Konuyu açarken içimi döküyorum demiştim. Konu açarken soramadım size kusura bakmayınşaka gibi olan sizsiniz. üzgünüm ama öylesiniz. niye zorunluluk hissediyorsunuz? size burda herkes ne yapılacağını söylüyor siz hala keşke yapabilsem diyosunuz e o zaman niye konu açıyosunuz?
tam şu an açın telefonu, işim çıktı gidiyorum deyin kapatın. ne olabilir yani?
Ah keşke onlar da diyebilse. Onlar da farkındalar ama ayıp olur diye onlar da ben de hayır diyemiyoruz bu yüzden de devamı hep geliyor.Ailen rahatsiz degil mi bu durumdan. Ailenin olmasi daha iyi aslinda canim seni aradilar acmadin mi kapiya gelsinler evdekiler acsin aa basi agriyodu uyuyo uyandirmam desin. Sen tersleyemiyosan evdekiler terslesin. Evdekiler desin banyoda, uyuyor ne biliuim agda yapiyor suan yarim saate beni birakcak yada biz gezmeye gidicez otobus denen bir sey var desin
Aklıma gelmiyor değilHayır de hiç olmazsa bahane bul demiş herkes. Onlara yapamam diyebiliyorsunyapacak başka bir şey yok. Başka nasıl bi çözüm önerelim ki? Arabayı sat
Onların bekleme demesini beklemeyin, İşim var gidiyorum diyeceksiniz.Vallahi bir şey diyemedim. Aradılar tahlil sonucu bir saate çıkacakmış. Bekleme bile demediler.
Ben ne yapmışlar diye aradım. Başka bir test daha istemişler. 1-1 buçuk saat sürermiş sen bekleme dediler. Ama bir buçuk saat bekledikten sonra
Allah iyilerle karşılaştırsın gerçekten. Çok üzüldüm böyle bir hayal kırıklığı yaşatmanıza. Umarım bundan sonra iyiler çıkar karşınıza. Üzülüyorum da şikayetçi olduğum için ama bazen keyfi olarak umursamadıklarını görünce de sinirleniyorum.Öncelikle @Esra + 1
Maddi durumumda değişiklik olduğunu öğrenen bir arkadaşım :
" Eee Subkortikal hanııım, beni tatile yollarken iyiydi, biraz da sen hesap yapa yapa geçin bakalım şimdi " demişti.
Kadına, param yok tatile gidemiyorum diye ağladığında, ben öderim sen git deyip, yıllık izninde yaptığı tatilin parasını ödemiş olmam batmış.
Öyle, her iyilik yaptığınız insanı sizi alkışlıyor falan da sanmayın diye yazdım.
Bizim aracımız yokken başka komşulardan rica ediyorlarmış hep. Onlar bir sürü alternatif varken istemeye çekinmiyorlar ama ben hayır diyemiyorum. Allah rızası için diyorum ama böyle sinirlenince, böyle hissedince de zaten yaptıysam bir hayır artık gitmiştir diye düşünüp üzülüyorum bir de. Allah bana ya sabır ya da hayır diyebilme gücü ve cesareti versin.Allah rızası gönülden yapılır hanımefendi.
Ne siz razısınız ne de karşı taraf ihtiyaç sahibi.
Bu işte bir terslik yok mu sizce de?
Allah görsün diyorsunuz da şüphesiz görüyor, sizin kendinize acımanız yoksa kim ne yapsın?
Tahliller 1 saate mi çıkıyor, tamam o zaman benim eve gitmem lazım haydi görüşürüz diyeceksiniz bitecek.
İşten sonra şuraya gideceğim diyeceksiniz bitecek.
Yok müsait değilim şu şu var diyeceksiniz bitecek.
2 3 kez bahane bulsanız bitecek.
Hayır diyemiyorsanız bahane bulacaksınız.
Bu kadar basit bir çözümü olan bir derdiniz var.
Sinir bastı beni burda, ay niye çekiyorsunuz bu densizleri.
Taksi var otobüs var metro var dolmuş var. Var da var yani
Siz miydiniz bunca zamandır işlerini halleden? Sizin araba almanızdan önce ne yapardı bu insanlar.
Yaa ben böyle kendini kullandıran insanlara çok kızıyorum.
Lütfen çözün ve buraya yazın e mi?
Bu tür rica edenler dışında evimin yakınında oturan bir arkadaş vardı iş yerinde. Ona bu sebeple seni götürüp getireyim demedim. Sürekli servis gibi götürüp getirmek istemem hiçkimseyi. Sorumluluğunu alamam biliyorum. Ancak böyle hastane işi olunca ciddi anlamda hayır diyemiyorum. Bundan sonra götürsem bile asla beklemem.O kadar sinirliyim ki anlatamam yazsam da geçmiyor. Araba alacak kadar iş güç sahibisiniz belli ki belli bir akıl da var o zaman neden para zaman zahmet gidiyor benzin parası alıyormusunuz yok arabanın kilomtrede eskime payını hesap ediyormusunuz yok saat başında işte kazanacağınız parayı elaleme harcıyorsunuz hesaplıyormısunuz yok.ben bahane bulmam ama genel olarak emanet can da taşımam ailem dışında. Kaza olsa a ölse sen yaşasan bu dünyada cehennemi hem yaşarsın hem yaşatırlar.
Çok teşekkür ediyorum her birinize. Evet haklısınız en başından hayır diyemiyorsam bile bekleme konusunda bekleyemeyeceğimi belirtmem gerekirdi. Belki bu konuda bundan sonra hayır diyebilirim. Bilmiyorum yapabilsem gerçekten rahat edeceğim ama deneyeceğim.Ben de aynı duruma düşüyordum. Kendimi enayi gibi hissetmeye başladığım an direkt hayır dedim. Bunu yapamazsanız bir çözümü yok sorununuzun. Direkt hayır diyemiyorsanız (ki en net çözüm yoludur) o zaman bahane üretin. Mesela hadi hastaneye bıraktınız tahlil sonuçlarının bekleneceğini öğrendiğinizde işim var ben bekleyemem kusura bakmayın gibi bişeyler söyleyip ayrılacaktınız. Bunun için arandığımı bile bile açıyorum telefonu diyorsunuz ya, ya açmayacaksınız ya da açtığınızda bahaneniz hazır olacak. Çok ısrarcı olanları ise şakayla karışık bozacaksınız. İnanın bir iki defa böyle davrandığınızda artık kullanamayacaklarını anlıyorlar. Ne kötü ki insanlara iyilik yapmak kısa zamanda enayiliğe evriliyor. Bob Marley'in beni kendime getiren bir lafı var: Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme. Unutma sen kaldırabiliyorsan onlar da kaldırabilir.
Bahane üretebilirim ama bunu dile getiremem biliyorum. O yüzden sadece konu sahibine öyle cevap verdim. Tüm bahaneler evet aklıma geliyor ancak onu dile getirebilsem söyleyebilsem zaten olay bitecek onlar da anlayacak ancak bunu bile yapamıyorum. Hayır diyemiyorum, utanıyorum hayır demeye ya da bahane bulmaya. Neden o zaman konuyu açtınız diyeceksiniz, konu içerisinde de iç döküş olduğunu yazdım. Vardıysa da yaptığım bir hayır, o da zaten bu sinirle uçtu gittiPardon ama siz şaka gibisiniz, size basit şekilde bahane bulun ve hayır demeyi öğrenin deniliyor, mutlaka alıntı yaptığınız üyenin bahanesini aynen kullanmak zorunda değilsiniz, nasıl bunu anlayamıyorsunuz çok şaşırtıcı, yani alt tarafı durumunuza uygun bir bahane bulacaksınız ya da verilen öneriyi kendi şartlarınıza uyarlayacaksınız.
bankadan aradilar acil gitmem lazim, iş yerinden çagirdilar, hava çok sıcak bekleyecek yer yoktu, karnım acıktı, annem yemek yapacakmis malzeme almam lazim, ilaç saatim geldi, sicaktan basim agridi, evdekiler anahtarsiz disari cikmislar kapida kalmislar...
Diğer mevzu da şu, bekleyeyim mi diye sorarsanız bu yüzsüz insanlar tabiki bekleme demezler, ince düşünseler zaten sizden şoförlük yapmanızı istemezlerdi.
Çok haklısınız. Her biriniz o kadar haklı şeyler yazmışsınız ki. Keşke önerilerinizi yapabilsem. Ancak bekleme konusunda bir daha aynı şekilde taviz vermemeye çalışacağım. Gece değilse ve imkan varsa bir daha bu şekilde beklemeyeceğim.Küçücük bahanelerle beyaz yalanlarla başınızdan savabilirsiniz. Zaten 2,3 kere yaparsanız bir daha mecbur kalmadıkça aramazlar. Siz taviz verdikçe devam etmişler.
Kimseye kızmayın. Hayır diyemediğiniz için kendinize kızın.
Allah rızası için yardım ediyorum diyeceğiniz boyutu aşmış. Hayır diyememenizin bahanesi olmuş.
Üzülürüm ya da pişman olurum hayır dediğime ancak sadece yardımcı olmadığım için. Bundan sonra bir yerlere bırakacaksam bile beklemeyeceğim.Size birşey soracağım. Diyelim ki onları kibarca reddettiniz. Diyelim ki size kırıldılar. Hatta arkanızdan laf ettiler. Ne olur?
Çok samimi de değilim ki benden rica edenlerle. Sadece senelerdir komşularımız. Karşılaşırız selamlaşırız belki ailemle samimilerdir o da çok değil. Ancak ben çok samimi değilken bile isteyebiliyorlar. Normalde içli dışlı olmayı, samimi olmayı seven biri de değilimdir.Kk da oyle konular okuyorum ki gercekten hayret ediyorum yasanilanlara.aileyi esi dostu gectim de komsu kimdir yaa ona bile hayir diyemiyorsunuz...
sanirim su durumlari yasamamak icin insanlarla kim olursa olsun ilk bastan mesafeli iliskiler kurmak.benim etrafimda beni suraya gotur buraya gotur diyecek bir komsu yok olamaz da.
Kendi ailem disinda sizin yaptiginizi ne akrabaya ne komsuya asla yapmam.isteyen olursa da ya hayir derim ya bahane uydururum.
Açıkçası
İnanın arabam olmadığı zamanlarda aynı güzergahta giden arkadaşlarım ısrarla seni bırakalım deseler bile hiçbirine tamam demedim. Nezaketen soran, ısrar eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ettim ve durağa gittim bekledim gelince de bindim otobüse. Hiçbir şekilde kimseden hiçbir şey beklemedim bu zamana kadar. Çünkü kimsenin kendisini buna mecbur hissetmesini istemedim hiçbir zaman. Mecbur değiller ve imkanım varken onlara zahmet vermek, borçlu hissetmek istemedim. Ama yapamıyorum hayır diyemiyorum çünkü karşı taraf çekinmeden isteyebiliyor. Bundan sonra çabalayacağım bilmiyorum nasıl yapacağımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?