Araba kullanıyor olmak

Konuyu açarken içimi döküyorum demiştim. Konu açarken soramadım size kusura bakmayın Teşekkür ediyorum her birinize yorumlarınız için.

Çok degil 3 kere hayır derseniz ben de iyice özel şoför oldum derseniz utanır istemezler. Kusura bakmayın ama essek olursanız semer vuran çok olur.

Ah keşke onlar da diyebilse. Onlar da farkındalar ama ayıp olur diye onlar da ben de hayır diyemiyoruz bu yüzden de devamı hep geliyor.

Hayır de hiç olmazsa bahane bul demiş herkes. Onlara yapamam diyebiliyorsun yapacak başka bir şey yok. Başka nasıl bi çözüm önerelim ki? Arabayı sat
Aklıma gelmiyor değil Ama bu defa bizim acil bir işimiz olsa kalacağız. Hiçbir zaman gocunmadım otobüse binmekten. Hatta daha stressiz gelmiştir bana otobüs ile işe gidip gelmek.

Vallahi bir şey diyemedim. Aradılar tahlil sonucu bir saate çıkacakmış. Bekleme bile demediler.
Onların bekleme demesini beklemeyin, İşim var gidiyorum diyeceksiniz.
Eğer kullanıldığınızı düşünüyorsanız "hayır"demeyi öğrenin. Başta biraz zorlanacaksınız ama zamanla alışırsınız.
O insanlardan sizden isteneni isteseniz emin olun ölü taklidi yaparlar.
Sizin gibi kimseye olumsuz yanıt veremeyen bir ablam var, ondan biliyorum, onu yavaş yavaş alıştırdım.

Son düzenleme:
Ben ne yapmışlar diye aradım. Başka bir test daha istemişler. 1-1 buçuk saat sürermiş sen bekleme dediler. Ama bir buçuk saat bekledikten sonra

siz mahallenin arabacisi gibisiniz zaten. birinim işi çıktı çağırdı deseniz kimse yadirgamaz. bari böyle yapın. hani karşı taraftan incelik bekliyosunuz ama beklemekten memnun gibi konusuyosunuz karşı tarafla. tutumunuz yanlış

Allah iyilerle karşılaştırsın gerçekten. Çok üzüldüm böyle bir hayal kırıklığı yaşatmanıza. Umarım bundan sonra iyiler çıkar karşınıza. Üzülüyorum da şikayetçi olduğum için ama bazen keyfi olarak umursamadıklarını görünce de sinirleniyorum.

Hayır,müsait değilim,işim var, misafirim var,başım ağırıyor,önemli bir görüşmem var ,kargocu yu bekliyorum,
bugünü kendime ayırdım ,buarada bu kısmı çok kullanırım...
Gibi cümleleri öğrenin ,,arabayı vereyim siz gidin demeyin sakın onu yaptım ben pişmanım...
Sizinki enayilik fazla muhatap oluyorsunuz...birde her çalan telefona bakmayın zaten onlar bellidir işleri düştüğünde arar...En önemlisi kilit nokta telefon bakma canım bakma,olsun bitsin...

Bizim aracımız yokken başka komşulardan rica ediyorlarmış hep. Onlar bir sürü alternatif varken istemeye çekinmiyorlar ama ben hayır diyemiyorum. Allah rızası için diyorum ama böyle sinirlenince, böyle hissedince de zaten yaptıysam bir hayır artık gitmiştir diye düşünüp üzülüyorum bir de. Allah bana ya sabır ya da hayır diyebilme gücü ve cesareti versin.

Bu tür rica edenler dışında evimin yakınında oturan bir arkadaş vardı iş yerinde. Ona bu sebeple seni götürüp getireyim demedim. Sürekli servis gibi götürüp getirmek istemem hiçkimseyi. Sorumluluğunu alamam biliyorum. Ancak böyle hastane işi olunca ciddi anlamda hayır diyemiyorum. Bundan sonra götürsem bile asla beklemem.

Çok teşekkür ediyorum her birinize. Evet haklısınız en başından hayır diyemiyorsam bile bekleme konusunda bekleyemeyeceğimi belirtmem gerekirdi. Belki bu konuda bundan sonra hayır diyebilirim. Bilmiyorum yapabilsem gerçekten rahat edeceğim ama deneyeceğim.

Semer vuran çok olur hesabı

Bir daha tekefonlarını açma

Arabanıda evin yakınına koyma

İşyerindede yakına koyma

Kapına gelen olursa açma

5 kere ulaşamadılarmı

Anlarlar kaçtığını istemediğini

Hayır diyemiyorsan

Böyle yap

Yada kusura bakmayın işim var de

Benim eşin akrabaları da böyleydi. Hastane işi olsa bir nebze diyeceğim falanca da mevlut var surda şu işimiz var bilmem ne... ama o yüzü veren eşimdi onu vazgeçirmek tam 7 senemi aldı.
Geçen sene araba arıza yapmış nenesi gelmiş beni falan yere götür demiş eşimde götüremem demiş araba arızalı. Nene tüm köye beni götürmemek için arızalı dedi demiş. Bir kere yok deyince suçlu olmuş. Sende birgün yok dersen böyle şeylere hazırlıklı ol konu sahibi.

Bahane üretebilirim ama bunu dile getiremem biliyorum. O yüzden sadece konu sahibine öyle cevap verdim. Tüm bahaneler evet aklıma geliyor ancak onu dile getirebilsem söyleyebilsem zaten olay bitecek onlar da anlayacak ancak bunu bile yapamıyorum. Hayır diyemiyorum, utanıyorum hayır demeye ya da bahane bulmaya. Neden o zaman konuyu açtınız diyeceksiniz, konu içerisinde de iç döküş olduğunu yazdım. Vardıysa da yaptığım bir hayır, o da zaten bu sinirle uçtu gitti Belki bundan sonra beni hastaneye bırakır mısın diyenlere hayır diyemesem bile bekleme konusunda hayır demeyi öğrenebilirim. Hepinize teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız destekleriniz için.

Hayır diyemeyen birisiniz hadi bi nebze anlayalım da ,enayi yerine koyuyorlar hiçmi kafanız atmıyor.
Yol üstü olur teklif siz edersiniz kabul edebilirler ama aramak nedir ne ayıp ..
Böyle insanlara hatta teklif dahi etmeyin..
Bi tavrınız olsun .. iyilik kime edilir biliyormusunuz? Siz illa teklif edersiniz utanır ısrarla gelir ķendini borçlu hisseder falan . Beklenti duymassiniz elbette ama enayi yerine koymayan insana Jest ,yardım, iyilik ,komşuluk ,arkadaşlık yapılır .

Hayır diyebilmelisiniz. Haklısınız..

Çok haklısınız. Her biriniz o kadar haklı şeyler yazmışsınız ki. Keşke önerilerinizi yapabilsem. Ancak bekleme konusunda bir daha aynı şekilde taviz vermemeye çalışacağım. Gece değilse ve imkan varsa bir daha bu şekilde beklemeyeceğim.

Size birşey soracağım. Diyelim ki onları kibarca reddettiniz. Diyelim ki size kırıldılar. Hatta arkanızdan laf ettiler. Ne olur?
Üzülürüm ya da pişman olurum hayır dediğime ancak sadece yardımcı olmadığım için. Bundan sonra bir yerlere bırakacaksam bile beklemeyeceğim.

Çok samimi de değilim ki benden rica edenlerle. Sadece senelerdir komşularımız. Karşılaşırız selamlaşırız belki ailemle samimilerdir o da çok değil. Ancak ben çok samimi değilken bile isteyebiliyorlar. Normalde içli dışlı olmayı, samimi olmayı seven biri de değilimdir.

Size kendi tecrübelerimden faydalanarak tavsiye vermek istiyorum nacizane. "Hayır " diyebilmek öyle karar alıp uygulanacak bir şey değil. Hayır diyebilen insanlar kendilerine değer veren kendilerini seVenn insanlar. Burda sorun araba gibi duruyor ama sorun bu değil aslında. Sizin kendinize ve emeklerinize saygı duymanız lazım. O yüzden düşünün bazen nasıl geldiniz bu günlere. Sağlıklı besleninn, kendinize zaman ayırın, spor yapın, hobiler edinin. Kırmızı çizgileriniz olsun kimseye taviz vermediğiniz. Kendinize her gün ayırdığınız "bir" saatiniz olsun.

Ne zaman kendinizle barışırsınız o zaman diğerlerinin sizden ve zamanınızdan çok da önemli olmadığını anlarsınız. Rotanız üzerinde bile olsa birini arabaya almak ve bırakmak 30 saniye de olsa kayıptır. Sizin o 30 saniyeniz bile çok kıymetli olmalı. Ki rahatsız oluyorsunuz durumdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…