aldiklarima birsey demedim zaten ama boyle gozume sokulur gibi harcanması

Aileniz düğünlerde taktiği takilarin karşılığını sizin düğünde geri mi aldı?
Yani ödünç deniliyor ona bizim oralarda da var böyle bir durum :)
Bana takılanları da almışlardı ama ben niye aldınız demedim. Kendileri taktılar zamanında birilerinin düğününde, geri de iade edildi benim düğünümde..
Yani geline hediye olarak değil takılan altını geri ödeme olarak yapıyorlar bunu. Hediye vermek isteyen mutfak eşyası gibi şeyler veriyor. Gelinin hakkı elbette ki ama malesef alıyor bazı aileler. İster borç öder ister başka birşey alır. Sonuçta aileler biz taktik geri biz harcarız kafasındalar..

Esimde normalde birsey demez ama bir kavga da seni de baslik parasiyla almis gibi olduk zaten altinlari vererek dedi

Esimde normalde birsey demez ama bir kavga da seni de baslik parasiyla almis gibi olduk zaten altinlari vererek dedi

E ama der insan.
Düşünsene kayınvaliden gelip altınlarını alıyor. Hemde evine tek iğne yapmadan. Borçları da annenler ödesin diyor?
Çıldırır insan.
Eşin suratlarına bakmasa haklı bence.

Haa kayinpederim de zamanında kendi taktiği altinlari aldı.
Yani benim paramla takılan bana gelir mantığı yine..
Cok büyük görgüsüzlük malesef. Zaten bizim düğün masrafını hep eşim karşıladı bilezikleri takıları hep o aldı bana.. Onları tabi ki vermedim.
Aldıkları takılar zamanında taktiği takılarin karşılığı..

E yok artık, siz de kuzu kuzu verdiniz mi?

Düğünde takılan altınlar çifte aittir, ailelere değil. O altınların amacı yeni ev kuran çifte yardımcı olmak zaten. Yemişim öyle adeti ..

Adetini kültürünü sevmiyorum deyince terket diyorlar ülkeyi
Böyle adet mi olur?
Bu adet muhtemelen kızlar çalışmadığı, erkekler de erken evlenip (genelde askerden gelince) birikim yapamadığı için bütün masrafların aile tarafından karşılandığı sittin sene öncesindenkalma. Artık devir değişti bu adetlerin terk edilmesi gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…