Araba kimin ustune olmalı?

Tabi ki senin üzerine olsun. İnsanoğlu çiğ süt emmiş güven olmaz. Kaldı ki bir ömür üzerine araba almayacak mısın? Sigorta ilk yıl illa çok çıkar ama o da atla deve değil. Ödenir gider.

Araba alacağız es sehir disinda o yüzden siz gidin alın babamin üstüne olsun dedi bende neden falan deyince senin üstüne olsun dedi k.pederin üstüne olursa sigorta borcu az çıkarmış benim üstüme olursa ilk defa sigorta borcu çok çıkarmış falan neyse k.pederin üstüne olsa olur muydu gereksiz yere mi karşı çıktım?
Bizde 6yil önce busekilde ilk arabamızı aldık. Eşimle benim üzerime daha fazla çıkıyordu kayınpederin üzerine almıştık. Ama biz uzun süreli kullanmadık. Yani sırf sigorta borcu için bu şekilde yaptık ama siz uzun kullanmak adına alıyorsanız eşinizin yada sizin üzerinize olsun.

Eşim önceden arabaları uzun süre kullanmadığı için hep bu şekilde yapıyordu. Kayınbabam güvenilir biri o konuda, kardeşleri de aynı şekilde, hiç sorun etmedim o yüzden. Son aldığı arabaya 3-4 senedir biniyoruz, o kendisinin üzerine.

Neye göre az çıkıyor bu arada kızlar sigorta bilen biri yazabilir mi? Mesela araba alacak olsak eşim veya ben farkeder mi? İlk arabamız olur alacak olursak. Eşim çalışıyor ben ev hanımıyım.
Eşinin başka sigorta yaptırdığı araba varsa ve o sigortayı kullanmadıysa indirim alır. İlk arabaysa farketmez. Yaş da etkili oluyor sanırım ama bu sizin için geçerli değildir heralde. 😂

Araba alacağız es sehir disinda o yüzden siz gidin alın babamin üstüne olsun dedi bende neden falan deyince senin üstüne olsun dedi k.pederin üstüne olursa sigorta borcu az çıkarmış benim üstüme olursa ilk defa sigorta borcu çok çıkarmış falan neyse k.pederin üstüne olsa olur muydu gereksiz yere mi karşı çıktım?
Masraflarıni kim ödediyse onun üstüne olur.Birakin sigortasını falan insanoğluna güven olmaz.

Önceden de aynı uygulamayı yapmışsınız zaten şimdi neden sorun oldu?

Sorry. O sen değilmişin.
Asla yapmayın öyle bişey

Neye göre az çıkıyor bu arada kızlar sigorta bilen biri yazabilir mi? Mesela araba alacak olsak eşim veya ben farkeder mi? İlk arabamız olur alacak olursak. Eşim çalışıyor ben ev hanımıyım.
Gecmısten sıgortası varsa ındırımı aktarılıyor.Suan en ındırımlı halı 2900 -3500 arası sıgortaların.Ikınızınde ılk aracıysa sız yada o farketmez.

İyi yapmışsınız eşinizin yada sizin adınıza olmalı sonra başınız ağrır.

Eşim önceden arabaları uzun süre kullanmadığı için hep bu şekilde yapıyordu. Kayınbabam güvenilir biri o konuda, kardeşleri de aynı şekilde, hiç sorun etmedim o yüzden. Son aldığı arabaya 3-4 senedir biniyoruz, o kendisinin üzerine.
Sızınkı vergı cıkmasın dıye 3 aractan fazla gozzukunce malıyeyı kandırma yalnız😅Al sat yapıyodur esınız komsunun ustune bıle yapar🙈

Geçmiş yıllarda kazası görünmediği için ve uzun yıllardır ehliyeti ve arabası olduğu için sigortası az çıkıyor olabilir. Ama eğer kayınpederinizin üstünde bir araba varsa ve bu ikinci arabası görünecekse sigorta ve kasko yine yüksek çıkar. Siz üstünüze yapın bir yerden başlayın yıllar geçtikçe sizinki de azalacak. Öyle biliyorum.

Esinizde de akil yok sanirim. Kayinpeder olse arabayi izerinize alirken masraf cikacak. Ha sigorta ha intikal. Alin direk kendi uzerinize, ne gerek var 3000-5000 icin baska isimler ustune yasal islem yapmaya.

1000tl daha az odemek icin 300-500binlik arabayi kayinpederin ustune yaomak bana mantıklı gelmiyor. Bosanirsaniz ya da esiniz Vefat ederse arabada hicbir hakkiniz olmayacak

Back
X