araba aldık kötü olduk iyi mi?

Biz benim babam disinda kimseye vermiyoruz biri isterse de esim ben gotureyim der o kadar calis calis al sonra biri alip carpsin iyyy cok sinir olurum

Eşin pollyannacılık oynaya dursun biri dişiyle tırnağıyla aldığı arabayı pert edip, başına iş açtığında anlar hatasını (Allah korusun)
Hastalık, doğum vb şeyler dışında araba istenmez ayıptır, paran varsa tüm arabalar sizindir zaten isteyen de bariz enayi yerine koyduğu için istiyodur.
Babamın hep arabası vardı 2 yıldır yok ve sadece geçen gün istemek zorunda kaldık çünkü babam gece fenalaştı telaştan direk onu aradık yani yine biz bile sürmediğimiz halde mahçup olduk.

Zamanında babama abi diyen bi'tanıdığımız almıştı arabayı babamın hayır deme tarafı pek gelişmemiş resmen utanır hayır demeye:1: Arabayı adam çarpmış ve kaçmış karşı tarafın aracıyla ilgili her şey bize kaldı, satarken de çok zorlandık malum kimse çarpılmış araba istemiyo.

Ayrıntı: Babam artık en yakınına bile araba vermiyo:ssz:

bende sizin gibi düşünüyorum ben de kimseden şuana kadar aracını istemedim,
illa kaza bela mı olması lazım vermemeyi öğrenmemeleri için anlamıyorum,
aslında ben eşime hayır diyemediği için değil de, isteyene acayip gıcık oluyorum..

ayy asla vermeyin derim bizim başımızda bundan dolayı yandı.yani madur biz olduk.sabaha karşı 4 mü 5 mi neydi.birden kütttt diye bi ses.abimde kalkmış gitti bizim araba diye.sonra gürültüye patırtıya uyandım.özel bi hastanenin güvenlik görevlisi sarhoş mu sarhoş sabahın köründe bizim duran arabaya vurmuş :9::9::9: sonra polisi fln aradım ben tutanak tuttular.sonra araç sahibi başkası çıktı.araç sahibi de abimi aramış.daha nasıl kaza olduğunu bile bilmiyormuş.benim arkadaşım düğün için almıştı(sarhoş adam da eşorfmanlıydı :9::9:) arabayı kaskoyu işletmeyelim falan demiş.abim de demiş sabahın 5in de ne düğünü diye :30::30::30: sonra tabi öyle olunca adam bişi diyememiş :53::53:

Son düzenleme:
eşim arabamızı ilk aldığımız zamanlarda bir kez yaptı bunu ve burnundan getirdim diyebilirim. acil bir iş için olsa tamam derim ama verdiği adam araba ve hız tutkusu olan serserinin tekiydi. o günden sonra böyle bir hata yapmadı. tavrınızı net şekilde koyun derim.

merhabalar,

eşimde bende çalışıyoruz, işe gidip gelelim diye araç aldık, ama eşim dolmuşçuları geçti resmen, yani isteyene veriyor arabayı, siz olsanız sorun yapar mısınız?

ben kesinlikle vermem,emanet malın gözü dışarıda olur haa hastalık sağlık olur o durumlardada biz götürürüz nereye gidilecekse

Eşinizle net bir şekilde konuşun ve asla vermeyin,tamam hastalık,doğum gibi durumlar olur o zamanda siz götürürsünüz yine başka türlü vermeyin.Eşinizin arabayı verdiği kişi ya kırmızı ışıkta geçip giderse ne olacak yada kaza yaparsa ne olacak araba sahibi olarak bütün ceza size kesilecek eşinin aklının başına gelmesi için illa ceza mı ödemesi gerek.

Bende hoşlanmam bu durumdan..
Babamın da zamanında canı yandı, 10 sene önce falan.. Annem öyle bir bastırdı ki, o günden sonra yeminliyim deyip vermiyor vallahi...

Ya tatlı dil işe yarayacak ya da üzgünüm ama başa gelmeden anlamayacak..

merhabalar,

eşimde bende çalışıyoruz, işe gidip gelelim diye araç aldık, ama eşim dolmuşçuları geçti resmen, yani isteyene veriyor arabayı, siz olsanız sorun yapar mısınız?

öncelkle hayırlı olsun bence çok yanlış sonra alışırlar sürekli isterler dediğinz gbi dolmuşuda geçer baştan tavrınızı koyun derim kesnlkle sorun yaparım

esyalarimi bile paylasmaktan hoslanmayan ben(ailem kardesim haric:))arabami mi kullandiracagim imkansiz.bir zahmet taksiyle gitsin cok merakliysa arabaya.esinizi ikna edin bence

Son düzenleme:
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah.
Benim eşim şükürki arabasına kıyıpta kimseye vermez,gerekirse kendi götürür getirir.
Arabımız yokken eşim birkere yegeninden istemişti acil hastaneye gitmemiz gerekmişti de vermedi sonra biz araba alınca dayı artık lazım olunca verirsin ha diyo utanmadan:27::27:

Bende bu konudan muzdarip biri olarak çok mücadele vermiştim zamanında ama isteyen insanlar anlayışsız olduklarından tek çare arabayı satarak kurtulmuştuk.Sonuçta başkalarının düşüncesizliği yüzünden cefasını çekiyoruz ama en azından kafamız rahat.

Babamın hep söylediği bir söz vardır 'malımı verip kötü olacağıma vermeyip kötü olurum der' çok doğru araba verilmez kim olursa olsun kardeşi kardeşe küstürür, eşiniz hayır demeyi bilecek yoksa isteyen çok olur

Back
X