- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
Bize bayağı işlek bir yolda uzun mesafede eğitim verdiler. Rampa, kavşak, ışık 3 şeritli yol ne ararsanız vardı. Bir de çok karmaşık bir yoldu. Birkaç sene sonra eski evimin orada ders verilmeye başladı orası da bayağı sakin bir yoldu.zaten bi ara arabayi 2 metre sur ehliyet veriyorlardi o yuzden sanirim gerek duymamislar oraya gaz fren koymaya : )))
Bana bir kere trafik magandası dedi bir hanımefendi. Normalde çok sakin bir insanım ama direksiyona geçince içimden canavar çıkıyor. Hataya tahammül edemiyorum. Bazen erkek sürücüler taciz ediyor sırf pislik olsun diye, ben de onları taciz ediyorum. Biri saçma sapan hareket yapıyor bağırıyorum. Bir de kadın sürücü gördüklerinde bir höd söd oluyorlar bir cırlıyorum, "tamam abla sakin ol bir şey yok," diyorlarfakat kurallara uyarım. Hanımefendi de telefonda konuşurken şerit değiştirmeye kalkıp beni şeritten atmaya çalışınca beton arabasının altına giriyordum, çok feci tepem attı ağzıma ne geldiyse söyledim. Sakinliği karşısında iyice delirdim. 2 aylık bebekle koca arabanın altına giriyordum neredeyse.
Aaa yok muydu ? Bilmiyorum yeni mi ana onda fren ve debriyaj var basıyor bazenBiz de hocada debriyaj, fren falan yoktu ya yemi mi çıkmış onlar?
Kendime güvenim bitti şu an inşallah yaparım ben ehliyeti alıp trafiğe çıkma ve işe gitme hayalleri kurmuştum ama biraz suya düştü gibiDaha çok yeni ama yapacaksınız hepsini merak etmeyin. Biraz sabır, biraz kendine güvenle çözülmeyecek iş değil.
Bizim de bahsettiğiniz gibi çevre yolu tır kamyon geçiyor bence daha sakin olabilir bir de daha çalıştırıp çıkıyorsun hop rampa ay nasıl moralim bozuluyor yola bakmayı unuyorumBize bayağı işlek bir yolda uzun mesafede eğitim verdiler. Rampa, kavşak, ışık 3 şeritli yol ne ararsanız vardı. Bir de çok karmaşık bir yoldu. Birkaç sene sonra eski evimin orada ders verilmeye başladı orası da bayağı sakin bir yoldu.
Kayması değil benim direkt stop edip kayıyorBende ilk ders iyidim sonra kotu oldum sonra iyi oldum falan degisiyodu. Bende bunu odaklanmaya verdim. Gercekten sinavdan kalirim diyodum ama sıfır hatasiz gectim odaklanmak cok onemli butun dikkatini oraya ver. Ve el freniyle kalkma yapilmiyo sinavda. Debriyajla kalkmayi ogren onunda ayarini tutturursun bi iki denemede benim en korktugum sey oydu ve simdiki arabalarda yokus kalkis destegide var sikinti yapma kalkarken araba bagirsin hic problem degil. Sen kalkmana bak. Bir de 2 3 santim kaymaya bisey demiyolar olur o kadar. Bende bu yaz aldim insallah darisi senin basina
Erken almak çok mantıklı ben çok pişmanım ama o zaman da babam arabayı ehliyet mi kullanıyor diye diye aldırtmadı önce öğren sonra al dedi tabi ondan da öğrenemedimBen 18 yaşında aldım ehliyetimi hep iyidim bu konuda. Hocam bana en son dersimde rampada arabayı kaydırmadan kaldırmanın farklı bir tekniğini göstermişti ama hiç hatırlamıyorum şuan. Ehliyeti aldıktan sonra bir sene ayda bir iki defa vitesli kullandım ondan sonra da bu yaza kadar hiç kullanmadım vitesli. Kendi arabam da otomatik. Yazın da rahat kullandım ama rampada durmadım hiç.
Panikle ilgili verebileceğim tek tavsiye rahat olun. Büyük ihtimalle direksiyonu çok fazla kavrıyorsunuz ve manevra yapmada zorlanıyorsunuz. Ben çift el araba kullanamam mesela. Fakat direkaiyon derslermizde iki arkadaş direksiyonda çok kötüydü. Direksiyona affınıza sığınarak ahtopot gibi yapışıyorlardı ve direksiyonu çevirirken ellerini direksiyon üzerinde kaydırmadan direk kolları çaprazlıyorlardı.
Korkacak bir şey yok. Sınavda değilsiniz. Önünüzde daha çok ders var. Ben sınavda önümde arabayı bir türlü kaldıramayan her kaldırışında stop ettiren sürücü adayı yüzünden arabayı stop ettirmiştimtam 4 defa stop ettirdi arabayı vicdansız. Ha kalktı ha kalkıyor tamam bu sefer oldu derken ben de stop ettirdim. Sınav nasıl geçti anlamadım bile. Yanımda oturan hoca beni sürekli konuşturdu. Bir de kayınpederin arkadaşı çıktı iyice sohbet muhabbet bitti gitti sınav
Biz eşimle de çıkıyorduk geceleri. Bursa'yı bana tavaf ettirdi desem yeridir. Sürekli bas gaza tak vitesi dörde tak vitesi beşe... ödüm kopuyor tabii ya aniden durmam gerekirse ya vitesi doğru düşüremezsem diye. Eşin eğer cesaret kıran birisi değilse rahat ol.
Ben de öyleyim hoca diyor ki bakmadan çıktın sadece arkadan gelene bakıyorum şu anda sağ sol hak getirehele sen birde beni gör aynalarla isim yok hepsine aynı anda bakamıyorum bile onumezor bakıyorum hepsine konsantire olamıyorum resmen beni gören kaciyo geri geri
Kendime güvenim bitti şu an inşallah yaparım ben ehliyeti alıp trafiğe çıkma ve işe gitme hayalleri kurmuştum ama biraz suya düştü gibi
Ben geçen kırmızı Işık’ta bire alacağım derken üçe almışım hoca da telefonla konuluyordu araba kaldı AA üçe almışsın dediben ehliyet alali 17 sene oluyor nerdeyse : ) bu yuzden hic hatirlamiyorum : )
ilk basta hersey cok gibi gelsede..ki ilk basta ben vitesi 3 e atacam diye 5 e attigim bile cok olurdu : ) zamanla hepsi oturacak..rampa kalkisini ogretmesi normal degil bence..biraz hizli gitmis senin hoca : )
Hiç bilmiyorum desem ama bence benzinli çünkü kendi arabamız gazlı ve bizim arabadan daha rahat kalkıyorhersey kavrama noktasiyla ilgili..debriyajda ayagini hafif oynatacaksin kaldiracaksin ve araba hareket ederken sen gaza basacaksin. ha bu kavrama noktasi dizel arabada baska benzinde baska lpg de baskadir...dizelde debriyaj daha hassastir mesela..benzinde gaza biraz daha yuklenmek gerek..senin ders aldigin araba benzinli mi?
Sürücüsüz araçlar ucuzlayana kadar başka çarem yok öğrenmeliyimben ilk 50 bastim sehir icinde..araba uucuyo gibi gelmisti : ) hahah sanki o gune kadar arabaya binmemisim hic..ama insan kendisi surunce ilk defa oyle geliyor..karsidaki arabalar bana carpacak hissi oluyordu : ) yeneceksin bi sekilde bu hisleri. kavradiktan sonra valla canim skliyordu derslerde artik fazla deli surmekten dolayi uyari aliyodum hocadan hep. simdide sabir yoktur bende trafikte, heryere vakit azligindan kosturdugum icin genelde bu sekil surus seklini benimsemisim sanirim. kostur ise kostur doktora kostur okula..neyse seri davranirim ama asla bir trafik canavari degilim. yayalara yol verir kirmizida dururum.
isinlanmayi bulsalarda bizde kurtulsak bu dertlerden : )
Ona daha geçmedik bir de o varpark etmek çok zor
hahaha baya pahali o araclar simdilik bence kolay kolay kimse alamaz. yani zaten ben yanimda oyle giden bi araba gorsem korkarim : )Sürücüsüz araçlar ucuzlayana kadar başka çarem yok öğrenmeliyim
Ya ben normalde de tez canlı biri değilimdir ama tabi yetişme çabası zaten kullanmak istememeli en büyük etken bu çünkü arabayla on beş dklık yolu otobüsle bir saatte gitmek zorunda kalacağım yoksa
Karşındaki de dikkatli olmak zorunda senin dikkatin yetmiyor trafik böyle maalesefBana bir kere trafik magandası dedi bir hanımefendi. Normalde çok sakin bir insanım ama direksiyona geçince içimden canavar çıkıyor. Hataya tahammül edemiyorum. Bazen erkek sürücüler taciz ediyor sırf pislik olsun diye, ben de onları taciz ediyorum. Biri saçma sapan hareket yapıyor bağırıyorum. Bir de kadın sürücü gördüklerinde bir höd söd oluyorlar bir cırlıyorum, "tamam abla sakin ol bir şey yok," diyorlarfakat kurallara uyarım. Hanımefendi de telefonda konuşurken şerit değiştirmeye kalkıp beni şeritten atmaya çalışınca beton arabasının altına giriyordum, çok feci tepem attı ağzıma ne geldiyse söyledim. Sakinliği karşısında iyice delirdim. 2 aylık bebekle koca arabanın altına giriyordum neredeyse.
Daha dersler bitmedi yetmezse alırımYok yok gidersin. Hemen pes etme. Gerekirse ek ders al imkan varsa. O kadar zor, becerilmeyecek bişey değil.
Yurtdışında birini öldürmüştü zaten sürücüsüz araç o da güvensizhahaha baya pahali o araclar simdilik bence kolay kolay kimse alamaz. yani zaten ben yanimda oyle giden bi araba gorsem korkarim : )
Daha dersler bitmedi yetmezse alırım
Ya bir de bu saçma mı bilmiyorum ama erkek hoca olsaydı daha iyi öğrenirdim siye düşünüyorum nedense
ya simdi yeni basladin ondan yapamiycaksin gibi geliyor..ama inan alisinca manuel candir. esim otomatik vites sever, ben nefret ederim mesela. benim icin sorun degil heleki mesafeli yolculukta vitesli araba hic sorun degil.Yurtdışında birini öldürmüştü zaten sürücüsüz araç o da güvensiz
Gücüm yetse otomatik alırım ya yokuş kalkış destekli falan
Adamlar mekanik çünkü biz duygusalızBence saçma değil. Direksiyon dersine kadın hocayla başlayıp ilk ders sonunda birbirimize girmiştik. Kadın sevgilisinin arabasını terkeder gibi arabadan indi gitti ben kaldım öyle yolun ortasındatravma olduğu için erkek hoca tercihimdir. Bir de ne dersek diyelim adamlar bizden daha becerikli bu konuda kabul etmek lazım. Değiştirme şansınız varsa değiştirin hocayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?