Araba aldım ama pişmanım sanki 😪

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biraz dertleşmek icin yazıyorum arkadaşlar. Benim durumumda olan var mı diye de merak ediyorum açıkçası. 7 yıldır çalışan biri olarak gecen yaz araba aldım. Aldım derken kredi cektim. Aslında biraz da almak zorunda kaldım. Neden derseniz ne bir birikim yapabiliyordum ne de istediğimi alabiliyordum. Sebebi ise aileme maddi yönden destek olmam. 7 yılda elimde avucumda hic bir şey kalmıyordu. Ya kardeşlerime gönderiyordum yA da ihtiyacı var diye aileme. Aileme kredi çekmek zorunda kalmıştım onu da gecen yaz benim biraz birikmişliğimle kapattım ki bir araba alayım. Aldım ama sanki pişmanım. Cünkü elimde yine bir sey kalmıyor.
Bu devirde arabasız da olmuyor. Herkes bir plan yaparken kimseden beni de surdan alır MIsın demek zor geliyordu açıkçası. Ya da bir doktor, hastane isi olunca zorlanıyordum. Bunlar aklıma gelince iyi ki aldım diyorum ama suan eksideyim resmen. Bu arada araba alıp borclanmasaydım da suan yine aileme gönderiyor olacaktım. Sizce iyi mi yaptım kötü mü ?
Alınmış bir şey kötü olabilir mi Türkiyede???

Konu sahibi iyiki aldınız bence . Bende çalışırken aynen sizin gibi araba almıştım maaşımın tamamı arabayı ödemeye giriyordu hatta işten ayrıldığımda aldığım tazminatım bile kuruşu kuruşa son Kalan borcuna gitti . Evlendikten sonra biraz daha kullandık sonra iyi bir fiyata satıp arabayı yükselttik çok şükür iyiki almışım diyorum

Diğer şekilde de sıkıntı çekiyormuşsunuz birde paranız uçup gidiyormuş. Bu şekilde hem paranız toplanmış olur hemde arabanın keyfini çıkarırsınız.

Siz sanki araba aldığınız için de kendinize bir şey aldığınız için pişman gibisiniz. Hakkınız bu sizin. Kendi paranızı yemeyi öğrenin azıcık :) İyi ki de almışsınız. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın :)

Çok ama çok iyi yapmışsınız. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşallah. Krediniz bittiğinde araba fiyatlarını görünce ne kadar doğru bir iş yaptığınızı daha iyi anlayacaksınız 🙏🏻

Biraz dertleşmek icin yazıyorum arkadaşlar. Benim durumumda olan var mı diye de merak ediyorum açıkçası. 7 yıldır çalışan biri olarak gecen yaz araba aldım. Aldım derken kredi cektim. Aslında biraz da almak zorunda kaldım. Neden derseniz ne bir birikim yapabiliyordum ne de istediğimi alabiliyordum. Sebebi ise aileme maddi yönden destek olmam. 7 yılda elimde avucumda hic bir şey kalmıyordu. Ya kardeşlerime gönderiyordum yA da ihtiyacı var diye aileme. Aileme kredi çekmek zorunda kalmıştım onu da gecen yaz benim biraz birikmişliğimle kapattım ki bir araba alayım. Aldım ama sanki pişmanım. Cünkü elimde yine bir sey kalmıyor.
Bu devirde arabasız da olmuyor. Herkes bir plan yaparken kimseden beni de surdan alır MIsın demek zor geliyordu açıkçası. Ya da bir doktor, hastane isi olunca zorlanıyordum. Bunlar aklıma gelince iyi ki aldım diyorum ama suan eksideyim resmen. Bu arada araba alıp borclanmasaydım da suan yine aileme gönderiyor olacaktım. Sizce iyi mi yaptım kötü mü ?
Aileniz sizi sömürüyordu. Böyle bir borcun altına girmekle iyi yapmışsınız. Yoksa daha çok diş parası öderdiniz

çok uyguna almışsınız trameri varmıydı sorgulattınız mı? yoksa km mi yüksek.... mümkün değil o paraya o araba
bana da öyle geldi benim arabayla aynı model aynı yıl otomatik benimkisi km siz 50 binlerde olduğundan 135 bin verdiler vermedim .89 bine vermezler o arabayı bu yaz.

İyi yaptın tabiki borç ödenir düze çıkarsın illaki . Arabanda değerlenir , yatırım yapmışsın

Tapulu malın kime ne zararı olacak bence çok güzel yapmışsınız araba her zaman kazandiriyor yatırım olarak ben 40bine bir araba almıştık aldığımızın 1 ay sonrasi 60 bin oldu şuan 85 verdiler yine vermedi eşim sürekli artıyor bir de ikinci el piyasasi uçtu sıfır araç parça temini nedeniyle zorluk yasiyormus bu nedenle herkes ikinci ele yöneliyor kendiniz için güzel bir birikim yapmış olmuşsunuz ne güzel

Para her türlü uçup gidiyor. Arabanın kredisi bitti. Bizim elimizde yine kredi tutarı kadar para kalmıyor.

tabıkı ıyı yapmıssınız
şu sürekli birilerini sömüren ınsanlardan nefret edıyorum kendı cocugunu kendı anne babasını vıcdansızca sömürüp duranlardan . artık kendınız ıcın yatırım yaptınız cok sukur .

tabıkı ıyı yapmıssınız
şu sürekli birilerini sömüren ınsanlardan nefret edıyorum kendı cocugunu kendı anne babasını vıcdansızca sömürüp duranlardan . artık kendınız ıcın yatırım yaptınız cok sukur .
Bunu brnde anlamiyorum.. yani ihtiyaclari olsugundan mi rahatliktan mi aliyolar cocuklarin parasini? Yavrum yarin birgun ev kurarsin ev alirsin vs diyen yok.. ha bire yeyip somuruyolar cocuklarini..

Alınmış , alınmıştır. Artık üzülmeye gerek yok. Bu ödemelerinize göre kendinize bir harcama planı oluşturun.

Krediniz bitince elinizde bir değer olacak. Bununla teselli olun.

tabi ki çok iyi yapmışsınız
araba masraf ama lazım
sonuçta hem yatırım aracı hem hayat kolaylaştırıcı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X