Araba alacakmış

Bizde de böyledir ailemde kaldı kız tarafının taktigi altınlar fakat dert etmeyin şöyle düşünün bunları harcamış olabilir ler fakat yeri geldikçe düğünlere altın almak zorunda kalacaklar evdekini toplu harcayıp yeniden tek tek ödeyecek ler sizlik bir durum yok bence bosverin

Yanlis olsa da
Tamam adet öyleymiş bunu sende biliyorsun kv de alsaydi esit olurdunuz aslinda .. ama hem alip hem de gözüne sokmanin alemi yok .esin bir yerde hakli ...
Simdi senin tarafından düğün olunca siz birsey takmicaksinizz o zaman annen takacak gibi. Isterseler verme sende

Evet ayni adetlere sahibiz galiba sorun etmedim basta ama esimin ailesi verince ezik hissettim kendimi

Aynen onlar takacak bende takarsam taktigim kisinin bana borcu oluyor oyle birseyler hic kimse takmasa daha iyi

Ne biçim âdet bu. Takıları kız tarafı alsa da erkek tarafı alsa da öyle. Takı gelinle damadındir. Daha neler duyacağız.

Esimde normalde birsey demez ama bir kavga da seni de baslik parasiyla almis gibi olduk zaten altinlari vererek dedi
Çok kırıcı olmuş. Aileniz sizi bu durumda bırakmamalıydı. Emin olun bu sözlerin devamıda gelecektir. Yıllar geçse bile erkekler böyle bi kozu hiç unutmaz hep kullanır.

Çok kırıcı olmuş. Aileniz sizi bu durumda bırakmamalıydı. Emin olun bu sözlerin devamıda gelecektir. Yıllar geçse bile erkekler böyle bi kozu hiç unutmaz hep kullanır.
O da herseyi benim aldigimi bildigi icin kizgin biraz

Bunu hep kaynanalar yapar aslinda dediğinize gore benimkisi dunya iyisi takilari verdi sonra da araba almamiza yardım etti

Ailen çok ayıp etmis. Takılar size ve eşinize kalmaliydi.

Kusura bakma ama ailen seni keklemis. Ben olsam isterdim.

Bunu hep kaynanalar yapar aslinda dediğinize gore benimkisi dunya iyisi takilari verdi sonra da araba almamiza yardım etti

seni de utanc verici duruma sokan ailen var ..kocanin ailesine karsi rezil ettiler ... dayimin gelini de herseyi aldirdi ...ailesi kendi tarafindaki altinlari topladi halbuki kizin herseyini dayimlar aldi .. utanirim ailenizin yerinde olsam

Benim annem de kınada takılanları istedi çıngar cıkardım vermedim,ailem de olsa kimseye yeni kurduğum minik ailemi ezdirmem(bu arada kınayı çok özenmeme rağmen annemler yapmadı hiçbir şeye elleşmediler üstüne istediler takıyı,ellerini taşın altına koysalar belki verirdim)

Benim anlamadigim takıları aileler alıyorsa ben neden düğün yapayım ki? Gider yapar nikâhimi evlenirim.Kim kime ne takiyorsa da taksin o zaman.İsterse babam altın toplamak için anneme tekrar düğün yapsin
Bir de 4 gun oldu kina dugun esimin memleketinde kina dugun

ben olsam bende vermem hayirdir

Kayinvalidenin ve erkek tarafinin taktigi takilari da verdin mi ?? Onlar hakkinda soz haklari yok cunku ? Onlari kime goturup takacaklarmis. Boyle birseyi ilk defa duydum. Ben evlendigim halde annem bana surekli hediye altin kolye , bileklik falan alir. Benim ailem fazla iyi galiba Masallah

Yok onlari degil sadece kendi tarafimizin taktiklarini

En başından akıllılık etmemişsiniz
O takılar yeni evlenen çifte verilir ki biraz bellerini doğrultsunlar, evliliğin ilk günlerinde azıcık elleri bollassin. Onca parayı ailenize vermemeliydiniz.
Kaldı ki diyelim ki Ayşe halamın kızı sana yüz lira taktı. İki yıl sonra o kadının düğüne gittiğinde sen hicbirsey takmayacak misin? Öyle oturup pasta yiyip gidecek misin? Hayır,sen de takacaksin. Her açıdan saçma bir hesap olmuş.
Esas meseleye değil de araba almalarına takılmışsiniz, bu saatten sonra o parayla ister araba alsinlar, ister ciftlikbanta batirsinlar. Yarın bir gün gelip 'bilmemkimin düğününde altın takıcaz,o sana çeyrek vermişti,geri ver' demedikleri müddetçe karışamazsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…