Sen benim gibi olmazsın inşallah ben de kendime böyle telkinler veriyorum ama oturunca koltuğa bitiyor her şey kendimi salak gibi hissediyorum
Heh tam o sırada ben ayağımı debriyajdan çekip gaza basıyorum bunu da ilk kalkışla karıştırıyorum çünkü aslında hoca diyor araba gitmeden çekme diye ama işte o an ne oöuyorsa karışıyor her şeyIbre 2 yi geçince başlıyo bağırmaya devranı kökle vitesi arttır.
O da diyor ki el freniyle kalkarsan hiç geri kaçmazsın
Ya bir de sınavda hata kabul etmiyorlar ya artık o da beni geriyor
Bir de ben el göz ayak koordinasyonunu sağlayamaıyorım bunu anladım
Hoca diyor yavaşla ben duruyorum
Hoca diyor rampa kalkışı benim okul hop arabayı çalıştırma gaza baz debriyajdan çeke gidiyor sonra biz geri kaçış hoca ufaktan sinirli ama belli etmiyor ben tedirgin ay evde çalışılacak bir şey olsa da çalışsam
Yok ya küçük bir il şoförleri kötü ama ben elliyle girmeye de razıyımteknik isini ders ala ala sonrada sure sure ogreneceksin..bi bakmissin herseyi kendiliginden yapiyorsun dusunmeden. haa kalabalik buyuk sehir trafiginde araba kullanamiyorum dersen hak veririm sana : )
Ya bana olmadı in arabadan derlerse ağlarım ben valla ama itiraf edeyim ilk sınavda hemen geçme ümidim yojAy sınavda hata kabul etmemeleri beni aşırı germişti hiç sormayın. Ama bir taraftan da iyi geçip geçmediğinizi hemen öğreniyorsunuz
Başlardaki derslerde böyle hatalar yapmanız normal. Şimdi beni beceriksiz diye taşlasınlar istemiyorum ama ilk derslerin birinde kaldırıma çıkmıştımSonra panik olan hocamı sakinleştirip “ineriz şimdi ne var yani” diye devam etmiştim yola Sakinliğin yüzünden sana kızamıyorum diyordu adam hep
Bazı şeylerin kafanızda oturması gerekiyor. Burada şunu yapmalıyım şurada şunu diye evde otururken kafanızdan geçirin. Arabaya bindim diyelim ne yapacağım diye aşama aşama gözden geçirin kursta öğrendiklerinizi.
Pratik yapa yapa düzelecek başka bir yolu yok
Biz de hocada debriyaj, fren falan yoktu ya yemi mi çıkmış onlar?Her oturduğumuzda kavga kıyamet şurdan dön diyor dönemem diyorum dönersin hemen salma kendini veremiyorsun başlıyor
Evet kurs arabası farklı ve orda hocanın da debriyajı freni falan var ya en azından o biraz güven veriyor
Ya ben de çok kötüydüm araba gelecek mi diye bakarken bile geç kalıyorum yavaşlayacağını duruyorum
Ay ben de bir alsam şu ehliyeti gözümde nasıl büyüdü
Eşimle çalışmayı bırakayım o zaman dediğiniz gibi çileden çıkıyorum şu arabayı geç diyor bana ya nasıl geçeyim ben daha yirmiye gidiyorum sonuçta kendime güvenmiyorum ki ya yanlış bir şey yaparsam can taşıyoruz ilk pratik olur dedim ama sonra yok yani daha kötü oldu
Gerçekten öyle kendi arabamızla kurşun vites geçişi farklı
Zaten el freni işi daha zor geldi bana üç şeye odaklanıyorsun ben daha iki şeye odaklanıp diğer kalkışı yapamadım bunu nasıl yapayım
ben ehliyet alali 17 sene oluyor nerdeyse : ) bu yuzden hic hatirlamiyorum : )Yok ya küçük bir il şoförleri kötü ama ben elliyle girmeye de razıyım
Peki daha iki derste vitesi dörde almak rampa kalkışı falan öğrenmek normal mi ?
Hoca sınav güzergahını öğretiyor ama bana çok fazla geldi hepsi belki de böyledir bilmiyorum
nasil yoktu? hocada gaz ve fren oluyor diye biliyorum. yani olasi bi kaza durumunda ne yapacak yoksa : )Biz de hocada debriyaj, fren falan yoktu ya yemi mi çıkmış onlar?
hersey kavrama noktasiyla ilgili..debriyajda ayagini hafif oynatacaksin kaldiracaksin ve araba hareket ederken sen gaza basacaksin. ha bu kavrama noktasi dizel arabada baska benzinde baska lpg de baskadir...dizelde debriyaj daha hassastir mesela..benzinde gaza biraz daha yuklenmek gerek..senin ders aldigin araba benzinli mi?Heh tam o sırada ben ayağımı debriyajdan çekip gaza basıyorum bunu da ilk kalkışla karıştırıyorum çünkü aslında hoca diyor araba gitmeden çekme diye ama işte o an ne oöuyorsa karışıyor her şey
Vallahi yoktu. :) Hocanın yanına oturdum defalarca normal araba gibiydi. Az önce baktım netten zaten 2015'den sonra çıkmış galiba. Ben ehliyetimi 2013 senesinde aldım.nasil yoktu? hocada gaz ve fren oluyor diye biliyorum. yani olasi bi kaza durumunda ne yapacak yoksa : )
zaten bi ara arabayi 2 metre sur ehliyet veriyorlardi o yuzden sanirim gerek duymamislar oraya gaz fren koymaya : )))Vallahi yoktu. :) Hocanın yanına oturdum defalarca normal araba gibiydi. Az önce baktım netten zaten 2015'den sonra çıkmış galiba. Ben ehliyetimi 2013 senesinde aldım.
30 saat ders al ister istenez öğrenirsin hocada iyiyseYa ben oturup çalışmalı şeyleri sıkıntı yapmıyorum onu geçerim dedim az stres yapsam da ama bu uygulama ya
Bana bir kere trafik magandası dedi bir hanımefendi. Normalde çok sakin bir insanım ama direksiyona geçince içimden canavar çıkıyor. Hataya tahammül edemiyorum. Bazen erkek sürücüler taciz ediyor sırf pislik olsun diye, ben de onları taciz ediyorum. Biri saçma sapan hareket yapıyor bağırıyorum. Bir de kadın sürücü gördüklerinde bir höd söd oluyorlar bir cırlıyorum, "tamam abla sakin ol bir şey yok," diyorlarben ilk 50 bastim sehir icinde..araba uucuyo gibi gelmisti : ) hahah sanki o gune kadar arabaya binmemisim hic..ama insan kendisi surunce ilk defa oyle geliyor..karsidaki arabalar bana carpacak hissi oluyordu : ) yeneceksin bi sekilde bu hisleri. kavradiktan sonra valla canim skliyordu derslerde artik fazla deli surmekten dolayi uyari aliyodum hocadan hep. simdide sabir yoktur bende trafikte, heryere vakit azligindan kosturdugum icin genelde bu sekil surus seklini benimsemisim sanirim. kostur ise kostur doktora kostur okula..neyse seri davranirim ama asla bir trafik canavari degilim. yayalara yol verir kirmizida dururum.
isinlanmayi bulsalarda bizde kurtulsak bu dertlerden : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?