- Konu Sahibi justtmarried
-
araba şart size gerçekten..
hem bebek geliyo hem ulaşım zor fln...
eşinle anlaş bence bu konuda...
Eşim zaten benden yana. Vermem ben arabayı merak etme diyo. Ama illa verirlir yani ister istemez. Mesela bi örnek vereyim. Kvnin lokantası var oraya yemek yapyo kaynımlarda orda çalışıyo. Kv sabah evde yemeği yapıyo dükkana götürüyolar. Bunların arabası bozuk 3 aydır falan yaptıramadılar, sağdan soldan araba buluyolar şuan. E bizde araba olunca nolacak, daha rahat olacakları kesin. Sonuçta evde araba var yani dicekler 3 aydır tamir olmayan araba belki 5 ay olmayacak. Zaten pek genişler maşallah.
Ama ben bunları düşünerek hep zorluk mu çekicem diyorum
kaygılanmakta haklısın o zaman...
dediğin gibi artık daha rahat olacaklar..
ama sende rahat olacaksın araban olduğu için..
onlar yüzünden kendini zorda bırakma derim ben...
madem eşinde senden yana fazla sorun olacağını sanmıyorum...
emanet her zaman istenmiyor evet iyi bilirim...kendi babamdan bile isteyemiyorum misal...allah herkesin kendine versin...bizim de ihtiyaç aslında..şimdi bir de bebek olacak...ama kvmin tavırları çok rahatsız ediyor....örnek,sütçüleri köyde....bazen getiremiyormuş...hemen diyor ki,araba olsa:26:daha önce de bir arabamızı alamadık gibi şeyler söylmeişti zaten...bu zamana kadar almama nedenimiz buydu...eşimle uzlaşamadık....ama şimdi bebeğimiz de olacak daha çok ihtiyaç doğacak....durmadan bizi getir götür deyip dururlarsa diyorum bilmiyorumm ben de....bizden çıkmayıp sinir edip dururlarsaofffffff....tek eşle evlensek bütün bunlar olmayacak da...bir de rahat bıraksalar
Arkadaşlar merhaba. Biz kirada zorlandığımız için kv nin üst katındaki daireye taşınmıştık, bahsetmiştim. Niyetimiz ev almaktı çünkü eşimler 4 erkek kardeş abisi bizim oturuduğumuz evde oturuyordu anlaşamadı kiraya çıktı, ikizi ve birde 20 yaşında erkek kardeşi var. İkizide 1-2 sene içinde evlenmeyi düşünüyor kiraya çıkacak. Bizi bu eve çağırırlarken önce ikiziyle konuşuldu çünkü biz bu evi tercih etmeyip kiraya çıkmıştık, o eve o evleneckti ama o hakkını bize verdi. Kimse size burdan çıkın denmeecek diyede konuşuldu.
Benim 20.000 tl lik altınım var, tek birikimimiz bu bunuda ev için kullanmayı düşünüyoruz. Ancak eşimin geliri çok yüksek değil,1000-2000 arası anca, kendi işi. Bende 900 lira maaşla çalışıyorum ve hamileyim yani işten çıkıcam 1-2 yıl çalışmayı düşünmüyorum. Aslında bu eve taşındıktan sonraki düşüncemde biraz değişti, ev için kendimi sıkmamaya nezman rahatça kredi ödeyebilecek duruma geleceksek ozaman ev alırız düşüncesine bürünmeye başladım. Buda tahminimce en az 5 yılı bulacaktır.
Şimdi gelelim asıl konuya. Biz büyük bir şehrin merkeze bağlı bir köyünde oturuyoruz ve ulaşım sıkıntımız var. Köyden sadece 30-40 dkda bir tek otobüs geçiyor. oda saat 10a kadar falan. Eşimde 10-11 e kadar çalışıyor akşamları eve dönmesi sıkıntı oluyor hep. Gezmek deseniz arabamız yok diye herşeyden mahrum kalıyoruz. Ne bi arkadaşımıza gidibiliyoruz, ne düğün nişan hep emanet araba arıyoruz. Eşim araba almayı çok istiyor ama şuan bize kredi çıkmıyor. Benimde aklımda biriki gündür bileziklerimi bozup araba alsak mı düşüncesi var.
Ama beni ençok korkutan şey evkedi 2 genç kaynımÇok kötü araba kullanıyorlar, kendi arabaları tamirden çıkmıyor. Bizim arabamızıda durmadan isterler mi, ben sürekli altlarında görürsem zaten sinirliyim iyice sinir hastası olurum. AMA BU İHTİMALİ DÜŞÜNEREK KENDİMİ HERŞEYDEN MAHRUM BIRAKMAKTA DOĞRUMU ONUDA BİLMİYORUM.
Kaldıki ileriki yıllarda ev almak istiyoruz bileziklerim 7-8 bin eder tahminimce, sonuçta ev almaya niyetlendikten sonra 7-8 bin eksik fazla çok farketmez diye düşünüyorum. Kaldı ki araba güzel kullanılırsa satılabilirde tekrar.
Çok kararsızım arkadaşlar. Şimdi bebekte olacak. Hastalık var sağlık var. Acil durumlarda araba mı dilenicez etraftan. Hadi onuda geçti. Araba olduğu zaman bi çay bahçesine gidersin bi avm ye gidersin vakit geçirirsin, böyle olunca hiçbiyere gidemicez onuda biliyorum. Ev deseniz nezman alacağımız belli bile değil zaten. Ama beni en çok düşündüren kayınlarım. Ya arabayı ellerinden düşürmezlerse... Ama bu ihtimali varsayıp kendimi herşeyden mahrum bırakmakta doğrumu onuda bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Maddi olarak ikilemdemisiniz peki. Mesela ben araba için bilezik bozucam tek birikimim olan bileziklerimi. Ben tek birikimimi bozmuşken arabam harap olursa diye üzülüyorum. Gerçi ne olursa olsun para kolay kazanılmıyo ama belki rahatça ödeyebileceğim bi kredi çekmiş olsaydım okadar takmazdım diye düşünüyorum. Ama illa takılır ya.
Arkadaşlar merhaba. Biz kirada zorlandığımız için kv nin üst katındaki daireye taşınmıştık, bahsetmiştim. Niyetimiz ev almaktı çünkü eşimler 4 erkek kardeş abisi bizim oturuduğumuz evde oturuyordu anlaşamadı kiraya çıktı, ikizi ve birde 20 yaşında erkek kardeşi var. İkizide 1-2 sene içinde evlenmeyi düşünüyor kiraya çıkacak. Bizi bu eve çağırırlarken önce ikiziyle konuşuldu çünkü biz bu evi tercih etmeyip kiraya çıkmıştık, o eve o evleneckti ama o hakkını bize verdi. Kimse size burdan çıkın denmeecek diyede konuşuldu.
Benim 20.000 tl lik altınım var, tek birikimimiz bu bunuda ev için kullanmayı düşünüyoruz. Ancak eşimin geliri çok yüksek değil,1000-2000 arası anca, kendi işi. Bende 900 lira maaşla çalışıyorum ve hamileyim yani işten çıkıcam 1-2 yıl çalışmayı düşünmüyorum. Aslında bu eve taşındıktan sonraki düşüncemde biraz değişti, ev için kendimi sıkmamaya nezman rahatça kredi ödeyebilecek duruma geleceksek ozaman ev alırız düşüncesine bürünmeye başladım. Buda tahminimce en az 5 yılı bulacaktır.
Şimdi gelelim asıl konuya. Biz büyük bir şehrin merkeze bağlı bir köyünde oturuyoruz ve ulaşım sıkıntımız var. Köyden sadece 30-40 dkda bir tek otobüs geçiyor. oda saat 10a kadar falan. Eşimde 10-11 e kadar çalışıyor akşamları eve dönmesi sıkıntı oluyor hep. Gezmek deseniz arabamız yok diye herşeyden mahrum kalıyoruz. Ne bi arkadaşımıza gidibiliyoruz, ne düğün nişan hep emanet araba arıyoruz. Eşim araba almayı çok istiyor ama şuan bize kredi çıkmıyor. Benimde aklımda biriki gündür bileziklerimi bozup araba alsak mı düşüncesi var.
Ama beni ençok korkutan şey evkedi 2 genç kaynımÇok kötü araba kullanıyorlar, kendi arabaları tamirden çıkmıyor. Bizim arabamızıda durmadan isterler mi, ben sürekli altlarında görürsem zaten sinirliyim iyice sinir hastası olurum. AMA BU İHTİMALİ DÜŞÜNEREK KENDİMİ HERŞEYDEN MAHRUM BIRAKMAKTA DOĞRUMU ONUDA BİLMİYORUM.
Kaldıki ileriki yıllarda ev almak istiyoruz bileziklerim 7-8 bin eder tahminimce, sonuçta ev almaya niyetlendikten sonra 7-8 bin eksik fazla çok farketmez diye düşünüyorum. Kaldı ki araba güzel kullanılırsa satılabilirde tekrar.
Çok kararsızım arkadaşlar. Şimdi bebekte olacak. Hastalık var sağlık var. Acil durumlarda araba mı dilenicez etraftan. Hadi onuda geçti. Araba olduğu zaman bi çay bahçesine gidersin bi avm ye gidersin vakit geçirirsin, böyle olunca hiçbiyere gidemicez onuda biliyorum. Ev deseniz nezman alacağımız belli bile değil zaten. Ama beni en çok düşündüren kayınlarım. Ya arabayı ellerinden düşürmezlerse... Ama bu ihtimali varsayıp kendimi herşeyden mahrum bırakmakta doğrumu onuda bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
benimde bileziklerle alınacak canım....hatta eşim iyi şeyler bakıyor..ozaman kredi bile çekebiliriz üstüne birde...benim kızdığım düğünde sanki bileziklerin hepsini onlar takmış gibi benim bileziklerimle alınacak arabaya arabamız diyebilmesi....acil bir durum olur götürülür edilir,bize geldiklerinde eşim götürür bırakır,beraber biryerelere gidecek olduğumuzdada getrip götürelim ama bizi zora sokup sürekli götür getir derlerse bizim aramız açılır eşim hayır diyemez
eve giren iyi bi geliriniz varmış ve senin de bileziklerin varmış bence hiç düşünme araba alın derim..zaten kira vermediğiniz için size bi sıkıntısı olmayacaktır.. ancak bi arabının en az bi çocuk kadar masrafı oluyor inan canım.. benziniydi kaskosuydu yıllık bakımalrıydı derken sürekli masraf çıkarıyor başına..
eğer eşin kardeşlerine araba verme konusunda sert durursa sürekli siteyebileceklerini sanmıyorum ama siz şimdi kayınvalidenin evinde olduğunuz için herkesin sizden arabnayı versinler gibi bi beklentisi mutlaka olacaktır..dediğim gibi burda eşinin duruşu önemli.. ama küçük bi bebeğiniz olacakmış bence size araba şart.. hastalıkla sağlıkta başkalarından sürekli isteyen duruma düşmemeniz için kendi arabanızı alın..
Yaşadıgınz yere göre araba almanız şart eşiniz tavrınızı koyduktan sonra sorun olmayabilir arabayı sıfırmı düşünüyorsunuz yoksa 2.elmi ben sizin yerinizde olsam ucuz yollu birşey alırdım aslında sonuçta sıfır araba alırsanız ve dediginiz gibi kayınlarınız zırt pırt arabayı isteyip dururlarsa arabanın aferdesiniz içine edebilirler peki araba aldınız diyelim ve eşiniz arabayı kardeşleri istedikleri zaman vermedi nişanlı olan kayınbiraderiniz evden çıkın ben oturacam falan der mi ?
Alın gitsin olacakları o zman görür ona göre hareket edersiniz. Baktınız olmuyor satar kurtulursunuz. Ama sizin de geniş olmanız lazım biraz anladığım kadarı ile o araba herkese lazım olacak gibi. Eşin de anahtarı teslim etmesin her an. İşim var diyebilsin. Sana lazım olunca onlara lazım diye senin işin arka plana atılmasın bunları konuş eşinle. Gerçi şimdi he der de sonra nolur bilemem. Eşinin tutumu önemli burda.
Haziran ayinda aslinda korksakta araba aldik ford fiesta titanyum simdi satmak zorundayiz 40 kisur milyar borcu var
Calisamiyorum filan falan cok iyi dusunun hamileykrm ne olca belli olmuyo bebekte istiyodinux siz
canım maalesef o para yetiştirememe durumu bizde de var.. eşim de ben de öğretmeniz şu an ev kredimiz var..eşimin maaşı tamamen oraya gidiyor geriye elimizde çok güzel bi para kalsa bile nereye nasıl gidiyor bilmiyoruz inan.. en iyisi yatırım yapmak.. siz arabayı alın sonra da ev alın bence.. hiç olmazsa paranın gittiği yer de belli olur bi ev sahibi olursunuz..iyi bi gelirimiz yok aslında. yani var gibi görünüyor ama nereye gidiyor bende bilmiyorum. şuan kredi kartı ekstrelerim elimde patladı mesela bu ay hiçbirini ödeyemedik. eşim dükkanını kapadı, başka biyere açtı falan. borcumuz yok çok şükür ama yayıla yayıla yaşayamıyoruzda neden bilmiyorum. sanırım paramızın berekti yok. ama dediğiniz gibi en azından kiramız yok ve borçsuz alacağımız içinde bizi sıkıntıya sokmayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?