araba için kredi çekmek mantıklımı?

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
kızlar ben kiradayım. 1.5 senelik evliyiz eşya kredisi ödüyoruz. eşimle ikimizde çalışıyoruz ama bebişte istiyoruz bebeğimiz olursa ben çalışmayacağım bi süre tabi. ev sahibi olmak için benim çalışmam şart :) araba istiyoruz bide. ben çalışırken kredi çekip onu ödesek diyoruz. ihtiyaç kredisiyle araba almak mantıklımı sizce. benim maaşımı ben zaten iki aydır çoğunu kenara atıyorum ama haziran gibi araba istiyoruz. onun yerine kredi çekip taksit ödeyelim diyoruz. faizlerde çok yüksek arabalarda pahalı bide özel sektördeyim işten falan çıkarsam çok sıkışırız vadesinide en fazla 18 ay düşünüyoruz zaten eşya kredimizde 1 sene sonra bitiyor. sizce kredi çekilmelimi araba için mantıklı geliyomu size fikrinizi almak istedim :)

10 bin lira ödenemeyecek bir miktar değil
ödeyemezseniz en kötü arabayı satar yine ödersiniz borcunuzu

valla iki akrabam aldı masrafından bin pişman oldular yetişilmiyo masrafına

öyle küçük görünüyo ama arabanın masraflarını hesapladınız mı hiç

HAKLISINIZ BEN ONUDA DÜŞÜNDÜM AMA NEREYE GİTSEK 2 VESAİT MİNİÜBSE BİNİYORUZ SIKILDIM ARTIK ÇOK YORUCU

10 bin lira ödenemeyecek bir miktar değil
ödeyemezseniz en kötü arabayı satar yine ödersiniz borcunuzu

YANİ TABİKİ BORCUMDAN ÖNEMLİ OLAMAZ ARABA :)

HAKLISINIZ BEN ONUDA DÜŞÜNDÜM AMA NEREYE GİTSEK 2 VESAİT MİNİÜBSE BİNİYORUZ SIKILDIM ARTIK ÇOK YORUCU
tabi yorucudur ama ya masrafına yetişlmiyo ki benzini vergisi kaskosu ohooo say say bitmez

YANİ TABİKİ BORCUMDAN ÖNEMLİ OLAMAZ ARABA :)

ben ailemden uzak bi şehirdeyim temmuzdada kardeşim evleniyor zaten en çok onun için istiyorum ailemin yanına falan giderim diye
valla ne diyim eksisiyle artısıyla düşünün o zaman hangisi diğerini sollarsa ona göre karar verirsiniz tabi içinde bulunduğunuz hayat şartlarını göz önüne alarak

araba da ihtiyaç yani şimdi bu devirde doğruya doğru

İhtiyaç kredisi yetersizdir araba almak için.. Eğer 2. el alacaksanız, 2-3 bankadan ihtiyaç kredisi çekmeniz lazım, mesela 30 bin tl lik 2. el alıyorsanız 2 bankadan 15er bin çekmelisiniz, 3 yılda ödeteceğinizi var saysak, 550-600 tl her bankaya yani aylık 1200 civarı ödeme yaparsınız. Taşıt kredileri daha zor ödemesi, ödeme koşulları yüksek. Eğer toplu birikiminiz varsa kredinizi taşıt kredisine ilave edin, yada eksik tamamlamaya ihtiyaç kredisi çekin yada yıl sonu/bahar kampanyalarına kadar birikiminiz yoksa o zamana kadar birikim yapın derim.

Bir krediyi bitirmeden ikincisini cekmeyin
Eve giren toplam maasin 1/3u kadar odemeniz olsun en fazla
Yoksa isin icinden cikamazsiniz

Hali hazırda borç öderken, bir de Araba için kredi altına girmenizi kesinlikle tavsiye etmem.
Çünkü arabanın kendisi, durduk yerde bile para yiyor.
Diğer borçlarınızı kapatın, bir miktar biriktirin, üzerine çekin.
Biz öyle yaptık. Şimdi aylık 1000 lira ödeniyor gidiyor.
Bebiş de yolda geliyor...

Sigortasıydı, kaskosuydu, bakımıydı, benziniydi, park parasıydı, kaza olsa tamiri, yedek parçası vb vb...

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ki kredinin kaç ayı var? Bence sık biraz dişini bu kredi bitsin ondan sonra çek.
Bir de bebek olursa çok masrafınız olacak. Zaten çalışmayacakmışsın da hepten zorlanırsınız.

Biz de araba için kredi çektik. Eşim ev kredisi ödüyor. Araba için çektiğimiz kredi ve ev masrafları benim maaşımdan ödeniyor. Resmen ite kaka gidiyoruz.
Araba bir de eski modelse arızası falan da çok oluyor.

Hatta bence bebek olunca işi de bırakmaman daha iyi tabi.

şimdiki kredi bitsin ondan sonra. araba şart imkanı olana.

Back
X