araba kullanmak...

Nfrtettti

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
5.494
7.470
398
merhaba hanımlar,
şimdiye kadar hep tembelliğe vurduğum araba kullanmayı eşimin rahatsızlığı ve bebeğimin küçük olmasından dolayı onu bir yerlere getirip götürmek için artık kullanmak istiyorum iş başa düştü açıkçası yalnız daha önce hiç direksiyona hiç geçmedim hiçbirşey bilmiyorum evraklarımı vereceğim ehliyet için sizin tecrübeleriniz neler nasıl öğrendiniz ne kadar zorladı sizleri bunları paylaşırsanız sevinirim.
teşekkürler

Zor birşey değil eğer ki korkarsan yapamazsın. Arabayı dinlemen gerekli. zamanla öğrenirsin ne güzel kursada yazılmışsın benım ehliyetım yok öğrenene kadar baya bir heyecan yaptım. eşim ilk olarak bana " Arabayı dinle neyi istediğini zaten söylüyor ve aynaları aktif olarak kullan viraj almana yada geri geri gitmene gerek yok arada bak " derdi öyle alıştım gittim. İlk denememde de baya iyiydim bence istop ettirmeden arabayı çalıştırabildim. Zamanla oturan bişey. Dikkatli ve temkinli davran Ben ilk acemilikte gaz ve frenın yerlerini karıstırıyordum eşim bahar gaza bas dediğinde eğilip acaba hangisi gazdı diyordum. Bir de ehliyet alsam cok güzel olacak çalıştığım yer de şahsıma zimmetli araba verecek. ama tembellikten yazılamadım bir türlü

Kendine güvenmen lazım ilk etapta. Emin olarak araba kullanman gerekiyor. Trafikte kararsız kalmak kötü sonuçlar doğuruyor. Herşey tecrübe =zaman

Kendine güvenmen lazım ilk etapta. Emin olarak araba kullanman gerekiyor. Trafikte kararsız kalmak kötü sonuçlar doğuruyor. Herşey tecrübe =zaman

O emin olarak kullanmaktan neler çektim bir bilsen Karşıdan araba geldiğinde kenara çekiyordum. araba geçincede tekrar yola koyuluyordum

Direksiyon kurslarının dersleri hiç yeterli değil yarım saat 15 dakika falan kullandırıyolar ben sınava girerken sadece 1.30 saat araba kullanmıştım oda arabanın nasıl çalıştırıldığını bile bilmiyodum gittiğimde . Neyse babamla kullanmaya çalıştım yok olmuyo asla yarı yolda arabadan indim ağlayarak Babalar bu konuda canavara dönüşüyo adeta Sevgilimle deniyim dedim babamdan sonra oda korkuttu beni bu da delirir falan diye O gayet sabırlıydı hiç heycan yapmadım yanında güzel güzel kullandım herşey çok güzel gidiyodu çok keyif aldım baya bi öğrendim onun yanında. Tabi gecenin bi vakti ehliyetsiz kaza yapma vakamı geçiyorum Eşin sabırlı sakin biriyse onunla birlikte çalışın yoksa kursta ne öğrenirseniz kardır :)

araç düz vites mi, otomatik mi. eğer otomatikse kolay. sadece dikkat, direksiyon hakimiyeti ve arabanın ebatlarını iyi bilmen, yani nereden geçer, nereden geçemez. sakinliğini koruyunca zaten kısa bir süre sonra tecrübe kazanırsın.

O emin olarak kullanmaktan neler çektim bir bilsen Karşıdan araba geldiğinde kenara çekiyordum. araba geçincede tekrar yola koyuluyordum

Al benden de o kadar. İlk ehliyet aldığımda kendime çok güvenim vardı. Elimden gelse şehirler arası yolculuk yapıcaktım o kadar yani. Sonra ara verdim. Yine bir güvensizlik başladı. Birde kazaları görünce soğuyorum resmen.

Ehliyetim yok benim Ben anca işe gelirken köye giderken falan kullanıyorum Kayın pederimin arabasını. Zaten arabamız yok. Gelinler olarak öğreneceğiz diye pert ettik arabayı.

cevapladığınız için çok teşekkürler sanırım başlık yanlış kaynanam bana eziyet ediyor deseydim daha fazla ilgi görürdüaracım düz vites yalnız bana düz daha güven veriyor çünkü otomatikde durdurmak için frene basıyorsun...:))aaracım geniş inşallah öğrenirim ek ders almayıda düşünüyorum

Ehliyetim yok benim Ben anca işe gelirken köye giderken falan kullanıyorum Kayın pederimin arabasını. Zaten arabamız yok. Gelinler olarak öğreneceğiz diye pert ettik arabayı.

İşe gidip gelirken kullanıyorsan az çok tecrübe edinmişsindir. En azından acemiliğini atarsın üstünden. Kayınpederinde iyiymiş valla
Benim eşim veriyor arabayı al kullan diye . Bizde eksik olan güven.

ehlıyetım var ama kocam pratık yapılamayacak insan cınsınden..

ee arabayıda sıfır aldık,bosanmak ıstemıyorum oyuzden tabanlara kuvvet dıyorum..

ıhtıyac olduğunda da neden araba surmeyı bılmedıgım ıcın bırde azar yıyorum..

bıldıgın mazlum oldum ben yaa..

İşe gidip gelirken kullanıyorsan az çok tecrübe edinmişsindir. En azından acemiliğini atarsın üstünden. Kayınpederinde iyiymiş valla
Benim eşim veriyor arabayı al kullan diye . Bizde eksik olan güven.

kayın pederim çok iyidir ya. kızım zaten araba külüstür doğan alın kullanın nolcak falan der. kayın validemde araba kullanan bayanlara hastadır resmen.
şu güvenimizi bi elimize alsak. Türkiyenin dört bir yanını gezicem

Canım merhaba,

Ben de bu dönem kursa kaydoldum. Ömrü hayatim boyunca direksiyona dokunmadim bile, babamin arabasi cok kiymetliydi ona gore, hic calistirmadi beni ki cok cok iyi soforlugu vardir:) simdi araba aldik biz de henuz iki kez yarimsar saat kullandım. Bence cok zor bir sey degil araba hakimiyetini kurabilmek önemli direksiyonda otururken onune bakiyorum diye sagini solunu arkani ihmal etmiyorsan her yone hakim olabiliyorsan bence bu iş olmustur, zamanla ayaklar pedallara alisiyor diyorlar.. umutsuzluga düşünce kendimi gaza getiriyorum milyonlarca insan kullaniyo ben neden kullanamayayim dimi yani:)

bildiğin aile içi şiddet yaşıyorsun millanım, boşan ya da araya mesafe koy

kendi adıma söylemek gerekirse Bungee Jumping yapacak cesarete sahipken, Istanbul'da araba kullanacak kadar cesur görmüyorum kendimi.. yaya olarak kelle koltukta gidiyoruz, direksiyon başında olduğumu düşünemiyorum

Ehliyetimi aldığım gibi kendimi trafikte buldum.Birkaç kez eşimle çalışayım dedim hep sinirleniyordu.Bikeresinde yine kızdı bana arabayı yol ortasında durdurup kapıyı vurup indim arabadan.Ertesi gün yanıma arkadaşımı alıp alışverişe gittim.Biraz cesaret lazım,14 yıldır aktif kullanıyorum.Biraz cesaret,hiç korkacak bişey yok inan.

İşten eve dönerken yandan geçen arabalara bakıyorum bayansa, hava basıyorlar resmen

Arkadaşım bednde ehliyeti aldığımda uzun süre araba kullanamadım cesaret edemedim. Halbuki kardeşimle kullandığımız bir arabamız da vardı. Ama hep o kullanırdı. Bir gün tak etti iş başa düştü bindim ve yavaş yavaş ilerlemeye başladım ama heyecandan ölüyordum arabadan indim ayakklarımın titremesi bir türlü geçmiyor gittiğim yol da uzun bir yol değil 5km falan. İşte o gün benim için dönüm noktası oldu. Ondan sonra sıkıntısız araba kullandım. Şimdi şükür kendi arabamda var ama çok fazla kullanmayı sevmiyorum kiminin çok hoşuna gidiyor. İllaki bilmek lazım her zaman ihtiyaç daha rahat hareket etmeni sağlıyor daha özgür oluyorsun hele ki çocuk varsa.

İşten eve dönerken yandan geçen arabalara bakıyorum bayansa, hava basıyorlar resmen

Sorma Bizim burdada iş sağlığı müdürlüğü var hemşireler arabayla geçerken falan Türkiyedeki bütün havaları atıyorlar bana doğru

Bi tanesi karizması bozulmasın diye topuklu ayakkabılarıyla tıkır tıkır gitti bindi arabasına çalıştırdı lakin el freni açıkken arabanın gidemeyeceğini akıl edemedi.

Bi ehliyet alıyım bi de araba alıyım gösteririm ben onlara

Tabi bu dediklerim 10 yıl sonra falan olur zannımca

Ayyy çok güldüm valla.
Ehiliyet al önce sonrasına bakarsın.

ben eşim araba kullanırken,yan koltukta ölüp ölüp dırılıyorum..

sürek o görünmeyen frene basıyorum,kendımı oyle bı koltuğa yapıstırıyorumkı,arka koltuğa gececem nerdeyse..

bırde bu hal ve hareketlerımden ötürü kalayı basıyor..

valla arabaya bınmek dahı ıstemıyorum,zevkten cok ölümlerden ölüm beğene döndü benım ıcın..

dıreksıyona geçsem,kendı canımı degıl,ustunden gececegım insanlardan korkuyorum..

eşim gözü kapalı kullanır ama nısanlıyken başkası önümüze atladı arabayla,kaza yaptık..

benım oturduğun koltuk tarafından vurdu bıze..ogunden sonra arabadan korkar oldum..

gecen dolmuşa bındım,yemınle adam benı atacaktı arabadan,her manevrasına ayrı bı ses verdım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…