Araba kullanamama

Bende ilk ders iyidim sonra kotu oldum sonra iyi oldum falan degisiyodu. Bende bunu odaklanmaya verdim. Gercekten sinavdan kalirim diyodum ama sıfır hatasiz gectim odaklanmak cok onemli butun dikkatini oraya ver. Ve el freniyle kalkma yapilmiyo sinavda. Debriyajla kalkmayi ogren onunda ayarini tutturursun bi iki denemede benim en korktugum sey oydu ve simdiki arabalarda yokus kalkis destegide var sikinti yapma kalkarken araba bagirsin hic problem degil. Sen kalkmana bak. Bir de 2 3 santim kaymaya bisey demiyolar olur o kadar. Bende bu yaz aldim insallah darisi senin basina

Ben 18 yaşında aldım ehliyetimi hep iyidim bu konuda. Hocam bana en son dersimde rampada arabayı kaydırmadan kaldırmanın farklı bir tekniğini göstermişti ama hiç hatırlamıyorum şuan. Ehliyeti aldıktan sonra bir sene ayda bir iki defa vitesli kullandım ondan sonra da bu yaza kadar hiç kullanmadım vitesli. Kendi arabam da otomatik. Yazın da rahat kullandım ama rampada durmadım hiç.

Panikle ilgili verebileceğim tek tavsiye rahat olun. Büyük ihtimalle direksiyonu çok fazla kavrıyorsunuz ve manevra yapmada zorlanıyorsunuz. Ben çift el araba kullanamam mesela. Fakat direkaiyon derslermizde iki arkadaş direksiyonda çok kötüydü. Direksiyona affınıza sığınarak ahtopot gibi yapışıyorlardı ve direksiyonu çevirirken ellerini direksiyon üzerinde kaydırmadan direk kolları çaprazlıyorlardı.

Korkacak bir şey yok. Sınavda değilsiniz. Önünüzde daha çok ders var. Ben sınavda önümde arabayı bir türlü kaldıramayan her kaldırışında stop ettiren sürücü adayı yüzünden arabayı stop ettirmiştim tam 4 defa stop ettirdi arabayı vicdansız. Ha kalktı ha kalkıyor tamam bu sefer oldu derken ben de stop ettirdim. Sınav nasıl geçti anlamadım bile. Yanımda oturan hoca beni sürekli konuşturdu. Bir de kayınpederin arkadaşı çıktı iyice sohbet muhabbet bitti gitti sınav

Biz eşimle de çıkıyorduk geceleri. Bursa'yı bana tavaf ettirdi desem yeridir. Sürekli bas gaza tak vitesi dörde tak vitesi beşe... ödüm kopuyor tabii ya aniden durmam gerekirse ya vitesi doğru düşüremezsem diye. Eşin eğer cesaret kıran birisi değilse rahat ol.

teknik isini ders ala ala sonrada sure sure ogreneceksin..bi bakmissin herseyi kendiliginden yapiyorsun dusunmeden. haa kalabalik buyuk sehir trafiginde araba kullanamiyorum dersen hak veririm sana : )

Sen benim gibi olmazsın inşallah ben de kendime böyle telkinler veriyorum ama oturunca koltuğa bitiyor her şey kendimi salak gibi hissediyorum
hele sen birde beni gör aynalarla isim yok hepsine aynı anda bakamıyorum bile onumezor bakıyorum hepsine konsantire olamıyorum resmen beni gören kaciyo geri geri

Ibre 2 yi geçince başlıyo bağırmaya devranı kökle vitesi arttır.
Heh tam o sırada ben ayağımı debriyajdan çekip gaza basıyorum bunu da ilk kalkışla karıştırıyorum çünkü aslında hoca diyor araba gitmeden çekme diye ama işte o an ne oöuyorsa karışıyor her şey

Ay sınavda hata kabul etmemeleri beni aşırı germişti hiç sormayın. Ama bir taraftan da iyi geçip geçmediğinizi hemen öğreniyorsunuz

Başlardaki derslerde böyle hatalar yapmanız normal. Şimdi beni beceriksiz diye taşlasınlar istemiyorum ama ilk derslerin birinde kaldırıma çıkmıştım Sonra panik olan hocamı sakinleştirip “ineriz şimdi ne var yani” diye devam etmiştim yola Sakinliğin yüzünden sana kızamıyorum diyordu adam hep

Bazı şeylerin kafanızda oturması gerekiyor. Burada şunu yapmalıyım şurada şunu diye evde otururken kafanızdan geçirin. Arabaya bindim diyelim ne yapacağım diye aşama aşama gözden geçirin kursta öğrendiklerinizi.

Pratik yapa yapa düzelecek başka bir yolu yok

teknik isini ders ala ala sonrada sure sure ogreneceksin..bi bakmissin herseyi kendiliginden yapiyorsun dusunmeden. haa kalabalik buyuk sehir trafiginde araba kullanamiyorum dersen hak veririm sana : )
Yok ya küçük bir il şoförleri kötü ama ben elliyle girmeye de razıyım
Peki daha iki derste vitesi dörde almak rampa kalkışı falan öğrenmek normal mi ?
Hoca sınav güzergahını öğretiyor ama bana çok fazla geldi hepsi belki de böyledir bilmiyorum

Ya bana olmadı in arabadan derlerse ağlarım ben valla ama itiraf edeyim ilk sınavda hemen geçme ümidim yoj
Ben sakin değilim işte en büyük sorun da bu ne güzel özgüvenlisin

Biz de hocada debriyaj, fren falan yoktu ya yemi mi çıkmış onlar?

Daha çok yeni ama yapacaksınız hepsini merak etmeyin. Biraz sabır, biraz kendine güvenle çözülmeyecek iş değil.

ben ehliyet alali 17 sene oluyor nerdeyse : ) bu yuzden hic hatirlamiyorum : )

ilk basta hersey cok gibi gelsede..ki ilk basta ben vitesi 3 e atacam diye 5 e attigim bile cok olurdu : ) zamanla hepsi oturacak..rampa kalkisini ogretmesi normal degil bence..biraz hizli gitmis senin hoca : )

hersey kavrama noktasiyla ilgili..debriyajda ayagini hafif oynatacaksin kaldiracaksin ve araba hareket ederken sen gaza basacaksin. ha bu kavrama noktasi dizel arabada baska benzinde baska lpg de baskadir...dizelde debriyaj daha hassastir mesela..benzinde gaza biraz daha yuklenmek gerek..senin ders aldigin araba benzinli mi?

ben ilk 50 bastim sehir icinde..araba uucuyo gibi gelmisti : ) hahah sanki o gune kadar arabaya binmemisim hic..ama insan kendisi surunce ilk defa oyle geliyor..karsidaki arabalar bana carpacak hissi oluyordu : ) yeneceksin bi sekilde bu hisleri. kavradiktan sonra valla canim skliyordu derslerde artik fazla deli surmekten dolayi uyari aliyodum hocadan hep. simdide sabir yoktur bende trafikte, heryere vakit azligindan kosturdugum icin genelde bu sekil surus seklini benimsemisim sanirim. kostur ise kostur doktora kostur okula..neyse seri davranirim ama asla bir trafik canavari degilim. yayalara yol verir kirmizida dururum.

isinlanmayi bulsalarda bizde kurtulsak bu dertlerden : )

nasil yoktu? hocada gaz ve fren oluyor diye biliyorum. yani olasi bi kaza durumunda ne yapacak yoksa : )
Vallahi yoktu. :) Hocanın yanına oturdum defalarca normal araba gibiydi. Az önce baktım netten zaten 2015'den sonra çıkmış galiba. Ben ehliyetimi 2013 senesinde aldım.

Vallahi yoktu. :) Hocanın yanına oturdum defalarca normal araba gibiydi. Az önce baktım netten zaten 2015'den sonra çıkmış galiba. Ben ehliyetimi 2013 senesinde aldım.
zaten bi ara arabayi 2 metre sur ehliyet veriyorlardi o yuzden sanirim gerek duymamislar oraya gaz fren koymaya : )))

Bana bir kere trafik magandası dedi bir hanımefendi. Normalde çok sakin bir insanım ama direksiyona geçince içimden canavar çıkıyor. Hataya tahammül edemiyorum. Bazen erkek sürücüler taciz ediyor sırf pislik olsun diye, ben de onları taciz ediyorum. Biri saçma sapan hareket yapıyor bağırıyorum. Bir de kadın sürücü gördüklerinde bir höd söd oluyorlar bir cırlıyorum, "tamam abla sakin ol bir şey yok," diyorlar fakat kurallara uyarım. Hanımefendi de telefonda konuşurken şerit değiştirmeye kalkıp beni şeritten atmaya çalışınca beton arabasının altına giriyordum, çok feci tepem attı ağzıma ne geldiyse söyledim. Sakinliği karşısında iyice delirdim. 2 aylık bebekle koca arabanın altına giriyordum neredeyse.

Rampada kalkarken gaza basmaktan korkma sesi duy ayagini yavas yavas debriyajdan cek arabanin hareketini hissedince cek debriyajdan gazin sesini duy bisi olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…