Araba konusu :(

Araba kullanabiliyorum ama ehliyetim yok malesef eşimin ehliyeti var kullanabiliyor ben çalışıyordum yakın bir zamana kadar markette ve tekstilde çalıştım bir yandan okuyorum ama iş yerindeki bazı sebeplerden eşimin isteği ile ayrılmak zorunda kaldım
Eğer araba alma düşünceniz varsa daha da pahalasmadan en azından ehliyeti alın bence.

Eşinizin daha önce araba kullanışlığı var mı, Araba kullanırken stres mi oluyor acaba diyecektim ama başkasının arabasını kullanırken daha çok stres olur insan. Herkes alın edin demiş ama eşiniz istemiyorsa bence bütçeyle ilgili bir sıkıntı vardır. Düzgün bir araba alacak para olması yetmez ki. Arabanın aylık masrafı en en az 1.5k. Çift maaş mısınız? Eve giren gelir ne kadar?
Eşim araba kullanıyor memlekette de sürekli araba kullanır babasinin arabasını burda da dediğim gibi ondan bundan araba istiyoruz kullanıyor ehliyeti de var eve giren gelir aylık 15 bin ama ben birikmişler ve altınlarla almayı düşünüyorum arabayı çünkü yoruldum milletten araba istemekten

Eşim araba kullanıyor memlekette de sürekli araba kullanır babasinin arabasını burda da dediğim gibi ondan bundan araba istiyoruz kullanıyor ehliyeti de var eve giren gelir aylık 15 bin ama ben birikmişler ve altınlarla almayı düşünüyorum arabayı çünkü yoruldum milletten araba istemekten

Madem çalışmıyorsun konu sahibesi hemen bir ehliyet al sonra da git arabayı al. Eşinin kafası uçmuş sanırım hastaneye gidemedik diyorsun ne olacak peki elinde çocuk arabasıyla mı yayan gideceksiniz hastaneye? Eşinin kafası hiç hiç çalışmıyor bırak dinleme onu.

Birikmiş ve altınlarla elinizdeki bütçe ne kadar. Krediye bulaşmayın bence.

benim eşimde ilk araba aldığımızda ehliyeti olmasına rağmen hiç aktif şekilde kullanmadığı için ık mık ediyordu almayalım diye çocuk doğacak çalışıyorum anneme götürüp getirmemiz lazım bunu söyledim baktı mecbur kaçış yok aldık o dönem sizin eşinizde kullanmaya korkuyor olabilir mi
Yok zaten memlekette falan araba kullanıyor burda da ordan burdan istiyoruz kullanıyor yani kullanma konusunda sıkıntısı yok çocuğumuz olursa ona masraf yapalım diyor

Araba kullanabiliyorum ama ehliyetim yok malesef eşimin ehliyeti var kullanabiliyor ben çalışıyordum yakın bir zamana kadar markette ve tekstilde çalıştım bir yandan okuyorum ama iş yerindeki bazı sebeplerden eşimin isteği ile ayrılmak zorunda kaldım

Özetleyeyim ehliyetiniz yok ve çalışmıyorsunuz yani. Siz kullanamayacağınız için her türlü eşinize bağlı kalacaksınız. Şu durumda eşinizi dinleyin derim. Siz ödenir gider diyorsunuz ama eşiniz tek maaş ile ödeyebileceğini düşünmüyor bu yüzden de istemiyordur. Günümüzde tek maaş ile geçinmek dahi zorken araba kredisi bir de üstüne araba masrafı eklenecek. Bu konuda bu kadar isteklisiniz madem ilk önce ehliyet alın sonra da iş aramaya başlayın derim

Eve giren para günümüz şartlarında çok düşük. Araba ihtiyaç ama çok masraflı bir ihtiyaç. Sadece benzinle bitmiyor. Vergisi, bakımı, sigortası, kaskosu derken çok para gidiyor. Sizin çalışmanız şart. O zaman rahat karşılarsınız.

350 bin liraya ne alacaksınız ki? Eve giren para da düşük. Siz çalışmıyorsunuz. Mesleğiniz de yok markette tekstilde çalışmışsınız. Ehliyetiniz yok. Çocuk diyorsunuz bir de. O kadar araç istiyorsanız biraz gerçekçi adımlar atın. Madem evdesiniz kalkın gidin bir kurstan ehliyet alın. Bir işe girin. 15 bine neyi nasıl ödeyeceksiniz ki? Arabanın vergisi benzini kaskosu sigortası muayenesi püsürü kaç para zaten. 350 bine aldığın arabanın masrafı da olur. Zaten araba kredi falan olmasa bile 15 bine çocuk nasıl yetişecek? Anca herkes aç kalmayacak kadar yaşarsınız en fazla

Eşime altınlarla biraz birikmisle araba alalım diyorum ama yanaşmıyor yaşadığımız yer büyük bir şehir her şey çok uzak acil bir durumda ondan bundan araba istemekten bıktım ortaya altınlarımi bile koydum istemiyor böyle iyi diyor . akrabamiza oturmaya gittik yaşlı bir çifte , dönüşte taksi bulamadık tüm taksileri aradık o tarafa gelmiyoruz diyip kapattılar yürüdük onca yolu alışveriş yapacak oluyoruz tasiyamayiz diye bir kısmını sonraya bırakıyoruz hastane market çok uzak en önemlisi memlekete giderken çok zorluk çekiyoruz bıktım artık milletten araba isteyip durmaktan gaz parasını vs herseyini veriyoruz ama artık kendi arabamiz olsun istiyorum bende . İyice yukselicek almayacağız diye korkuyorum alsak en azından ödenir gider ama alamadigimizla kalicaz bu gidişle . Eşimi nasıl ikna edebilirim bu durumda yardımcı olun lütfen
Merhaba kesinlikle alın derim hayırlısıyla Allahım nasip etsin 🤲🏻
Biz de çok zor günlerden geçtik en son hastalandım iğne yaptırmaya gidecektim çok yakın dediğim arkadaşıma çocuğum sende kalsın iğnemi yapıp geleceğim dedim bahsettiğim süre 30 dk ama yok müsait değilim dedi
O an dedim ki Çiçek araba al kimseye minnet etme,arabamız olsa eşimle çocuklar arabada kalır iki dk iğnemi yapıp gelirdim oysa..
Tak etti orda bana en yakınım dediğim insan bize sebep oldu ama o ana kadar biz de milyon defa ikiz çocuklarla yağmurda karda yürümek zorunda kaldık hastaneye gece yarıları gitmek için taksilere ne paralar döktük falan..

Evet masraflı ama taksilere verdiğim paradan çok gitmiyor,büyük nimet her binişimde bin şükrediyorum 😁
Rabbim isteyen herkese nasip etsin bize de güzel günlerde kullanmayı ❤️

bütçeniz ne kadar? araba fiyatları arşa çıktı. çocuk da çok masraflı ama çocuk için ayırmak istiyor altınları demişsiniz. yani miktar az mı
başınızı çok ağrıtmayacak bir araba şu an 600 binden başlıyor

Araba altından daha çok değerleniyor. Yağ, yakit,bakim gibi yorum yapanlar icin söylüyorum. Biniyorsun heryere gidiyorsun tabiki can güvenliğin icin bunlar olmak zorunda. Yag ve bakim ilk alinca yapiliyor. O kadar masrafli degil serviste yapmadiktan sonra. Yakit da bi zahmet alalim. Araba konfordan çok ihtiyac.
1 yil onceki altin fiyatlarina bakin. Bir de arac fiyatlarina bakin derim. Aldiginizdan fazlasina satarsiniz. Bindiginiz yaniniza kâr kalir.

Back
X