Araba almamız şart ama benim tedirginliklerim var.

araba şart size gerçekten..
hem bebek geliyo hem ulaşım zor fln...
eşinle anlaş bence bu konuda...

araba şart size gerçekten..
hem bebek geliyo hem ulaşım zor fln...
eşinle anlaş bence bu konuda...

Eşim zaten benden yana. Vermem ben arabayı merak etme diyo. Ama illa verirlir yani ister istemez. Mesela bi örnek vereyim. Kvnin lokantası var oraya yemek yapyo kaynımlarda orda çalışıyo. Kv sabah evde yemeği yapıyo dükkana götürüyolar. Bunların arabası bozuk 3 aydır falan yaptıramadılar, sağdan soldan araba buluyolar şuan. E bizde araba olunca nolacak, daha rahat olacakları kesin. Sonuçta evde araba var yani dicekler 3 aydır tamir olmayan araba belki 5 ay olmayacak. Zaten pek genişler maşallah.
Ama ben bunları düşünerek hep zorluk mu çekicem diyorum

kaygılanmakta haklısın o zaman...
dediğin gibi artık daha rahat olacaklar..
ama sende rahat olacaksın araban olduğu için..
onlar yüzünden kendini zorda bırakma derim ben...
madem eşinde senden yana fazla sorun olacağını sanmıyorum...

çok doğru bir cümle kurdunuz ''ama bende rahat olacağım''
ozman bi zarara uğrasam bile giden paramıda geçirdiğim rahat günlere sayıcam galiba :)
çok teşekkür ederim fikriniz için. Değerlendiricem...

emanet her zaman istenmiyor evet iyi bilirim...kendi babamdan bile isteyemiyorum misal...allah herkesin kendine versin...bizim de ihtiyaç aslında..şimdi bir de bebek olacak...ama kvmin tavırları çok rahatsız ediyor....örnek,sütçüleri köyde....bazen getiremiyormuş...hemen diyor ki,araba olsa:26:daha önce de bir arabamızı alamadık gibi şeyler söylmeişti zaten...bu zamana kadar almama nedenimiz buydu...eşimle uzlaşamadık....ama şimdi bebeğimiz de olacak daha çok ihtiyaç doğacak....durmadan bizi getir götür deyip dururlarsa diyorum bilmiyorumm ben de....bizden çıkmayıp sinir edip dururlarsa offfffff....tek eşle evlensek bütün bunlar olmayacak da...bir de rahat bıraksalar

Maddi olarak ikilemdemisiniz peki. Mesela ben araba için bilezik bozucam tek birikimim olan bileziklerimi. Ben tek birikimimi bozmuşken arabam harap olursa diye üzülüyorum. Gerçi ne olursa olsun para kolay kazanılmıyo ama belki rahatça ödeyebileceğim bi kredi çekmiş olsaydım okadar takmazdım diye düşünüyorum. Ama illa takılır ya.

öncelikle Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin cnm evet size araba şart gibi gözüküyor bana kalırsa alın araba zarar değil yarın öbür gün satar gene paranı alırsın aradaki zararına gezdiklerine sayarsın:)çok araba alıp sattığımız için ben böle düşünüyorum araba zarar değil ayrıca bebek olunca gerçekten çok büyük rahatlık oluyor.kayınlarına gelince eşin baştan tavrını koyduktan sonra bir problem olacağını sanmıyorum ben..

benimde bileziklerle alınacak canım....hatta eşim iyi şeyler bakıyor..ozaman kredi bile çekebiliriz üstüne birde...benim kızdığım düğünde sanki bileziklerin hepsini onlar takmış gibi benim bileziklerimle alınacak arabaya arabamız diyebilmesi....acil bir durum olur götürülür edilir,bize geldiklerinde eşim götürür bırakır,beraber biryerelere gidecek olduğumuzdada getrip götürelim ama bizi zora sokup sürekli götür getir derlerse bizim aramız açılır eşim hayır diyemez

Yaşadıgınz yere göre araba almanız şart eşiniz tavrınızı koyduktan sonra sorun olmayabilir arabayı sıfırmı düşünüyorsunuz yoksa 2.elmi ben sizin yerinizde olsam ucuz yollu birşey alırdım aslında sonuçta sıfır araba alırsanız ve dediginiz gibi kayınlarınız zırt pırt arabayı isteyip dururlarsa arabanın aferdesiniz içine edebilirler peki araba aldınız diyelim ve eşiniz arabayı kardeşleri istedikleri zaman vermedi nişanlı olan kayınbiraderiniz evden çıkın ben oturacam falan der mi ?

eve giren iyi bi geliriniz varmış ve senin de bileziklerin varmış bence hiç düşünme araba alın derim..zaten kira vermediğiniz için size bi sıkıntısı olmayacaktır.. ancak bi arabının en az bi çocuk kadar masrafı oluyor inan canım.. benziniydi kaskosuydu yıllık bakımalrıydı derken sürekli masraf çıkarıyor başına..

eğer eşin kardeşlerine araba verme konusunda sert durursa sürekli siteyebileceklerini sanmıyorum ama siz şimdi kayınvalidenin evinde olduğunuz için herkesin sizden arabnayı versinler gibi bi beklentisi mutlaka olacaktır..dediğim gibi burda eşinin duruşu önemli.. ama küçük bi bebeğiniz olacakmış bence size araba şart.. hastalıkla sağlıkta başkalarından sürekli isteyen duruma düşmemeniz için kendi arabanızı alın..

Ben şuan oturduğum eve taşınırkende çok tedirginliklerle taşınmıştım aslında. Eltimin yaşadığı sorunları yaşamaktan çok korkarak. Ama korktuğum gibi olmadı çok şükür. Hem ben biraz hazırlıklıydım, hemde yeri geldiğinde dur demeyi bildim onlardan yanada çok olumsuz şeylerle karşılaşmadım karşılaştığımdada dur demeyi bildim işte. Diyorum belki yine kontrol etmeyi becerebilirz, denemeden göremeyiz :/

iyi bi gelirimiz yok aslında. yani var gibi görünüyor ama nereye gidiyor bende bilmiyorum. şuan kredi kartı ekstrelerim elimde patladı mesela bu ay hiçbirini ödeyemedik. eşim dükkanını kapadı, başka biyere açtı falan. borcumuz yok çok şükür ama yayıla yayıla yaşayamıyoruzda neden bilmiyorum. sanırım paramızın berekti yok. ama dediğiniz gibi en azından kiramız yok ve borçsuz alacağımız içinde bizi sıkıntıya sokmayacaktır.

Alın gitsin olacakları o zman görür ona göre hareket edersiniz. Baktınız olmuyor satar kurtulursunuz. Ama sizin de geniş olmanız lazım biraz anladığım kadarı ile o araba herkese lazım olacak gibi. Eşin de anahtarı teslim etmesin her an. İşim var diyebilsin. Sana lazım olunca onlara lazım diye senin işin arka plana atılmasın bunları konuş eşinle. Gerçi şimdi he der de sonra nolur bilemem. Eşinin tutumu önemli burda.

Yok canım 2. el düşünüyoruz hatta 10.000 geçmemeli aldığımız araba. Hem paramız sıfıra yetmez hemde daha neyimize sıfır araba ev yok bark yok :)

Çok ihtiyaç halinde yada özel b durumda versin tabi ara sıra ona bende bişey demem, he çok sık istediler vermedi diyelim kaynım öyle bişey demez. Desede b.k yesin derim, hayatta da çıkmam :) O ev ne benim ne de onun sonuçta kayınpederimin oda 4 oğlu arasından böyle bi seçim yapamaz. Şun biz önce evlendiğimiz için biz oturuyoruz. Ama ben öyle bi sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.

Haziran ayinda aslinda korksakta araba aldik ford fiesta titanyum simdi satmak zorundayiz 40 kisur milyar borcu var
Calisamiyorum filan falan cok iyi dusunun hamileykrm ne olca belli olmuyo bebekte istiyodinux siz

kayınlarında arabası var malum şu durmadan tamire giden :) Biz nişanlıykende onu kullanıyoduk mesela, sana lazım bana lazım tartışması oluyodu sürekli. Yani kaynım bi iş için isticek eşim işim var şuraya gidicem dicek oda ya şu kadar dkkda halletçem dicek tahmin edebiliyorum tartışmaları :)

Eşimde verme taraftarı değil zaten. Ama npayım ben şimdi, benimde bebişim olcak, akşam gezmelerine gitmek isticem pikniğe gitmek isticem doğumgünlerine gitçez düğüne derneğe gitçez arabamız olmayınca bunlardan hep mahrum kalıcaz

Haziran ayinda aslinda korksakta araba aldik ford fiesta titanyum simdi satmak zorundayiz 40 kisur milyar borcu var
Calisamiyorum filan falan cok iyi dusunun hamileykrm ne olca belli olmuyo bebekte istiyodinux siz

Hamileyim zaten :) Bide borçsuz alırız alırsak, borca güvenemem

canım maalesef o para yetiştirememe durumu bizde de var.. eşim de ben de öğretmeniz şu an ev kredimiz var..eşimin maaşı tamamen oraya gidiyor geriye elimizde çok güzel bi para kalsa bile nereye nasıl gidiyor bilmiyoruz inan.. en iyisi yatırım yapmak.. siz arabayı alın sonra da ev alın bence.. hiç olmazsa paranın gittiği yer de belli olur bi ev sahibi olursunuz..

Hem isteyip hem arada kalmak cok zordur.
Ama araba size sart gibi. Biraz tavrinizi koyarsaniz belki minumuma iner istekleri.

Bende araba konusunda cok hassasimdir:) birak es dost kocama bile vermem:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…